• 9.381.199 stemmen

Met onder meer: Tom Cruise, Justin Chatwin en Dakota Fanning

Releasedatum: 29 juni 2005

Plot War of the Worlds

"They're already here."

Ray Ferrier (Tom Cruise) is een arbeider, wonend in New Jersey. Hij is vervreemd van zijn gezin, zijn leven verloopt niet goed en hij is te veel met zichzelf bezig. Zijn eenvoudige leven wordt echter op een buitengewone en gewelddadige manier verstoord, wanneer allesvernietigende indringers hun opwachting maken. Buitenaardse wezens, die in grote aantallen zijn gekomen om de aarde te vernietigen. Terwijl zij zich een weg banen door het land en een spoor van vernietiging achter zich laten, moet Ray zijn kinderen zien te beschermen.

Het begin was zo ontsettend goed, (tot en met de kelder)

De laatste helft van de film is letterlijk om te kotsen...

JohnWilliams

Waarom? Verklaar je nader!

avatar van theone1984

theone1984

Wie deze film maar niets vond komt zeker van een andere wereld

JohnWilliams

Ieder mag toch zijn eigen mening hebben.

Ik vond hem in elk geval fantastisch.

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Vermakelijke film maar richting het einde kwam het in een neerwaartse spiraal. Alleen al het einde was al een strafpunt van 0,5 ster. Beginnend met een solide 3,5 sterren, langzaam afgezakt naar 2,5 sterren. Blijft dus een gemiddelde over van:

3,0 sterren

JohnWilliams

Vond het einde juist beter worden...vond de hele film overigens echt geweldig, een prachtige Make-over van het oude War of the Worlds en van het boek nu alweer meer dan 100 jaar oud.

avatar van Dutch Ownage

Dutch Ownage

Kan iemand me het einde nog is uitleggen? Is het alleen maar dat de aliens niet tegen bacteriën kunnen en daardoor doodgaan?

JohnWilliams

Ze kunnnen niet op tegen de vogels dacht ik...het komt er uiteindelijk op neer dat het sterkste ras overleeft. En dat is 'de mens'.

Dutch Ownage schreef:

Dat klopt. De kleinste wezens op aarde konden datgene wat de grootsdenkende wezens op aarde niet konden.
@JohnWilliams: lariekoek. Vogels zijn wel de dragers van bacterien. Tevens is 'de mens' niet de sterkste.

JohnWilliams

Niet de sterkste.....? Wat zegt Morgan Freeman dan op het eind. Dat er maar 1 ras kan overleven en dat zijn de sterkste: "de mens".

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

JohnWilliams schreef:
Ze kunnnen niet op tegen de vogels dacht ik...
Een van de meest simpele eindes van een film van de afgelopen jaren en zelfs dan is het moeilijk te begrijpen? De vogels gaven alleen aan dat het schild van die Tripod-gevallen uit was, verder niks. Een alien komt zijn scheve Tri-shizzle uit, komt in aanraking met lucht en gaat dood alsof ie uitdroogt of iets in die richting, en meneer Freeman legt het op het einde nog eens haarfijn uit. Zo moeilijk was het toch allemaal niet? Of sla ik nou helemaal de plank mis?

Mug

Ik zal de Morgan Freeman quote dan plaatsen: From the moment the invaders arrived, breathed our air, ate and drank, they were doomed. They were undone, destroyed, after all of man's weapons and devices had failed, by the tiniest creatures that God in his wisdom put upon this earth. By the toll of a billion deaths, man had earned his immunity, his right to survive among this planet's infinite organisms. And that right is ours against all challenges. For neither do men live nor die in vain. Geen idee hoe ze dit in het Nederlands hebben ondertiteld, maar het gaat om de gehele quote, de mens is zeker niet de sterkste...

au...

