• 9.373.219 stemmen

Christmas with the Kranks (2004)

Komedie | 98 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Joe Roth

Met onder meer: Tim Allen, Jamie Lee Curtis en Dan Aykroyd

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 31 december 2004

Plot Christmas with the Kranks

"Their Christmas will turn the town upside down!"

Luther Krank (Allen) is een man die besluit om Kerstmis en alles wat erbij hoort over te slaan. In plaats hiervan gaat hij op vakantie met zijn vrouw Nora (Curtis). Maar wanneer zijn dochter op het laatste moment besluit om met de feestdagen naar huis te komen wordt hij gedwongen om weer aan alle kerstverplichtingen te voldoen.

Luther Krank

Umbrella Santa / Marty

Father Zabriskie

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Gebaseerd op de novelle 'Skipping Christmas' van John Grisham, gek genoeg eens geen rechtbank-thriller, maar een heerlijk ontspannend kerstverhaal. Erg de moeite waard.

De trailer ziet er dan weer een stuk minder uit. Net iets teveel schreeuwende en vallende mensen naar mijn smaak.

avatar van Phoenix

Phoenix

4 hele procenten op RottenTomatoes na 106 reviews.

avatar van starbright boy

Een kerstfilm die in januari gaat draaien?

avatar van jassonn

jassonn

Leuk hè

avatar van leonard0

leonard0

Heb hem gedownload en vond 'm erg slecht. Heb het tot de helft gekeken en ben ermee gekapt. Wat een overdreven kerstgedoe en erg veel slechte grappen, geen glimlach voor over. heb niks tegen kerstfilms maar er zijn genoeg betere aternatieven.

avatar van titia

titia

Ja, bizarre film. Boek vond ik best leuk, maar de trailer (film probeer ik niet eens) leek me verschrikkelijk. Affijn, hij haalt in nederland de bios gelukkig niet eens.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Het begin is op zich best aardig als de Kranks aan kerst proberen te ontsnappen maar zodra de dochter belt en ze alsnog een groot kerstfeest moeten organiseren daalt het niveau ongekend hard tot aan het absolute nulpunt. Tim Allen is verschrikkelijk, Dan Aykroyd vreselijk irritant en het einde probeer ik zo snel mogelijk te vergeten dan is er misschien nog een mogelijkheid dat mijn braakneigingen een beetje gaan verdwijnen.

avatar van IcU

IcU

Zo slecht was hij echt niet. Het was een sfeervole kertfilm, mat een leuk verhaaltje en natuurlijk op het eind een kerstgedachten er in. Ik vond hem zeer leuk en grappig. Een echte kerstfilm met een goeie Allen. Ik kan me niet echt voorstellen dat iemand die dit op een avond kijkt met een kerstboom in huis en een openhaard aan (als je die hebt) deze film niet leuk kan vinden. Ok, er zijn betere, maar deze is ook leuk met de kerst. 3½*

avatar van andy1980

andy1980

ik vond hem goed meevallen, heb me niet verveeld en een paar keer goe gelachen

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Wat een diepgang, wat een karakterstudie, wat een fenomenale acteerprestaties. Het genre kerstfilm zal nooit meer hetzelfde zijn! De passie, creativiteit en gedrevenheid van acteurs en regisseurs stuwen dit prachtige kerstverhaal tot hemelse, onwerkelijke hoogte!

Hier past alleen maar de volle 5* voor en niets minder.

Maar helaas... mijn vinger slipte van de muis en nu staat er plots een 0,5*. Tja...

avatar van queenie

queenie

leuk filmpje. typische kerstsfeer, maar dat is wel leuk tijdens deze dagen. weer eens wat nieuws om te kijken met kerst. die botox grap was wel geinig en zo had er wel wat meer in gekund, maar ja toch erg vermakelijk. 3½*

avatar van Quentin

Quentin

Begint best geinig maar vervalt na een dik half uur in de standaard clichés en vervelende Amerikaanse tradities.

avatar van SSeagal

SSeagal

Ach, voor een keertje leuk, meer ook niet. Nee, je bent dan beter af met Christmas Vacation. **

avatar van keoma

keoma

is meer komedie dan kerstfilm brengt het kerstgevoel niet over dat zou moeten bij een kerstfilm.maar de mix tussen komedie en kerstfilm is juist hetgene dat aanslaat daarom 4.5 sterren maar als kerstfilm op zich nee het kerstgevoel ontbreekt in film

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2058 berichten

Sfeervolle kerstfilm, enkele grappige momenten. Jamie Lee Curtis is erg leuk in deze.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

bioscoopzaal schreef:

We leren altijd bij; dat wist ik nu eens niet. Grisham is een schrijver die ik alleen maar ken van zijn advocatenboeken en van eventueel ander werk wist ik niets.
Of hij echter tevreden zou zijn met deze verfilming van zijn werk lijkt mij te betwijfelen, want deze film was nu niet wat ze noemen een originele kerstfilm.

