• 9.375.880 stemmen

Geregisseerd door: Shane Meadows

Met onder meer: Paddy Considine, Gary Stretch en Toby Kebbell

Plot Dead Man's Shoes

"He's in all of us."

Na zeven jaar keren twee broers terug naar hun geboortestad in de Midlands. Ze installeren zich in een huis bovenop een heuvel. Al snel wordt duidelijk dat de oudste broer, Richard, niet voor het weidse landschap is teruggekomen. Hij wil zich wreken op de groepjes dealers en losers die na zeven jaar nog steeds door de stad zwerven. Eén voor één zoekt hij ze op om ze te vermoorden. De macabere en allegorische moordscènes zaaien paniek en paranoia. Wat is de reden voor al dit bloedvergieten?

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede film, met een wel heel schokkend verhaal.

Maar op sommige momenten is de film me een beetje te traag.

Het scenario is top, en ook de acteerprestaties zijn goed tot zeer goed.

Met een beetje meer vaart in de film had er misschien wat meer in gezeten, maar best wel interressant om eens te bekijken.

avatar van v1ce

v1ce

Van het weekend met een vriend van mij gezien.

Dit keer met subs, dus veel beter te volgen!

Vond het wel grappig om te zien wat hij ervan vond. Net zoals ik, in het begin nogal ongeïnteresseerd. Maar zodra het einde en dus ook het plot nadert, ging er een stilte van afschuw door de kamer heen.

De emotie is echt geweldig in deze film!

avatar van voomzap

voomzap

Indrukwekkende film, met mischien wel de meest ijzingwekkende bad trip scene in de filmhistorie. 4,5

avatar van willemfilm

willemfilm

Lekker Brits. Goed verhaal en goede acteerprestaties. Camerawerk kwam het verhaal ten goede. Gaf het het "het gebeurt in mijn achtertuin" gevoel. Het geluid had ook duidelijk invloed op de filmbeleving. Zat m.i. toch wat weinig spanning in de film. Heb daarom ook niet op het puntje van mijn stoel gezeten. Waar het meisje gebleven is die wel in de flash backs te zien was, is mij ontgaan.

avatar van lykathea

lykathea

willemfilm schreef:

Bedoel je de vrouw die van Sonny het broertje van Richard moest neuken? - Zo ja, je ziet in de film dat Sonny haar opzoekt.

avatar van youneedstyle

youneedstyle

Al 5 keer gezien. Een topper!

mayhemblik

De laatste 3 kwartier van deze film zullen mij, vrees ik, nog heel lang bijblijven.

Zeer goed geacteerd, vooral naar het einde toe.

Prachtfilm.

avatar van Woolf

Woolf

Ik heb genoten van deze film. Niet in de laatste plaats vanwege de drang naar vergelding.

voomzap schreef:

Samen met Fear and loathing in Las Vegas!

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2048 stemmen

Mooie rauwe film die wat mij betreft wat harder mocht zijn. Daarvoor niet helemaal geslaagd als wraakfilm (geen vereiste hoor, maar voor een man met zoveel haat had ik het graag wat explicieter in beeld gezien)

Toch een heerlijk sfeertje en goed acteerwerk van de hoofdrolspeler.

avatar van Baldur

Baldur

Ik was hier erg benieuwd naar na het bekijken van het geweldige This Is England, en ook deze film van Meadows is een grote aanrader.

Bij de openingsmontage wordt de sfeer al direct geschept met prachtige beelden van de twee broers die door het Ierse platteland lopen, met rustige toepasselijke muziek. Dit soort montages vormen een aangename afwisseling tussen de o.a. geweldadige scenes in.

De manier waarop het verhaal verteld wordt dmv aangrijpende flasbacks vind ik erg sterk gedaan. Ook het acteerwerk is uitstekend; heel puur en echt. De wraakacties zijn heerlijk; hard en op momenten humoristisch. Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer begrip je krijgt voor de haat van de beste man. Het einde zal voor velen als een verassing komen.

Warm aanbevolen. 4.5*

avatar van Gilz

Gilz

De flashback waarin t zwakzinnige broertje wordt meegenomen naar die oude ruine/kerk : zal door de beelden + muziek mij altijd bijblijven als 1 van de meest ingrijpende scenes ooit _o_
Verder ook briljante film, goed verhaal, goed geacteerd, met t Engelse platteland ook leuke setting,

4.5!

What you looking at?

You, you cunt!!! kippevel!!!

