Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 180 minuten / 190 minuten (director's cut)
Alternatieve titels: Blood In, Blood Out / Blood In, Blood Out... Bound by Honor
Geregisseerd door: Taylor Hackford
Met onder meer: Damian Chapa, Jesse Borrego en Benjamin Bratt
Plot Bound by Honor
"An epic story of three brothers. Bound by blood. Divided by fate. Driven by destiny."
Miklo, Paco en Cruz zijn drie neven die als broers opgroeien en in een 'gang' zitten. Als Cruz wordt aangevallen en verlamd raakt, wordt bij een wraakactie per ongeluk iemand vermoord. Miklo gaat de gevangenis in, waar hij status vergaart bij een gevangenisbende, terwijl Paco via het leger bij de narcoticabrigade komt. Na negen jaar ontmoeten ze elkaar weer, maar nu staan ze aan verschillende kanten van de wet.
Miklo
Popeye
Wallace
Chuey
mahouopenzo
Waar heb je dat vandaan ?
Nergens gevonden hoor, het is wat ik denk en je zult zien dat ik geen ongelijk zal hebben. De film kan een goede remake worden, mits een degelijke cast. En je hebt altijd regisseurs die eens een risico willen nemen.
Awake78
Lijkt mij heel sterk, maar we gaan het meemaken. Ik zit er persoonlijk niet echt op te wachten.
Een remake? Nou, slechter zou die in ieder geval niet kunnen zijn.
mister blonde
Ik heb het in hetzelfde stukje nog gezegd. Dus ofwel lees je het opnieuw en reageer je dan terug, ofwel lees je het niet en ben je stil.
Ik heb het wel gelezen, maar wat jij zegt maakt zijn prestatie niet beter.
yeyo
Damian Chapa heeft z'n eigen filmmaatschappij (Amadeus Studios of zo) en regisseert/acteert in allerhande amateuristische Z-films. Dus misschien dat hij op die manier wel met iets op de proppen komt. Maar ik betwijfel het ten zeerste dat een grote studio zich hier aan zou wagen. Deze film kostte 35 miljoen en bracht maar 4,5 miljoen op.
moviemafketel
- 19752 berichten
Toch wordt hij hier redelijk gewaardeerd en ik denk dat ook best veel mensen de film kennen. Misschien toch meer een film die je uit de Blokker-bak pakt en thuis met vrienden gaat kijken.
Schrik ervan hoe weinig deze film heeft opgeleverd.
Awake78
Schrik er ook van hoeveel het gekost heeft. Voor toendertijd was 35 miljoen veel geld voor zo'n productie zonder al teveel (dure) steracteurs (Bratt is later bekend geworden). Wil niet de oude lul uithangen of zo hoor.
4,5 opbrengst....denk dat dat naderhand wel meer is geworden aan TV rechten en DVD verkoop, misschien nu nog een enkele Blu Ray. Maar goed, daar kan je als filmstudio ook niet op rekenen natuurlijk.
freeze
vond dit een erg boeiende en inspirerende film die ik ondertussen al 17 keer gezien heb en vaak in dronken toestand.
hendriks
lijkt wel een beetje op leven van mij en me neven geweldige film die je bij blijft
hendriks
ben het echt eens met smits dit is zo een ondergewaardeerde film je leest alleen over chapa maar neem film in algeheel oke is soms iets te uitgebreid maar als je gewoon blanco kijkt is het een hele mooie film
TonyKing
Vind het een goede film. verhaal is vooral erg goed en ook veel bekende acteurs die toen nog niet doorgebroken waren. Eerlijk is eerlijk, ik heb hem gister weer gezien en Miklo is de slechtst acterende personage in de film en helaas heeft die net de hoofdrol. Maar toch zeer vermakelijk.
Ceeda7
Ik kom hier nog effe spammen met het understatement van de eeuw. Dit is de slechtste film in de top 250. Belachelijk stoer gedoe, even lachwekkende acteerprestaties, legendarische uitspraken (YEAH HOLMES) die mij wel op de duur aan het lachen brengen.
Maar uiteindelijk liet ik wel een traan, voor het verneuken van mijn tijd.
Ramazan1987
Dit is de beste film ooi gemaakt over mexicaanse bendes, mensen die en slechte recensie schrijven over deze film weten helemaal nx over wat er in amerika allemaal gebeurt. Dit is de realiteit over de bendes in L.A. en over de gevangenissen in Amerika. die moorden van bendes in de gevangenissen is ook waar gebeurt dus het is een constante strijd tussen de zovele rassen in en de ghetto's en in gevangenissen. wat ook mooi is dat er een halfbloed Miklo die een blanke vader en mexicaanse moeder heeft in de mexicaanse bende in de gevangenis wilt behoren en er ook in slaagt. verder is het ook zeer dramatisch. ik heb deze film minstens 10 keer gezien en verdient zeker 5 sterren!
yeyo
Het is maar wat je 'mooi' noemt. Moest Miklo niks te maken willen hebben met zijn Mexicaanse roots en zich bij de blanke bende willen aansluiten, zou iedereen het waarschijnlijk een racistische film vinden.
dörpsgek
deze film is zo slecht geacteerd dat het gewoon leuk word.
wat mij betreft geen misdaad/drama maar misdaad/comedy
psychopath
deze film is zo slecht geacteerd dat het gewoon leuk word.
wat mij betreft geen misdaad/drama maar misdaad/comedy
Vandaar ook je naam
Dope film en als het je genre is, 1 van de beste in ze soort.
Partyboooi
Denk dat mensen van mijn leeftijd deze film erg waarderen. Kan me herinneren dat iedereen op school Vatos Locos begon te roepen
Voor mij dus een klassiekertje uit mijn jeugd terwijl hij niet zo heel geweldig is, maar ik kan er naar blijven kijken in ieder geval!
psychopath
ik begrijp precies wat je bedoeld
yeyo
Verwacht geen subtiel misdaadepos à la The Godfather, Blood in Blood out is meer een vermakelijke 'guilty pleasure' (voor mij althans). De film oogt bij momenten erg kitscherig en rommelig, maar is toch leuk vanwege de overdreven theatrale vertolkingen, de aanstekelijke Mexicaanse 'slang', een heel resem aan gekke personages en de opzwepende score van Bill Conti. Ondanks de erg lange speelduur best onderhoudend en meeslepend, op een soapachtige manier weliswaar.
moviemafketel
- 19752 berichten
Haha schitterend, dat yeyo hier 4 sterren voor zou geven had ik nooit verwacht. Er is nog hoop voor moviemeter. Ik dacht dat je de boodschapjes weer ging afkraken uiteraard en zwart wit-gebeuren, maar ik vind dit wel leuk.

