Genre: Biografie / Sport
Met onder meer: Russell Crowe, Renée Zellweger en Paul Giamatti
Releasedatum: 15 september 2005
Bekijk via Videoland
Plot Cinderella Man
"One man's extraordinary fight to save the family he loved."
Het verhaal van bokser en volksheld Jim Braddock, die na een reeks verliespartijen gedwongen werd te stoppen. Als de Grote Depressie aanbreekt accepteert Joe diverse beroerde baantjes om zijn vrouw Mae en hun kinderen te onderhouden, maar hij blijft dromen van de boksring. Per toeval krijgt hij een nieuwe kans om zich te bewijzen als bokser.
Jim Braddock
Jay Braddock
Rosemarie Braddock
Howard Braddock
AddictedToMovies
Ik heb niet gezegd dat ze lelijk is!
Ze acteert hier gewoon vervelend.
Karl van H.
Ik val je niet aan, hoor
Overigens vond ik het acteren van Zellweger er best mee doorkunnen in deze film; ík heb me in ieder geval niet geërgerd onder het kijken. En ga nou niet zeggen dat je nergens hebt gezegd dat je je ergerde
Vinokourov
Eigenlijk heel standaard, zo'n fall-and-rise-verhaal over een bokser, maar Ron Howard weet er toch wel wat van te maken. Alleen is het zo oversentimenteel. Het gezin heeft financiële zorgen, maar ondanks dat is het heel gelukkig met alles wat ze hebben. Walgelijk voorbeeldje is dat vader, moeder en kinderen het net bij elkaar gezochte hout in de kachel gooien en er dan zo'n houten speelgoedtreintje in beeld komt. Tsja, ik moet vast denken: "Oh wat erg, zometeen wordt het speelgoed van de kinderen ook in de kachel gegooid"
. Desondanks waren de boksscenes opvallend spannend.
NarcissusBladsp.
"Om pugilistiek gaat het niet...."
Kunnen alleen Amerikanen zulke films maken? Een bijzondere burger met speelfilm herdenken? We hebben een TV programmma "Holland Sport" waar Wilfried de Jong grossiert in gevoelige bijdragen.....Ook Mart Smeets weet de sporter aardig in beeld te brengen. Maar waar is de eerste speelfilm over Jan Ykema (een olympische sprinter die aan drugs verslaaft raakte), of over Foekje Dillema....de hardloopster die niet geaccepteerd werd omdat ze op een man leek. Met haar testen, waaruit het tegendeel bleek, werd sportbureaukratisch gerommeld, Dillema trok zich terug en verdween in het niets van het hoge verre noorden, zodat Fanny Blankers, die haar verdacht vond, de snelste bleef.....kort geleden kwam de waarheid naarboven.
Nee, neem dan de Amerikanen....De film is sentimenteel, is standaard.....maar de film zou je ook gewoon ontroerend kunnen noemen, gemaakt door professionals die hun standaard hoog weten te houden (net als Pixar) omdat een degelijke huisvader ondanks pech een held van de natie wordt. En wat... hij blijft gewoon degelijk zijn havenwerk doen..... Amerikanen doen niet zo besmuikt over hun echte helden en de cliché's die daarbij horen.....
En het boksgevecht met Max Bear is superenerverend....ik leefde gewoon intens mee...alsof het een echt gevecht betrof en wat....het gevecht heeft ook echt plaatsgevonden.
Russell Crowe, Renee Zellweger.....maar vooral ook Paul Giamatti (" They oughta put your mouth in a circus'), maar ook de rest....leveren puik acteer werk af.
Wie van boksfilms houdt en toch een gevoelig romantisch hart heeft....kijken!
pieter_kerkhof
Onzettend tegenvallend. Toonbeeld van voorspelbaarheid met een clichematige benadering van, ja van eigenlijk alles.Er wordt teveel en te geforceerd een beroep gedaan op sentimenten. Met name het arme gezin dat rillend onder een deken een laatste koekje of iets dergelijks deelt gaat toch te ver. Renee Zellweger is als moeder ook compleet ongeloofwaardig. 13 in een dozijn film.
joostus
Wat een heerlijke film!. Een prachtig waar gebeurd verhaal.
Ik zat echt helemaal in de film. Ik juichte ook echt mee bij het laatste gevecht. Want dat gevecht is super goed verfilmd, het is de regiseur gelukt om de emotie over te brengen op de kijkers. Ik zat met spanning te wachten op de uitsalg van de Jury
