• 9.381.105 stemmen

Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)

Fantasy | 133 minuten

Genre: Fantasy

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Eddie Redmayne, Katherine Waterston en Dan Fogler

Releasedatum: 16 november 2016

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Fantastic Beasts and Where to Find Them

"From J.K. Rowling's wizarding world."

1926. Het verhaal volgt een zogeheten magie-zoöloog, Newt Scamander (Eddie Redmayne) genaamd. Newt heeft net zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren afgerond. Tijdens een tussenstop in New York loopt alles uit de hand wanneer een paar fabeldieren uit zijn magische koffer weten te ontsnappen, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de Dreuzelwereld.

Newt Scamander

Credence Barebone

avatar van numb nuts

numb nuts

mixmaster schreef:

Vermakelijke film met visueel mooie plaatjes en effecten.

Leuk verhaal en degelijk acteerwerk, ik heb zelf altijd moeite om mijn concentratie erbij te houden bij dit soort films (ook bij de Harry Potter films) , hoe dat komt weet ik niet want ik wil ze wel altijd graag zien.

Avontuur/Fantasy films zijn leuk om te zien, maar voor mij ook altijd moeilijk om niet af te dwalen.

kijk hem gewoon een 2de x want de 1ste x kan sommige dingen iets de snel gaan,vooral de mooie visuele beelden gaan te snel maar de special effects in de film wereld gaan steeds vooruit.

avatar van numb nuts

numb nuts

xaid schreef:

zo denk ik er ook over
De Harry Potter reeks

hoe vond je deel 1 dan en dacht jij dat er nog eens 6 werden erachter geplakt?, ik niet harry potter is een top serie qua films betreft hierover komt er zeker meer.

avatar van schoonetoonen

schoonetoonen

mooie special effects maken nog geen goede film...

avatar van schumacher

schumacher

Hetgeen veel goed maakt aan deze film is het visuele en de beestjes.

Degelijke film, niet de toptop maar zeker de moeite waard om eens gezien te hebben.

Al had ik hier en daar wel eens een momentje dat mijn aandacht een beetje verslapte en dan x tal tijd nadien weer beterde. Is nu ook niet meteen mijn favo genre.

Maar zeker geen slechte film.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik had eigenlijk verwacht dat deze film bij lange na niet het niveau van de Potter films zou halen, maar vind het toch best in de buurt komen. Het ziet er allemaal heel goed uit, visueel mankeert er niets aan. Ik dacht gelezen te hebben dat Eddie Redmayne niet goed gecast zou zijn voor deze rol? Prima gecast zou ik zeggen. Ik heb nu alweer zin in het volgende deel.

avatar van Thomas83

Thomas83

Ik ben wel echt fan van de boeken, maar naar deze film heb ik totaal niet uitgekeken moet ik zeggen, ondanks de positieve ontvangst door fans en critici en een aardige cast. De film voelt voor mij toch vooral als een (bij voorbaat al geslaagde) poging commercieel nog meer uit de populariteit van het Harry Potter-universum te halen, en ook een beetje een excuus voor een film vol met special-effects met al die wezens. En eigenlijk is het ook een film die er alleen is gekomen omdat veel fans hongerig naar meer zijn. En ja, de film is alles wat ik vreesde.

Hoewel het op zich ook wel aardig is om met een frisse invalshoek te komen door nu volwassenen op een ander continent te volgen mis ik toch wel de typisch Britse sfeer die bij de door Rowling opgebouwde wereld hoort. En een sterk punt in de Harry Potter-boeken (en ook nog wel een beetje de films) is dat er zoveel memorabele en leuke personages in zitten. Dat heeft deze film echt totaal niet. Die rol van Waterston is bijvoorbeeld echt een lege huls, en Redmaybe maakt zijn rol weer veel te excentriek en creepy. Alleen Fogler is nog wel leuk.

Het is wel een plus dat de film relatief niet zo kinderachtig is, wat de Harry Potter-films zelfs laat in de serie nog hadden, maar het mocht eigenlijk ook wel wat minder allemaal. Het is ook allemaal bedoeld om een wereld die we nog in vier films moeten gaan zien in te kleuren. De Hobbit-films van Jackson waren al ongelofelijk uitgesmeerd, maar dat verbleekt bij wat we met deze films nog gaan krijgen vrees ik. Deze eerste film alleen al is een slecht voorteken.

