Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 26 mei 2005
Bekijk via Prime Video
Plot Hostage
"Every second counts."
Jeff Talley is een onderhandelaar bij gijzelingen, die zijn werk opgeeft nadat een crisissituatie de mist in is gegaan. Maar een kans om zich opnieuw te bewijzen verschijnt vanzelf en Talley doet een poging zijn vergissingen te vergeten, al is degene die hij probeert te bevrijden uit de gijzeling een accountant van de maffia.
Jeff Talley
Amanda Talley
Wil Bechler
The Watchman
bioscoopzaal
Lang getwijfeld of ik hier eigenlijk wat aan vond, maar uiteindelijk was Hostage toch best een aardige actiefilm.
Vooral de montage en het camerawerk waren uitstekend en mocht het verhaal niet zo overdreven dramatisch zijn geweest, had er ongetwijfeld nog veel meer ingezeten. Vooral Bruce Willis gaat volledig uit de bocht met z'n emoties; het lijkt wel alsof hij met deze rol een Oscar probeert te versieren. Een beetje meer humor en zelfrelativering (of in elk geval wat minder pathos) had het geheel wat vlotter gemaakt.
Toch heb ik er best van genoten en vond ik met name de openingsscène (met die fantastische credits) en de eerste drie kwartier erg geslaagd. Uiteindelijk had de film een paar climaxen teveel, maar ik heb in dit genre al veel brakkere films gezien.
Verhoogd van 2.5 naar 3 sterren.
Quentin
Aardig filmpje, verhaal is redelijk dun, bekend en de karakters zijn ook vrij cliché, maar zit (visueel) goed in elkaar, gaat lekker en ik heb me wel vermaakt. 3*
timbo_
Middelmatige actiefilm. Bruce willis doet datgene waar hij het beste in is en doet dit heel aardig. De drie kidnappers zijn echter enorme clichérollen waar ik me regelmatig aan ergerde. De film begint goed en tot aan de pauze is het allemaal erg vermakelijk. Hierna vliegt de film echter volledig uit de bocht. De film wordt met de minuut ongeloofwaardiger en eindigt erg zwak. voor het eerste deel een 3,5 en voor het tweede een 2,5.
Al met al dus 3 sterren.
Aardig standaardthrillertje dat verder weinig nieuws te bieden heeft.
Een paar originele en mooi gemaakte scenes worden dan weer naar beneden gehaald door achterlijke personages en zwaar overdreven scriptwendingen.
Verder een beetje gejat uit zo'n 100 films, maar ach.. een dikke 2,5 moet kunnen.
Gemiddelde hier is volslagen onbegrijpelijk.
Een echte aanrader voor liefhebbers van dit genre. De enige minpunten is dat er soms te veel clichés (ook al eerder gemeld in het forum) voorkomen en om een of andere reden is de film geen topper. De maffia is ook compleet ongeloofwaardig en de aandacht wordt net iets te veel gevestigd op Willis om goed te zijn. Verder is er niet veel aan te merken, tenslotte heeft de film een sterk verhaal en is het totaalbeeld goed naar voren gebracht door de regisseur.
Rianneke_Dan
hele goeie film ben er zeer tevreden over!!
en bruce willis blijfd lekker om naar te kijken!!
4.5
FillumGek
Heerlijke film. Geen perfect uitgevoerd plan van de criminelen zoals in Inside Man, maar gewoon improvisatie. Paniek en chaos bij zowel dader als slachtoffer.
Zoals altijd speelt Willis weer goed maar vooral Ben Foster acteerde erg sterk en zeer overtuigend. Hij was dan ook het leukste character om naar te kijken.
Spannende, onderhoudende film die zeker aan te raden is.
****
sinterklaas
Is best wel een geslaagde film van Bruce Willis. Ik heb hem maar voor 4 euries op de vlooienmarkt gekocht, In plastick, nieuw dus.
Met goede stukjes en momenten. Die schurken bv
er zijn natuurlijk twee van de drie schurken die tegen hun zin meedoen.
Die meid was ook erg lekker(Horn, die naam al), de hele film door zie je der string door der broek
Voor de rest gewoon een goede film.
