Geregisseerd door: Frank Darabont
Releasedatum: 2 maart 1995
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Shawshank Redemption
"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."
Andy Dufresne
Brooks Hatlen
1946 D.A.
Skeet
Fnd-
Misschien omdat beide films geregiseerd zijn door dezelfde regisseur, namelijk Frank Darabont?
Mij deed deze ook denken aan The Green Mile, waarschijnlijk doordat ze nogal in dezelfde stijl gefilmd zijn en dezelfde sfeer hebben.
Aha dat is het dus:)
Ik ga maar is kijken of deze regisseur nog meer leuke films op zijn naam heeft staan, of zijn dit dit de enigste 2 toppers?
revadebe
Terechte nummer één op MoMe vind ik. Het totaalplaatje van de film is gewoon uitstekend, en omdat de film ook nog een breed publiek aanspreekt is het wat mij betreft een goede nummer één. *****
Filmkonyn
The Mist.
Valt zwaar tegen... boek is 10x beter...
On: Mooie film, ook ik heb hem gekeken omdat hij nummer 1 staat in de top 250. Acteerprestaties zijn goed, verhaal is goed... Zeker 1 van de betere films die er gemaakt zijn
Tonypulp
Voelde me haast verplicht om deze film aan te zetten, nummer 1 word je niet zonder reden. Het heeft best lang op zich laten wachten maar ben blij dat ik hem toch heb gezien.
In het begin was ik redelijk sceptisch, het thema spreekte me sowieso al niet echt aan maar dat gevoel was al snel verdwenen.
Een erg meeslepend verhaal over vriendschap, met een ontzettend mooi einde zoals je die graag zou zien. Subliem acteerwerk ook.
Een dikke 2uur lang geboeid zitten kijken, op alle vlakken geweldig.
Tonypulp
Toevallig dacht ik dat ook, toen dat laatste half uur in ging/
Maar als ik er aan terug denk vind ik het juist wel mooi om alles zo te zien aflopen, had het zelf ook in kunnen vullen (onnodig dus eigenlijk ja) maar nog steeds mooi
timburton
Nee 1/10 gebruikers heeft op deze film gestemd.
Er zijn veel gebruikers die nooit stemmen en er zijn gebruikers die niet op alle films stemmen die ze gezien hebben.
Ik vermoed dat 50 procent deze film wel gezien heeft.
Er zijn zat mensen die deze film een 0,5 geven, en voor de rest bijna fewezig zijn op de site. Van zo'n mensen weet je juist zeker dat ze de film niet hebben gezien. "Shawshank Redemption" is overigens niet zo'n immens populaire film geweest voor een nummer één in de Top 250.
robertvanes
ik ga deze film nu maar eens kijken, ik heb de nr 1 nog niet gezien, ben benieuwd.
robertvanes
hmz gisteren gekeken via mijn interactive tv van ziggo, ik heb hem na iets van een uur even uit gedaan omdat ik iets moest opnemen via epg text, en ik wilde terug naar me film gaan, en toen kreeg ik steeds een melding van netwerk fout, probeer later opnieuw:(
dus heb hem niet af kunnen kijken, ziggo maar weer even mailen.
hel1
Ehmmm...ben ik dan de enige die niet hilarisch is over deze film?! Ik vond hem wel aardig maar niet meer dan dat. Misschien toch nog maar eens kijken wasnt hij krijgt zo'n goede kritieken hier. Wie weet dat de tweede keer de magie wel werkt..
clockwork72
Dat kan. Ik vond de film de 1e keer al geweldig! De 2e keer vond ik hem nog beter. Het is een kwestie van smaak. Maar een 2e keer kijken is inderdaad een heel goed idee.
jorriroosen
Leuke film alleen snap ik niet dat deze op 1 staat voor mij echt een raadsel. Er zijn 100 van dit soort films gemaakt misschien niet in een gevangenis maar het is en blijft een moraaltjes film. Een gemene bewaker een vriend die onterecht word vermoord een ontsnapping en je hebt alles.
Flikker nou een keer op met dat morele gedoe. Want stel je voor dat kinderen er naar kijken en een slecht idee krijgen en iedereen kapot schieten. kijk uit want het kan
Maar over het algemeen vond ik het een goede film ik heb me ook goed vermaakt maar meer niet. En ik denk nou niet bepaalt snel terug aan deze film daarom vraag ik me af WAAROM DEZE OP NUMMER 1 STAAT.
superfly84
heb deze film al een keer of 3/4 gezien door de jaren heen en ik blijf hem geweldig vinden!
