Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Joan Allen, Gary Oldman en Jeff Bridges
Gesproken taal: Duits en Engels
Releasedatum: 6 september 2001
Plot The Contender
"Sometimes you can assassinate a leader without firing a shot."
Laine Hanson is een senator die genomineerd is om de eerste vrouwelijke vice-president van Amerika te worden. Laine wordt echter het slachtoffer van een afpersingspoging: ze zou vroeger in haar studententijd aan een orgie hebben meegedaan, waar foto's van circuleren. Ze besluit niet te reageren op de beschuldigingen.
Shelly Runyon
Oscar Billings
Lewis Hollis
William Hanson
Jordy
Veruit de saaiste film die ik in lange tijd gezien heb. Niet de slechtste, aangezien er goed geacteerd wordt, en de film mooi gefilmd is, maar dus wel de saaiste. Er gebeurt werkelijk niets interessants, en het balangrijkste gedeelte van de film (de vraag of een politicus afgerekend mag worden op seksueel gedrag in het verleden) is zo typisch Amerikaans dat het voor ons gewoon totaal niet boeiend is. Anderhalve ster.
waarschuwing: ik lees de laatste tijd telkens goede recensies over deze film, en Jeff Bridges had zelfs een Oscarnominatie, dus de kans bestaat dat de lage beoordeling iets te maken had met de ongelofelijke hitte in de bioscoop toen
dttom
ach neo vond er ook niks aan dus zal wel meevallen en lijkt me eigenlijk ook een verschrikkelijk saaie film. Dus zal wel kloppen.
vic
aahhhhhh even wakker worden
oh nee wij hadden hem uitgezet zo saai vonden we hem
neo
ik zou of 100 kopjes koffie op moeten hebben om bij deze film wakker te blijven,maar ik heb geen zin om zoveel koffie te maken.ik heb em 30 minten voor het eind afgezet
dttom
ik vond de film wel grappige stukjes hebben en best vermakelijk. Wel beetje voorspelbaar maar niet zo slecht als hier beweerd wordt.
Armin
Ondergewaardeerde film.
Ik heb mij, ondanks het gebrek aan aktie, geen moment verveeld. Sterke acteerprestaties en dialogen
zorgen voor een boeiend geheel. ***1/2
P.S.: deze film hoort naar mijn mening dus absoluut niet in de bottom 50 !!
Tigger
Ik vond 'm wel wat hebben. Niet echt 'actionpacked' om het zo maar te noemen, maar wel een goede verhaallijn. ***
Spider
Zo vreselijk saai is deze film toch niet?
Qua actualiteit toen (Clinton schandaal) misschien nog wel interessant als achtergrond informatie en laten zien hoe belangrijk het schandaal wel niet was.
Ik vond Jeff Bridges wel grappig als president continu aan het eten is.
Gewoon een hele goede film met al weer een glansrol van Jeff.
narva77 (crew films)
aahhhhhh even wakker worden
oh nee wij hadden hem uitgezet zo saai vonden we hem
Nou ja zeg, saai? Ik vond het een vermakelijke politieke thriller, met sterke hoofdrollen. 3,5*
sn@ke
- 2077 berichten
Uitmuntend geacteerde politieke thriller. Al is thriller hier niet meteen van toepassing want spanning was wel een grote ontbrekende factor. De cast bestaat uitsluitend uit klasseacteurs. Jeff Bridges heeft met zijn imposante vertolking een oscarnominatie gekregen, net als Joan Allen die hier een erg sterke rol neerzet. Gary Oldman acteert ook voortreffelijk. Het verhaal van the contender was toen ( in de clinton - affaire) misschien erg actueel maar momenteel boeit het weinig. Het scenario is wat mij betreft aan de oppervlakkige kant , er gebeurt ook erg weinig in de film. De personages worden zoals gewoonlijk erg clichématig voorgesteld. Uitzonderlijk is het dus allemaal niet. De enige grote trekkracht die the contender naar 3* sleept is de sterrencast die voortreffelijk acteert.
Mr. Rogers
De eerste keer dat ik de film zag vond ik de film ook niet super boeiend en gaf dan ook net aan 3*. Pas heb ik de film echter weer gezien en vond hem stukken beter. Verhoog mijn stem dan ook met één hele ster naar 4*.
Dustyfan
Erg goede film, waarbij je zou willen dat de VS echt zo'n intelligente president had. Sterke rol van Jeff Bridges en een erg boeiend verhaal.
FisherKing
Briljante Film.
Wow, zo onverwacht. Met een echt Fantastische editing, die echt briljant is, wordt een verhaal verteld over politieke Partijleiders en de Presidenten die beslissen. Docu-achtig verteld, daarom al de pluimen naar de montageurs, zien we een vrij gewoon verhaal maar met alle ins and outs in een soort docu-style die verslavend werkt. Prachtfilm waarin Jeff Bridges weer eens de sterren van de hemel afspeelt
