Genre: Romantiek / Drama
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot Pride & Prejudice
"Sometimes the last person on earth you want to be with is the one person you can't be without."
In het klassenbewuste Engeland van het einde van de 18de eeuw worden de vijf zusjes Bennet - waaronder de vastberaden Elizabeth (Keira Knightley) en de jonge Lydia (Jena Malone) - door hun moeder (Brenda Blethyn) opgevoed met één enkel doel voor ogen: een geschikte man vinden en trouwen. Als een rijke vrijgezel zijn intrek neemt in één van de herenhuizen uit de buurt, zijn de Bennets hoopvol: onder de vele vrienden van de nieuwe buurman zullen de zussen ongetwijfeld hun gading vinden. Maar als Elizabeth kennis maakt met de charmante en - zo zegt men - eerder snobistische Mr. Darcy (Matthew MacFadyen) gaan de poppen aan het dansen...
Elizabeth Bennet
Mr. Bennet
Mr. Bingley
Lady Catherine de Bourgh
sensibilty
Keira Nightley speelt erg goed in deze film, en dat nog wel nadat ik toch een soort van anti Keira periode had. Mr Darcy vind ik het best gecast van allemaal, om eerlijk te zijn: ik vind hem toch net nog iets leuker dan Colin Firth!
ozifreaxx
Geweldige film!
Nadat ik deze film 1x heb gezien
op Youtube.com ben ik er helemaal
verliefd op geworden
overtuigende personages
en goeie acteerprestaties
van Keira Knightley!
Ik kon echt niet wachten
wanneer Elizabeth en Mr. Darcy
nou met elkaar zouden gaan =) !
Ik kan deze film wel 10x over nieuw
kijken en nog verveelt het me niet.
Ohh jaa en deze Mr. Darcy
is toch wel leuk dan Colin Firth.
Deze mr. Darcy komt juist in het begin meer arroganter
over (is juist leuker), en aan het eind blijkt hij helemaal geweldig te zijn (A)!
Maar je moet wel van dit soort films houden
anders is het te langdradig
ach jaa de ''ultieme'' pride and prejudice !
****/5 waard!
LisetteR
Film voor de 2e keer gezien. Dit maal het boek eerst gelezen. Ik vond de film beter toen ik het boek nog niet kende. Het is en blijft een prachtige film, maar als je het boek hebt gelezen kan je niets anders dan opmerken dat er zóveel mist. En dat is ook logisch, zo gaat dat met boekverfilmingen, maar het is toch ontzettend jammer. Zeker de "regels" van die tijd komen niet over in de film. Zoals Elizabeth tegen mensen praat op bepaalde momenten is voor die tijd zo ontzettend brutaal. In het boek zegt ze dezelfde dingen, dat wel, maar op een veel nettere manier. In de film vraagt ze zomaar door naar dingen en dergelijke en na het boek te hebben gelezen geloof ik dat dat echt ongehoord was voor die tijd. Dat kan ook niet ander, want anders zou de film 6 uur duren, maar ik mis het toch in de film.
Het is wel prachtig om beeld bij het verhaal te hebben. De jurken, de omgeving, alles, zo mooi...
Ik ben heel benieuwd naar de andere Pride & prejudice films..
Fran
- 1953 berichten
Ik ben heel benieuwd naar de andere Pride & prejudice films..
Dan zal de mini-serie van de BBC jou veel beter bevallen. Deze komt veel meer overeen met het boek.
Ik ben het er mee eens dat de film best afwijkt van het boek in vergelijking met de serie, maar toch vind ik dat wel leuk.
Als een bepaald verhaal zoals P&P of bijvoorbeeld dat van King Arthur zo vaak verfilmd wordt, is het leuk als er een keer een andere draai aan het verhaal gegeven wordt. Dat vind ik af en toe best verfrissend.
Aylatje
een van de mooiste films ooit voor mij. ik heb erg heel erg van genoten
ga zeker kiijken strax
JohnWilliams
Ga de film ook kijken. Ben ook zeer benieuwd, naar de film en naar de muziek.
Cheyennexx