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2048 stemmen

Mooi stukkie inderdaad. Ook als ie die gasten tegenkomt in het midden van de film. Lekker mans doen, prachtig.

avatar van Koendh

Koendh

mooie film, goeie muziek, sterk geacteerd

avatar van maerk

maerk

"Where the fuck you looking at?"
"At you ya cunt"

Wederom een fantastische film van Shane Meadows. Dead Man's Shoes lijkt op het eerste gezicht een simpele slasher, maar de film is meer dan dat, veel meer. Zo lijkt het verhaaltje ook enorm simpel maar er wordt meer uitgehaald dan ik had verwacht. Een naargeestige en beklemmende film die me, mede dankzij die geweldige qoute hierboven, nog lang zal bijblijven. Shane Meadows heeft zich voor mij bewezen als een geweldige, veelbelovende regisseur. Hij heeft een mooie manier van filmen. Visueel ziet het er misschien niet al te gelikt uit maar toch ziet het er fraai uit. Meadows weet op een of andere manier alles heel realistisch neer te zetten. Vooral door de dialogen en door de acteurs. Meadows haalt het onderste uit de kan bij alle acteurs. Fantastische acteerprestaties. En zoals ik al zei zijn die dialogen erg goed, net alsof ze ter plekke zijn verzonnen. Enige minpunt waar ik op kan komen is de scène waar Al doodgaat. Een beetje dom dat hij wordt doodgeschoten door Sonny. Maar voor de rest is alles goed. Speciale vermelding Paddy Considine die een erg goede rol neerzet. Ik kende hem eerst alleen van kleine bijrolletjes in Hot Fuzz en The Bourne Ultimatum maar in een hoofdrol komt zijn acteertalent meer tot zijn recht. En Toby Kebbell doet het trouwens ook erg goed als Anthony, heel overtuigend. Alles zit helemaal top in elkaar. De acteerprestaties zijn ijzersterk, visueel goed, goede sfeer, goede soundtrack (op dat liedje na dat bij de 'Al scène' gedraaid werd en zelfs een klein beetje humor. En de montage in de scène waar Sonny en die andere twee high zijn vond ik erg sterk. Ik snap eigenlijk de negatieve kritieken op deze film niet. De spanning is er bijvoorbeeld helemaal niet af omdat je weet dat Richard de moordenaar is. Het blijft juist spannend want je weet niet wat zijn volgende stap is, wat hij nu weer gaat doen. En wat de film helemaal af maakt zijn natuurlijk die lovely British accents.

Ik ben erg onder de indruk van Shane Meadows en kijk nu ook reikhalzend uit naar Somers Town.

Eerst zat ik op een hele dikke 4*, want ik vond het een beetje overdreven om die gasten te vermoorden om een paar plagerijtjes. Maar toen bleek dat Richard's broertje dood was kreeg ik een brok in mijn keel. Heel sterk en dus een mooie 4,5*.

avatar van Noodless

Noodless

Ik denk dat ik een goede aankoop heb gedaan om me deze aan te schaffen, als ik al die recensies mag geloven.

avatar van maerk

maerk

Noodless schreef:

avatar van dijkieR

dijkieR

harde film en is zeker een aanrader.

eerst snap je niet waaromhet nu met zon extreem geweld moet gebeuren maar aan het einde van de film snap je pas waar dat toe leidde.

dikke 4 sterren en zeker de moeite waard

avatar van dumble

dumble

super lijpe film

avatar van medansavamhel

medansavamhel

dumble schreef:

super lijpe film

En wat mag dat dan betekenen? Die slang van tegenwoordig...

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Off-topic geneuzel verwijderd.

Hmf.. dit was echt niet helemaal wat ik er van verwacht had. Op de één of andere manier dacht ik altijd dat dit zo'n geinig Brits misdaadfilmpje was in de Ritchie lijn. Maar niets bleek minder waar.
Op zich niet erg, alleen viel het nu allemaal wel erg rauw op m'n dak.

Het is gewoon een goed gemaakte (soms wel wat te overdreven) film met een - as usual - fantastische Paddy Considine.
Maar wat een grimmige, nare kutfilm is het verder eigenlijk, kreeg er echt een beetje een klotegevoel van, terwijl ik daar eigenlijk niet zo op zat te wachten.
Ik bedoel geestelijk gehandicapten martelen en vernederen en dan die hele slachtpartij er achteraan... come on!
En het ergste was misschien nog wel die drugsscene.. ik weet niet of iemand wel eens een bad trip heeft gehad, maar wat ze in deze film laten zien lijkt me zo'n beetje 1 van de ergst mogelijke ervaringen, wat mij betreft verbleken alle martelingen uit de recente Franse horror daar in 1 klap bij..brrr

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een realistisch neergezet wraakdrama die me wel degelijk aan de buis deed kluisteren.