4.5* (Jordy >> Herzien)
Wat mij betreft top 250 werk.
Jordy
Zal er wel nooit van komen, maar ik zal 'm ongetwijfeld iets te laag hebben staan.
Jordy
Die komt dan onderop een heeeele hoge todo-stapel, niet verstandig
Hannibal
Sterke film met prima acteerprestaties komt zeer realistisch over. Volgens mij een zeer goede weergave van hoe het er in de politiek aan toe gaat, en zeker in Amerika, waar mensen meer geïnteresseerd zijn in het privéleven van een politicus, dan in de politiek zelf. Walgelijk eigenlijk hoe sommige mensen er totaal geen moeite mee hebben om iemand zijn carriére en priveleven kapot te maken. (en een broodje haaienbiefstuk, lijkt me ook walgelijk...)
Wel een beetje een Pro-Democaten film, de Republikeinen zullen hier niet blij mee zijn.
Leno
Inderdaad een goede film met prima acteerwerk. Vooral de bijna onherkenbare Oldman is op dreef als altijd. Verder leuk om Baker Hall nog even voorbij te zien komen.
Het einde is echter wel wat langdradig met een prekerige speech als afsluiter. Hanson heeft verder wat dubieuze en zichzelf tegensprekende principes, maar verder weinig aan te merken op deze film.
alexis
goed geacteerde politieke thriller film. inderdaad goed spelende oldman. interessant om te zien hoe een 'spel' van een nieuwe vicepresident benoemen wordt gespeeld. ben benieuwd hoe dat in nederland gebeurt, idee voor een film??? maar dat zal vast niet spannend genoeg zijn.
***2/2
danuz
Film die te mild overkomt, en te patriottistisch is eind speech
De film duurt gewoonweg te lang om interessant te blijven en de filmstijl bevalt me ook niet. Waar FK het heeft over 'docu stijl' vond ik het veel te statisch, te gewoontjes, te plechtig. Denk dat de aanpak me gewoon niet ligt, ook de manier van vertellen niet.
Van de corruptie binnen de regeringen was ik enigszins al op de hoogte, is te verwachten. Daarom vond ik de onderwerpen in de film niet scherp genoeg. Er werd niet hard genoeg op zielen getrapt om me te kunnen raken.
In alle opzichten dus te mild
otherfool
Een van de mindere films rond het witte huis. Doelloos en vooral vreselijk saai. Zelfs Oldman als bad guy kan de film niet redden. 1,5*.
SiSsY bOY
Wat een ongeloofelijk saaie film zeg, ik heb echt in tijden niet zo'n saaie film gezien. Heb hem op den duur maar een paar scenes vooruit gezet. Al met al is het niet echt een slechte film, maar wat mij betreft een 1,5*
Evil Empire
Film die lang goed is, maar aan het einde zichzelf compromitteert, iets wat ironisch is aangezien het daar in de film nou juist om draait. Toch nog *** voor het goede spel van o.a. Joan Allen.
Black Math
Leuke film hoor, maar totaal ongeloofwaardig. Vanwege het feit dat ze atheist is kon ze waarschijnlijk niet eens senator worden in de VS. De muziek bij de laatste speech van de president is ook wel weer erg Hollywood-dramatisch.
T.O.
De film heeft een beetje een afstandelijke toon, dat is denk ik de reden waarom mensen hem saai vinden.
Aangezien ik politieke films altijd wel interessant vind, had ik hier geen moeite mee. Bovendien wordt er zeer goed geacteerd door Oldman, Allen en Sam Elliott. Bridges vond ik wel aardig, maar niet geweldig en zeker geen oscarnominatie waard.
BoordAppel
Mee eens. Ik zit alleen een halfje lager omdat de film te lang duurt en door de punten die Black Math al aanhaalde. De film is vrijwel muziekloos maar bij die laatste speech wordt er wel flink misbruik van gemaakt.
Ik vond vooral Oldman erg goed trouwens, wat een kameleon is die man toch. Duurde ook even voor ik hem herkende.
cocolamar
Jammer dat het zo'n Amerikaans sfeertje heeft: met de president als goeie vent. Niemand heeft het verder op dit forum ook over het onderscheid dat wordt gemaakt tussen vrouwelijke en mannelijke kandidaten. Ik vraag me af of dat de reden is dat sommigen het daarom saai vinden? Vanuit dat thema is het inhoudelijk een sterke film. Vond de uitvoering qua dramagehalte en montage op je inspelen als een slechte b-film. Maar dat niveau wordt in mijn beoordeling goedgemaakt door de inhoud: 3*

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

State of Grace
Misdaad / Thriller, 1990

Life as a House
Drama / Komedie, 2001
washington dcpresident van de verenigde statensex scandalpolitiekregeringvice president