• 9.378.898 stemmen

The Shawshank Redemption (1994)

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tim Robbins, Morgan Freeman en Bob Gunton

IMDb beoordeling: 9,3 (3.153.362)

Releasedatum: 2 maart 1995

Plot The Shawshank Redemption

"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."

Andy Dufresne

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

stefan dias schreef:

(10 000 voters can't be wrong)

waarvan een zooitje dezelfde users met verschillende gebruikers namen.

avatar van Awake78

Awake78

Ach die 4,40 staat nu toch als een huis, komt echt geen beweging meer in hoor komende jaren. En misschien dat 10 users gefaked hebben en hem 5* te hebben gegeven, zo zullen er ook zijn die gefaked hebben met 0,5. Kom je nog op hetzelfde uit.

Awake78 schreef:

Haha, dan kom je toch op een 2,5?

chevy93 schreef:

Haha, dan kom je toch op een 2,5?

2.75

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Hey, het is morgen pas vrijdagmiddag hoor en dan is dit soort flauwheid nog enigzins gewenst.

moviemafketel schreef:

Leg effies uit hoe je dit soort films kwa hollywood-aspect kan vergelijken met al die bulk-films die uit die kokers daar komen rollen?

En vanwaar die 2e quote als je er niet bij zegt waarom je het daar niet mee eens bent. Onduidelijke vage zinnetjes gooi jij er hier altijd tegenaan. Als je een vraag stelt en je bedoelt hem retorisch geef dan voor mij maar wel gewoon meteen het antwoord en met voorbeelden dan graag.

Over bulk gesproken. Dit past toch ook prima tussen al die feel good dramaatjes die ze daar aan de lopende band maken. Alleen het gegeven dat Morgan Freeman de voice over inspreekt, maakt het al 13 in een dozijn materiaal.

Die tweede quote plaats ik omdat ik dat een treffende omschrijving van Hollywood film vind. Zoals gezegd, het barst daar volgens mij van dit soort dramaatjes: onschuldige everyman wordt door het systeem in een benarde situatie gebracht maar dankzij zijn positeve inslag en doorzettingsvermogen overwint hij. Zo'n beetje de blauwdruk voor elke Bruckheimer film. Aleen die stopt er gelukkig nog wat actie in.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Vraag me nu wel af hoe jij ooit aan de 2.5* ben gekomen Reinbo?

chevy93

Dat is wel in erg grote lijnen gezegd!

moviemafketel schreef:

2.75

En wiskunde is nog wel mijn beste vak

B_B schreef:

Vraag me nu wel af hoe jij ooit aan de 2.5* ben gekomen Reinbo?

Ach ik vind 'm niet echt slecht, maar ook weinig bijzonder. 2,5 is gemiddeld, precies wat ik van de film vind. Was overigens bij de eerste kijkbeurt iets meer onder de indruk, maar herziening deed de film weinig goeds, daarvoor is het allemaal te dun, wat mij betreft.

avatar van Ramon K

Ramon K

En ik sluit me letterlijk bij die woorden van Reinbo aan.

avatar van Ramon K

Ramon K

(10 000 voters can't be wrong)

Tuurlijk kan dat wel! Of was het nummer Busje komt zo ook meesterlijk omdat het de Top 40 in kwam....?

Respect voor Busje komt zo .

Klopt, maar 10.000 stemmen lijkt me toch wel genoeg om aan te geven dat dit inderdaad een goede film is.

Wel is het raar dat een relatief minder bekende film als TSR minder stemmen heeft dan de bekendere films (op dit moment) als Lord of the Rings en Pirates of the Carribean.

Respect voor Busje komt zo .

Ach SSR had 7 oscar nominaties en staat al jaren hoor op de imdb en hier, dus zo onbekend is die niet. Daarbij profiteert hij natuurlijk ook zwaar van fanboy users met meerdere accounts.

Tot slot heeft hij ruim 10 jaar voorsprong op PotC.

En dat je respect hebt voor Busje komt zo , plaatst je exact in het verwachte hokje.

