• 9.378.059 stemmen

The Shawshank Redemption (1994)

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tim Robbins, Morgan Freeman en Bob Gunton

IMDb beoordeling: 9,3 (3.152.846)

Releasedatum: 2 maart 1995

Plot The Shawshank Redemption

"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."

Andy Dufresne

Ellis Boyd 'Red' Redding

Warden Norton

Captain Byron T. Hadley

Bogs Diamond

Brooks Hatlen

avatar van Willie_Baas

Willie_Baas

Goed verhaal, zeer sterk acteerwerk, van met name Morgan Freeman. Er zitten zeer goede stukken in (voor mij met name het deel dat Brooks vrijkomt, en dat later in het verhaal hetzelfde gebeurd met Red). Toch vind ik het einde niet zo best, standaard en je komt er niet achter of Andy nou wel of niet onschuldig is.. Ik vond de film niet beter dan the Green Mile of Se7en. Daarom 3.5*

avatar van filmsjefke

filmsjefke

kort maar krachtig:

beste film ooit...

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

Willie_Baas schreef:
Toch vind ik het einde niet zo best,

volgens mij de reden dat deze op 1 staat,
je komt er niet achter of Andy nou wel of niet onschuldig is..
is toch wel erg duidelijk!

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Willie_Baas schreef:
je komt er niet achter of Andy nou wel of niet onschuldig is
Zeker niet goed opgelet want daar kom je wel achter.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Willie_Baas schreef:

En de connectie tussen deze film en Se7en is...?

Morgan Freeman!

avatar van doodah

doodah

Ja, maar dat is dan ook wel alles. Het zijn compleet verschillende films.

mooiste film ooit, al meer dan 30 keer gezien en hij blijft super.

5*****

avatar van theile000

theile000

komaan mensen hoe kun je nou in godsnaam 2.5 ster geven voor deze film?

Ik weet dat sommigen hier de filmkenners willen uithangen maar dit gaat er wat over.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

theile000 schreef:

komaan mensen hoe kun je nou in godsnaam 2.5 ster geven voor deze film?

dat geld toch ook voor de 5* stemmers.

blijft kwestie van smaak, maar bij herziening van deze film kan ik begrijpen dat de waardering keldert.

avatar van Dennert

Dennert

Erg mooie film, veel mooie scenesvooral het einde
En de film is ook zeer mooi omdat het wordt verteld door de prachtige stem van Morgan Freeman

theile000 schreef:

komaan mensen hoe kun je nou in godsnaam 2.5 ster geven voor deze film?

Omdat het feitelijk gewoon een weinig bijzonder clicherijk nietszeggend ongeloofwaardig sentimenteel drama is..... Ik hou nu eenmaal niet van sentimenteel drama over 'Everyman' typetjes.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Ik word altijd zo moe van een opmerking als 'hoe kun je deze film zou dat aantal sterren geven?''...

Nou, omdat ik die film nou eenmaal zoveel sterren waard vond... simpel toch?

Reinbo schreef:

jouw commentaar over deze film, begint ook clicherijk, nietszeggend, ongeloofwaardig, en dramatisch te worden...

avatar van Guines

Guines

Altijd die mensen die zeggen dat een film te sentimenteel wordt, dat 'ie daar teveel op leunt...deze film is juist de koning van de cliché en de sentimentele films, en is tegelijkertijd briljant (hoe robbins iedereen te slim af is) met geweldige acteerprestaties!

Ja je kan gerust zeggen dat deze film een hoop andere films op de hak neemt en zijn eigen gang gaat en juist daardoor 'al' die films overtreft.

Dit blijft gewoon een steengoede film, ik zou bijna zeggen dat 't een feit is

De massa heeft voor de verandering een keer een goede smaak..

avatar van judgepaddy

judgepaddy

83Utreg! schreef:

jouw respons des te erger

avatar van Sfoinx

Sfoinx

Willie_Baas schreef:

Eh nou dit lijkt me toch wel vrij duidelijk. Meteen in het begin zie je hem geloof ik al weg rijden zonder dat hij naar binnen is geweest bij zijn vrouwtje. En anders wordt het later wel duidelijk wanneer dat celmaatje van die jonge dude bekend.

avatar van asscheman

asscheman

Zeer goede film! Vraag me wel af hoe die poster weer zo netjes komt te hangen als Andy ontsnapt is,,,

avatar van Talla 2xlc

Talla 2xlc

dat lijkt mij nou niet echt heel moeilijk!