overigens voor mensen die deze film goed vinden dan zou ik ook the last castle van robert redford aanraden. Dat is ook een erg goede gevangenis film.
Kijk eens Bad Boys (1983) Da's pas een goede gevangenis film.
Lexcoaster
Als films voor jou vooral visueel prikkelend moeten werken snap ik waarom deze film jou wellicht wat minder doet. Ik wil ook geprikkeld worden door film; de manier waarop maakt niets uit. Als ik kan meeleven met de personage's en op die manier door de gebeurtenissen in de film geprikkeld word, kan een romantische film net zo'n hoge score krijgen als een visueel erg sterke actiefilm.
darkknight
Zeker niet de beste film ooit, en wordt zwaar overschat, maar het is wel een goede film, karakters uiteraard goed uitgewerkt, de opbouwende vriendschap wordt goed in beeld gebracht, met keren ook lachwekkende scenes, als hij door de hele gevangenis die radio die muziek laat horen bijvoorbeeld een van de beste gevangenisfilms ooit. Zeer goede film, maar NIET de beste!
p072
Legendarische film! Erg van genoten!
Heb deze film meerdere keren gezien in de loop der tijd!
scruffy77
Gewoon nog altijd zijn lange nummer 1 positie waard.
Mede door de zeer uitmuntende acteer prestaties(gewoon goed gecast) de acteurs passen goed bij de film en das zeer belangrijk.
Het verhaallijn wordt op een hele mooie serene manier in beeld gebracht,niks overdreven gehaast waardoor het verhaal goed is te volgen en in je op te nemen(mede te danken door het uitmuntende camera werk)
Het oog voor detail blijft van begin tot eind behouden qua kleding en rekwisieten.
De juiste manier om een film te gaan kijken is door er helemaal niks van te verwachten en het met open gedachten te ontvangen, dat betekent dat je een film NIET meteen moet gaan vergelijken met andere films zeer zeker NIET in andere genres en ga ook nooit
een film analyseren tijdens het kijken, want dan kun je de film ook niet goed ervaren...met andere woorden laat het over je heen komen en wees kritisch achteraf.
Nog een punt kan zijn de leeftijd of je emotionele gesteldheid tijdens het kijken van films als deze waardoor je misschien er toch wat anders tegenaan kijkt.
Want als ik naar mijzelf kijk...zou deze film mij niet hebben geboeidt in mijn puber jaren dan zou ik gezegdt hebben waar blijft de actie nou en niet realistisch in de beoordeling zijn geweest en daardoor deze film veel te min hebben aangedaan.
Tot slot...tjah wat betekent de beste film allertijden bestaat dat wel
het antwoordt is nee...maar een selecte groep van beste films ja dat wel en iedere genre is weer iets anders opzicht maar voor mij mag deze op nummer 1 blijven staan uit dat selecte groepje van beste films!!!
planet_of_death
En niet te vergeten de eind scène waar de beide heren elkaar de hand schudden zeer emotioneel en toch zo klein.
degekste11
Goede film. Sterk acteerwerk! Helaas teveel nageaapt uit het in mijn ogen veel betere 'Escape from Alcatraz' en daarom overgewaardeerd.
WalterB
Wauw! Wat een mooie film zeg! Ik heb deze film gekeken op aanraden van de stemmen hier, nr. 1 is natuurlijk niet mis. En naar mijn mening is nr. 1 voor deze film ook zeker terecht! Uitmuntend acteerwerk en een legendarisch verhaal. Kortom: sterke film!
moviemafketel
- 19752 berichten
4 sterren voor een terechte nummer 1 van alle films ever. Ben benieuwd wat je een 5 gaat geven!
Endeavour
Dat is een persoonlijke mening..
Maar alsnog vind ik het toch overwaarderend om het een 5 sterren te geven
Kevin13
Ik denk dat hij het op Walterb. heeft.
deft0nes
Kan iemand mij uitleggen wat deze film zo bijzonder maakt? Ik bedoel, het is echt een behoorlijk goede film, maar dat deze overal aan de top van de lijsten prijkt, is mij echt totaal onduidelijk.

'The Shawshank Redemption' is vanavond te zien op tv: 'Meesterlijke film'

'The Shawshank Redemption' is binnenkort te streamen: 'Subliem, keihard en realistisch gevangenisdrama'

Legendarische film 'The Shawshank Redemption' vanavond (10 juni) te zien op televisie

The Godfather
Misdaad, 1972