Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 180 minuten / 190 minuten (director's cut)
Alternatieve titels: Blood In, Blood Out / Blood In, Blood Out... Bound by Honor
Geregisseerd door: Taylor Hackford
Met onder meer: Damian Chapa, Jesse Borrego en Benjamin Bratt
Plot Bound by Honor
"An epic story of three brothers. Bound by blood. Divided by fate. Driven by destiny."
Miklo, Paco en Cruz zijn drie neven die als broers opgroeien en in een 'gang' zitten. Als Cruz wordt aangevallen en verlamd raakt, wordt bij een wraakactie per ongeluk iemand vermoord. Miklo gaat de gevangenis in, waar hij status vergaart bij een gevangenisbende, terwijl Paco via het leger bij de narcoticabrigade komt. Na negen jaar ontmoeten ze elkaar weer, maar nu staan ze aan verschillende kanten van de wet.
Miklo
Popeye
Wallace
Chuey
Ceeda7
plaatje zegt genoeg, je ziet het niet meer zitten....
Heb ik veranderd na het herzien van deze film.
83Utreg!
haha, nou dan heeft hij toch wel een enorme impact op je gehad.
Ceeda7
Impact?
Eigenlijk wel, toen ik de film voor het eerste keer zag, vond ik hem best aangenaam. Maar hoe meer je er naar kijkt ( en hoe ouder je wordt) en z'n gebreken blootlegt, hoe minder je de film begint te waarderen, om te concluderen dat je eigenlijk naar een wanabe-gangsterparodie aan het kijken bent, die zichzelf dan nog au serieus neemt.
Laat ik het zo stellen 83Utreg!. Vergelijk in je top 10 Scarface met deze film. En je zult begrijpen wat ik bedoel.
83Utreg!
Impact?
Heel appart, ik heb precies het tegenovergestelde. Vroeger vond ik hem wel tof door dat gangster gebeuren, naarmate ik hem vaker zag werd hij steeds mooier, en word het steeds meer een echte goede film. Niet dat ik de gebreken niet zie, maar het doet voor mij niets af aan de algemene sfeer.. Ik ben hem alleen maar meer gaan waarderen naarmate ik hem vaker zag.
annonymuze
toffe film. het gaat niet zo zeer om de acteurs , maar om het verhaal zelf. challe!
mister blonde
Wat is dit nu weer? Dit hoort gewoon een film te zijn met 15 stemmen en drie berichten, waaronder een bericht van iemand die de film nog wel eens zou willen zien, maar de film nergens kan vinden . Een lowbudget film die geen hond gezien heeft, op een paar cinefielen na die echt alles willen zien. Een cultfilm die je vanwege zijn onbekendheid en het ontbreken van budget zijn onvolkomenheden vergeeft. Wat blijkt? Dit is een bekende film, staat hier vrij hoog in de top 250 (!) en blijkbaar lopen hele volksstammen met de film weg.
En die onvolkomenheden heeft de film toch echt. De film heeft in de basis een goed scenario en sterker; het potentieel om een geweldige film te zijn. Dit had gewoon een soort combinatie tussen Rocco and his Brothers en Scarface kunnen zijn. Wat hebben ze gedaan? Het geheel overdreven soapie gebracht, dialogen die lachwekkend zijn, een hoop nogal treurig stoer gedoe (ik wed dat mensen die dit in de top 10 hebben staan 9 van de 10 x ook Scarface erin hebben) en de slechtste hoofdrolspeler allertijden genomen. Film heeft de look van een slechte TV aflevering van Starsky & Hutch en ontwikkelingen in de plot zie je van mijlen ver aankomen.
Toch is die basis solide genoeg om in ieder geval vermaak op te leveren. Want ondanks al zijn fouten, heb ik overwegend drie uur wel redelijk geboeid zitten kijken, waren er een aantal behoorlijk sterke scenes (vooral in de gevangenis) en vond ik zelfs die hele bendestructuur in de gevangenis vrij geloofwaardig (zag ooit eens een docu en schijnbaar gaat het er voor een groot deel echt zo aan toe). Verder heb ik naast matig spel ook veel leuke (aankomend) bekende acteurs gezien.
En dus is het een redelijk vermakelijke film die verre (echt heel ver) van perfect is, maar op momenten wel iets heeft. Ik kan me wel voorstellen dat mensen deze film onweerstaanbaar vinden, maar ik kan me ook kritische geluiden heel goed voorstellen. Ik ga er tussen zitten, maar de afweging voor mijn 3,5* is dat ik de film leuk genoeg vind om op dvd te houden. Dit is een film waarbij ik vermeende kwaliteiten zou overdrijven als ik hem aanraad aan de liefhebber, omdat toch geen hond hem heeft gezien en de film mijn sympathie heeft. Nu is dat lastiger en zal ik eerlijker (kritischer) moeten zijn.
Awake78
Leuk stukje mister blonde.