zit em nu ook te kijken.. vind hem wel soms wat moeilijk misschien komt dit omdat ik moe ben, maarrr Keira speeld haar rol eruuug goed! Petje af voor haar, en ze is echt beeldschoon! zo fijntjes! Vind em wel erg mooi, er zit een goed verhaal in.
Gish
Al vele malen zijn de boeken van Jane Austen omgezet in een speelfilm. Persuasion, Mansfield Park, Sense & Sensibility, Emma en natuurlijk deze Pride & Prejudice. Als fan heb de meeste gezien, ook de oudere versies en de t.v. versies.
Jane Austen: You love it or you hate it.
Deze film is wat mij betreft met voorsprong de beste van allemaal.
Werkelijk alles klopt in deze film, de regie is krachtig en subtiel.
Alle acteurs en actrices spelen goed tot zeer goed, het camerawerk en art direction zijn van zeer hoog niveau, maar de absolute ster van deze film is natuurlijk Keira Knightley, zij spettert van het doek.
Wat een charisma, wat een actrice.
Dit, beste filmliefhebbers is, naar mijn bescheiden mening, echt genieten.
Leviathan
Prachtige film, maar ik heb nog steeds een leeg gevoel. Ik mis iets bij deze film, weet alleen niet wat.
Leviathan
Aylatje
Best film meer vallt er niet te zeggen
ook erg mooi opgenomen allemaal
Goeie film zeg!
Heb hem net gekeken, en ik moet zeggen dat ik vooral Kninghtley goed vond spelen. Maar ik Donald Sutherland speelt voortreffelijk.
JohnWilliams
Ga de film ook kijken. Ben ook zeer benieuwd, naar de film en naar de muziek.
En de muziek was overigens ook mooi.
nightbreed
Wat een voorspelbare truttenfilm zeg, het einde was vanaf de eerste minuut al duidelijk.
De karakters zijn ook zo cliche als het maar kan, het irritante kleine mannetje, de jonge man die eerst zo leuk lijkt maar het toch niet is, de man die niet aardig lijkt is toch wel heel aardig, de lieve goede vader, de niet zo lieve moeder, de rijke snobistische arrogante tante, de naieve zusjes, het onbegrepen muurbloempje enz.
Je zou de film kunnen omschrijven als een gay versie van de veel betere Jane Eyre of als een veredelde soap.
Alleen het laatste half uur vond ik de film een beetje te genieten.
De kostuums en de decors zijn het enige echt positieve aan deze slaapverwekkende soap.
Dianaa`
Geweldige film. Mooie muziek, mooie landschappen, mooie kostuums. Ik was vanaf het begin tot het einde geboeid en de sfeer zat er goed in. Ik vond de relatie tussen Elizabeth en Mr. Darcy erg goed. Verder zijn de acteerprestaties erg goed. Vooral Keira Knightley vind ik erg goed in deze film, zoiezo was ik al een fan van haar acteertalent:D.
De film is zeker een aanrader als de genre wel bij je past.
5,0
Mr_White
- 2067 berichten
Alleen het laatste half uur vond ik de film een beetje te genieten.
Voorspelbaar? Ja wellicht, maar puur alleen omdat de hele wereld Jane Austen tot in de treurnis heeft gekopieerd en de karakters en situaties daardoor clichématig zijn geworden. Je kan het verhaal van Pride & Prejudice onmogelijk bekritiseren vanwege de clichés omdat dit de grondlegger is van die zogenaamde clichés. Integendeel, dit is juist waarom P&P niets dan eerbied verdient. Zo, en dan stel ik nog maar even dat de film ook uitermate goed in elkaar zit.
Gish
PRECIES !!
Glacier
Zwaar genoten van deze film. De prachtige omgevingen, uitstekende acteerprestaties, mooie muziek.
Natuurlijk zie je mijlenver aankomen hoe het afloopt maar dat hoort nou eenmaal bij dit genre. Hetzelfde over de cliche's. Waar denk je dat die zijn ontstaan? Precies.
Alleen het gegiegel en overdreven gedoe van die bakvissen was soms wel eens een beetje storend.
Ik moet wel zeggen dat ik het originele verhaal niet in detail ken en hoe men twee eeuwen geleden normaalgesproken zich gedroeg. Hoort er misschien gewoon bij voor die tijd.
