• 9.377.553 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Smith

Met onder meer: Brian O'Halloran, Jeff Anderson en Marilyn Ghigliotti

Releasedatum: 13 juli 1995

Plot Clerks.

"Just because they serve you doesn't mean they like you."

Dante heeft een vervelende baan in een winkel. Hij is nog steeds gek van z'n high school-liefde Caitlin, maar hij heeft nu een serieuze relatie met Veronica. Veronica wil dat hij z'n baantje opzegt, en gaat studeren. Dante's beste vriend Randall, die de videotheek naast de winkel runt, is nog minder gemotiveerd in z'n baantje. De film volgt de twee tijdens één werkdag, vol interessante gebeurtenissen.

Silent Bob

William the Idiot Manchild / Angry Hockey-Playing Customer

Chewlie's Rep

Woolen Cap Smoker / Egg Man / Offended Customer

avatar van film88888

film88888

Super leuke film vol domme grappen en deze mensen lullen gewoon en dat maakt de film vind ik leuk want je blijft er gewoon naar kijken. Ik vind de montage's heel goed en het is wel maar een amateur film die succes heeft gekregen vind ik wel kunnen van smith, alleen mogen jay and silent bob er meer in zitten met hun zalige grappen. een 3,5

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Qua dialogen is dit nog altijd de beste Kevin Smith film. Met name de snoeiharde manier waarop Randal alle klanten beledigt, is geweldig.

veron35

Erg goede film. Orgineel. Ik wil Clerks II ook graag een keer zien.

avatar van Sollomon T.

Sollomon T.

een van de grappigste filmen die ik al gezien heb

een 4

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Erg komisch, sterke dialogen maar toch niet zo geniaal als ik verwacht had. 3.5*

Edit: Zie nu opeens dat ik nooit gestemd heb op Jay & Silent Bob.. Die 3 sterren voor nu.

avatar van The Oceanic Six

Wat een ongelooflijk grappige film! Vandaag voor het eerst gezien en dit is humor waar ik om lach. Flauw, melig, droog...maar wel erg leuk.

Daarbij vind ik Jay and Silent Bob altijd geniaal. Hun Jay and Silent Bob strikes back was dan ook een super film.

Vanavond deel 2 van Clerks kijken, maar deel 1 krijgt alvast 4*

avatar van rupie

rupie

vond m beetje tegenvallen, komt misschien omdat de waardering hoog is, vooral op imdb. misschien meer typisch amerikaanse humor. Zaten wel paar heel goed stukken in, van b.v het toilet.

meer bizar eigenlijk. slecht geacteerd verder.

avatar van dj eye

dj eye

Vond hem zwaar tegenvallen. Ik dacht dat ie (op een nerd-manier) nog wel wat humor zou hebben, maar het was allemaal erg amateuristisch.

avatar van fabbyke

fabbyke

Heb nu de film voor de tweede keer gezien en ik vond de film al goed maar nu kan ik hem beschouwen als een van de beste komedies allertijden. De dialogen zijn werkelijk fantastisch, want daar moet de film het toch van hebben.

Dat de film low-budget was vind ik helemaal niet erg, ik hou er zelfs van dat het in zwart wit is dat geeft de film nog wat een depressieve sfeer mee.

Jay & Silent Bob zijn ook echt geweldig, heb er dan ook het meeste mee gelachen. Er zijn mensen die hem haten als de pest en mensen die hem de beste komedie allertijden vinden en dan ben ik toch wel bij de laatste. 5* en een plaatsje in men top 10.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Niet echt heel leuk. Personages zijn wel aardig, maar er valt niet heel veel te lachen. Die "seksgesprekken" zijn op een gegeven moment ook niet grappig meer. Deel 2 is vele beter.

Ik vond dat zwartwitbeeld ook vrij onnodig, het voegt niets toe behalve dat het een voordeel is voor de filmmakers, die hoeven minder te letten op kleurcorrectie enz.

Drezic

Wat een laag gemiddelde voor zo'n hilarische film! Heb me kapot gelachen.

Ik begrijp de vele negatieve reacties hier niet; misschien dat iedereen teveel verwachtte na het zien van de 7,9 op imdb?

Vergeet niet dat deze film een budget had van slechts 27000 dollar (bij elkaar geschraapt door de ene creditcard met de andere te dekken!).