De wat Ghostbusters-achtige scènes waarin de wezens (vaak lelijke kleurige ontwerpen) moeten worden gevangen voelen als de essentie van de film. De rest is vooral opzet voor later, en dat zorgt ook een beetje voor rare wisselingen in toon. Van luchtig naar te overdreven duister. Het personage van Queenie is een van de vele manieren waarop de film de makkelijke snelle route kiest om informatie over te brengen of op te lossen. Een Legilimens kan gedachten lezen, dus kan ze die even voor de kijker hardop uitspreken, goedkoop.

Op zich is de openingsscène nog een van de betere scènes, maar hier ergert de film het meest met opzichtige verwijzingen naar de films om de fans een plezier te doen. Mij niet in elk geval. Die Bowtruckle lijkt trouwens ook totaal niet op hoe hij in de boeken was qua uiterlijk en gedrag. Spijtig ook wat een CGI-orgie de film is. Computeractie is vaak weinig aan en het ziet er ook vaak gewoon erg slecht uit. Die Obscurio is ook zo'n beetje het slechtste idee voor het grote monster in het vernielzuchtige finalestuk. Een onzichtbaar monster is dan niet wat je wil hebben.

En dan zien we ook nog ineens Depp als Grindelwald (wat ziet hij er ook weer uit) en wordt het emotionele slotakkoord te lang uitgespind. Je kunt niet met zoveel drama komen als je zo weinig in je personages hebt geïnvesteerd. Tina heeft heel de film niets anders gedaan dan een ernstige blik opzetten, en Jacob wordt ergens halverwege de film een beetje vergeten. Wel leuk hoe de wezens die Jacob ziet uiteindelijk een inspiratie voor zijn bakkerswerk vormen, maar het ontbreekt de film teveel aan dit soort charme. Het is vooral een heel commerciele en onnodig lange film volgepropt met computereffecten. Niet mijn soort film. 1.5*.

avatar van Ethicus

Ethicus

Ik had het ook geloofd als iemand me had gezegd dat dit een film van Michael Bay was. Karig verhaal en veel special effects. Niets bijzonders.

avatar van macrobody

macrobody

Teleurstellend, chaotisch en kinderachtig. Dit was meer een statement van "kijk wat ik allemaal kan doen met special effects" dan dat er een film gemaakt moest worden met een beetje kloppend verhaal. Allereerst is het me nog steeds niet duidelijk waarom hij naar New York kwam (iets met een vogel en Arizona?), dan is er een vrouw met wat kinderen maar die is om een of andere redenen geobsedeerd en voert een anti-magie campagne ofzo. En waarom heeft ze die kinderen daar? En waarom moet die gast alles kapot maken de hele tijd? Daar is in het begin nog helemaal geen reden voor?

Dan hebben we nog het wereldje in de koffer, ja 1 keer leuk maar niet twee of drie keer. Zeker het moment waarop hij de "neushoorn" in de koffer moet krijgen, toen wilde ik 'm eigenlijk uitzetten. Veel had ik niet gemist want er moest ook nog een kleine romance toegevoegd worden en een bar met gedrochten wat me meer deed denken aan Total Recall dan aan iets origineels.

Snap ook niet waarom hij van alles kan met zijn toverstokje maar een beestje vangen is er niet bij.

Nou, ja, het tweede deel kan alleen maar beter worden denk ik dan maar.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Oef, wat een pijnlijk slechte spin-off. De greenscreen deed pijn aan m'n ogen en speciale effecten lijken geregeld met After Effects te zijn gerealiseerd. Ook het verhaal is niet om over naar huis te schrijven, compleet met geforceerde subplotjes die niks toevoegen. Redmayne bleef daarnaast wel erg in zijn Hawking trekjes hangen. Link met het Harry Potter universum niet waardig, ik zou dit eerder in het rijtje Gods of Egypt plaatsen.

avatar van clubsport

clubsport

deze is toch een slagje minder dan de harry potter reeks , op sommige momenten best aardig maar echt aangrijpend word het eigenlijk geen moment en dat is het grote manco aan deze film .