Verder had ik de indruk dat een beetje een loopje met het gezag werd genomen. Ik vond dat wel verfrissend eigenlijk.
rose
Alleen het laatste half uur vond ik de film een beetje te genieten.
Ben het helemaal met je eens. Wat een prul.
Arturo
Topfilm, echt waar. Dit is een film waar echt een topverhaal achter zit. Fantastisch geacteerd en schitterende beelden. Ik kan niet zo 1-2-3 minpunten bedenken bij deze film, ik bedoel alles was eigenlijk perfect. Keira Knightley, schitterende vrouw.
moviefanatic
Prachtige verfilming van het boek, precies zoals ik me het had voorgesteld tijdens het lezen (op een paar kleine dingetjes na dan).
Absoluut 4 sterren waard
!
Malick
En daar ging ik dan voor de zoveelste keer een bewerking zien over het klassenbewuste Engeland over vijf zusters. Dit keer vanuit de perspectief van Joe Wright. Vrij argwanend, sceptisch alles behalve een goed gevoel. Maar wou de film zien alvorens ik volgende week begon met het hoge ogen gooiende Atonement. Maar wat ik kreeg was een aangenaam mooie film die op elk gebied streelde en bevredigde.
Het enige minpuntje van de film is eigenlijk de excentrieke trekjes van het karakter van Knightley. Maar dat verdween eigenlijk nadat ik niet meer in de gaten had de film zo intens makkelijk verliep. Prachtige gefilmde landschappen, pianomuziek eronder, karakters krijgen voldoende karakterontwikkeling. Noem maar het maar zo gek niet op alles lijkt het in mijn ogen goed te doen. Terwijl ik niet veel heb met de romantische kant van de cinema toch heb ik zo mijn favorieten en deze vliegt zomaar mijn romantische top vijf binnen. Niet alleen omdat alles in elkaar verweven wordt door muziek, dialoog en het gebruik van de camera maar ook omdat de film je prikkelt op elk gebied.
Neem de twee liefdevolle karakters die in het landschap staan te converseren, muziek neemt de boventoon er hangt een akelige stilte, verkeren ze in staat van liefde, de camera neemt ons mee en observeert, nee ze durft zich niet vrij te geven voor hem ze schaamt zich achter haar roze wangen. Toch komt het allemaal goed en ik als kijker zou me geen reet roesten of dat op een clichématige manier moest of een onconventionele manier. Genieten van de meeste simpele cinema die er is!
Deze film ga ik nog heel vaak erin gooien en wat was Donald Sutherlands performance trouwens weer akelig goed. De beste man heeft alles wat zijn zoon totaal niet heeft. Deze bloem van een film gaat een speciaal plekje in mijn dvdkast krijgen en in mijn hart! Had ik trouwens al gezegd dat Rosamund Pike een prachtige dame is die helaas alleen nog moeten welke films wel en welke films niet moet kiezen.
Lavigne
Hmm ik vond de film toch wat tegenvallen.
Ik vond hem vrij langdradig en inderdaad voorspelbaar.
Verder vond ik de dialogen maar saai.
Fran
- 1953 berichten
Velen zeggen dat het verhaal langdradig en saai is en dat er weinig gebeurd, maar het is in een tijd geschreven waarin er gewoon niet veel gebeurde. Hier draaide het leven van die mensen om in die tijd.

Netflix onthult eerste details van aankomende 'Pride and Prejudice'-serie

Beroemde romantische dramafilm 'Pride & Prejudice' vanaf morgen te zien op Netflix: 'Een van de beste films in dit genre'

Matthew Macfadyen heeft gemengde gevoelens over zijn rol als Mr. Darcy: "Ik kon er niet van genieten"

Netflix verwijdert de komende tijd tientallen films, dit zijn de best beoordeelde

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Father and Daughter
Animatie / Drama, 2000

The Help
Drama, 2011
engelandgebaseerd op boekbachelorfamilie relatiesprejudicesuitorperiode stukgeorgianpride 18de eeuwopposites attractgentlemangeorgian or regency era jane austen1790s sisters