Het plot is goed, verhaal klein.

Toch vond ik het niet echt een topper.

avatar van Reinoir

Reinoir

tijdje geleden dat ik hem gezien heb, destijds vond ik hem wel focking vet, ik denk dat ik hem nu maar eens ga kijken ^^

avatar van Brakeburner

Brakeburner

Zonder al te veel verwachtingen begon ik aan deze film... maar djeezes, een mens kan zich toch nogal vergissen: deze film is echt een meesterwerk!

Een erg moeilijk te plaatsen meesterwerk nog wel, want Meadows kiest niet echt een kant: deze film is niet echt in een genre te plaatsen. En dat is ook helemaal nergens voor nodig in dit geval.

Eerst en vooral even vermelden dat de muziekkeuze in deze film echt prachtig is. Helemaal niet gebruikelijk bij het onderwerp van de film, maar opnieuw schiet Meadows hiermee recht in de roos!
Het verhaal zelf vond ik tegelijk spannend, schokkend en jawel, zeker en vast ook dramatisch! Gelukkig weet de regisseur dit alles perfect te doseren zodat er nooit een "overkill" (Ofja misschien is dat er juist wel ) van één van de drie elementen is. Ook de manier van filmen is apart te noemen: soms lijkt het of je naar een documentaire zit te kijken, enkele minuten later zie je dan weer een prachtig vormgegeven "trip"-scene. De film vloeit echter van de ene scene in de andere zodat dit echt nooit storend of vervelend werkt.
Tot slot nog even "hulde" aan de twee hoofdrolspelers (de twee broers): hun acteerprestaties zijn werkelijk uitmuntend te noemen. Vooral Richard, de wraakzuchtige broer, is echt prachtig neergezet.
Ik kan voor het overige weinig of niets negatiefs over de film vertellen...
Eén opmerking misschien: met zijn 85 minuten is ie wel wat aan de korte kant, had voor mij gerust een halfuurtje langer mogen duren... alhoewel het de kracht van de film wrs niet ten goede zou komen. Dus toch maar laten zo, die speelduur !

Toen de aftiteling gisteren over het scherm rolde, kon ik maar 1 ding besluiten: dit is de één van de beste films die ik sinds lange tijd zag! Een film met sfeer, een film met een sterk verhaal, een film vol "kippevelmomenten", kortom... een klein "groot" meesterwerk!

Absolute aanrader!!!

De volle 5 sterren!

avatar van Fryce

Fryce

Lekkere rauwe film, werd verrast door de sfeer en het verhaal. Had dat niet helemaal verwacht, maar nu keek ik ook erg onbevangen.

avatar van Steve555

Steve555

willemfilm schreef:

Misschien was zij het wel die hem verteld heeft wat er allemaal voorgevallen is met zijn broertje.

Mooie wraakfilm, maar toch, de eerste zinnen, die religeuze woorden van hem, stroken die wel helemaal met het geloof? Hij wil niet dat de "verantwoordelijken" naar de hemel gaan. Dus daarom vermoord ie ze? Volgens mij als je christelijk religieus bent weet je dat alleen het opperwezen daar over gaat, en niet een mens. Als je iemand vermoord heb je eerder kans dat je zelf naar de hel gaat dan de geen die je vermoord. Daarbij vond ik het op het verkeerde been zetten van de kijker door Jonathan als levend iemand voor te stellen overbodig, want waarom zou iemand zoveel mensen vermoorden omdat ze alleen zijn broertje gepest hebben?

Hoofdpersoon is best wel overtuigend kippenvelachtig creepy en onnatuurlijk "gevoelloos", dat laat de eerste aggressieve reactie wel zien. Erg goed geacteerd.

avatar van lykathea

lykathea

Steve555 schreef:

Dat is ook wel een contradictie met wat je net zei. Hoe zou je dat in hemelsnaam zelfs weten? - In any way, het gaat er juist om dat Richard ze nú die pijn wil laten voelen die Anthony ook gevoeld heeft, die angst en die eenzaamheid, om ze daarna te vermoorden, want in zijn ogen zal een opperwezen hun, ongeacht wát ze uitflikken, toch gewoon toelaten in de hemel.

Door zijn acties veranderd in dat opzicht niks, maar die wraak geeft voldoening (althans dat zocht 'ie), en een geloof in een opperwezen die zulk soort scum toch zou toelaten in zijn hemeltje geeft alles behalve voldoening.

avatar van film-gek

film-gek