Ik vond deze film toen ik jong was (haha, ik bedoel een jaar of 16) steengoed. Naarmate je ouder wordt, en anders tegen films aankijkt zie je inderdaad, zoals jij zegt, de onvolkomendheden. Niet dat het een kinderfilm is, integendeel, maar hij kan wat meer indruk op je maken (en je vindt hem 'stoerder' zo je wilt) als je wat jonger bent en je kunt er een beetje over kletsen met je vrienden.
Over aankomend acteurs: Benjamin Bratt is hiermee doorgebroken dacht ik.
Edit: Damian Chappa ook, maar verder dan een paar troosteloze C-films is ie niet gekomen zie ik net op MM
13woutie13
Meestal vallen epische verhalen best goed bij mij, en zeker als het over het leven van 3 broers gaat met een hoop drama. Maar wat een zooi overacting waarin ik geen van de broers ook maar even sirieus nam. Het mexicaans-achtige accent en de mexicaanse muziek, allemaal vreselijk. Wat ik wel positief vind zijn de scene's in de gevangenis met de verschillende bendes.
Het is dat ik graag dit soort verhalen zie, maar verder was het niet goed.
2,8* voor mij de kleinste voldoende
Virix
Ik vind dit echt een van de beste films ooit. Ik houd echt van dit soort verhalen. Erg vette film!
mikeforever
mijn lievelings film dus gewoon 5 sterren...
goed geacteerd, mooie muziek, wel een beetje een standaard verhaal
maar wel op zijn best verteld !
Sideshow Bob
Behoorlijk overrated (3,82). Daar mag van mij een hele ster van af.
Wat een goedkope flut-dialogen, cliché macho-gedrag, dat irritante overdreven Mexicaanse accent plus heel verrot acteerwerk.
Alles zo overacted, met name in het eerste deel van de film, dat ik eigenlijk dacht dat ik naar een persiflage zat te kijken.
simonvinkie
Vatos Locos, Éses, Familia, Horala, Chicko
Over Bound by Honor had ik vantevoren al mijn bedenkingen. Ondaks dat de film een erg hoog gemiddelde heeft, zijn de reacties hier op MM slecht. Maar opzich klinkt een episch misdaad-drama toch best aardig.
Uiteindelijk bleek dit dan ook een vreselijke film te zijn. De spaanse woorden die ik boven aan mijn bericht neerzet waren echt vreselijk irritant. Beetje neppe cooldoenerij. Sowieso waren de drie hoofdrolspelers net drie mislukte Tony Montana's. Het acteerwerk was dan ook echt vreselijk slecht! Van de acteurs had ik eigenlijk nog nooit gehoord. Niet dan dat iets negatiefs is, maar de drie mannen kunnen echt voor geen meter acteren. Vooral Damian Chapa als Miklo, en Benjamin Bratt als Paco waren verschrikkelijk.
Bovendien is de film vreselijk cliché, en zie je elke handeling in de film aankomen. De film is op sommige momenten dan nog wel redelijk vermakelijk, maar meer positieve dingen kan ik echt niet noemen. Wat mij betreft mag deze film dan ook de Knock-out: Slechtste Topfilm (2010) winnen. Waarom voor deze film drie uur nodig is begrijp ik ook niet. Nu werd het een erg lange zit, mede omdat het verhaal gewoon compleet oninterresant is. Na tien minuten werd ik ook gek van de overdreven mexicaanse accenten. Ook een groot minpunt naar mijn mening
Altijd wel grappig om te zien dat als er een groep ongure mexicanen in de film zitten. Dat dan Danny Trejo vaak van de partij is. Maar over het algemeen was Bound by Honor een film die ik met veel spijt het bekeken. Het is mij dan ook echt een raadsel hoe deze film in de toplijst in gekomen.
chevy93
simonvinkie
Klopt ja. Ik wou wel eens weten of deze film nou echt zo slecht was, en dat was dus ook het geval.
The One Ring
Goed nieuws voor je: de film won de Knock-out: Slechtste topfilm!
Goldenskull
In 3 etappes gekeken, misschien mede de reden dat ik uiteindelijk toch nog op 1,5* kom. Op basis van het eerste uur had ik zo een halve ster gegeven.
Eerste uur is vreselijk, slecht geacteerd(!), irritante stoerdoenerij en zo kan ik nog wel even doorgaan. Vooral die dikke Mexicaan, Popeye, was tenenkrommend met zijn accent. De stopwoordjes door de hele film waren ook ergerlijk. Het tweede uur is iets minder afzien, al zijn de gevangenis perikelen niks nieuws onder de zon. Laatste uur is weer iets minder, maar alleen het eerste uur heb ik me écht vreselijk lopen ergeren.
Voorlopig 1,5*, maar zou nog wel eens een halfje vanaf kunnen gaan. Ik heb al vaak mijn bedenkingen bij top250 noteringen, dat is hier zeker niet anders. Het lijkt soms net als of een film enkel 180 min hoeft te duren en hij er meteen een ster bij verdient.
Goed nieuws voor je: de film won de Knock-out: Slechtste topfilm!
Onterecht,
Goldenskull
Had je mijn recensie maar moeten lezen.