3,5
Mug
Na een meer dan aardig begin, vervalt Hostage helaas in een potpourrie van belachelijke en ongeloofwaardige plottwists en uitermate irritante karakters. Verbluffend hoe men een film vakkundig om zeep kan helpen. Het was meer lachen als een boer met kiespijn. Ik heb er weinig plezier mee beleefd. 1,5* voor deze "Bruce Willis op Die Hard niveau?"....laat me niet lachen.
otherfool
Matige film die niet lekker loopt. Dan weer zogenaamd gevoelig, dan maar weer een stupide shoot-out. Veel verhaaltjes door elkaar (Bruce's verleden, de FBI gasten, de bad guys, de familie), en om de eindjes aan elkaar te knopen dan maar extra lomp afgemaakt. Meer dan 2* valt hier onmogelijk voor te geven...
brabusRUS
Goede film met Bruce Willis. Goed geacteerd van iedereen. Leuke detail is dat gedeelte met gangen.
Minpunt vond ik het gedeelte waarin het huis wordt afgefikt. Een beetje te dramatisch.
Vermakelijke film met een dun verhaaltje, die nergens bijzonder is, maar mede door een prima tempo en aardig acteerwerk wel weet te vermaken. De film begint erg goed, met een mooie gijzelingsactie die spannend is en ook goed in beeld gebracht. Naarmate de film vordert verandert de film echter in een wat meer clichématige film, die erg onderhoudend is, maar niet echt spannend. Willis en Pollak doen hun werk naar behoren, maar de show wordt gestolen door Ben Foster, die als een van de drie gijzelnemers een werkelijk ziekelijke en psychopathische rol neer zet. De film bevat verder prima actie en enkele aardige oneliners. Leuk tussendoortje!
Shinobi
Tja, op zich wel een vermakelijk film om een keer te kijken. Maar dat is het dan ook wel weer.
Het verhaal gaat echt nergens over, maar het acteerwerk en de actie maken wel veel goed.
Zoals Spetie als zei wordt de show gestolen door Foster, man die gast speelt zijn rol echt te goed. Ik werd echt bang van hem.
Goed voor 3, 0 sterren.
schram101
Toch wel een spannend filmpje, die je eigenlijk wel tot de thrillers mag rekenen. Een goed verhaal gespeeld met een goed acterende Bruce Willis in de hoofdrol. Maar zoals al eerder vermeld steelt Ben Foster de Show met zijn rol als achterlijke maniak. Hij speelt zo goed dat het bijna eng is! Denk dat we nog veel van deze jonge jongen kunnen verwachten! Heel sterk.
De film heeft verder een redelijk einde, hoewel beter had gekund.
Tevens vind ik dat ventje in dat huis net wat te wijs voor zn leeftijd.
DieGo
Het begin was nog wel aardig maar daarna gaat het heel hard achteruit.
Het verhaal is echt flinterdun en bovendien belachelijk ongeloofwaardig, en dan met name de drie straatschoffies die opeens stelende, moordende en brandstichtende gijzelaars blijken te zijn. En dan heb je ook nog dat idiote subplotje met dat DVDtje
Het is dat Bruce er nog wat van weet te maken want anders was dit helemaal niet de moeite waard. Wat een belachelijk hoog gemiddelde trouwens.
Lennert
Na al het geweld wat Willis in films als Die Hard en The Last Boyscout heeft moeten voortduren, hebben zijn films van de laatste jaren (16 Blocks, Hostage) vaak een wat dramatischere ondertoon in vergelijking met de stoere oneliners van weleer. Zijn personage lijkt aan het begin van de film dan nog wel op de Willis van de jaren 90 met zijn nonchalante gedrag, maar al vrij snel slaat de sfeer grimmig om en zien we hem als breekbaar figuur door het leven gaan.
Ik mag Willis altijd als acteur. Of het nu de lijpheid is van Hudson Hawk of de stoere politieagent uit Die Hard: hij heeft een uitstraling waar ik moeilijk omheen kan. Ook hier zet hij wat mij betreft een ijzersterke rol neer als getraumatiseerde agent, die boven alles zijn gezin wil redden uit de handen van nietsontziende boeven, die hem gebruiken tegen op hol geslagen tieners. Van deze laatste groep is het Mars personage dermate eng, dat het een grote opluchting was de jongen op het einde in een prachtig gestyleerde vlammenzee om het leven te zien komen.
Het verhaal zelf was goed uitgewerkt en zorgde ervoor dat de spanning voortdurend aanwezig bleef. In eerste gedeelte bleef de film voornamelijk overeind door de constante dreiging in het huis, waar men op het laatste moment overstapt op mooi geschoten actiescenes met slow motion shootouts en een mooi vormgegeven brand.
Echt hoogstaand is Hostage niet, maar door de zorg voor het product van zowel de makers als de acteurs is het absoluut een goede, spannende filmervaring.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Sterke actie(thriller)prent. Blijven vermakelijke verhaaltjes en Willis is ook weer lekker op dreef. Met de locatie en de duur zit het ook wel goed. Spanning is ook voldoende aanwezig, muziek daarvoor is trouwens erg goed gekozen.