Je krijgt wel wat binding met de personages maar het verhaal zelf is gewoon niet boeiend genoeg helaas .

avatar van Gerlof1378

Gerlof1378

Leuke fantasie film, met een leuk verhaal, goeie cast en de CGI en setting zagen er ook mooi uit. Deze film is dus een spin-off van de Harry Potter films, en naast deze komen er nog zeker 2 delen en wel in 2018 en 2020 ik raad hem iedereen aan.

avatar van JJ_D

JJ_D

Voorwaar, ik zeg u: goed gemaakt!

J.K. Rowling pakt haar publiek weer eens in met sympathieke personages, spannende intriges en een overkoepelend filosofie waarin actuele thema’s resoneren. Het ecologische spoor van met uitsterven bedreigde soorten zowel als het idee van eenheid creëren door een specifieke etnische groep uit te sluiten en zelfs openlijk te bekampen: men moet het avondjournaal maar aanzien om te begrijpen hoe die realiteit in onze dagdagelijkse levens geslopen is.

David Yates doet de rest. Hij zet New York energiek en pittoresk neer, maar heeft ook oog voor de donkere stegen en de vunzigheid van wat het daglicht niet mag zien.

Kort en goed: mooi hoe fantasie en realiteit samenkomen, hoe fictie bepaalde feiten in de verf zet, en hoe ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ desalniettemin heerlijk escapistisch vertier blijft.

Juich!

avatar van coumi

coumi

Redelijke film, maar voor mij geen topper die ik iedereen wil aanraden. In de ruim twee uur dat het duurt toch momenten gehad dat ik mijn volle aandacht er niet kon bijhouden. Ondanks de schitterende CGI kwam het verhaal wat al te bekend voor, waardoor ik een welgemeende geeuw een paar keer niet kon onderdrukken . Het is gewoon HP maar dan in een ander jasje. Vond hem niet veel beter of slechter dan de genoemde reeks. Na afloop toch een tevreden gevoel, maar kan ook zijn dat dit kwam omdat ik stiekem blij was dat het was afgelopen Of ik de twee vervolgen ga zien wil ik naar aanleiding van deze eerste nog even afwachten, zal niet tot mijn eerste levensbehoeften gaan behoren.

avatar van james_cameron

Leuk, bijzonder onderhoudend avontuur dat zich afspeelt in de wereld van Harry Potter, alleen dan vele jaren eerder. Mooi vormgegeven en enthousiast gespeeld, met een maffe maar sympathieke hoofdrol voor Eddie Redmayne. De plot stelt (nog) niet zo heel veel voor, maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt door het overdonderende spektakel. Veel grappige verwijzingen ook, voor wie de boeken van J.K. Rowling een beetje kent. Deel twee is reeds in de maak; ik heb er alvast zin in.

avatar van MCNON

MCNON

Bij lange na niet het Harry Potter niveau.

Leuk voor een keertje, verder niets.

avatar van elayz

elayz

Nooit geen harry potter film(s) gezien. Maar ook dan is deze film zeer goed te volgen.

avatar van Leno

Leno

Teleurstellende film die nooit spannend, verrassend of magisch wordt maar vooral een saaie combinatie blijkt van Ghostbusters meets Harry Potter. New York wordt fraai weergegeven maar is als setting tevens erg kil. De karakters zijn totaal niet interssant; er is geen chemie tussen Redmayne en Waterston (die constant met een enorm trieste blik rondloopt) en Farrell speelt een personage die totaal niet dreigend overkomt. Fogler is de enige die er nog wat van weet te maken.

De slappe climax doet de film ook geen goed en geeft je bepaald niet het gevoel dat er nog interessante vervolgen gaan komen. Dat er verder geen interessante verhaallijnen worden opgezet of interessante personages in zitten versterkt dat gevoel aanzienlijk.

avatar van DBTim

DBTim

Is door het spelen van Hawking de nek van Redmayne krom gegroeid? Man, wat heeft hij vervelende trekjes die mij irriteren. Naast Redmayne heb ik gelukkig wel kunnen genieten van de film.

avatar van wwelover

wwelover

Behoorlijke teleurstelling zeg. Hoorde juist veel goede dingen over deze film, maar buiten het visuele plaatje vond ik de film vrij weinig om het lijf hebben. Okay de cast is prima, maar ook niet meer dan dat (kan ook niet met dit script). Ben verder ook niet echt een Harry Potter fan, maar vond die films meestal wel vrij aardig. Het verhaal bij Fantastic Beasts vond ik echt alles behalve interessant helaas.

avatar van Zinema

Vier vervolgen.

