• 9.373.593 stemmen

Arsenic and Old Lace (1944)

Komedie | 118 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Frank Capra

Met onder meer: Cary Grant, Priscilla Lane en Peter Lorre

Plot Arsenic and Old Lace

"She Passed Out On Cary! No Wonder . . . She's just discovered his favorite aunts have poisoned their 13th gentleman friend!"

De theatercriticus geeft zijn reputatie als vrijgezel op. Zijn tantes staan bekend als twee zeer aardige dames en zijn verbazing is groot dat hun barmhartigheid eenzame mannen te helpen, in de vorm van arsenicum is gegoten. De tantes zijn dus nog gekker dan zijn broer die Teddy Roosevelt denkt te zijn. De taxi naar Niagara Falls moet dus even wachten.

Mortimer Brewster

Dr. Einstein

Officer Patrick O'Hara

avatar van jay73

jay73

Het betere kluchtwerk. Nog leuker dan John Lanting in z'n beste tijd!

Ik moest ook inderdaad aan een klucht denken. Deurtje open, deurtje dicht. Het is ook gebaseerd op een toneelstuk.

Leuke film. Weer eens wat anders. Leuke typetjes. Tegen het einde van de film vond ik 'm steeds beter worden.

Cary Grant deed me soms denken aan Basil uit Fawlty Towers. Raar maar waar.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Het betere kluchtwerk. Nog leuker dan John Lanting in z'n beste tijd!
Zelfs Jim Varney was leuker dan Lanting.

Jordy

Wat viel deze film me tegen zeg. Druk, flauw, overdreven geacteerd... wat ik leuk vind aan andere Capra's zat hier niet in

Kortom, alle eigenschappen van een klucht.

Jordy

ja hou ik blijkbaar niet van...

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Cary Grant vond het gelukkig zelf ook z'n minste rol, naar het schijnt.

las het ja

Queto Yurlunyur schreef:

Cary Grant vond het gelukkig zelf ook z'n minste rol, naar het schijnt.

Ik heb het boek van Cary Grant, en daar zegt ie zelf dat Arsenic and Old Lace zijn favoriete film is.

Jordy

benieuwd waar de imdb-trivia Of all his movies, Cary Grant liked this one least, because of the overacting. dan op gebaseerd is... maar goed die dingen kan iedereen toevoegen

Monsieur Psycho

Er zijn natuurlijk veel boeken over hem geschreven. De titel van het boek dat ik heb heet "een dubbelleven Cary Grant", geschreven door Charles Higham en Roy Moseley.

avatar van theobald

theobald

Jordy schreef:

precies. imdb zit vol fouten

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Interessant genoeg wordt het idee dat Grant dit zijn minste rol vond ook onderschreven door dit artikel van de Amerikaanse TCM, waar ook het boek van Higham en Moseley (waar Monsieur Psycho over praat) even aangehaald wordt.

Monsieur Psycho

Dan weet ik het ook niet meer welke nou juist is.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Flauw.

De Frankenstein-boef en sidekick Peter Lorre waren goed, maar Cary Grant stond me daar een beetje te overacten zeg (blijkbaar wist ie dat zelf).

Viel wel mee, maar niet mijn soort film.

Ik werd er zelfs een beetje zenuwachtig door.

**' 2,5 op 5 **'

avatar van gotti

Na de laatste tijd erg veel goeie Capra's gezien te hebben, viel deze mij toch wat tegen. Het verhaaltje was wel grappig, maar ik heb het wel eens beter gezien. Ook om de grappen in deze film kon ik vaak niet echt lachen. Wel weer een erg goeie rol van Grant, die met een beetje 'overacting' een hele leuke rol neerzet. Iets minder dan ander Capra's, maar toch nog wel 3*.

avatar van Goodfella

Goodfella

Beetje te hoog ADHD-gehalte...

avatar van Padd0

Padd0

Wat iedereen hierboven als slechte punten opnoemt vond ik juist wel leuk aan de film. Het over-acting hoorde gewoon bij de film, prachtig gewoon wat voor bekken die grant wel niet trekt. Die tantes waren ook fantastisch leuk om naar te kijken. De film is op sommige moment echt zo absurd dat ik echt in een gigantische deuk lig.