John Lee Hooker
Niet zo sterk uitgevoerd.
Bruce Willis als de Chief lost het in z'n eentje even op. De communicatie met zijn team was slecht en ik snap niet dat hij niet om back-up vroeg.
Marshall is het enige boeiende personage. Ik dacht al dat ik Ben Foster herkende, maar wist het niet zeker. Hij zet weer een goeie rol neer.
De spanning is aanwezig maar in je achterhoofd weet je wel hoe het afloopt (natuurlijk overleven die dochter en zoontje het) en het gaat toch allemaal net iets te makkelijk.
Die geheime ruimte en die gangetjes met al die luiken waar Tommy doorheen kroop vond ik wel iets hebben.
Overigens vond ik vreemd dat Dennis direct stierf nadat hij door z'n schouder was geschoten.
Niets bijzonders en redelijk voorspelbaar. Een gijzeling met telefoons, een held en wat badguys.
Dennissssss
Spannende thriller met een sterk spelende Bruce Willis en een enge Ben Foster. Ik heb er eigenlijk niet zoveel op aan te merken, maar ik word ook niet super enthousiast van deze film. Kijkbare film.
K. V.
'k Vond het geen misse film. Er zat voldoende actie en nog een verrassende wending in. En natuurlijk mag Bruce weer de boel redden
Het begin was ook mooi gedaan met een soort van comic.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Een ouderwetse actiefilm, waarin zo'n beetje alles ontspoort, en dat valt te prijzen. Minder lovend ben ik over het script, dat oerdom in elkaar steekt. Er zijn trommels met politieagenten opengetrokken, grote bestellingen ambulancebroeders gedaan, het hele land staat op z'n kop, zodat twee wannabe psycho's en een mannetje met het hart op de juiste plaats bij hun kraag gegrepen kunnen worden, maar niemand die wat doet (!!!). Naja, er is wel iemand. Jeff Talley. Die krijgt vrij baan om wat dvd'tjes te verzamelen, om zijn energie te botvieren op het huis en het trio en om helikopters te bestellen. De overige politieagenten zijn aan het patiencen, vertellen anekdotes over hun recentste vakantie en trekken een pot bier open.
Maar goed, kun je geloofwaardigheid verwachten als "Bruce Willis" en "Actiefilm" in één zin staan?
Verstand op dooiniveau, kijken door de vingers en verder gewoon profiteren van het vermaak, dat de oudere actiefilms een hand toereikt.
(Ruime) 2,5*
mister blonde
Vervelend clichematige film. Erg nietszeggend. Vond de actiescenes tam, ervaarde nooit spanning en Willis is in dit soort rollen wel enorm opgebrand zeg. Werkt eigenlijk op geen enkel moment. Had contant zin om wat anders te gaan doen. 1,5 sterren.
wendyvortex
Het huis waar het zich afspeelt is een geweldige locatie, geweldig met die enorme rots erachter!!!
Verhaaltje is helaas te veel aktie en te weinig thrills.
Personages ook allemaal te mager, alleen de oudste van de broertjes had echt een leuke rol.
Voospelbaar, maar zo rond het einde ontspoort het volledig en lijken we ineens in een horrorfilm belandt....mooi want dat einde vond ik eigenlijk nog het beste stukje.
martijn011
- 2034 berichten
Sterke actiethriller!
De sfeer is lekker guur en de actie hard waardoor het allemaal net een tikje beter aanvoelt wanneer je zit te kijken.
De film begint al sterk met een scene die faliekant misloopt.Ik houd van films die daarmee meteen de toon voor de rest van de film zetten.
Al is het verhaal misschien wat over the top, zeker wanneer we naar het einde toegaan, het is spannend van begin tot eind.
De jongeren die het gezin gijzelden waren nogal onvoorspelbaar waardoor je als kijker overal rekening mee moest houden.
Bruce Willis is erg goed op dreef. Actieheld pur sang natuurlijk. Ik vond Ben Foster wat overdreven, normaal is hij een prima acteur maar ik vond hem behoorlijk doordraven in z'n rol. Hij zag er wel creepy uit, dat wel.
Al met al is dit een uitstekende actiefilm die, ook al is het misschien zo ongeloofwaardig als wat, toch uitstekend vermaak biedt!
baspls
Niet echt mijn genre. Film is wel aardig. Erg indrukwekkend en duister. Ik moet er niet aan denken dat soort gijzelnemingen. De film kan in korte tijd helemaal omslaan hoe meer naar het einde hoe meer triller het word. En die totaal geschifte Mars
. Dat jochie is wel geniaal met zijn schuil kelder. Bruce Willis acteert wel goed andere acteurs zijn niet zo bijzonder.