• 19752 berichten

Die 10000 stemmen zijn wel over de jaren heen gegeven he, de cd's van busje komt zo ging maar paar maandjes goed en die jaren erna werd er niks meer van ze gehoord. Deze film blijft bij erg veel kijkers wel hangen en ook filmkijkers over 10 jaar weten nog van deze film af en de gene die deze film over 10 jaar pas zien geven nog steeds een hoog cijfer voor dit hoogstandje. Tijdloos en daarom dus niet te vergelijken met busje komt sooooooooooooooo!

avatar van clockwork72

clockwork72

wat heeft het 'busje komt zo hier nou mee te maken?' the shawshank redemption mensen. Blijf bij het onderwerp.

clockwork72 schreef:

lol

Ja ik zal niet meer over busje komt zo beginnen. Dit was de laatste keer, beloofd.

avatar van clockwork72

clockwork72

grapjas.

avatar van 13woutie13

13woutie13

Nee,

De meerderheid vind dit een goede film.

Of het een goede film is ligt volledig aan jezelf.

avatar van yeyo

yeyo

"De massa is dom." Plato

polopolo150

Ik heb deze film maar nog een keer gezien omdat ik sommige dingen niet begreep, en omdat toen dit op TV was, ik het einde perongeluk niet had opgenomen...

Dus ik kreeg mijn kans om deze film in HD te bekijken. Deze film is en blijft nog goed als toen ik het de eerste keer zag. Natuurlijk wist ik wat er allemaal ging komen... Maar deze film doet iets wat maar weinig drama films kunnen, indirect een verband leggen tussen de mensen in de film en tussen de kijker...

In deze film komen een hele boel thema's voor, sommige die je aan je eigen leven kan zien, en dat maakt deze film ook zo mooi. Bijvoorbeeld, vriendschap is een belangerijke thema in deze film, en het is zo mooit uitgedrukt in deze film, dat je gewoon automatisch naar je eigen herinneringen bekijkt.

5 sterren + #2 op mijn top 10 lijst... hij stond zo al maanden, maar ik vindt gewoon dat hij zo mag blijven...

Ik denk niet dat ik deze film nog in 1.5 jaar nog ga bekijken... want bij mij duurde de film 2.5 uur lang... :/

Reinbo schreef:

Tot slot heeft hij ruim 10 jaar voorsprong op PotC.

En wat is dat verwachte hokje dan? Je weet dat ik maar een grapje maakte he?

Busje komt zo als een klassieker bechouwen. Dat is hetzelfde als CQC een televiezering geven

polopolo150 schreef:

Ik vindt? Oeh.. Pijnlijk!

chevy93 schreef:

En wat is dat verwachte hokje dan? Je weet dat ik maar een grapje maakte he?

Dus ik moet die 5* voor deze film maar ook niet serieus nemen....

chevy93 schreef:

Ik vindt? Oeh.. Pijnlijk!

Ja... die maak ik soms ook wel is fout.

Wat nog slechter is... dat de spelling fouten software van Mozilla Firefox die woord nog goedkeurt!

Reinbo schreef:

Dus ik moet die 5* voor deze film maar ook niet serieus nemen....

Ach je schijnt niemand serieus te nemen die deze film goed vind, dus dat zit wel goed

polopolo150 schreef:

Ja... die maak ik soms ook wel is fout.

Grammaticacheck zit er nog niet op he bij FF . Misschien voortaan eerst je stukje tekst in word kopieren, dan spellingscheck en dan weer terugkopieren, haha

• 19752 berichten

Daar even downloaden en dan kun jij je mening weer in normaal Nederlands vertonen.

chevy93 schreef:

Misschien wel... probleem is weer dat ik geen Microsoft Word heb.

Nu ik mijn post zit terug te lezen, zie ik dat ik nog meer fouten maakte. Ik was misschien niet zo wakker toen.

rhrobin

ik heb deze film 1 keer helemaal gezien vond hem wel leuk en ik vond vooral die neger goed. 4 sterren

avatar van 13woutie13

13woutie13

kom op, die man heet gewoon Morgan Freeman.

13woutie13 schreef:

kom op, die man heet gewoon Morgan Freeman.

Irriteerde me hier ook al aan, maar dacht laat ik het maar een keer rusten.

Hij is net lid en was zijn 1e zeer zwakke recensie lol.

Hopelijk beter vanaf hier. Morgan ben ik erg fan van.

rhrobin schreef:

Zo.. wel helemaal?

En 'die neger' is toevallig wel een van de beste acteurs ooit!