In time misschien zelfs een top 10 plekje bij mij.

Drezic

Voor degene die er belang bij heeft: Hij ligt bij de mediamarkt (in Zwolle in elk geval) voor het belachelijke bedrag van 1,49

geen typefout. Één euro en negenenveertig cent.

avatar van WB

WB

Had iets heel anders verwacht van deze film. Hoewel deze film alleen maar afspeelt rondom 2 winkels, is deze toch nog vermakelijk. Waarschijnlijk door de dialogen die gevoerd worden, want die waren echt goed. Droge humor en echt hersenloos vermaak.

veron35

Niet helemaal hersenloos. Ik moest toch wel even nadenken bij: Jongen: Weet je wat we allebij gemeen hebben?... We eten allebij Chinees. Vrouwtje: Lul. Jongen: precies!

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Sterke droge dialogen maar blijft toch wat in knulligheid steken , niettemin charmant debuut.

avatar van SSeagal

SSeagal

Heerlijke feel-good film, vond hem er relaxed. Gewoon het hele sfeertje. Heb me prima vermaakt en vooral gelachen om die gast met zijn petje, die aso. Geweldige comedy! ***1/2

avatar van dr maikel

dr maikel

Heel droog te naar mijn smaak en ik snap de hype en hoge rating van deze film dan ook niet zo goed. Toen ik hem kocht dat ik dit is super ,

Maar volgens mij is Clerks een beetje als de kleding uit de nieuwe kleding van de koning. Het sprookje dus iedereen roept maar dat het geweldig omdat ze stiekem denken te dom te zijn voor de humor.

Ook vervelend dat zwart wit beeld heel de tijd.

dr maikel schreef:

Oke... dat moet je uitleggen. Iedereen die deze film leuk vind, vind hem dus eigenlijk niet leuk maar houd de schijn op :S?

Ik vind het zelf een erg leuke film en hilarisch bij tijd en wijle maar veel diepgang zit er niet in volgens mij; als je te dom bent voor de humor van Clerks. dan ben je een kasplantje denk ik.

Ook vervelend dat zwart wit beeld heel de tijd.

Heb je het budget van de film wel eens bekeken? Voor 25.000 dollar vind ik het toch verwaarloosbaar dat het in zwart wit is.

Respekked

Als je zwart wit niet trekt, dan maakt het geen drol uit of de film nou 25k of 50 miljoen heeft gekost.

avatar van pink_roosje

pink_roosje

Leuke film, had hem gekocht vanwege kevin smith.

Het zwart wit vind ik een klein minpuntje hou ik niet zo van. maar zeker het kijken waard.

Spartaan1986

Vermoeiende film. Oninteressante hoofdrolspelers, saaie dialogen, weinig leuke grappen en vooral te weinig Jay and Silent Bob. Ik ga binnenkort Mallrats maar eens bekijken hopelijk is die wat beter

En wat het zwart-wit beeld hier moest toe voegen is mij nog steeds een raadsel.

Zwart-wit = geldtechnisch.

Spartaan1986

Volgens mij is het meer interessantdoenerij. Alhoewel Smith natuurlijk aan het begin van zijn carriere stond.

Respekked

Hoe dan ook, ik vond het wel een toegevoegde waarde hebben. Het hele 'cheape' sfeertje van de film zou met prachtig kleurenbeeld niet uit de verf zijn gekomen.

Spartaan1986

Waarom niet? Deel 2 is met kleur en lijkt ook een succes te zijn voor velen.

Spartaan1986 schreef:

Waarom niet? Deel 2 is met kleur en lijkt ook een succes te zijn voor velen.

Niet voor mij. Ik vind dat ze die ook in zwart wit moesten filmen.

Ik bedoelde ook over het algemeen. Kijk de gemiddelde score maar eens

Respekked

In deel 2 is de enorme kansloosheid enigszins verdwenen. Het gebruik van kleur geeft als het ware een ontwikkeling weer van zowel de 'clerks' als van de regisseur.

Spartaan1986 schreef:

Ik bedoelde ook over het algemeen. Kijk de gemiddelde score maar eens

Hij krijgt nog wel een lager gemmidelde dan deel 1.

veron35 schreef:

Hij krijgt nog wel een lager gemmidelde dan deel 1.

Ja maar toch nog vrij hoog voor moviemeter begrippen