• 9.381.135 stemmen

Met onder meer: Tom Cruise, Justin Chatwin en Dakota Fanning

Releasedatum: 29 juni 2005

Plot War of the Worlds

"They're already here."

Ray Ferrier (Tom Cruise) is een arbeider, wonend in New Jersey. Hij is vervreemd van zijn gezin, zijn leven verloopt niet goed en hij is te veel met zichzelf bezig. Zijn eenvoudige leven wordt echter op een buitengewone en gewelddadige manier verstoord, wanneer allesvernietigende indringers hun opwachting maken. Buitenaardse wezens, die in grote aantallen zijn gekomen om de aarde te vernietigen. Terwijl zij zich een weg banen door het land en een spoor van vernietiging achter zich laten, moet Ray zijn kinderen zien te beschermen.

avatar van russell

russell

Top film...
Als je eens een film wilt zien die anders is dan anderen dan ben je bij deze goed.
De film vond ik spectaculair en van begin tot het eind heel spannend en er zaten stukken in die zenuwslopend waren zoals die tentakel van dat machine die op zoek was in het huis.... ik zat toen echt op het puntje van mijn stoel. De filmtechnieken vond ik uitermate top zoals die draaitechnieken om de auto heen, heel gaaf.
De gehele film zit goed in elkaar en je ziet dat de film veel geld heeft gekost. De sets zagen er spectaculair uit en het grietje vond ik voor haar jonge leeftijd super acteren. Tom is over het algemeen geen lievelingetje onder de filmkijkers maar hij heeft een supersterk personage neergezet.

Een verdiende 5.

avatar van piranja

piranja

Spannende science fiction thriller staat op nummer 2 in mijn top 10

avatar van wolkenwietje

wolkenwietje

Wat een ongelofelijke baggerfilm was dit. Een slechtere SF kan bijna niet (ok op de slechtste film allertijden na dan)

Spielberg heeft zich dan wel goed aan het orginele verhaal gehouden maar hij heeft te veel geleund op de special effects. Een boek "pur sang" verfilmen is haast onmogelijk omdat het om twee verschillende media gaat. Hij heeft te weinig rekening gehouden met de filmconventies naar mijn idee.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Een slechter Sf kan wel, denk maar aan A sound of thunder. Dan daarbij vond ik dit wel een geslaagd filmpje.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Mooie special effects maar verder is de film niet zo heel speciaal. Bovendien nog een halve punt aftrak voor het verschrikkelijk lieve einde. Misselijkmakend.

avatar van IchBinEinOiseau

IchBinEinOiseau

avatar van Film Pegasus

IchBinEinOiseau schreef:

De scène met de brandende trein die passeert... mijn bakkes viel open.

Die scenes met Tom Cruise... mijn OGEN vielen dicht.

IchBinEinOiseau schreef:

De scène met de brandende trein die passeert... mijn bakkes viel open.

Bedoel je daarmee:"Vond er niks aan", of:"Wow mooi gemaakt".

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Het begint allemaal heel erg mooi. De effecten zijn erg goed en het moment van de komst van de buitenaardse wezens is een moment om op het puntje van je stoel te zitten. Vooral hoe die enorme langpotige dingen alles verwoesten. Deze film moest wel een hele hoop geld gekost hebben. Wat ik wel raar vond in het begin is dat het moment dat Cruise na de schokkende gebeurtenis thuiskomt om zijn gezin in veiligheid te brengen. Maar dat gezin weet niet eens wat er aan de hand is terwijl die aliens nog geen 2 straten verder zijn, zoiets moet je dan toch allang opgemerkt hebben. Maargoed, de rest is weer goed en de sfeer komt er echt in te zitten. Dat idee van die brandende trein die voorbij raast vond ik ook orgineel bedacht. En die oorlog tussen die machines en het Amerikaanse leger.

Wat wel een beetje raar was is dat de mensen aan het eind de overwinning vieren nadat er twee van die monsters zijn uitgeschakelt. Maar der zijn er nog een paar duizend over hoor dus ze hebben eigenlijk te vroeg gejuicht.

Gewoon weer een mooie Spielberg film. Op een paar cheesy dingen na.

3,5

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Ik denk dat ik een van de enige mensen hier ben die het einde van de film echt goed vond. Vooral omdat het zo uniek is.

JohnWilliams

Ja, je ziet niet zo vaak een film met Tripods

Ik vondt het - ondanks het onrealistische karakter van de film (maar ja, dat is vaak film-eigen he ) - een goede film, maar met zo'n ongelovelijk bedroevend einde, dat ik toch slechts een 2,5 geef....

avatar van fieko

fieko

opzich met leuke film met een paar minpuntjes; een irritant schreeuwend meisje en een slecht einde

al met al 3.5

avatar van Stefan_Ying

Stefan_Ying

Zeker een goede film. Goed acteerwerk, goede sfeer en ik vond dat alles er erg echt uitzag. Aleen het steeds maar schreeuwende meisje vond ik irritant en het einde vond ik niet helemaal super.

Gewoon een goede film die van begin tot eind boeiend is.