Tarkus
Weer een prachtfilm met Bruce Willis. Een beetje genre 'Die Hard' maar dat geeft niet echt, het is de soort rol waar Willis goed in is, en dat willen we zien, toch? En de film verveelt op geen enkel moment. Zeker het bekijken waard !!
Eens opnieuw bekeken na lange tijd, en verander niets aan mijn eerste mening.
Bruce Willis in een rol waar hij steengoed in is en dat zorgt altijd voor een goede actieprent.
Opzicht wel een aardige Thriller / Misdaad die misschien wel een beetje is afgekeken van de een paar jaar eerder uitgekomen spannende "Panic Room (2002)". Hoewel de films bepaalde raakvlakken met elkaar hebben verschillen ze gelukkig wel enigszins.
Deze film is meer spectaculair en bevat ook meer actie. Verder weet het verhaal te boeien (lekker sfeertje) en is het ook geregeld spannend (vond ik bij Panic Room misschien nog wel iets meer). Ook de cast deed het goed en dan natuurlijk vooral Bruce Willis die me zelfs een beetje deed denken aan zijn rol in een "Die Hard" film. Ook Ben Foster deed het goed als de creepy gijzelaar. Visueel zag het er overigens ook wel aardig uit inclusief de specialeffecten.
Omdat de vaart best hoog is en er veel gebeurt, kijkt deze Thriller / Misdaad zich lekker weg.
Insignificance
Gave optiteling. Visueel sowieso wel een aantrekkelijke worp. Aangenaam kleurenpalet, het ontwerp van het huis mag er zijn en Siri wil het rondom Mars nog wel eens een lichte horrortoets meegeven. Als zijn gezicht en blaffer vanuit het donker opdoemen, maar ook de achtervolging door de ventilatieschachten bijvoorbeeld. Foster heeft de kop er ook voor.
Zet een prima psycho neer. Ondanks dat het scenario hem kapot schrijft. Iets dat eigenlijk geldt voor de hele film. Hoe meer er aan de hand is, hoe moeizamer het gaat. Elke vorm van spanning wordt acuut de nek omgedraaid en met een toon die alsmaar op ernstig staat, weet het ook op die manier geen ijs meer te breken. Veel te veel geschreven rotzooi.
Dan staat Willis ook nog eens als een drama queen te acteren. Doe mij die van het intro maar. Met ruwe baard, lekker nonchalant gedrag (dat kammetje!) en bulkend van het zelfvertrouwen. Als vat vol emoties is het niet te harden. Ondanks dat het nog wat actie en een vlammenzee in petto heeft, is de film al vrij voor het einde opgerookt. Een kaartenhuisje.
Filmkriebel
Goede film in dit genre, wel met enkele plus en minpunten; eerst en vooral letterlijk en figuurlijk duister. Van in het begin wordt het duidelijk dat het grimmig zal worden met de slecht aflopende gijzeling. Daarna speelt de volledige film zich af in het donker. Verrassing wel wanneer Willis gechanteerd wordt in zijn auto door een geheimzinnig misdaadsyndicaat, terwijl een krijsende vrouw en dochter in de achteruitkijkspiegel verschijnen.
Ook enkele kleine losse flodders zoals de poging om een relatiedramaatje te ontwikkelen tussen flik Talley en de vrouw die op scheiden staan . Het is allemaal wat oppervlakkig maar niettemin wist de film op de juiste manier te entertainen en op enkele momenten was het best spannend maar net niet bedreigend genoeg; op dat vlak iets meer uit de kast kon gehaald worden met het zoontje in de villa.
Movsin
Actievolle en superspannende gijzelingsdrama, ééntje met twee bodems dan nog, want onze Bruce, degelijk in zijn rol, moet zich voor meer dan één probleem inzetten.
Spectaculaire enscenering, niet al te waanzinnige effecten, al komt de actie, naar mate de film vordert, sneller en sneller - en ook gewelddadiger - op je af gerold.
Pientere rol voor de kleine Jimmy Bennett al moet gezegd dat zowat alle acteurs zich goed van hun taak kwijten.
Die Florent Emilio Siri lijkt mij een cineast die van vele markten thuis is. In "L'ennemi Intime" ging het over een oorlogsdrama en in " Cloclo" bracht hij een muzikale biografie - en telkens tenzeerste gewaarderd - terwijl hij hier toch een film in een totaal andere genre tot een goed einde brengt. Chapeau.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Man on Fire