• 9.376.848 stemmen

The Shawshank Redemption (1994)

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tim Robbins, Morgan Freeman en Bob Gunton

IMDb beoordeling: 9,3 (3.152.040)

Releasedatum: 2 maart 1995

Plot The Shawshank Redemption

"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."

Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar krijgt toch tweemaal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hij raakt bevriend met de zwarte medegevangene Ellis Boyd Redding (Morgan Freeman), die voor iedereen spullen kan regelen en de bijnaam 'Red' heeft. En er zijn nog twee dingen die Andy op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth.

Andy Dufresne

Ellis Boyd 'Red' Redding

Warden Norton

Captain Byron T. Hadley

Bogs Diamond

Brooks Hatlen

avatar van JanVR

JanVR

Deze avond nog eens gezien, stem verhoogd naar 5,0. Acteerwerk op het hoogste niveau!

avatar van rambo620

Ge-wel-dig.

Enough said.

avatar van nens89

nens89

Wat een ontzettende goede film! Momenten dat ik een zinnetje gemist had, spoelde ik terug.

Staat met recht op nummer 1 top 250!

avatar van Haen

Haen

Chemos schreef:

Een goede film, voor een rustig filmavondje.

en een goede film voor een rustig filmavondje geef jij 5 sterren?

avatar van SanderSander88

SanderSander88

Wel een leuke film maar nummer 1? Nee.

avatar van Robin2011

Robin2011

Ik heb nog geen Top 10 in elkaar gezet, maar deze komt absoluut op nummer 1.

Het verhaal is perfect in elkaar gezet en de cast zo subliem bij elkaar gezocht.

De beste rol die Tim Robbins ooit heeft gespeeld.

Scoord zeker een 5.

avatar van Tequillan

Tequillan

ik noem dit een meesterwerk. De film wekt zoveel emotie op, met een goed eind, wat zeker goed past bij dit verhaal. Daarnaast is het héél goed geacteerd. Ook is het een prachtig anti-prisonsystem verhaal, wat ik prachtig vind, omdat van de ideologie die in de wereld heerst, heel veel dingen niet logisch zijn voor mij.

avatar van Reinbo

Robin2011 schreef:

De beste rol die Tim Robbins ooit heeft gespeeld.

The Player niet gezien...?

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

??

Je kan ook TUSSEN 0,5 en 5,0 stemmen trouwens.

PaulieWalnuts schreef:

??

Je kan ook TUSSEN 0,5 en 5,0 stemmen trouwens.

Hij zegt dat deze film bij hem absoluut op nummer 1 komt, dus zo raar lijkt het me niet dat hij de volle 5 geeft

avatar van RindertM

RindertM

Een van de weinige films over de boeken van Stephen King die ook echt op het boek lijkt.

Schitterende film, goed gespeeld, en voor iemand als ik die het boek ook al mooi vond, een feest van herkenning....

avatar van xSarah

xSarah

Ik heb het steeds uitgesteld om naar deze film te kijken, omdat de korte inhoud me niet zo aansprak. Gisteren heb ik hem gezien en daar heb ik absoluut geen spijt van. De acteerprestaties waren top, het verhaal was verassend en op geen enkel moment saai, de film bleef me boeien van het begin tot het einde. Deze staat zeer zeker verdiend op de 1e plaats in de top 250 en op die plaats zal hij ook belanden in mijn persoonlijke top 10. Een welverdiende 5*!

avatar van Gil -Galad

Gil -Galad

Briljant, meer kan ik er niet over zeggen.

5*, met recht op de nummer 1 positie,

avatar van DENIESx

DENIESx

Écht een goede film. Topacteurs, & een goed verhaal. Maar of deze film op 1 moet staan.. Hm. 4*

avatar van Adrenal

Adrenal

Op de Belgische TV is er regelmatig reclame dat je vanaf 3 juli topfilms voor 1 euro extra kan krijgen bij het roddelblaadje Dag Allemaal. In de reclame verschijnt onder andere ook deze film. Weet iemand vanaf wanneer je deze kan krijgen.

(Vanaf 3 juni zit er de eerste bij, Michael Clayton.)

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Adrenal schreef:

(Vanaf 3 juni zit er de eerste bij, Michael Clayton.)

Volgende week al, 10 juni (meen ik mij te herinneren).

avatar van Metalfist

Metalfist

Inderdaad, volgende dinsdag.

avatar van darkkid

darkkid

uhm , nou 0,5 van mij. De film is veel te lang je kan het toch wel allemaal in 1,5 uur vertellen

avatar van CTK

CTK

darkkid schreef:

Dus om die reden geef je 0,5?

Dan moet je wel heel veel films 0.5* gaan geven hoor.

avatar van Spetie

darkkid schreef:

Wat een onzinnig argument.

Dan mag je je stem voor Gladiator ook wel veranderen, want die film is nog langer.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

dat men er nog serieus op ingaat! buiten dat, hij vind het en hij/zij komt toch echt niet met betere argumenten, leg je er gewoon bij neer.

apolicum

Inderdaad, pas geregistreerde profielen daar moet je niet op ingaan. 99,9% dat het protest- of anti-toplijst stemmen zijn

avatar van Denise88

Denise88

Ik vond het een film waar je lekker in zit en meedenkt. Strak gedaan allemaal. Ik hou zowiezo van gevangenisverhalen Maar dit is idd wel het ultimatum. Wat een film he.

een 5!

avatar van dekrd

dekrd

darkkid schreef:

Als deze film in 1,5uur was afgeraffeld dan had hij lang niet zo goed geworden als hij nu is.

Het is en blijft gewoon een meester werk en ook al kijk je hem voor de 2e, 3e of 10e keer het blijft een goed verhaal met uitstekende acteer prestaties.

zoals je begrijpt is dit ook mijn nr1 film

avatar van Tarkus

Tarkus

Voor deze film heb ik maar één woord: SUBLIEM!!!

Ik had de film in het verleden al eens gezien, maar uiteindelijk heb ik hem terug in mijn collectie opgenomen en weer bekeken.

En het is werkelijk een van de beste filmen die ik ooit heb gezien.

Het samenspel tussen Morgan Freeman en Tim Robbins, maar ook de gehele cast is prachtig.

Het scenario is zo goed, zo meeslepend en bij momenten ontroerend dat ik niet kan begrijpen dat je door deze film niet zou worden begeesterd.

Dat dit een verhaal is van Stephen King is ook al zo ongelooflijk, de meester van de horror die een prachtig verhaal schrijft over een onschuldige man die 20 jaar in de gevangenis doorbrengt en daar al die tijd, zonder medeweten van zijn medegevangenen en uiteraard bewakers, langzaam maar zeker werkt aan zijn toekomst. Een toekomst die hij wil delen met een vriend... Ik ga niet verder uitwijden over het verhaal, jullie moeten dit fantastische verhaal maar zelf ontdekken, deze film is zo mooi dat ik jullie aanraad om die zeker te bekijken.

De film won 7 Oscars, en dat is dan ook zeer terecht.

avatar van maerk

maerk

Tarkus schreef:

De film won 7 Oscars, en dat is dan ook zeer terecht.

Zeven nominaties, niets gewonnen .

maerk schreef:

Zeven nominaties, niets gewonnen .

en dat is dan weer zeer onterecht