• 9.376.783 stemmen

The Shawshank Redemption (1994)

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tim Robbins, Morgan Freeman en Bob Gunton

IMDb beoordeling: 9,3 (3.152.040)

Releasedatum: 2 maart 1995

Plot The Shawshank Redemption

"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."

Andy Dufresne

Ellis Boyd 'Red' Redding

Warden Norton

Captain Byron T. Hadley

Bogs Diamond

Brooks Hatlen

avatar van neo

neo

Enkele off topic berichten verwijderd. Svp weer over de film discussiëren.

avatar van Helios

Helios

Ik vind het heel jammer dat deze film geen Oscar heeft gewonnen , ik vond het echt super!

Helios schreef:

Maar hij heeft een veel grotere prestatie behaald. De nummer 1 plaats op IMDB.com en Moviemeter.nl . Dat is nog véél beter. Toch?

avatar van Esp

Esp

Na het kijken van deze film, was me zeer duidelijk waarom deze op 1 staat. Erg mooie film!

Erg mooie film en zeer sterk geacteerd.

4,5 *

avatar van hanzel22

hanzel22

Een betere en completere film ken ik niet.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

En toch was deze films iets te compleet.
Het laatste zeg half uur hadden ze kunnen schrappen.
De emotie die ik de hele film voelde kwam tot zijn climax bij de scene met Freeman die de graven schoon maakt en over de siervogel praat. Daarna vond ik dat de film werd uitgemolken en te ver werd doorgedreven. Het laatste stuk had ik graag zelf willen invullen.
De brok in mijn keel was bij de aftiteling helaas al compleet verdwenen. Dat vond ik zonde.

avatar van icy

icy

prachtig!

avatar van Outblasty

Outblasty

De beste film die ik ooit gezien heb. 5*

Het is alweer eventjes terug dat ik hem voor het laatst gezien heb maar dit lijkt me toch wel de film waar ik mijn eerste post moet neerzetten.

Morgan Freeman doet het echt geweldig evenals alle andere acteurs eigenlijk, ik kan me geen enkel moment herinneren waar ik een acteur slecht vind. Eigenlijk heb je op den duur wel door dat het verhaal goed gaat aflopen maar dat maakt het einde zeker niet minder mooi.

Hulde

avatar van $mit$

$mit$

Ik heb er heel lang over gedaan om eindelijk een keer de moeite te nemen deze film te gaan kijken.

Ik ga verder niet veel woorden aan deze film vuil maken. Ik omschijf hem gewoon in 4 woorden....

De beste film ooit!

avatar van juhnzun

juhnzun

Prachtige fim zeer mooi !

avatar van homie

homie

Gaaaaal goeie film, echt top!!!!!!!!,

avatar van Florisss

Florisss

Geweldig acteerwerl natuurlijk, blijft elk moment aangrijpend. Inderdaad af en toe wat Hollywoodmomentjes, maar die worden weggevaagd door het briljante geheel. Kan niks anders dan 5* geven.

avatar van flowstyle

flowstyle

Alles klopt en het laatste stukje vond ik zeker niet vervelend, ik vond het ondanks dik 2 uur totaal niet erg om te kijken.

avatar van finalman

finalman

jeetje, bijna 10.000 stemmen hier

avatar van 0o.

0o.

gek, vind dit een leuke film om te zien daar niet van maar een gemiddelde van 4,40 en een nummer 1 positie is naar mijn mening overrated

avatar van chevy93

chevy93

Welkom bij de club van 500 andere mensen die hem overrated vindn

avatar van 13woutie13

13woutie13

Eigenlijk heeft maar 1/10 van alle gebruikers op moviemeter deze film gezien.

Nee 1/10 gebruikers heeft op deze film gestemd.

Er zijn veel gebruikers die nooit stemmen en er zijn gebruikers die niet op alle films stemmen die ze gezien hebben.

Ik vermoed dat 50 procent deze film wel gezien heeft.

avatar van 13woutie13

13woutie13

daar heb je gelijk in

avatar van riesma

riesma

En wie weet hoeveel gebruikers er niet eens meer actief zijn?

Ik schommel zelf tussen 4,5 en 5; Hij is goed, maar heeft ook iets gewoontjes, wat er ook weer zo goed aan is. Nu staat hij bij mij op 5*, wie weet na een herziening weer op 4,5. Invloed op de 1ste of 2de plaats zal het niet hebben, tenzij we met z'n allen zo denken.

avatar van chevy93

chevy93

Als iedereen van een 5,0 naar een 4,5 gaat, gaat het gemiddelde wel zakken ja

kappeuter schreef:

Nee 1/10 gebruikers heeft op deze film gestemd.

Ik vermoed dat 50 procent deze film wel gezien heeft.

50 procent is misschien wat ruim geschat. Ondanks dat heel veel mensen in mijn omgeving hem hebben gezien, denk ik dat er meer mensen zijn die hem niet kennen.

Alhoewel dit een site voor filmliefhebbers is, zou het wel moeten he?

Ik denk eerder dat mensen hem hebben gezien, maar niet meer voor de geest kunnen halen hoe hij ook alweer precies gaat.

Denk aan film als Jurassic Park of Lord of the Rings. De vraag is of ze hem hebben gezien, maar de naamsbekendheid is veel groter. De vraag is, wat is belangrijker?

Thom1994

50% op Moviemeter zou best kunnen. Omdat , wat er al wordt gezegd door Chevy, er veel mensen zijn die heb al jaren geleden hebben gezien en niets meer herinneren, en natuurlijk zijn er ook vele gebruikers die zich aangemeld heben en nooit op de site zijn begonnen.

Ik denk dat van de mensen op moviemeter wel 50% kan zijn, maar dit is inderdaad wel doordat hier alleen maar filmliefhebbers op zitten, die de 2 grote Darabont's ongetwijfeld niet zouden willen missen.

avatar van Toxic-Nostra 27

Toxic-Nostra 27

Goede film kan er niet zo veel van herinneren.

Weet alleen nog dat het wel aan sloeg bij mij, gewoon goed.

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Toxic-Nostra 27 schreef:

Goede film kan er niet zo veel van herinneren.

Weet alleen nog dat het wel aan sloeg bij mij, gewoon goed.

En dan wel stemmen.... JUIST !

avatar van Toxic-Nostra 27

Toxic-Nostra 27

Inderdaad weet dat deze film goed was daarom stem ik.

Je hoeft toch niet alleen te stemmen op films die je net gezien heb.!

avatar van HIMMY

HIMMY

Blijft een goede film hoe vaak je hem ook ziet. 1 woord topper.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Onzinnige off-topic discussie verwijderd.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Thom1994

Dit gaat over de beoordeling van deze film toch ?