Domme grappen afgewisseld met enkele goede; personages die niet meer als typetjes konden voorgesteld worden (oude norse ietwat dikkere buurman, dom gebruind blondje in de zonnebank); een obligate passage van de "echte kerstman" die je al van ver zag komen.
Niet echt iets voor mij, toch enkele keren moeten lachen vandaar nog twee sterren.

avatar van doggygirly13

doggygirly13

vind het wel een leuke film om op kerst avond te bekijken

ben ook helemaal te vinden voor comedy's

avatar van kanjertje

kanjertje

We (mijn vrouw en ik) hebben hem gisteren op TV gezien en vonden hem beiden wel erg goed.

Natuurlijk is alles fel overdreven en knotsgek maar als comedie vonden we hem uiterst geslaagd want we hebben geregeld serieus kunnen lachen.

Iets wat we de laatste tijd met de meeste komedies niet meer hadden gedaaan.

Het is ook een leuke kerst 'feelgood' movie zonder maar één minuut geweld erin en dat werkt uiterst ontspannend.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

heb hem in school gezien... onze leerkracht vond het een super toffe/grappige film... maar ik vond er eigenlijk niet echt veel aan.. hier en daar wel toffe momente daarom toch nog een 3

avatar van DMDude

DMDude

Best een leuke film

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Typisch Tim Allen achtig kerstfilmpje. En opzicht heb ik me er goed mee vermaakt. Ook personen als Dan Aykroyd en Jamie Lee Curtis waren goed gecast voor rollen als deze. Het verhaal is inderdaad erg standaard en ondertussen wel een beetje bekend. Cliché dat wel, maar toch heb ik wel eens moeten lachen om de situaties waar de hoofdpersonen zich in verkeren. Gewoon erg vermakelijk kerstfilmpje voor de zaterdagavond, die soms toch wel wat verdacht veel Home Alone trekjes heeft.

avatar van skipy05

skipy05

ik vind hem nogal naar de belachelijke film. en het is dan nog eens een cliché film ook. eens je hem gezien hebt moet je hem niet meer terug zien. Tim Allen deed het wel niet slecht.

avatar van omnitoaster

omnitoaster

gewoon 1 van de zoveelste cliche kerstfilms, opzich best lol met tim allan maar meer zit er ook niet in.

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Van deze film had ik toch wat meer verwacht...

Sommige grappen zijn gewoon vergezocht en totaal NIET grappig, hoewel ik wel moet toegeven dat er ook een paar zéér goede grappen voorkwamen.

Het verhaal was nogal aan de saaie kant, maar de acteerprestaties maken dat gelukkig goed.

Conclusie: Een teleurstellende film met slechts een aantal goede grappen. Wel een leuke film om met Kerstmis te bekijken.

avatar van simonfender

simonfender

Het boek was vele malen beter en zeker origineler. Allemaal net niet grappig genoeg. Waarom leest zo'n regiseur niet eerst het boek en gaat dan aan de slag. Sommige scriptwriters hebben weinig gevoel voor echt humor

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Best een leuk filmpje.

Verwacht geen hoogstaande dialogen of grappen, maar gewoon een aangenaam feel-good filmpje.

Acteerwerk was zeker niet slecht en het verhaal vond ik best wel goed.

Dus, leuk voor een keertje.

avatar van martinovitch

martinovitch

Komt vanavond op 2BE. Ben benieuwd!

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

dat kindje van Malcolm in the Middle

avatar van eefke123

eefke123

de film begint als een grappige parodie op kerstmis maar zwakt nog voor het midden af naar een flauwe, zweemzoete kerstfilm.

avatar van Muggsy

Muggsy

Curtis vond ik met haar overenthousiaste gedrag wat vreemd. Tim Allen was zoals in ieder van z'n kerstfilms weer te goofy voor woorden en bij wijlen voelde ik zelfs plaatsvervangende schaamte. Sommige bijrollen werden naar behoren ingevuld maar de karakters van de dochter en haar verloofde werden toch niet goed uitgewerkt.