• 9.372.317 stemmen

Geregisseerd door: Stefan Faldbakken

Met onder meer: Nicolai Cleve Broch, Ane Dahl Torp en Ahmed Zeyan

Gesproken taal: Deens, Duits, Noors en Zweeds

Plot Uro

Nieuwbakken agent Hans Petter (Nicolai Cleve Broch) werkt bij de URO, een speciale undercoveréénheid van de Noorse politie. HP schuwt bij z'n riskante beroep allerminst de vuisten en brengt daardoor meermaals z'n teamgenoten in gevaar. Wanneer zijne heetgebakerdheid op een avondje stappen z'n jeugdvriendin Mette (Ane Dahl Torp) terug tegenkomt, raakt hij, voor hij het weet, door zijn ongeduldige en instinctieve karakter vastgenesteld tot in de hoogste regionen van een nationaal drugsnetwerk. Door zijn loyaliteit (en ook wel door nog andere gevoelens) tegenover de mooie Mette verbergt hij echter z'n speurwerk voor z'n collega's en begint hij dus een dubbelleven te leiden.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

avatar van code9

code9

Matige, grauwe Noorse actiethriller met een nauwelijks verrassend verhaal en een hoofdrolspeler die op een enkele uitzondering na de hele film met dezelfde sombere en vermoeide gezichtsuitdrukking rondloopt. Ondanks wat geweld, geschreeuw en een paar tranen bleef het voor mij een afstandelijke prent (mede door de totaal oninteressante gesprekken, saaie randfiguren en dito locaties) - nu hoort dat natuurlijk wel bij de drugsscene, maar toch is dit onderwerp al vaker veel boeiender en indringender op het filmdoek gezet. Er komt al jaren een hoop leuks uit het hoge noorden, maar Uro is wat mij betreft een dissonant die ik morgen weer vergeten ben.