• 9.377.161 stemmen

Geregisseerd door: Sam Firstenberg

Met onder meer: Michael Dudikoff, Steve James en Judie Aronson

Releasedatum: 12 december 1985

Plot American Ninja

"The deadliest art of the Orient is now in the hands of an American."

De Amerikaanse soldaat Joe Armstrong, zeer bedreven in Oosterse vechttechnieken, probeert in zijn eentje een groep huurlingen op de Filipijnen te overmeesteren.

Pvt. Joe Armstrong

Pvt. Charley Madison

Older Colombian

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Puur gebaseerd op vroeger vind ik dit echt ontzettend tof. 2,5 voor het jeugdsentiment. Een vriend van mij heeft deze film besteld en misschien stel ik mijn mening snel bij.

avatar van Glacius

Glacius

Toen ik klein was vond ik deze film en deeltje 2 zo geweldig..

Ik zag de film laatst weer, en eigenlijk is het echt niet meer dan een matige film die op z'n hoogst vermaak biedt als je je echt verveelt..

Omdat jeugdsentiment geef ik alsnog een 2,5, net als mijn voorganger..

avatar van DiDa

DiDa

Voor de liefhebbers:

Eindelijk is de American Ninja Box te koop in Nederland. Hierin zitten alle 5 delen. Deze box is tot nu toe alleen maar te koop bij MovieMaxx (de videotheek keten) voor 24,95 euro.

avatar van sporthaas

sporthaas

Wie weet de naam van die serie die in de jaren 80 of 90 heeft gedraaid over een amerikaanse ninja.? Samen met een oude vent die hem alles leerde.

The master

keek ik ook altijd .

avatar van as

as

kos schreef:

The master

keek ik ook altijd .

That brings back some memory's

avatar van sherena

sherena

Ja geweldig!!!! Ik zat daarvoor altijd op de grond naar tv te kijken. Vond het supper. Probeerde het altijd na te spelen, inclusief carnavals pakje.

avatar van DragQueen

DragQueen

Was erg tof toen ik nog jong was. maar voor wie niet. laatst nog gekeken, en de magie is er wel een beetje af. maar toch een vermakelijke knok-film met een leuke combo dudikoff en james. 3 sterren.

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

Gewoon jeugdsentiment, tijdje terug weer eens bekeken, brengt nog steeds herinneringen omhoog.

Maybe wel de beste film waarin Michael Dudikoff speelt.

avatar van SLK

SLK

een 3 voor het jeugdsentiment. Ik zie mezelf nog als 9 jarige Dudikoff naspelen. Cannon films zijn meesterlijk

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

slechte rotfilm

1.0***

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

ik kan me prima voorstellen dat iedereen dit als 10-jarig kindje geweldig vond. gister gekeken en heb me geen moment verveeld.

geen harde actie, maar zaten een paar prima vechtscene's in.

michael doet het ook prima, en vond het einde ook wel geslaagd.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Toen ik vroeger nog klein was (8 jaar) en op de basisschool zat, was ik geregeld het pispaaltje van de klas.

Het werd tijd voor zelfverdediging.

Dit deed ik door karatelessen te volgen en wat kunstjes uit te zoeken met behulp van " American Ninja 1 & 2 ".

Michael Dudikoff was mijn grote voorbeeld.

Zodoende dat ik op latere leeftijd bij zelfverdediging ook in staat was om men een paar rake klappen te geven.

Dit allemaal zonder flauwekul en overdrijven.

Nu 20 jaar later kijk je als filmcritici heel anders tegen dit soort speelfilms aan.

Michael Dudikoff heeft zijn bekendheid hiermee o.a. aan te danken.

Sommige technieken deed hij nog toepassen in de TV-serie " Cobra " die helaas niet lang heeft mogen duren. (1993-1994)

Steve James is ook op dreef in deze film.

Helaas is deze man geen lang leven gegund.

Hij overleed op 41-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Voor mij blijven de American Ninja-speelfilms een stuk jeugdsentiment, maar we blijven ook realïstisch.

Over the top zijn ze namelijk nooit geweest.

Dit 1e deel krijgt 3 *.

avatar van Reticulated

Reticulated

Deze heb ik vroeger zooo vaak gezien, goeie Ninja actie film.

Die Black Star speeld ook erg goed.

avatar van Legan

Legan

Beste en vermakelijkste deel van de hele reeks. Met mijn acht jaren vond ik dit een grandioze film.

avatar van Zinema

Toendertijd massaal in de Nederlandse bios vanwege de "cannon-theaters". American Ninja is een gemiddelde aktie-film die het qua vechtscenes nergens haalt bij die van de meesterlijke Bruce Lee of zelfs, de mindere, Chuck Norris.. Inmiddels bijna cult.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

bestaat er eigenlijk een goeie ninja film?

de ninja scene in Last Samuyrai zag er vrij realistisch uit......

iemand?

avatar van Ramon K

Ramon K

Max en Joep schreef:

bestaat er eigenlijk een goeie ninja film?

de ninja scene in Last Samuyrai zag er vrij realistisch uit......

iemand?

