Geregisseerd door: Frank Darabont
Releasedatum: 2 maart 1995
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Shawshank Redemption
"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."
Andy Dufresne
Brooks Hatlen
1946 D.A.
Skeet
rose
Er kan maar 1 nummer 1 zijn. Dan kun je de andere toch nog wel 5 geven?
83Utreg!
@roel en reinbo.
Daarbij zijn alle redenen voor mij, om de film hoog te waarderen, voor jullie redenen om hem als middelmatig of cliche te betitellen. dan blijft er voor mij weinig over om te zeggen. Ik vind hem goed, jullie niet. Een andere manier van kijken denk ik.
Roel-
- 1978 berichten
@roel en reinbo.
Dat zeggen we ook niet. Maar we zouden ons wel meer in jou mening kunnen vinden, waarschijnlijk.
@roel en reinbo.
helemaal waar, jullie zouden je mening zo terugdraaien, bij een goed verhaal van een ander. laat me toch niet lachen..
Nee, die kans is klein, maar wij zeggen ook niet dat anderen een verkeerde mening hebben. Bovendien roepen ook niet steeds dat we met argumenten komen die vervolgens uitblijven......
komerad
Vond het een goede film maar vraag mij tot op heden nog steeds af waarom deze film zooooo hooge topen scheert.
Embie
Fantastische film!! Ik vind het erg mooi hoe het verhaal wordt verteld!
Morgan Freeman en Tim Robbins spelen ook beide fantastisch! Het is ook een heel aangrijpend verhaal. Je leeft helemaal met Andy (de hoofdpersoon) mee!
kleez
wat mij opvalt hier, is dat het erg de trend is om 'maar gewoon
5 sterren te geven'. Hij staat immers op no.1?!
Ik durf er HEEL wat tussen te zetten, dat als hij bijv. op de 100e plek
had gestaan, er veel en veel meer mensen bijv. een 2 of 3* hadden
gegeven!
Doet er niet toe, dat dit zeker een goede film is! Ook ik gaf eerst
een 4,5 , maar inmiddels is dat 4* geworden
Aangezien er een leuke discussie aan de gang is, herhaal ik mijn mening nog maar eens, die volgens mij de spijker op zn kop slaat
Ook zoiets: dit is geen film die nij mij lang in mn hoofd bleef zitten, als iemand mij op straat vraagt van 'wat vind jij de beste films' dan komt deze daar zeker niet in voor (en ik denk dat dat bij veel meer mensen zo is)... Laat je niet leiden door anderen, eigen mening is ook belangrijk
Maar jíj vind de film dus zo goed dat ie 5 sterren behoord te hebben?!
Voor alle duidelijkheid, ik probeer alleen aan te geven waarom deze film in mijn ogen niet op nummer 1 hoort / 5 sterren verdient!
TehPeace
Een film waar ik onbezorgd van kon genieten, mooi verhaal, mooi gefilmd, goede karakters, leuke wendingen, spanning blijft tot het eind.
kimberlyVD
Nog een argument: noem in je huiskamer, of bij visite, of bij je vriend/vriendin de naam 'The Shawshank Redemption' en 9 van de 10 kennen de film niet...[/i]
Daar heb je een punt, (bijna) niemand uit mijn vriendenkring kent deze film. Toen ik voor het eerst op moviemeter kwam schrok ik dan ook dat deze titel op nr1 stond want ook ik kende hem niet. Ik ben hem vervolgens direct gaan kijken. (zonder vooroordelen, want dat is wel belangrijk bij deze film, veel mensen hebben inderdaad nogal de neiging om hem zeer hoog te raten omdat hij toch zeker goed is want hij staat namelijk op nr.1
) Maar de film is me uiterst goed bevallen. En zoals hier al ergens gezegd is, hij is inderdaad niet echt rauw of hard maar dat hoefde hier voor mij ook niet. Ik vind het gewoon een topfilm. Maar toch blijf ik me afvragen waarom juist deze film op nr.1 staat in de top250.
Giovanni0909
Maar jíj vind de film dus zo goed dat ie 5 sterren behoord te hebben?!
Geef hem zelf dan geen 4 punten
Handsome Bill
Laatst weer eens The Green Mile bekeken.
Die vind ik ook beter dan The Shawshank Redemption.
GinolaEHV
Uit mijn top-10. Na het bekijken van 'Escape From Alcatraz' vind ik deze een stukje minder.
Er zijn teveel dingen bijna rechtstreeks overgenomen.
Blijft wel op 5* sterren staan.
Handsome Bill
