Geregisseerd door: Frank Darabont
Releasedatum: 2 maart 1995
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Shawshank Redemption
"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."
Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar krijgt toch tweemaal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hij raakt bevriend met de zwarte medegevangene Ellis Boyd Redding (Morgan Freeman), die voor iedereen spullen kan regelen en de bijnaam 'Red' heeft. En er zijn nog twee dingen die Andy op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth.
Andy Dufresne
Brooks Hatlen
1946 D.A.
Skeet
Berty
vond het nogal een saaie film..ben ook meteen al na 10 minuutjes in slaap gevallen..jammer .
0,5..
Als ik een admin van deze site was had ik je gewoon een ban gegeven, hoe kun je nou je mening ergens over geven wat je niet gezien hebt?
Als ik een trailer van een film heb gezien ga ik hem toch ook nog geen cijfer geven? Dat is ongeveer wat jij doet..
Diep Triest
roy7477
Argumenten niks?
Waarschijnlijk de film niet gezien en op die manier proberen de score te verlagen. Jammer jammer jammer... Absolute topfilm!!!!!!!!
Sexorcist
Echt een goeie film. Het is nu 4 mei 2008 terwijl ik dit typ, en dan zou je verwachten dat ik misschien niet meer zo laaiend enthousiast zou moeten zijn over een film uit de jaren 90.
Maar guess what, ik ben dus laaiend enthousiast ,"haha".
Ik vond de acteer werk super goed. De verschillende emoties die deze film naar boven brengt ook super goed. En de manier waarop ondanks al het onrecht dit toch tot een goed einde komt echt fantastisch.
Kortom een film die je echt gezien moet hebben, en het is nooit te laat om hem nog te gaan kijken.
tarentino
waarom?
DonTimmo
Vermakelijk was deze film zeker. Maar ik moet zeggen dat er genoeg momenten waren waarop ik de film toch vrij saai vond.
Oké het einde was top en d'r zaten wat leuk stukjes tussen. Maar ik zat geen 2,5 uur lang te kijken met het idee van: Wow, wat is dit een superfilm.
Maarja, genoeg mensen die er wel van genoten hebben.
lucdecoster
combi
- 20609 berichten
toeval of niet.
nee hoor, sterker nog er zitten nog andere mensen tussen
- Een tunnel van verschillende meters graven met een klein werktuig
in twintig jaar tijd kan je wel een potje breken
- De tunnel zakt niet in, eigenaardig.
geen verstand van, ben geen architect
alexosnmr1
stikken.
Wow als jij elke film zo bekijkt dan zul je wel elke film niet zo goed vinden wat zijn dat voor onzin punten man dan is geen een film geloofwaardig
Allouchy
Absolute topfilm.. prachtig en zeer emotioneel. het verhaal was goed en het acteerwerk ook , maar het is heel jammer dat de film zo kort is.
DwazeHarry
Nog nooit zoon overgewaardeerde film gezien. Hoe doorzichtig moet je zijn en gat graven in een cel wat precies op het riool uitkomt, is wel erg toevallig allemaal. En dat gedoe met die poster is ook zo nep als het maar zijn kan je ziet de cipier gewoon verdacht kjijken naar dat ding maar even kijken wat er achter zit ho maar..
Nivo
echt een topfilm, zeker bij mijn top tien. ondanks dat er eigenlijk niet zo heel veel gebeurd in deze film bleef die mij toch de volle 2 uur dat die duurt interresseren..
en ook een van de weinige films die een einde heeft die eigenlijk niemand verwacht, daarom zal ik deze ook de komende twee jaar niet nog een keer kijken, omdat dan de verassing helemaal weg is.. en dan weer een beetje terug komt.
gewoon niets anders te melden dan. 5 sterren
Men had (en heeft) dat wel meer in gevangenissen. Het wordt gedoogd en men is niet zó wantrouwend dat ze denken dat achter elke poster een tunnel gegraven wordt.
Madecineman (moderator films)
Off-topic discussie over stemgedrag verwijderd.
combi
- 20609 berichten
Nog nooit zoon overgewaardeerde film gezien.
nog nooit zo een stom argument gehoord.
JanVR
Zeer, zeer, zeer goeie film! staat tussen mijn TOP 10. goed geacteerd, prachtige emoties, goede sfeer. Maar toch vond ik The Green Mile dat ietsje meer hebben, Het vleugje fantasie erin maakt het af. (dat zou in deze film natuurlijk niet passen) maar ook het einde van The Green Mile vond ik ook nog mooier. alhoewel ik ook kippevel kreeg bij Andy zijn 'redemption'...
4,5
tzan
stikken.
elke film bevat dit soort dingen. Een film is een verhaal of brengt een boodschap, en daar doen kleine foutjes (door sommige regiseuren er bewust ingelaten) niets aan af.
bascross
nog nooit zo een stom argument gehoord.

Dat die niet erg sterk zijn, ben ik met je eens.
GertB
Prachtige film!
Heb er echt van genoten deze te kijken, was ervan onder de indruk
dizzylover17
Na eindelijk lang gezeur van me broer toch gekeken.
En vind hem echt top!
Een film die ik wel 100x kan kijken
Yoda
Van Leest heeft nu de 3-disc editie te koop voor 19,99 euro. Niet Nederlands ondertiteld dus, maar wel een heel wat betere versie dan de wel heel kale versie waar we het in Nederland altijd mee hebben moeten doen.
GinolaEHV
Wat is het verschil dan? Alleen wat extra's?
calovespe
briljant, klassieker..geweldig...
Hoef niet eens na te denken..heb zo ontzettend veel films gezien..maar deze staat op 1
heb hem nu al zovaak gezien door de jaren heen, maar verveelt nooit
het verhaal...verrassende plot...goede acteerwerk...het onderwerp...
een vette dikke 5..wilde een 6 geven..maar stond er niet:-)
Iemand die deze niet waardeert mag nooit meer een film kijken...
Mescaline
Vandaag de film nog eens bekeken en dit x erg veel op details gelet.. stem blijft wel verdiend staan op 5! mooie uitgewerkte film met erg sterk acteer niveau!

'The Shawshank Redemption' is vanavond te zien op tv: 'Meesterlijke film'

'The Shawshank Redemption' is binnenkort te streamen: 'Subliem, keihard en realistisch gevangenisdrama'

Legendarische film 'The Shawshank Redemption' vanavond (10 juni) te zien op televisie

The Godfather
Misdaad, 1972