Deze spin-off van de bekende Harry Potter reeks - of beter gezegd voorloper - lijkt er vooral te zijn gekomen om de kassa te doen rinkelen. Daar is op zich niks mis mee, maar het lijkt er een beetje op alsof het vooral een blockbuster moest zijn die iedereen bedient. Jong en oud. En daar wringt het gelijk een beetje omdat dat niet werkt. Bovenal is dit een kinderfilm, maar vanwege wat ongepast geweld zou je de film eveneens aan een wat ouder publiek kunnen verkopen. In Nederland is de kijkwijzer vanaf 9 jaar, dus de zakken worden goed gevuld. Nogmaals, dat hoeft allemaal niet een probleem te zijn ware het niet dat het daar voornamelijk om lijkt te draaien: een nieuwe reeks voor de enorme schare fans uit de grond stampen. Johnny Depp wist dan ook niet hoe snel hij op de set moest zijn waarschijnlijk. Wellicht geen verbetering op de slappe Colin Farrell.

Ondanks dat de film enigszins onderhoudend is en gelukkig de vaart er goed in houdt, doet het allemaal zielloos aan. Hoofdrolspeler Eddie Redmayne lijkt verdwaald te zijn maar gelukkig brengt Dan Fogler verlichting middels een komische noot. Uiterst voorspelbaar en met elk cliché doorspekt, dat wel, maar in deze bombarie van special effects en onevenwichtige actie in ieder geval welkom. De fabelachtige dieren zijn inspiratieloos, ondanks alle toverkracht uit de computer. Enkel het kleinste wezen, een soort wandelende tak, weet te beklijven. Qua verhaal is het vrij snel duidelijk welk geëffend pad gevolgd gaat worden. Echt indruk wordt er dan ook amper gemaakt, met een teleurstellende climax in het verschiet. Rowlings boeken voor volwassenen zullen het niet gaan doen, vandaar deze laatste strohalm kennelijk. De vier filmvervolgen staan al gepland.

Redelijk.

De 4K Ultra HD is voorzien van HDR, hetgeen de kijker in staat stelt beelden met een hoger bereik te ervaren (mits voorzien van de juiste apparatuur). De geluidstrack is onder meer van Dolby Atmos (compatible met audioapparatuur die Dolby TrueHD aankan), voor een zeer ruimtelijk geluid. DTS-HD Master Audio zit ook aan boord, vreemd genoeg niet in 7.1 maar 'slechts' 5.1. Een blu-ray disc met de film zit bijgesloten, evenals een drie jaar geldige code voor de digitale kopie. De special features staan op de blu-ray en bevatten meer dan een uur aan extra materiaal, waaronder deleted scenes.

Met dank aan Warner Brothers voor het recensie-exemplaar.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1955 berichten

Verrassende goede film. Eerlijk gezegd had ik er niet zo'n zin in. De film trok me niet zo. Nu toch gekeken en ik ben helemaal 'om'. Wat een super leuke, grappige, mooie, indrukwekkende fantasiefilm. Ik heb me geen minuut verveeld. Ik heb hem op dvd gekeken, maar eigenlijk moet ik hem toch nog in de bioscoop gaan kijken, want wat een verbluffende mooie special effects. Leuke meid, die Alison Sudol. Ook tegenspeler Dan Fogler heeft mij verrast. Super!!!

avatar van Ste*

Ste*

• 2073 berichten

Hoe leuk het ook was om weer iets te zien van de tovenaarswereld van Rowling, ik wist nooit echt in het verhaal te komen. Het is toch vooral een aaneenschakeling van allerlei beesten die voor chaos en gedoe zorgen, en eigenlijk hou ik daar nooit zo van. Ook het hele plot van The Second-Salemers en die Obscurus vond ik echt te zwak uitgewerkt, en wist me nooit helemaal mee te nemen. Het staat ook allemaal net wat teveel los van de avonturen van Newt Scamandar zelf. En dan nog die cameo van Johnny Depp. Hij is voorbij voor je het weet, en voor je ook maar de kans krijgt om te begrijpen wat er nu eigenlijk aan de hand was.

