• 9.374.652 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Smith

Met onder meer: Brian O'Halloran, Jeff Anderson en Marilyn Ghigliotti

Releasedatum: 13 juli 1995

Plot Clerks.

"Just because they serve you doesn't mean they like you."

Dante heeft een vervelende baan in een winkel. Hij is nog steeds gek van z'n high school-liefde Caitlin, maar hij heeft nu een serieuze relatie met Veronica. Veronica wil dat hij z'n baantje opzegt, en gaat studeren. Dante's beste vriend Randall, die de videotheek naast de winkel runt, is nog minder gemotiveerd in z'n baantje. De film volgt de twee tijdens één werkdag, vol interessante gebeurtenissen.

Silent Bob

William the Idiot Manchild / Angry Hockey-Playing Customer

Chewlie's Rep

Woolen Cap Smoker / Egg Man / Offended Customer

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Is de Clerks X dvd eigenlijk verkrijgbaar in Nederland?

avatar van savi_7

savi_7

dat wil ik ook wel weten, waar je deze kan kopen??

avatar van savi_7

savi_7

erg toffe film kan niet wachten op het vervolg meest grappige scene is, als Caitlin erachter komt dat het een doode kerel was, die ze genaait heeft op de wc

avatar van pietje punk

pietje punk

geniaal!

dit is een van de films die mij heeft geinspireerd om het gewoon te proberen om films te maken.

avatar van otherfool

otherfool

Verreweg de beste film van Smith. Een even simpel als briljant idee tot in perfectie uitgewerkt. Heerlijke nonsens.

4*!

avatar van robertinho

robertinho

Net de directors cut gezien:De begrafenis scene was er uit gelaten en op het einde wordt Dante doodgeschoten, weet iemand of hier nog wat achter zit?

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

3* of 3,5*, daar ben ik nog niet helemaal over uit. Geweldige dialogen, maar ik heb te weinig echt kunnen lachen om dit echt als hilarisch te kunnen beschouwen. Stem volgt!

Vermakelijke nonsens.

Zoals verwacht wat beter dan Mallrats, wat minder dan Dogma. Leuke dialogen dragen deze film. Vooral die Star Wars dialoog was heerlijk onnozel. Grappig om er nog een contracter bij te gooien.

Acteerwerk is erg matig, zwart/wit is totaal onnodig en leidt vaak zelfs wat af. Een comedy filmpje als dit werkt toch iets beter in kleur, ipv dat groezelige sfeertje.

Verder valt er niet zoveel over te zeggen. Ligt de humor je, dan vergeef je de tekortkomingen van de film, ligt de humor je niet dan is er een hoop om je druk over te maken.

Ik kan de humor wel pruimen.

avatar van Trip Fontaine

Trip Fontaine

Lachen, gieren, brullen bij deze Clerks...

avatar van AHWA

AHWA

Onderhond schreef:

Ik meen dat Smith de film via eigen geld en geld van vrienden heeft gefinancierd en niet genoeg geld had om de film in kleur te schieten.

Dat zal best, maar het leidt af en is dus een negatief punt.

avatar van AHWA

AHWA

Deel 2 is wel in kleur

avatar van Ninto

Ninto

Kijk allemaal An Evening With Kevin Smith! Dat is misschien nog grappiger dan z'n films

avatar van _Daan_

_Daan_

Film uitgezet. Zwart /wit films is niet meer van deze tijd (1994) en ik kon het ook niet aanzien 0,5

avatar van as

as

_Daan_ schreef:

Film uitgezet. Zwart /wit films is niet meer van deze tijd (1994)

avatar van silverfaustx

silverfaustx

dan moet je maar niet die newe george clooney film gaan kijke

avatar van J.S.

J.S.

_Daan_ schreef:

avatar van The_Game

The_Game

Deze film is gewoon geweldig. Het gaat totaal nergens over en de humor blijft erin zitten.

avatar van Van Nunen

Van Nunen

De productiekosten van deze film waren precies $63,86.

Maar wel erg grappig!

avatar van Quentin

Quentin

Geestig maar behoorlijk amateuristisch, spel is matig. 3*

avatar van FillumGek

FillumGek

De film had zo z'n momenten, maar had hem iets grappiger verwacht. De hele film zat ik wel met een brede glimlach wat helaas niet resulteerde in enkele lachstuipen.

Leuk geacteerd van O 'Hallaran en vooral Anderson en Jay en Silent Bob. Binnenkort het twede deel maar eens bekijken.

avatar van Sutherland

Sutherland

Ik vond het eigenlijk niet zo heel veel aan. Heb niet echt moeten lachen en ik vond dat er maar weinig gebeurde.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Misschien ligt het aan mij of omdat ik een vrouw ben, maar ik vond er toch echt weinig aan.

Ik heb maar een paar keer een glimlach op mijn gezicht gehad, vanwege sommige scene's, maar voor de rest kwam deze film maar over als een saaie film waarin zeer weinig gebeurd.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Net gekocht bij de Fame voor €2.50 , ben benieuwd al kan ik me hier geen buil aan vallen.

avatar van arjanpvt

arjanpvt

Mmm ik heb de film net zitten kijken..

en ik vraag me echt af..

WAT VINDEN JULLIE HIER ZO GEWELDIG AAN? :S

Alvast bedankt voor de reacties, ik hoop dat iemand me uit kan leggen wat de pluspunten zijn.

avatar van as

as

arjanpvt schreef:

ik hoop dat iemand me uit kan leggen wat de pluspunten zijn.

Kun je niet gewoon de berichten van de vorige pagina's nalezen? Staat er wel.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Na Dogma en die film met Jay en Bob van Smith heb ik gisteravond zijn speelfilmdebuut maar eens bekeken. En dat deed me eigenlijk maar weinig.

Tuurlijk, Clerks had hier en daar best zijn leuke momenten, maar op een paar geinige dialogen na kon ik er maar weinig mee. Met name het acteerwerk was echt om te huilen. Mijn god, die gesprekken tussen Dante en Randell leken wel opgelezen te worden. Verder viel de humor me ook wat tegen; echt grappig werd het nergens. Ben nog steeds best benieuwd naar Smith's overige producties (met name Mallrats en Chasing Amy), maar Clerks kon me in ieder geval niet echt overtuigen.

2,5 sterren.

avatar van Petero

Petero

Onderhond schreef:

Vermakelijke nonsens.

Ik kan de humor wel pruimen.

Dat dus .

avatar van pjutter

pjutter

wat een trieste film.

is echt totaal niet grappig;(

avatar van Ithildin

Ithildin

heerlijke humor en geweldig taalgebruik; smokin' cock, bordje met I eat cock, al die pornotitels die voorgelezen worden etc. en toch wordt het geen american pie om maar iets te noemen.

inderdaad slecht geacteerd, maar de dialogen maken het meer dan goed. 3,5*