Genre: Drama / Oorlog
Geregisseerd door: Robert Harmon
Met onder meer: Tom Selleck, James Remar en Timothy Bottoms
Plot Ike: Countdown to D-Day
Film over de 90 dagen voorafgaand aan de landing in Normandië. Eisenhower wordt aangesteld als Supreme Commander van de geallieerde troepen en organiseert één van de meest legendarische oorlogsmanoeuvres in de geschiedenis.
General Dwight D. Eisenhower
Group Capt. Maj. James Stagg
Diesel
Tom Selleck zonder snor.
Justice4All
Ik dacht dat dit een nieuwe verfilming was van "IKE & TURNER" toen ik de titel las
PartyMarty
Tom Selleck zonder snor.
Er mist wel meer haar.
kristiaan35
een meeslepend drama dat de laatste maanden annex beschrijft naar D-Day. Verwacht geen oorlogsbeelden maar de planning en de stresserende momenten die er voorafgaan.
obuma
Ik ben een fan van oorlogfilms maar deze was zonde van mijn tijd.
Slaapverwekkend. 2*
Dutchero
Dit is op zich best wel een boeiende film, maar echt indrukwekkend is tie niet. De tactische plannen wordt niet of nauwelijks op in gegaan, er wordt niet echt op de persoon Eisenhower ingegaan, slechts vaag. Ook de stress en de moeilijke beslissingen worden maar matig uitgebeeld. Toch boeit deze film mij, maar misschien ligt dat slechts aan het onderwerp. Daarnaast ziet alles er gewoon netjes uit.
3 *
Gerritj
Ik vind het moeilijk een oordeel over deze film te geven.
Boeiend en informatief, dat wel,maar tock ook vaak
oppervlakkig. Zoals de inrigerende figuur de Gaulle die maar even in beeld kwam.
De kwajongen-generaal Patton die ook even mocht komen kijken.
Tarkus
Dit is toch een interessante film over de gebeurtenissen die plaatsvinden voor D-Day. En dan meer bepaald over de persoon Eisenhower zelf.
De dagen voor D-Day zijn misschien de belangrijkste uit de generaal zijn leven, hij weet dat hij door de beslissingen die hij moet nemen vele levens op het spel zet, maar hij kan niet anders.
Er zijn al vele filmen gemaakt over D-Day en de dagen die erop volgen, maar dit is dan wel een uitzondering erop, alles speelt zich af in deze film voor de bewuste dag, en dat juist maakt deze film een uniek document.
Dat Tom Selleck (beter bekend uit de TV-reeks 'Magnum') de rol van Ike kreeg zal wellicht velen verbazen, maar toch speelt hij deze rol met verve, en is haast niet te herkennen (geen snor en bijna kaal). Voor mij zet hij haast de perfecte Eisenhower neer.
Althans beter geslaagd dan de acteur die Churchill uitbeeld, al moet ik dan weer toegeven dat ook Montgomery perfect wordt neergezet.
Voor de liefhebbers van de geschiedenis van Wereldoorlog 2, is dit een film die je moet hebben gezien.
Bart Simpson
Dit is een zeer goede oorlogsfilm met een zeer interessante inhoud over de dagen voorafgaand aan D-Day. De film duurt niet al te lang, maar is veruit de beste film die de dagen voorafgaand aan D-Day op een goede manier verteld. De inhoud is zeer vertrouwelijk, de film is heel erg realistisch en de dialogen zijn niet saai. Ook al bestaat deze film voor meer dan 90% uit dialogen, de dialogen vervelen gewoon niet. Vooral niet voor iemand die geïnteresseerd is in de Tweede Wereldoorlog, dus op dat gebied is deze film ook zéker aan te raden. Ook de acteerprestaties van alle acteurs zijn zéér goed, vooral omdat deze film alleen uit dialogen bestaat, dus de acteurs moeten het hebben van goede dialogen, die goed zijn uitgevoerd. Dat is bij deze film dan ook zéker het geval. Ook de toespraken die gehouden worden door ''Ike'' in deze film zijn echt heel erg mooi. Deze film is vooral zo goed, omdat je D-Day nu eens aan de kant van de Geallieerden bevelhebbers ziet. Ook zij hadden het niet makkelijk met de voorbeidingen en vooral niet met de beslissingen die zij moesten maken. Zij waren, met name ''Ike'' (Eisenhower) hoofdverantwoordelijk en de beslissingen die zij maakten, die waren van belang voor een goede verloop van ''Operation Overlord'' en voor de bevrijding van de rest van Europa.
Kortom: een zeer goede film die je nog wel even bij blijft na afloop.
Een aanrader.
Het is een mooie informatie volle film over de dagen voor D-Day.
Sterk acteerwerk en mooi gemaakt.
3,5 ster
bobs
Wellicht wat naar de late kant om nog een mening te geven , maar heb pas gisterenavond de film gezien. Wil actie en bloed wil zien, gelieve elders te gaan. Wie historische gebeurtenissen -op een boeiende manier verfilmd - wil zien , die moet hier wel zijn. Deze prent geeft een blik achter de schermen over de moeilijke beslissingen die in aanloop van D-day moesten genomen worden.
Zeker de moeite waard om te bekijken.