Ik begrijp dat er nog een aantal films komen, dus wellicht dat het later in de reeks goedgemaakt wordt, maar een erg sterk begin is hiermee niet neergezet. Vond er ook weinig tot geen beklijvende personages inzitten, dus ben wel benieuwd waar er dan precies op gefocust gaat worden. Op zich is het voor de Harry Potter-lezer natuurlijk best interessant om meer te zien van de achtergrond van Grindelwald, en Rowling kennende kan ze als geen ander een geloofwaardige wereld en geschiedenis scheppen, dus wie weet.

Verder is het natuurlijk wel prachtig gemaakt, op dat vlak geen enkele kritiek, er is een hele hoop uit de kast gehaald. Leuk ook dat het zich in de jaren '20 in New York afspeelt, is toch een leuk tijdperk en een leuke setting, maar het is bepaald geen Harry Potter, hoeveel spektakel je er ook instopt. Dus of we nou uit moeten kijken naar nog vier films? Ik ben in ieder geval nog niet overtuigd. Doe mij dan nog maar vier boeken, als het toch moet.

avatar van N00dles

N00dles

Qua stijl en uitvoering is dit niet veel anders dan een Harry Potter-film, zij het met andere personages. Geen verrassing ook met David Yates aan het roer, die verantwoordelijk is voor de betere delen uit de reeks.

Toch kon Fantastic Beasts me niet echt boeien. Het verhaal begint warrig en als je de boeken of films van Harry Potter niet hebt gezien, zul je hier ook een hoop vraagtekens bij hebben. Sommige dingen gebeuren in een rap tempo en met alle cgi-beesten en magische special effects raakt de gemiddelde Muggle al snel afgeleid.

Het is dan ook vooral style over substance. Kosten noch moeite zijn gespaard om de fantasiewezens weer te geven, laat staan de Obscurial die New York kapotmaakt aan het eind. Mooi gemaakt hoor, maar zoveel grafisch geweld erin smijten kan ook averechts werken. Ik werd er in ieder geval een beetje murw van en had het na een tijdje wel weer gezien.

Hoewel Eddie Redmayne vast een acteertalent is, stoort zijn manier van acteren me wel. Iets dat me ook opvalt in andere films die ik heb gezien met hem. Zijn onhandige sociale trekjes, het autistische wegkijken, het soort sulligheid dat Hugh Grant ook altijd in zijn films liet zien. Misschien hoort het wel bij Newt Scamander, maar ik vond het irritant.

avatar van Phantasm

Phantasm

Goede special effects, prima fantasiefilm die lekker wegkijkt.

avatar van plumke

plumke

heel hoge verwachtingen voor deze film , valt me echt zwaar tegen

avatar van plumke

plumke

schoonetoonen schreef:

mooie special effects maken nog geen goede film...

vind ik ook , is maar wat slapjes

avatar van Drifter

Drifter

geen rode draad, oftewel geen verhaal. cgi is niet best, acteurs komen niet tot leven. Ik kwam geen enkel moment in de film en meeleven met een hoofdpersoon is ook niet mogelijk. De slechteriken komen niet uit de verf en zijn volkomen onduidelijk en onschadelijk.

Ik begrijp dan ook niet dat Ste* hier 3.0 voor geeft en een wel hele slechte recentie geeft.

avatar van Waku

Waku

Helaas heeft deze "Fantastic Beasts and Where to Find Them "mij geen moment kunnen boeien.

De voor de verandering eindelijk eens wel overtuigende 3D effecten, special effects en bombastische soundtrack konden dit niet veranderen. Het was misschien allemaal dan ook een beetje too much.

Misschien word ik ook te oud voor dit soort ongein.

Kortom, het was niet aan mij besteed.

Kom dan persoonlijk ook niet verder dan een 2.5*

avatar van Thorongil

Thorongil

Opgegroeid zijnde met de Harry Potter boeken en films is dit wel een serieuze stap achteruit.
Verhaal springt van de hak op de tak. Eerste deel Fantastic beasts en ze opsporen. Deel 2 die saaie Salem culte en Grindelwald die zo'n obscurus zoekt om chaos en dood te veroorzaken. Grindelwald is een zwakke en oninteressante slechterik in vergelijking met Voldemort.
CGI is deftig, de acteurs zijn ook acceptabel, maar ja deze film is duidelijk gemaakt om geld te kunnen blijven verdienen. Zielloze film.

avatar van illucyon

illucyon

tegenvaller!!! bij vlagen vreselijk langdradig. film boeide mij niet echt..3 sterren omdat hij visueel wel mooi is.