Zorg dat de 2 bovenste hoekpunten vast zitten en je kruipt er zo onder door, En dan plak je van binnen uit de onderste hoekpunten weer vast en klaar is kees!

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

Wat een mooie film, kan er een kort of lang verhaal van maken..

Gewoonweg één van de beste films die ik heb gezien.

avatar van Littlewouter

Littlewouter

1 Word: Genious

avatar van JohnnyBGood

JohnnyBGood

Ik kan niet genoeg krijgen van de onschuld in de film.

Aan de ene kant keiharde acties en verkrachtingen aan de andere kant de onschuld en een onbreekbare relatie tussen jong en oud.

Ik heb de film een keer gezien en kon m'n ogen er niet van afhouden.

Zo'n mooie geluid in de stem van Morgen Freeman en de onschuld in de ogen van Tim Robbins. This life changing motion picture is een must onder alle film liefhebbers. Je word echt aan het denken gezet. Onlangs alle beatings, verkrachtingen , corruptie, broederschap, dood en verderf houd Andy Dufresne het uit en baant zijn weg door het leven. Als er maar meer van zulke karakters op aarde waren, zou de wereld er een stukje beteruitzien.

''Unbreakeble''

avatar van JohnnyBGood

JohnnyBGood

Ik mag ook niet vergeten te vermelden dat deze film een van de weinige is die mij niet met vragen achter laten.

Alles was duidenlijk en het einde meer dan bevredigend.

avatar van theile000

theile000

Reinbo schreef:

manman geef dan maar een lekkere saaie jaren 60 film waar heel de film niets gebeurt . Dat ga je dan waarschijnlijk weer super geniaal vinden zelfs al heb je waarschijnlijk met je twee ogen toe op de sofa liggen ronken na amper 5 minuten.

83Utreg!

of een oost russisch drama uit 1934.

maar zodra een film bij reinbo emoties oproept, vind hij het altijd cliche tranentrekkerfilms.

avatar van DVD-T

DVD-T

Jeetje, wat een onzin reacties.Iedereen beleeft een film anders en heeft er een andere mening over.De een vind het geweldig en de ander vind het niets.En als je niets met een film kan, moet je dan 5* geven omdat een ander dat ook doet?Komt een beetje over als kudde gedrag.

En ook een beetje zinloos om andere films erbij te gaan halen, het gaat hier over The Shawshank Redemption.

avatar van Guines

Guines

Om nog maar eens een cliché uit de kast te halen: over smaak valt niet te twisten.

Als iedereen dit voor zichzelf blijft onthouden dan kan men de kinderachtige reacties ook achterwege laten.

83Utreg! schreef:

of een oost russisch drama uit 1934.

Ach, ik hou gewoon meer van zwarte humor, horror en geweld, of films die op een eigen manier qua vorm of inhoud origineel of energiek zijn. Enkel op het tranentrek gevoel inspelen valt bij mij slecht. (En dat deze film bordevol staat van de clichees is niet slechts mijn mening maar een feit.)

Deze film is net als een catchy liedje dat na een keer meteen in je hoofd blijft hangen, prima om het songfestival mee te winnen, maar niet mijn muziek.

Reinbo schreef:

Je vergist je, het is geen feit maar puur jouw eigen mening. Dat je dat als een feit ziet, zegt ook iets over de beperktheid van die mening.

avatar van doodah

doodah

Laat het nu toch gewoon. Iedereen heeft zijn eigen smaak en dus ook mening over zaken.

Als je dan toch per se iemands mening over een film wilt veranderen, zul je dat toch op een andere manier moeten doen. Want door iemand uit te maken, gaat hij zeker niet bereid zijn zijn standpunt te overdenken.