• 9.374.710 stemmen

Geregisseerd door: Josef von Sternberg

Met onder meer: Marlene Dietrich, Victor McLaglen en Gustav von Seyffertitz

Gesproken taal: Engels en Russisch

Plot Dishonored

"Can a Woman Kill a Man With Who She Has Known a Night of Love?"

Tijdens de Eerste Wereldoorlog biedt de Weense prostituee Marie Kolverer haar diensten aan als spionne. Als ’agent X-27’ blijkt Marie van onschatbare waarde voor haar superieuren. Ze verleidt en verraadt vijandelijke officieren met het grootste gemak. Maar dan wordt Marie verliefd op de Russische spion kolonel Kranau en laat hem zelfs ontsnappen. De gevolgen daarvan kunnen niet uitblijven...

Colonel Kranau

Colonel Kranau's Aide

Gambler with Glasses

avatar van Flavio

Flavio

Ik ben niet zo enthousiast over deze film, ik vind het eerlijk gezegd von Sternberg's minste van wat ik heb gezien. Aangezien Dishonored midden in wat wel zijn beste periode wordt gezien valt had ik hoge verwachtingen maar die zijn dus helaas niet uitgekomen. Nu is plot wel vaker een ondergeschoven kindje bij deze regisseur, dit keer vond ik het verhalend wel erg zwak en vooral rommelig. Dietrich vind ik ook minder spelen dan in ander werk dat ik van haar zag, haar tegenspeler McLaglen was dan wel weer OK met die sardonische grijns op zijn smoelwerk.

Daarmee is niet gezegd dat ik het een slechte film vind, met name op cinematografisch vlak is er weer genoeg te zien- vooral de gemaskerd bal-scène vond ik mooi, maar von Sternberg heeft in mijn ogen véél betere films gemaakt.