• 9.374.720 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Smith

Met onder meer: Brian O'Halloran, Jeff Anderson en Marilyn Ghigliotti

Releasedatum: 13 juli 1995

Plot Clerks.

"Just because they serve you doesn't mean they like you."

Dante heeft een vervelende baan in een winkel. Hij is nog steeds gek van z'n high school-liefde Caitlin, maar hij heeft nu een serieuze relatie met Veronica. Veronica wil dat hij z'n baantje opzegt, en gaat studeren. Dante's beste vriend Randall, die de videotheek naast de winkel runt, is nog minder gemotiveerd in z'n baantje. De film volgt de twee tijdens één werkdag, vol interessante gebeurtenissen.

Silent Bob

William the Idiot Manchild / Angry Hockey-Playing Customer

Chewlie's Rep

Woolen Cap Smoker / Egg Man / Offended Customer

Jordy

Geweldig grappige film. De film is ontzettend low-budget, en compleet in zwart/wit, maar dat mag de pret niet drukken. De gebeurtenissen in de winkel, de geweldige personages (onder anderen de introductie van Jay & Silent Bob) en een paar klassieke citaten ("My girlfriend sucked 37 dicks!!", "in a row??"): 4 sterren.

avatar van dttom

dttom

Ik ben het helemaal met je eens ik heb hem toevallig gister nog gezien en vind vooral de videoclerk erg koel. Dit is zo'n film waarbij je denkt: Dit had ik ook kunnen maken. Zo simpel, Goedkoop maar goed..

avatar van ThaDeez

ThaDeez

Een daadwerkelijk meesterwerk van de MASTER Kevin Smith !

het mooie is dat in elke film van Kev wel een (aantal) persoon(en) terugkomen uit de vorige.

Voor alle duidelijkheid voor de mensen die het nog niet weten, Kevin Smith is Silent Bob.

Goeie volgorde van de 5 films:

Clerks kwam eerst. Vanwege het onverwachte denderende succes in de states kwam toen niet Dogma uit, maar Mallrats, als zondebok. Toen kwam de film met het meest duidelijk en beste verhaal ,Chasing Amy. Daarna

Dogma, en nu is het wachten dus op Jay & Silent Bob Strike Back waarin elke acteur in de voorgaande films wel meespeelt! ZIEN DUS!

Clerks krijgt van mij 5 Stars!!!!

Ha, nu weet ik dus ook hoe de videotheek Big Choice in Utrecht aan z'n naam komt...

avatar van Jos2

Jos2

Amateuristisch qua techniek en spel, maar niet geheel onverdienstelijk.

avatar van Flexje

Flexje

Hele goeie film, juist doordat et er allemaal zo simpel uit ziet komen de dialogen veel meer naar voren. klasse.

avatar van gotti

dit was de eerste film die ik zag met jay & silent bob en ik vond hem uitermate grappig dat een eenvoudig kruideniertje zoveel kan meemaken net geen 5 sterren maar hij krijgt van mij 4,5*

avatar van Wouter

Niveau tweedejaars filmacademie.

avatar van aburefan

aburefan

wel aardig, jammer van de matige acteurs, maar wel leuke dialogen die af en toe wel wat Te doordacht zijn...

avatar van Ramon K

Ramon K

Geweldig grappig met een klein budget....3,5 sterren

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Oke let's remain alternative

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Geniale momenten afgewisseld met vrij langdradige dialogen...

**** 4 op 5 ****

avatar van Macmanus

Macmanus

Wel leuke film.

Vond het acteren soms wat vervelend.

Maar veel dialogen waren erg leuk.

3.5 sterren

Nu Dogma nog en ik heb alle Kevin Smith's gezien.

avatar van IamBernie

IamBernie

Nu Clerks nog en ik heb alle Kevin Smith's gezien

avatar van maximus

maximus

Ja dit is een leuke film

heb hem maar meteen op cd gebrand.....

Was een aan rader van een vriend van mij

die er nu over zit te denken om ook maar een

videotheek te begginen

oh ja sterren natuurlijk now 3,5 sterren

heerlijk.

erg budget op sommige momenten maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door de schitterende dialogen en de enorme grappige karakters.

niet zo goed als chasing amy.

voor €7 bij de FRS. is wel 4:3 maar clerks kijk je niet voor de special effects

avatar van LZA

LZA

Lache film. Alleen die rappe dialogen begonnen me op den duur een beetje te irriteren. Toch nog 3&halve *

avatar van jay73

jay73

Ik zak van 3 naar 2,5 ster.

De puberale grappen zijn niet meer aan mij besteed.

Hobbes

ik vond dat in clerks nog reuze meevallen. de humor is iig vele malen intelligenter dan in american pie etc.

jay & silent bob strike back heeft dat veel meer.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

jay73 schreef:

Ik zak van 3 naar 2,5 ster.

De puberale grappen zijn niet meer aan mij besteed.

Och jee, voelt meneer zich te oud?

avatar van StuF

StuF

die puberale grappen dragen echter wel goed bij aan de enigzins grappige typering van vooral jay (de eeuwige puber). ze zijn dus subtieler en minder vergankelijk als je op t eerste gezicht zou kunnen denken. maar de grappen op zich blijven inderdaad nogal ja kinderachtig

avatar van JayLunar

JayLunar

Deze film ziet er echt niet uit, maar hij is verdomd leuk!!

Jordy

Laatst lagen er 5 Kevin Smith films op m'n deurmat, vanavond met deze begonnen. Hij blijft komisch, zo herkenbaar ook voor iedereen die wel eens in een winkel gestaan heeft.

ben trouwens van plan m'n Kevin Smith marathon later deze week af te sluiten met An Evening with Kevin Smith die ik aan het downloaden ben, geen idee wat ik daarvan moet verwachten maar het klinkt leuk

Jordy schreef:

't is geniaal. werkelijk waar. de meest absurde verhalen komen er voorbij en Smith is werkelijk om te bescheuren zo grappig.

hij duurt 3,5 uur maar je bent er zo doorheen.

mag die trouwens op de site? 't is wel straight to video maar 't gaat over Smith's films en hoe die ze gemaakt heeft e.d.

Jordy

aan de omschrijving te zien vond ik het niet op de site horen

avatar van FeZ

FeZ

Jordy schreef:

waar download je die van?

edonkey

edonkey

3 cd's? dan mag je nog wel ffkes

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Nog maar eens gezien. Blijft een leuke film.

I'll fuck anything that moves!

Maarre wanneer wordt die titel nou aangepast?

nu