Misschien ligt het aan mij en liggen dit soort films mij wel. Van mij krijgt hij 4*.

avatar van Noodles

Noodles

Drie sterren voor 'The President'.

avatar van Purmerend

Purmerend

Heel goed geacteerd door Cary Grant. 3,5*

avatar van FisherKing

FisherKing

Prachtig bij herziening. Wat een tempo, wat een verhaal. Wat een wervelwind. Verhoog naar 4.5

Cary Grant is toch een van de groten. Bijzonder leuke bijrol van Peter Lorre en de running gag van Boris Karloff.

Al geproduceerd in 1941 maar met de release moest men wachten tot 1944 tot het Broadway-stuk ophield.

avatar van FisherKing

FisherKing

kappeuter schreef:

Cary Grant deed me soms denken aan Basil uit Fawlty Towers.

Ja, leuk Basil-gehalte

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Een heerlijke, hilarische film, waarin alle acteurs fantastisch over-the-top spelen; een film waarin dat perfect past.

En wat een tempo, ongelooflijk. De een na de andere briljante dialoog volgt elkaar in een bijna onmogelijk tempo op, waarbij er geen tijd overblijft om je ook maar een seconde te vervelen.

Eén voorbeeld, omdat ik het niet kan laten en er nog steeds om in de lach schiet:
(after finding the dead body in the window seat)
Mortimer Brewster: But - what happened to him?
Martha Brewster: [cheerfully] He died.
Mortimer Brewster: Men don't just get into window seats and die!
Abby Brewster: Of course not, dear. He died first.
Mortimer Brewster: But how?
Abby Brewster: The gentleman died because he drank some wine with poison in it. Now, I don't know why you're making such a big deal over this Mortimer. Don't you worry about a thing!

Dit is typisch zo'n film waarbij je beter niet op de titel kunt afgaan, want die klinkt nogal stoffig. Kortom: gaat dit zien

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Hilarische film. 4,5*

avatar van Chr.s

Chr.s

Heb hem opgenomen toen hij laatst op televisie was. Binnenkort maar eens kijken.

avatar van starbright boy

Afwijkende Capra. Niet het normale heerlijke sentiment in deze. En daarom dacht ik ook lang dat ik 'm veel minder vond. Maar hoe verder de film was, hoe leuker de film werd. En hoe grappiger en absurder en gekker ik 'm ging vinden. Mijn favoriete Capra zal het zeker niet worden, maar leuk was het wel.

avatar van Floris22

Floris22

Totaal niet grappig, veel te flauw. En Cary Grant is te overdreven. Het werkt kennelijk voor veel mensen wel goed. Maar ik vond er geen niks aan. Je moet echt van dat soort humor houden.

Verder vind ik het wel een goede film, hoe toch bijna de complete film zich op 1 plek afspeelt zonder echt saai te worden.

avatar van Fred Neil

Fred Neil

Ik vind hem juist heel grappig. Leuke bijrol ook van Peter Lorre.

avatar van otherfool

otherfool

Grappige klucht met een topcast. Je moet er van houden misschien... 3,5*.

avatar van s1495631

s1495631

Echt een film om steeds opnieuw te kijken. Hij wordt steeds beter. Cary Grant wordt steeds gekker, visueel verbeeld in zijn haar dat steeds warriger gaat zitten. De film blijft tot het einde grappig. Door de komst van het seriemoordende familielid wordt er ook nog een spannings element toegevoegd. Elke rol draagt een eigen element bij aan de fantastische humor. Maar de twee oude vrouwtjes stelen toch wel de show. En natuurlijk Cary Grant. Wat hij er zelf van vond weet ik niet, maar ik vond hem fantastisch!