Precies, het gat in de muur, de handel in bruikbare dingetjes door medegevangen, de directeur die een prominente rol heeft en eigenlijk de hoofdfiguur bewondert, de neger handlanger.
Eigenlijk is alleen het feit dat de boekhouding van de directeur door Robbins wordt gedaan en hem hiermee een oor aannaait het enige originele in de film.
Het is allemaal niet slecht natuurlijk, maar zeker niet origineel en derhalve is de nummer 1 positie sterk overdreven.
F. Gump
Dat moet dan toch aan jouw kennissenkring liggen, want zowel op IMDB als hier is het voor zover ik weet de film met de allermeeste stemmen. Misschien is het niet een correcte afspiegeling, maar om nou te zeggen dat bijna niemand hem kent gaat me wat ver.
glimmerman2000
Een mooie film, dat zeker!.
Ik geef hem geen vijf sterren, daar ik het soms wat overtrokken vond allemaal.Er kon wel erg veel in die gevangenis..wat overdreven dus.
Dat wil niet zeggen dat ik niet genoten heb, maar neem de film met een korreltje zout.Ik heb wel meer realistische films gezien in mijn filmloopbaan.
Nogmaals evengoed een prachtige film!
UomoPazzo
De beste film die ik tot nu toe heb gezien
Heel goed verhaal alles te perfect
Natuurlijk voor deze ook weer een 5
Eszeoi
Ik heb deze film laats gehuurd het was inderdaad een goeie film maar niet de nummer 1 en dat snap ik niet een topfilm is een film die je meerdere keren kunt kijken. Ik heb deze film nu 2 keer gezien en ik hoef hem nooit meer te zien, maar dit is mijn mening.
combi
- 20609 berichten
Ik heb deze film laats gehuurd het was inderdaad een goeie film
en dan zo een lage stem!
Al DeNiro
Vond de film al geweldig, maar toen ik het einde zag, wist ik het zeker:
Shawshank Redemption staat op eenzame hoogte in de drama-genre.
Alleen Good Will Hunting komt een beetje in de buurt.
Ruben1994
Dat heb ik ook. in mijn vriendenkring kent 6 op de 10 deze film.
Het is ook wel een film die je gezien moet hebben.
Een goede film? zeker.
Nummer 1? lang niet.
wyatt earp
Dat heb ik ook. in mijn vriendenkring kent 6 op de 10 deze film.
Ik ben niet de enige zie ik wel. In mijn vriendenkring kent bijna de helft hem niet, terwijl ze nog wel behoorlijk wat film kijken.
Nummer 1? lang niet.
Ik ben het volledig met je eens.
Grover
Prachtige film en misschien wel de beste verfilming a.d.h.v een boek van Stephen King. In de bioscoop niet zo geweldig gedaan, maar de waardering kwam meer achteraf.
Het verhaal is boeiend en blijft pakkend geheel de tijdsduur van de film.
Goeie plot en prima uitgewerkte karakters. Pluim voor de regisseur en acteurs.
MNV2
- 1900 stemmen
Sterke Stephen King verfilming, maar ik vind het toch niet eentje die op nummer 1 moet staan; het einde is typisch feel-good Hollywood, er bestaan betere King-verfilmingen zoals The Green Mile en Storm of the Century (maar dat is mijn mening) en het is zoals velen al aangehaald hebben; de film moest voor een breed publiek zijn waardoor het gevangenisleven wel erg aangenaam word afgebeeld. Al bij al wel een zeer goede film, en dan heb ik het vooral over de acteerprestaties en de manier waarop het boek is verfilmd dan over het verhaal op zich.
alexosnmr1
de film word op zo een prachtige manier verteld en gespeeld dat deze film zeker de nummer 1 verdient. magisch gewoon er is geen andere film die me zo diep meeneemt in een verhaal.
Boris75
zonder meer een erg knappe film. m.i.z. sterker dan de The Green Mile. Storm of the Century ga ik ook maar eens checken.
jammer dat ik van de Shawshank alleen dvd's tegen ben gekomen met stereo geluid. of zijn er ook met surround sound?
dmnqdeluxe

'The Shawshank Redemption' is vanavond te zien op tv: 'Meesterlijke film'

'The Shawshank Redemption' is binnenkort te streamen: 'Subliem, keihard en realistisch gevangenisdrama'

Legendarische film 'The Shawshank Redemption' vanavond (10 juni) te zien op televisie

The Godfather
Misdaad, 1972