• 9.369.461 stemmen

Shaun the Sheep: The Flight before Christmas (2021)

Animatie / Komedie | 30 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Alternatieve titels: Shaun het Schaap: Kerstavonturen / Kerststress met Shaun

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Steve Cox

Met onder meer: Justin Fletcher, John Sparkes en Laura Aikman

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Shaun the Sheep: The Flight before Christmas

Kerstmis komt eraan en Shaun is opgewonden voor die tijd van het jaar. Shaun gaat op zoek naar een grotere kerstkous en laat een steekje vallen, waarna Timmy per abuis wordt ontvoerd... Kan Shaun hem op tijd terugvinden, voordat Timmy iemands cadeautje wordt?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Shaun / Timmy (stemrol)

The Farmer / Bitzer (stemrol)

Timmy's Mother (stemrol)

Ella (stemrol)

Farmer Ben (stemrol)

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Met kerst meerdere malen op NPO3 te zien.

avatar van mrklm

mrklm

Bedenker Nick Park wordt node gemist in deze uiterst teleurstellende Kerstspecial waarin weinig overblijft van de charmante, onschuldige humor van de serie en de eerdere films. Shaun [Justin Fletcher] en Timmy [Justin Fletcher] dringen het huis van de boer [John Sparkes] binnen om diens cadeaus te stelen en in hun eigen sokken te stoppen en worden daarbij bijna betrapt. De boer gaat rond als Kerstman en neemt per ongeluk Timmy, die verstopt zit in een cadeauverpakking, mee. Shaun en zijn vrienden moeten Timmy dus redden van zijn nieuwe eigenaar. Nick Park, kom terug! Alsjeblieft!

Dit korte filmpje heeft nostalgische waarde voor mij.

Wel jammer dat erg gemoderniseerd is, maar daar de hinderde niet al te erg.

Geweldige humor met leuke knipogen naar andere films.

Shaun was mijn held vroeger.

avatar van robertinho

robertinho

Geen klap aan.

avatar van T.O.

T.O.

Zeker wel aardig, met de bekende Aardman-knipogen en -humor.

Vond het vaak wel wat snel gaan, misschien word ik oud.

avatar van Dk2008

Dk2008

Ik dacht al als dat maar goed gaat, 30 minuten en dat omdat van alle kousen die er worden opgehangen er 1 te klein is. Het was na zo'n 5 minuten bijna gelukt maar omdat Shaun door de Kerstboom wordt afgeleid wordt Timmy per ongeluk door de boer meegenomen. Deze heeft zich als Kerstman verkleed en wil in de stad zijn zelfgemaakte drank verkopen. En hiermee begint de reddingsactie.

Hij begint erg grappig, lief, vlot en mooi. En dit blijft nog wel nog wel een tijdje maar na 10 minuten wordt het steeds minder en langdradig. En het toch al niet zo'n leuke kind wordt nog kwaadaardig ook, jammer dit weer. Ik dacht aan het eind wordt het misschien weer net zo leuk als dat hij begint maar dat valt tegen.

Eigenlijk een herhaling van de eerste film alleen moet ipv de boer nu Timmy worden gered en zie je ook dingen terug uit die korte films. Niet slecht gemaakt alleen de humor zoals het begint dat wordt daarna steeds minder. Ik weet weer niet hoe te stemmen dus ik doe maar 3.0 maar het eerste gedeelte is erg grappig om vaker te kijken (dit is ongeveer gelijk aan zo'n korte aflevering uit de serie) tot Timmy wordt meegenomen door die mensen.