Muziek was ook goed gedaan, het klopte gewoon allemaal in de film. Ik ben zeker te spreken over deze regisuer. Ik ben deze film gaan kijken nadat ik eerder al 'a beautiful mind' van dezelfde regiseur had gezien, die ik ook heel goed vond. Ook daar speelt Russel crowe de hoofdrol. En in die film speelt hij echt een heel ander type man. Ik zag Russel crowe vanwege die vorige film dan ook echt niet als een bokser. Mensen die 'a beautiful mind' hebben gezien begrijpen wat ik bedoel
Moet je nagaan hoe goed dit geacteerd is. Ik vind het echt een heerlijke acteur en een super goede acteur, zeker als je ziet hoe hij 2 hele verschillende rollen zo goed kan spelen!
movie fan
geweldige film , met een goed verhaal een goede cast en goede boks scene's . film was zeer vermakelijk en verveelde niet . 4.5 sterren .
Leland Palmer
Nogal een standaard, cliché en niet al te bijzonder verhaal, maar wat levert regisseur Ron Howard hier voor de rest een stukje vakwerk af zeg. Erg mooi gemaakt.
Visueel prachtig, van het begin tot het einde meeslepend en sterk geacteerd door Crowe, maar vooral ook door Giamatti, wat een geweldig acteur. Zellweger vond ik dan weer wat minder. Voor de rest kent het verhaal een uitstekende opbouw, ondersteund door prachtige muziek en zijn de gevechten (vooral de laatste) erg fraai in beeld gebracht. Het is wel behoorlijk melodramatisch allemaal, maar als ik Crowe op het einde dan na zo'n spannend gevecht zie winnen en het audio-visueel allemaal zo mooi naar mij als kijker toe gebokst wordt, kan ik eigenlijk vooral maar positief zijn.
Ik zat op het einde echt half mee te boksen tijdens het kijken (
) en dat geschreeuw van Giamatti maakte de gevechten gewoon heerlijk af. Hele dikke voldoende.
PatrickBol
klasse .. goed verhaal goed geacteerd zowel door crow & zellweger als max bear vette film
Xx_se7en_xX
23:05...
Dan hoeft het voor mij niet meer.
Met jou leeftijd inderdaad niet.
Montorsi
Ouderwets oerdegelijk Hollywood-sentiment.
De hoofdpersoon voldoet natuurlijk volledig aan het Amerikaanse ideaal. Iemand die hard voor zijn familie werkt, doorstrijdt en nooit opgeeft, er is letterlijk niks op hem aan te merken, dus iedereen kan zich identificeren met hem. Het ultieme sympathieke wezen. Alleen dat al gaat volledig langs me heen, ik geloof er niks van, mensen zijn niet perfect.
Verder een hoop vals sentiment, maar wel degelijk gemaakt. Stoorde me er ook niet bijzonder aan, maar vond de film qua timing een beetje falen door een uur lang op te bouwen naar dat laatste gevecht, een erg saai stuk was dat. Slotgevecht was wel mooi in beeld gebracht.
Verder wel goed geacteerd enzo, maar ik had toch weer mijn twijfels bij Crowe (dat accent?) en vind hem qua voorkomen gewoon nooit zo overtuigend.
Goed gemaakt dus, maar plat als een dubbeltje, en over-sentimenteel. En in godensnaam, waar sloeg die loftrompet nou op 'We live in a great country..'
Allepinie
Vond de film zeer de moeite waard, aanrader. Inderdaad een beetje over-perfect verhaal, maar mag dat niet dan?
boozebelly
- 1908 stemmen
Ik kan mij wel vinden in de recensie van Montorsi. Het was alweer een tijdje geleden dat ik deze film had gezien en nu ik hem voor de 2e keer heb gezien zie ik mij genoodzaakt om mijn stem te verlagen.
Daar waar ik mij normaliter nooit stoor aan Russell Crowe, vond ik hem in deze film toch iets minder overtuigend. Ook Reneé Zellweger vond ik iets tegenvallen, ik vond die 2 elkaar niet goed aanvullen. Ook is het verhaal eigenlijk, zoals Montorsi zegt: "plat als een dubbeltje" en bij vlagen "over-sentimenteel". De voorspelbaarheid druipt er dan ook vanaf, clichés dus.
Ik kan niet zeggen dat de film mij verveeld heeft, maar ik voel zeker niet de behoefte om hem weer eens te zien. De scenes in de boksring zijn wel mooi in beeld gebracht, maar dat is eigenlijk ook meteen alles. Ik maak er een hele krappe 6 van, het is mij een raadsel dat deze "simpele" film zich weet te handhaven in de top-250.
De beste film over boksen is voor mij nog altijd The Hurricane
Karl van H.
Er staat een "simpele" film op nummer 1 in de top 250, dus echt 'n verrassing kan ik het niet noemen.

De zes beste films geregisseerd door de vandaag jarige Ron Howard (68)

De beste films van vijf acteurs die de filmwereld verlieten

Hotel Rwanda
Drama / Oorlog, 2004