Ik zou je willen aanraden een gesprek aan te gaan met je leraar Engels hierover...

avatar van tess

tess

Allemensen, wat een discussie over deze film. Isn't worth all this trouble.
En inderdaad, het einde is echt wel redelijk makkelijk. De mens is niet het sterkste, wordt helemaal niets over gezegd zelfs! Gewoon dat we het recht hebben verdiend om hier te leven. We hebben jaren moeten leven met bacterien en al die shit en zijn door schade en schande wijs geworden. Aliens kunnen niet zomaar de planeet claimen... De mens heeft 'dat recht verdiend'.
Waarom leg ik dit eigenlijk uit? It's really not that hard.

Mug schreef:

au...

Niet grappig...

Film was goed, Morgan Freeman heeft een goeie stem voor een Narator maar ik vond Dakota Fanning het beste spelen. Kende haar van Charlotte's Web.

avatar van Baggerman

Baggerman

Komt er toch wel een beetje op neer dat wij de sterkste waren.

Volgens mij komt het er alleen op neer dat de aliens gewoon te arrogant waren.....

Het verhaal is veel meer dan alleen een SF-verhaaltje (net als 'the Timemachine' van dezelfde schrijver, trouwens).

Wij mensen doen precies hetzelfde. Een wespennest kunnen wij zó uitroeien, maar als je allergisch bent voor wespen kan één steek fataal voor je zijn. Maar ga jij van tevoren uitzoeken of je allergisch bent voor wespengif?

Maar dankzij deze film heb ik voor het eerst in jaren weer eens mijn plaat (wie weet nog wat dat is ) van Jeff Wayne opgezet. Briljant deze plaat en Richard Burton is toch echt een veel betere narrator als Morgan Freeman!!!

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

Juist niet .

JohnWilliams

Laat dan maar zitten, de mensheid heeft toch gewonnnen want die klere dingen zijn dood...of toch niet.....

War of the Worlds II, Coming Soon........... grapje

avatar van AGoos

AGoos

ik heb hem net voor de tweede keer gezien...toch een halfje verhoogd naar drie...het begin van de film vind ik namelijk wel erg sterk en hetziet er natuurlijk allemaal prachtig uit...ik ben alleen nog steeds niet gecharmeerd van Tim Robbins's optreden in deze film....ook blijf ik het einde..tja..een beetje makkelijk vinden...ofzo...ik weet het ook niet zo goed...want ik had nu ook weer niet gewild dat tom cruise in een straaljager er naar toe zou vliegen en ze een lesje zou leren... maargoed... wat ik me dan af ga vragen ook..heeft niet heel veel met de film te vragen...morgan freeman zegt op het eind...'by the tiniest creatures that God in his wisdom put upon this earth'...heeft goed eigenlijk die aliens ook gemaakt? of heeft iedere planeet een eigen god...weet iemand hier het antwoord op? wat ook een leuk moment in de film was...op het eind als cruise zijn zoon omhelst dat die jongen bijna op zijn knieen moet om niet twee meter boven cruisje uit te komen...haha

JohnWilliams

Inderdaad, dat stukje op die heuvel was wel grappig. Of nee, het moest juist emotioneel zijn en dat was het dan ook.....tot dat hij op het einde terug kwam... Maar dat vond ik dan ook wel weer leuk (nu hebben ze wel een betere vader en zoon band)...

avatar van tukkerstein

tukkerstein

tess schreef:
Allemensen, wat een discussie over deze film. Isn't worth all this trouble.
Waarom leg ik dit eigenlijk uit? It's really not that hard.

Ik kreeg bij deze film absoluut niet het gevoel dat er nog wat achter zat "het recht van de mens om hier te leven", erg jammer. Ik vond het meer een afgezaagde sciencefictionfilm met behoorlijk slappe acteerprestaties maar met goede special effects.

avatar van Saldek

Saldek

Als Steven Spielbergfan had ik hoge verwachtingen van deze. Maar ja, hoe hoger je komt, hoe harder de val kan zijn. En dat heb ik met deze film mogen ervaren. Dit was een afknapper van jewelste voor me. Heb me in de bios werkelijk zitten vervelen. Special effects, special effects en noggis special effects, en dat was het. Zoveel aandacht besteed aan de special effects dat de aandacht voor het verhaal verloren ging denk ik. Er zit zelfs een flinke misstap in de film die mogelijk de kroon zal spannen om het hoofd van de koning der nonsense. Maar enfin, hoe klasse ik S. Spielberg ook vind, deze mag van mij de prullebak in. Vijf ster voor special effects, dat zeker. Maar een min-twee voor verhaal en acteerprestaties. Kom ik op 1.5.

avatar van Amazing

Amazing

Komt er toch wel een beetje op neer dat wij de sterkste waren.