Ik denk dat je 't dan toch een beetje in de Aziatische cinema moet gaan zoeken. Films uit de 70's/80's met Chiba en Sanada zoals Shogun's Ninja oa.

avatar van Ramon K

Ramon K

Poeh, dit stukje jeugsentiment viel niet mee. Deze eerste is nog een beetje te doen, maar ik had ook de gelegenheid een aantal vervolgen (deels) te zien en de reeks heeft weinig met glorieuze B-cinema van doen. De plots worden steeds slechter, het acteerwerk steeds krommer en de choreografie van de fights is in alle delen simpelweg belabberd. En de uitvoering ook. Steve James is misschien nog wel een betere screenfighter dan Dudikoff (en later Bradley) en zorgt met zijn Rambo-imitatie nog voor wat (bedoelde en onbedoelde) lol. Verder zijn de ninjapakjes leuk, de attributen cool en is zo'n trip to Memory Lane ergens nog wel aantrekkelijk....

avatar van Quentin

Quentin

Ramon K schreef:

Poeh, dit stukje jeugsentiment viel niet mee.

Inderdaad, het kostte me behoorlijk wat moeite om hier doorheen te komen. Had eigenlijk verwacht dat ik deze, net zoals andere Cannon produkties, nu een stuk amusanter zou vinden maar ik kom (nog steeds) niet verder dan 1,5*

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

De personages zijn inhoudsloze karikaturen, en zelfs de actiescènes met de ninja’s zijn bij momenten erg slecht. Hier is geen sprake van choreografie of gestileerd vechten. Het is knokken in het wilde weg.

Geen enkele acteur uit American Ninja spreekt tot de verbeelding. Dudikoff is zo goed als expressieloos, Steve James zorgt voor platte "humor met ballen" en de Filippijnse actrice Judie Aronson loopt constant te jammeren en te gillen als enig vrouwelijk element in de film. Werkelijk, dit bekijk je best als je echt in een nostalgische bui bent en wat films uit het Cannon repertoire wilt bekijken. Verbazingwekkend is dat de film zelfs nog vier sequels kende.

avatar van The_Game

The_Game

Ik mag mezelf de trotse eigenaar noemen van The Ultimate American Ninja Collection. Jaja, 5 dvd's in 1 erg lelijke, grote box.

Vroeger was deze film echt helemaal geweldig, nu nog steeds omdat hij zo bijzonder slecht is. Heerlijk gewoon.

avatar van Lennert

Lennert

Eigenlijk was dit een hele slechte film in de Chuck Norris stijl (niet gek dat deze man ook oorspronkelijk voor de hoofdrol werd gevraagd) met wat A-Team stuntwerk, belachelijke dialogen, slechte verhaallijn, matig acteerwerk en over the top actie, maar ik houd het voor de eerste keer zien en mezelf goed vermaken op een serieuze guilty pleasure. De film is gewoon met geen mogelijkheid goed te noemen, maar hij is wel gigantisch leuk!

avatar van superfly84

superfly84

Vroeger echt ontelbaar vaak gekeken, videoband helemaal grijs gedraaid. Kan er nu nog steeds prima naar kijken. Je moet dit soort flms niet vergelijken met de vechtfilms van tegenwoordig maar gewoon genieten van de actie met beperkte middelen. Alles is lekker voorspelbaar maar dat boeit niet, kijkt gewoon lekker weg deze film

avatar van timbo_

timbo_

The_Game schreef:

Deed me toch wel pijn om te zien hoe slecht deze films de tijd hebben doorstaan. In mijn gedachten waren ze nog steeds heel behoorlijk maar zag onlangs vier terug en schrok enorm. Ook de andere vier daarna in vlagen bekeken maar dat hielp niet echt.

avatar van wu-tang

wu-tang

3 sterren voor het jeugdsentiment anders 2

avatar van Deepdish

Deepdish

Heerlijke films!!

Zoals iedereen die een bericht hebben achtergelaten heb ik deze films helemaal grijsgedraaid op mijn VHS.

Heb sinds gisteren na lang zoeken eindelijk de DVD box kunnen bemachtigen.

Michael Dudikoff blijft de ultieme american ninja.

Omdat het zo leuk is om ze terug te zien en omdat de films nu zo lekker fout zijn krijgt hij van mij 4**** nock out sterretjes

avatar van rep_robert

Dit was ooit jeugdsentiment. Laatst voor de lol even deel 1 weer bekeken.
Mijn god wat een drama, actie scenes in het begin die te belachelijk voor woorden zijn.
Sowieso, ninja's op een tropische locatie...logica Wat moeten we allemaal wanhopige slechte smaak hebben gehad vroeger zeg haha.

Gewoon een kogels erin jassen en ze zijn dood, waarom zo moeilijk doen?
Ook zaten er een heleboel slordige fouten in bv. het ene moment zit er een sleutel in de kofferbak, 10 sec later zit ie er niet meer in. Zomaar verdwenen.

Ook het feit dat de hoofdrolspeler Michael Dudikof pas na een kwartier zijn 1e regel/oneliner noemt. En wat voor 1. Mijn god, je kan het amper een zin noemen.

Jammer dat ik heb opnieuw heb bekeken, mijn waardering voor deze reeks is in 1x gedaald, aangezien het niet beter kan worden dan deel 1 laat ik de andere 4 delen of zo maar voor wat het is.
Jammer!

avatar van charmed one

charmed one

wel een grappige film ik heb alle delen bij de verzameling