Noodless
Deze moet ik eens herzien. Ik weet dat ik deze film in de tijd dat hij werd uit gebracht een sterke misdaadfilm vond. De waardering was toen 8/10 !
chevy93
Haha schitterend, dat yeyo hier 4 sterren voor zou geven had ik nooit verwacht.
Ach, iedereen heeft zo zijn blind spot..... Doe mij dan maar Shawshank, stuk subtieler. Beter gemaakt ook.
yeyo
stuk subtieler. Beter gemaakt ook.
Dat kan ik niet ontkennen.
Het is wellicht omdat deze film zo schaamteloos over-the-top gaat, dat ik er de humor wel van kan in zien. En jeugdsentiment natuurlijk.
Halcyon
Ongetwijfeld een "coole" film voor opgroeiende tieners die worstelen met een identiteitscrisis, maar eigenlijk is dit toch een erg pijnlijke vertoning. Dat zulke mensen in het echt bestaan is al om bij te huilen, maar dat dit dan nog eens verheerlijkt wordt op film, gaat echt wel een brug te ver. Het hele wannabe-gangsta gedoe levert dan ook enkele memorabel slechte vertolkingen op die onder de slechtste aller tijden vallen, Italiaanse zombiefilms uit de jaren '80 meegerekend.
psychopath
Niet verwacht dat zo'n domme opmerking van jou zou komen.
Zijn 2 totaal verschillende films met totaal verschillende onderwerpen.
Loki87
Hoofdacteur is niet zo geweldig vind ik. Daar hadden ze beter een topacteur kunnen neerzetten. Maar voor de rest een geweldige film die voorbij vloog. Heb de directors cut in een keer uit gekeken.
Niet verwacht dat zo'n domme opmerking van jou zou komen.
Zijn 2 totaal verschillende films met totaal verschillende onderwerpen.
Mijn opmerking plaatste ik omdat Yeyo altijd erg afgeeft op de SSR. Heeft dus ook niets met het onderwerp of het soort film te maken, maar enkel met Yeyo. (Aan wie de opmerking ook gericht was.)

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Ya No Estoy Aqui
Drama, 2019

The Last Son
Western / Drama, 2021
straatbendeghettojuvenile prisonartiestgevangeniseast los angeleshoodbendeyouth gangracismedrugsmexican americanbarrio police shootoutchololowrider