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

Vond het een bs film. Hij had zich niet aan het originele verhaal moeten houden want dat zuigt. Gebeurt bena nix spannend in.

2 sterren omdat de film er nog wel mooi uit ziet.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Hier zijn al zoveel films over gemaakt, dan kun je je alleen onderscheiden met orginaliteit (zoals Signs).

En dat is hier ver te zoeken, erg standaard uitgewerkt en veel te veel cliche's.

De film wordt gered door het goede regiewerk van Spielberg die het allemaal weer goed in beeld brengt.

Typische hollywood blockbuster: 3***

Ps: wat is die Fanning irritant.

avatar van DragQueen

DragQueen

klasse film van spielberg, die verbluffende special effects neerzet hier. tom cruise vertolkt zijn rol prima, en met name z'n dochter in deze film doet het erg geloofwaardig. de kleine rol van tim robbins is ook te gek. verder gewoon een op en top vermakelijke film, met toffe sfeer, en spannende ( actie ) momenten. al vind ik dat ze zich er met het einde wat makkelijk vanaf hebben gemaakt. erg plotseling allemaal. maar ja, het is maar hoe je het bekijkt. als je van science fiction houdt, zeker een aanrader. niet van zeldzaam niveau, maar toch een verdiende 3,5 sterren.

avatar van JorisV

JorisV

Wat het meeste in het oog springt in deze film, zijn ongetwijfeld de special effects. Ik heb er een beetje spijt van dat ik deze film niet in de bioscoop heb gezien.

Toch was het een goed opgebouwde en spannende sci-fi film.

Acteerwerk was OK.

4.5*-0.5* voor het teleurstellende einde =

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Halverwege uitgezet. Steven Spielberg heeft ondanks zijn werk uit het verleden maar een matige film geregisseerd. Personages zijn irritant, Cruise speelt vervelend en vreemd genoeg weet de film nergens spanning te creëren. Ik zal hem proberen binnenkort af te kijken.

Tot die tijd 2* voor de prima effecten.

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Heel jammer van het einde. Maar mooie film, vooral door de special effects! 4 sterren.

avatar van FredKrueger

FredKrueger

Gave Film Echt Goed

avatar van tess

tess

Viel me enorm mee, deze film. Ik dacht echt dat het een zeer foute, slechte film zou zijn. Apart is het zeker, maar eigenlijk best heel goed.

Zo nu en dan zat ik er echt bij van: kan het nog ranziger worden?

Bovendien is Tom Cruise weer goed bezig. Je kunt zeggen wat je wilt over die man, maar in zijn werk is hij prima.

Dakota is natuurlijk ook geweldig, maar dat wisten we al. Hopelijk blijft ze goed!

Alleen de zoon, what's his name, kon niet echt geloofwaardig overkomen.

En allemensen, wat een stom einde! Ik was al bang dat ze het grote publiek zouden geven wat het blijkbaar nodig heeft: alles komt goed.

Zó dichtbij een vrij briljante film en dan net op het laatste nippertje het verknallen. Ik weet dat in het boek een soortgelijk scenario zich voordoet, maar maak het dan wat geloofwaardiger. Jammer...heel jammer. *3

JohnWilliams

Zoon vond ik wel goed gecast hoor! In de film heet hij trouwens Robbie.

En in het echt heet hij: Justin Chatwin. Ik had ook nog nooit van hem gehoord eigenlijk.

avatar van tieske!

tieske!

hele spannende film goed verhaal!! en ook nog goede special effects! een dikke 5!

Roofvisjunkie schreef:

einde = kort door de bocht

Wat noem jij kort door de bocht?

avatar van leon1970

leon1970

Hele goede film, met prachtige special effects.

Met een geweldige rol van Tom Cruise en Dakota Fanning.

Waardering: ****

avatar van Baggerman

Baggerman

tess schreef:

einde = kort door de bocht

Het boek (al weer 100+ jaar oud!) eindigt ook zo, hoor! Vergeet niet dat het verhaal een 'allegory' is, het heeft een dubbele bodem en is meer dan een standaard science fiction verhaaltje.

De aliens gedragen zich in onze ogen wreed, maar wij als mensen gedragen ons dagelijks ten opzichte van andere ons omringende organismen als de aliens in 'War of the worlds'. Wij verdiepen ons ook niet in het leven van (voor ons) lagere organismen. Heb je een wespennest in de tuin? Rook maar uit! Kom je een mierenhoop tegen? Schop maar overhoop!

Het boek leert ons om meer respectvol om te gaan met het leven om ons heen. En uiteindelijk kan het lulligste virusje ons natuurlijk ook fataal worden, ondanks al onze kennis en vindingrijkheid.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

De manier waarop de aliens doodgingen, vond ik nog niet eens zo slecht, zelfs wel aardig. Maar op het einde komt de zoon terug, dat stoorde mij wel. Als deze dood was gebleven, was voor mij de film al weer iets beter en minder standaard.

JohnWilliams

Misschien wilde Steven is een keer een goed einde publiseren in plaats van altijd een slecht einde.