Dk2008
Ik vind het wel knap hoe Tom Selleck zo veranderd is in Eisenhower, als je erop let zie je wel wat herkenbaars maar grotendeels toch niet. Montgomery klopte ook aardig. Maar Churchill's gelijkenis dan weer niet.
Saaie film, gewoon veel te lang en vooral traag. 1.0.
- 19677 berichten
Knap acteerwerk van Selleck, die uiterlijk absoluut niet op Eisenhower lijkt.
Selleck is groter en breder dan al de andere acteurs in de film.
Maar hij speelt werkelijk overtuigend.
Ook lof voor veel andere acteurs, waarvan ik Timothy Bottoms met naam wil noemen.
De spanning die gepaard gaat met de te nemen beslissingen tijdens het plannen van de invasie is goed getroffen.
Ik heb mij geen minuut verveeld bij het bekijken van de film.
Wat mij wel ging irriteren op den duur is het kettingroken van Eisenhower en anderen om hem heen.
Ongetwijfeld is dat ook wel zo geweest.
En een ander 'storend element' is de zelfingenomen generaal De Gaulle, de dwarsligger tijdens de voorbereidingen van de operatie (en daarna, maar dat krijgen we in deze film niet te zien)
Maar wel goed gespeeld door GeorgeShevtsov.
jan01
Geeft een mooi tijdsbeeld van een belangrijke fase in de tweede wereldoorlog. En nu eens niet met al die actiescene's.
lars-pixar
Staad Stone Cold niet op moviemeter? dat is ook een film met Tom Selleck en het is ook een film van Robert Harmon. ???
Kr!kke
Leuke film, die me wat deed denken aan een gewone documentaire. Er wordt namelijk enorm veel informatie gegeven over de dagen die D-Day vooraf gaan, wat ik wel enorm interessant vond aangezien ik toch wel "gefascineerd" ben door WOII. In de film wordt er mooi aangetoond hoe moeilijk het was om sommige knopen door te hakken, en hoe een beslissing het leven kon kosten van duizenden jonge mannen.
Er wordt goed geacteerd in deze film, al kon Tom Selleck me toch niet helemaal overtuigen in de rol van Eisenhouwer. Ian Mune (Churchill) en Bruce Phillips (Montgomery) daarentegen vond ik perfect passen in hun respectievelijke rollen.
- 19677 berichten
Wanneer het over Eisenhouwer gaat moet ik altijd terugdenken aan de verhalen van mijn grootouders en leeftijdgenoten.
Die hebben Eisenhouwer zelf ooit meegemaakt, toen hij in mijn geboorteplaats een tijdelijk hoofdkwartier had.
Wat mij daarvan ook altijd is bijgebleven is het feit dat hij steevast twee grote Colt 45 revolvers bij zich droeg, van het type dat je in de westerns altijd ziet.
Hij schijnt vaker gezegd te hebben dat die betrouwbaarder waren dan de modernere automatische wapens.
Dk2008
Nee, anderhalf jaar later staat hij er nog (steeds) niet op. Is ook van Harmon en met Selleck, klopt. En ook een tv-film.
Tarkus
Blijft een prima film over de voorbereidingen op Operatie Overlord.
Geen wijziging aan mijn eerste mening erover.
Tarkus
Beste Brix, het was niet Eisenhower die de Colts droeg, maar wel Generaal Patton !!!
Bekijk de film 'Patton' maar eens !!
Dank voor het bericht.
Dat was mij inderdaad ook bekend.
Maar ik heb het verhaal zo gehoord van mijn grootouders die hem gezien hebben.
Of Patton er ook geweest is is mij niet bekend.
Dank voor het bericht.
Dat was mij inderdaad ook bekend.
Maar ik heb het verhaal zo gehoord van mijn grootouders die hem gezien hebben.
Of Patton er ook geweest is is mij niet bekend.
Het moet een grote eer voor je grootouders zijn geweest Eisenhower in persoon te hebben ontmoet, ik moet het hebben uit beelden van documentaires en daar heb ik Ike nooit een Colt zien dragen, Patton evenwel droeg ze altijd, ze waren onafscheidelijk met hem verbonden, ze lagen zelfs nog op zijn kist bij de begrafenis.
Ik hoop dat je het hen nog kan vragen of ze zich niet hebben vergist, wat ik vermoed.
Niets mis mee hoor, missen is nu eenmaal menselijk.
Alvast bedankt voor uw vriendelijke reactie
Prettig weekend
- 19677 berichten
Helaas zijn mijn grootouders al lang geleden overleden, en ook anderen (o.a. mijn moeder) die hetzelfde verhaal vertelden destijds.
Ik twijfelde zelf ook aan de juistheid van het verhaal, en heb al een tijd geleden wat speurwerk gedaan op internet.
Ik kwam daarbij zelfs terecht op een website waarop precies te zien was welke revolvers Patton bezat, met foto's erbij.
Interessant.
Hij heeft er ooit twee cadeau gedaan aan een acteur die hij bewonderde (diens naam werd helaas niet genoemd)
Ik ga er in ieder geval nog eens achteraan om uit te zoeken of Patton, net als Eisenhouwer, ook in mijn geboortestad geweest is destijds.
Dank voor de input

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'