Johnny... Hij kwam bij mij als volgt over. Die Aliens waren al veel verder met technologie, wij waren kansloos. De wereld zou vergaan. Einde. Maar toen moest de film gekeurd worden en de filmmaatschappij had liever een happy end. Geen probleem we gooien de laatste 2 pagina's van het script weg en zorgen wel dat wij de Aliens overwinnen.
Dat ze alles tot in detail gepland hadden maar alleen geen rekening gehouden met de bacillen kwam bij over als een grote tegenvaller
. Voor z'n grote film een te makkelijk einde.

avatar van Baggerman

Baggerman

Amazing schreef:

. Voor z'n grote film een te makkelijk einde.

Grrrrrrrr!!!! Lees het boek (van H.G. Wells, al bijna 110 jaar oud!) toch eens! (zo dik is het niet! Alhoewel? Bij nader inzien ben ik het destijds ook alleen maar gaan lezen omdat het moest voor mijn Engelse boekenlijst èn vanwege de superplaat van Jeff Wayne!). Het verhaal heeft nou eenmaal een 'happy' ending! (niet voor de aliens!)
Daar kunnen Spielberg of Hollywood toch niets aan doen?

Spielberg neemt alles wel erg letterlijk en ziet het als een standaard SF-verhaaltje (en dan is het ook maar een slap verhaaltje!).

Volgens mij is het echter een dubbelbodem-verhaal, dat nog steeds een actuele boodschap bevat. Het is geschreven in een tijd dat de wetenschap een grote vlucht nam. Mijn interpretatie ervan is dat het een waarschuwing aan de mensheid is om niet te arrogant en onverschillig te zijn/worden naar ander leven om ons heen.

De aliens gedragen zich net zoals wij ons zouden gedragen indien wij een planeet zouden ontdekken met ander leven. De aliens uit het boek en de film zijn in onze ogen enorme bruten, die al moordend en plunderend een invasie plegen. Oogsten en exploiteren en geen enkel interesse tonen in ons en onze cultuur. Maar onze intelligentie is inferieur aan de hunne en wij zijn slechts vee voor hen.

In films en series als 'Starship Troopers' en 'Space : Above and Beyond' zit dit thema ook.

Het einde is juist briljant, want het geeft aan dat hoe geavanceerd en ontwikkeld je ook wordt, je nooit alles in de hand kunt houden of alles kunt voorzien. Wij vinden onszelf ook heel wat, maar één meteoorinslagje of SARS-virusje en de mensheid is geschiedenis.......

avatar van ...!!john!!...

...!!john!!...

Baggerman schreef:

wat je ook zegt, dit is de harde waarheid.

avatar van Allepinie

Allepinie

Ik vond 'm erg goed. Jammer dat de tweede helft een beetje afgeraffeld werd. Maar desondanks een heerlijke apocolyptische film! My kind of movie.

4* van mij!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Mwah, geen superfilm van Spielberg die hier bewijst dat een topregisseur ook pieken en dalen heeft. Cruise is goed, maar Fanning is toch echt weer niet mijn type actrice. Ze zal best goed zijn in haar werk, maar een bang, onschuldig meisje kan ze niet spelen. Special effects zien er goed uit, verhaal is magertjes maar over het algemeen is de film wel te pruimen.

avatar van supernova

supernova

top film, over dakota fanning zullen we hopelijk nog veel horen. het einde... tja, je kan er veel worden over vuil maken, het had veel spectaculare gekund natuurlijk, maarja er is geen "mothership" die te vernietigen valt, ( independence day ) al-en-al 4.0!

Leland Palmer schreef:

Vond haar juist wel goed overkomen, ze is echt geweldig!

(Die gaat het nog wel ver schoppen)...