• 9.373.254 stemmen

Geregisseerd door: James Goldstone

Met onder meer: George Segal, Richard Widmark en Timothy Bottoms

Releasedatum: 29 juni 1978

Plot Rollercoaster

"Somewhere in the crowd is a killer who can turn smiles into screams."

Een bouwinspecteur begint aan zichzelf te twijfelen als twee achtbanen die hij heeft goedgekeurd zijn ingestort. Het blijkt echter het werk van een terrorist die een miljoen eist van andere attractieparkeigenaren, of hij zal dit ook bij hen doen. Hij kiest de bouwinspecteur om het geld af te leveren.

avatar van Bandit

Bandit

Saaie rampenfilm, met keur aan bekende sterren. De achtbanen zijn wel mooi en spectaculair geschoten (voor die tijd).

Ik zag op de aftiteling Helen Hunt staan, ze was me niet opgevallen, totdat ik op imdb keek en erachter kwam dat ze de dochter van George Segal speelt. 2,5 sterren.

avatar van EmDee

EmDee

Heb gisteren weer eens genoten van deze film. Het verhaal zit goed in elkaar en de spanning wordt ook heerlijk opgebouwd.

Wat deze film extra speciaal voor mij maakt is het feit dat ie over rollercoasters gaat. Ik noem mezelf ook maar ff een coasterfreak.

Het tweede wat m speciaal voor mij maakt is de locatie op t eind (Six Flags Magic Mountain). Die 'nieuwe" coaster is de Revolution en daar heb ik zelf ook ingezeten. Het was de eerste coaster met een volledige looping! Maar als je nu in SFMM komt, is t zowat het lachertje van het park.

avatar van Linda

Linda

Ik krijg door deze film gelijk weer zin om naar six flags te gaan

avatar van EmDee

EmDee

Die bij ons in de polder is toch echt een stuk minder, Linda.

avatar van Linda

Linda

Maar wel leuk! Ik ga binnenkort weer lekker in de Goliath zitten gillen

avatar van xangadix

xangadix

De band die in de film optreedt speelt op een gegeven moment 'Big Boy'. Dit is echt een van de vaagste rockliedjes die ik ooit heb gehoord. De film loopt vrij traag, maar dat bevalt mij wel.

avatar van Starry Night

Starry Night

Ik had hem per ongeluk opgenomen omdat een beloofde film met Bruce Willis ineens eerder op de avond uitgezonden bleek. En bedankt, Veronica, knarrrsss!!!

Hoe dan ook: de Filmencyclopedie beloofde niet veel goeds (2 sterren), maar ik vond hem eerlijk gezegd wel zeer onderhoudend. Echt jaren 70. En ik herkende Helen Hunt wel spontaan, waarvan akte (aan aftiteling doen ze bij Veronica niet)! Het verhaal rammelde wel wat, maar op de een of andere manier bleef de film boeien, zeker ook door het spel van Segal & co. 3,5 Krijgt ie van me.

avatar van mirjo 2

mirjo 2

xangadix schreef:

De band die in de film optreedt speelt op een gegeven moment 'Big Boy'.

Die band is Sparks met de broertjes Ron en Russell Mael en bekend van o.a. This town ain't big enough for both of us (en het prachtige Never turn your back on mother earth). Big Boy vind ik ook een van hun mindere.

avatar van streeter

streeter

Was wel leuk om te kijken, vooral omdat ik vaak bij Magic Mountain ben geweest.

Henry Fonda zit er ongeveer 90 seconde in.

avatar van Waku

Waku

Pure nostalgie natuurlijk.

Vroeger enorm spannend, mede omdat de bioscoop was aangepast aan deze film kwa geluid.

Maar nu natuurlijk enorm achterhaald.

avatar van macvision

macvision

Aardige Jaren 70 rampenfilm helemaal in de trend gefilmd van die tijd ,

de muziek vond ik erg goed bij deze film passen ,ook de jonge Helen Hunt kon toen

al goed acteren

klute89

het is al een tijd geleden dat ik deze film heb gezien en ik moet zeggen dat ik er toch goede herinneringen aan had , het was een goede film. Ik vind vooral het idee dat iemand achtbanen opblaast voor geld zeer origineel bedacht, ik ga maar eens kijken of ik deze ergens op dvd kan vinden. 4*

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Geen slechte film goede acteerprestaties en spannende stukken had deze nog op video gezien en heb heb nu gekocht voor 7.90 bij media markt

dvdfreak123 schreef:

Voor maar 7.90 bij de mediamarkt! Dat zal ik zeker onthouden, die kans kan ik niet laten liggen!

avatar van Baggerman

Baggerman

Voor mijn gevoel eeuwen geleden bekeken. Ik vond hem toen zeer aardig en je moet de film niet één dag voor bezoek aan een pretpark bekijken!

avatar van MovieEter

MovieEter

Baggerman schreef:

Voor mijn gevoel eeuwen geleden bekeken. Ik vond hem toen zeer aardig

Indendito 't is lang geleden maar ik heb hem vaak gezien. Het verhaaltje is matig maar de seventies sfeer vind ik erg leuk en de actie scenes zijn, zeker voor die tijd, erg vet. Echte nostalgie dit.

avatar van Gert P

Gert P

Mooie film met die achtbaan, ook nog niet op dvd te koop terwijl er zoveel shit films wel op dvd zijn zoals Donny Darko enz.