Damian Chapa deed me geregeld aan een Jiskefet typetje denken. Hij kijkt de hele film alsof hij het in z'n broek heeft gedaan. En de man mist ook een fiks aantal gezichtsspieren geloof ik.
Hij was niet de enige.
$mit$
Uitstekende film, en heeft me geboeit tot de laatste seconde.....
Ik vind daarom de score erg laag, want deze film verdient voor mij een hoge notering in men top 10.....
mahouopenzo
Een sterke film die de aandacht vasthoudt. Het is even wennen aan Chapa en het straattaaltje, maar na een tijdje bloeit de film uit tot een klein meesterwerkje.

Leland Palmer
Laatst ein-de-lijk deze Bound By Honor ook maar eens meegepakt. Had vroeger wel eens wat van de film gezien, maar kon me eigenlijk niks meer herinneren.
Het is eerder gezegd, maar dat deze troep uit de handen van de regisseur van 'The Devil's Advocate' en 'Dolores Claiborne' komt is ongelofelijk. Daar laat-ie bijv. de cast de sterren van de hemel spelen - in tegenstelling tot hier, want dit was echt niet best.
Ik heb me zo'n beetje de hele film lopen ergeren aan Damian Chapa, die waarschijnlijk één van de beroerdste acteerprestaties ooit neerzet. Komt ook door die vreselijk vervelende/irritante stoerdoenerij steeds. Daarnaast wordt er ook nog eens érg overdreven geacteerd, veel onnozel gelach, gespring, geomhels (o.i.d.), geschreeuw en wat dan ook maar. Vreselijk. En dan nog dat ''vatos locos forever'' gedoe.
Met de locaties had veel meer gedaan kunnen worden. De sfeer in de gevangenis en ook in hun hometown is prima en de film kent best een paar aardige scénes, maar steeds weer wordt je geconfronteerd met die terugkerende ergernis; milkweed, holmes, ''I may be white from the outside, but I'm brown on the inside, to the bone!''. Vre-se-lijk, en zo overdreven allemaal. Verassend genoeg keek het nog aardig weg...
... en dat voor zo'n speelduur.
Het verhaal is zo voorspelbaar en cliché als de pest, de personages (stereotiep en) irritant, belabberde dialogen en bij de zogenaamde sentimentele momenten schoot ik geregeld in de lach. Dikke onvoldoende dus.
mahouopenzo
Harm, nog nooit een documentaire gezien over de Mexicaanse gangs? Je moet eens zien hoe die jongeren zich daar gedragen. Het is niet omdat in Nederland of België de "G's" enkel "grootsprekers" zijn, dat dat daar ook zo is. Daar is het echt, hier is het fake. Daar zijn de gangs, hier zijn het de fakers.
Als je wilt mag je in een pm altijd vragen achter bepaalde docu's, die dus waargebeurd zijn met echte beelden. Dan zul je zien hoe jongeren zich daar echt gedragen en dat Chapa dus echt niet overdrijft.
Zo was er een 17-jarige jongen van een kleine Mexicaanse bende genaamd "Luros Mucachis" die de hele tijd liep te springen als die praatte en de hele tijd maar met zijn vuisten tegen mekaar aan het slaan was, en dan heb ik het nog niet over wat uit zijn mond kwam. Doe je dat in onze streken verklaren ze je zot, daar zijn ze het gewoon en is het ook gewoon zo.
Dat Bound By Honor overgewaardeerd wordt, is een feit. Dat de film vooral scoort bij de jongeren omdat het zo stoer overkomt, is een feit. Anderzijds is de film echt niet slecht, eerder goed zelfs. Het leven van die mensen wordt goed weergegeven, ook in de gevangenis. Enkel spijtig van de jammerlijke cast die niet echt overtuigend is, op enkelen (zoals Trejo) na. Was deze beter, zou de film nog beter aanslaan.
Het wordt wachten op een remake en die zal volgens mij niet lang op zich laten wachten.
mister blonde
Pas op, Chapa irriteerde mij in het begin ook, maar dat is gewoon omdat hij totaal geen type voor een bende is. Maar over zijn acteren zelf kan je niets zeggen..
Waarom in hemelsnaam niet? Hij acteerde hemeltergend slecht. Als je daar al niets over zou kunnen zeggen....
Waar heb je dat vandaan ?
Awake78
Ja vroeg ik me ook al af. Kan niks vinden op internet. Hij zegt natuurlijk wel 'volgens mij' dus misschien is de wens de vader van de gedachte....
yeyo
Remake zal er volgens mij nooit van komen hoor, de film was financieel gezien een gigantische flop.
mahouopenzo
Ik heb het in hetzelfde stukje nog gezegd. Dus ofwel lees je het opnieuw en reageer je dan terug, ofwel lees je het niet en ben je stil.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Ya No Estoy Aqui
Drama, 2019

The Last Son
Western / Drama, 2021
straatbendeghettojuvenile prisonartiestgevangeniseast los angeleshoodbendeyouth gangracismedrugsmexican americanbarrio police shootoutchololowrider