Gert P schreef:

ook nog niet op dvd te koop

Bijv.

avatar van Gert P

Gert P

Bedoel r2 met nederlandse ondertiteling.

Heb geen r1 speler.

Gert P schreef:

Bedoel r2 met nederlandse ondertiteling.

Ja, die uitgaves zijn er helaas (nog) niet.

avatar van crack1

crack1

Betere jaren70' rampenfilm,met een keur aan topacteurs.

Nu inderdaad achterhaald maar toen top!

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Alleen al vanwege de vele 'rides' een zeer leuke film uit de '70s. Segal en Bottoms doen het goed als resp. good and bad guy, Widmark speelt een prima stuk 'overheidschagerijn' en een paar 'accidents' jagen de schrik er af en toe goed in.

Dan nog een stuk of wat kleine rolletjes van Hunt, Guttenberg(5 seconden maar liefst in zijn eerste bioscoopfilm) en Craig Wasson(o.a. 'Body double') als 'Hippy boy', altijd leuk om te spotten.

Een 4,0* is misschien wat aan de hoge kant, maar what the hey...

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Niet echt een denderende film. Wel leuk om Henry Fonda even te zien opduiken, opzicht wel aardig gemaakt, gaat niet echt stom worden maar er zaten soms wel wat niet boeiende stukjes in, af en toe een beetje slaperig ervan geworden, maar desondanks toch afgekeken en het was best een vermakelijk filmpje.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ach, wat zal ik hier nu toch eens over zeggen? Ik ben als de dood voor achtbanen, dus ook al gebeurd er geen moer in deze film; ik vind het zowiezo eng. Maar in deze film gebeuren wel dingen en het heeft me verbaasd hoe goed dit is neergezet voor een film uit die tijd. De scene van de eerste aanslag is gewoon goed gefilmd, zeker met de technieken die ze toen voor handen hadden! Er wordt door heel de film heen redelijk geacteerd, zeker de "bad-guy" heeft een ijzersterke rol. Had spannender gekund, maar het was helemaal niet vervelend om naar te kijken. Helen Hunt niet herkend, wel zag ik een dokter uit "Everwood", nu als politie-agent. Geen idee hoe hij heet... 3 *

avatar van louie

louie

voor mij ook alweer een tijdje geleden hij is mij wel bijgebleven en wil hem ook wel een keer op dvd aanschaffen.

Walkure

Een uitstekende thriller, die qua cast en scenario erg overtuigd. Rollercoaster zou ik niet als rampenfilm (ondanks de vele bekende sterren) willen bestempelen, voornamelijk omdat de film een andere weg bewandelt, die van opzet. De keur aan bekende gezichten zijn in ieder geval geen karikaturen met valse heroïek, ze worden juist als geloofwaardige personages neergezet. De personages passen allen perfect binnen het verhaal, zelfs die een 'mini' rolletje toebedeelt hebben gekregen.

Timothy Bottoms is indrukwekkend als terrorist, als een duveltje uit een doosje is hij daar, beweegredenen voor zijn daden worden niet echt duidelijk, zijn mysterieuze voorkomen maakt de film beangstigend en de dreiging reëel.

Rollercoaster, blijft voor mij toch telkens weer een enerverende en interessante rit, ja, ik heb de rit alweer meerdere malen gemaakt, maar de attractie zit zo goed in elkaar dat ik zeker in de toekomst nog meer ritjes zal maken.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Prima film inderdaad, heb deze wel 4x gezien denk ik! Stom dat ik er nooit op heb gestemd hier. Ook leuk dat optreden van de Sparks tijdens het hoogtepunt van de film. Mooie bad guy inderdaad en prima spanning, zoals bij veel 70s thrillers/ actiefilms vaak het geval was.

Walkure

Ja, het is daarom ook zo jammer dat deze film zo ondergewaardeerd wordt, niet alleen op Moviemeter, maar ook op andere sites.

avatar van Glacius

Glacius

Wat is er nou 'ramp' aan instortende achtbanen?

Walkure

Als het geen opzet zou zijn, zou ik zoiets wel als ramp willen bestempelen, zeker als daarbij ook mensenlevens in het spel zijn.