• 9.373.692 stemmen

Met onder meer: Patrick Swayze, Kelly Lynch en Sam Elliott

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 13 juli 1989

Plot Road House

"Dalton lives like a loner, fights like a professional. And loves like there's no tomorrow."

Dalton is een cooler in de bar Double Deuce, waar hij de uitsmijters leiding geeft. Zijn baantje wordt echter steeds ruiger. Zijn pogingen om de zaken weer recht te zetten zorgen er voor dat hij in conflict komt met Brad Wesley, de rijke 'bully' van de stad.

avatar van Blindfold

Blindfold

Na deze film werd het alleen maar erger voor Swayze (Behalve Ghost natuurlijk).

avatar van FisherKing

FisherKing

Het is toch nooit iets geweest met Swazey !

avatar van Lis

Lis

Ben ik dus helemaal niet met je eens!

Maar smaken verschillen (gelukkig)

avatar van FisherKing

FisherKing

Inderdaad Gelukkig Maar; wat zou de wereld saai worden als iedereen hetzelfde dacht (Brave New World)

avatar van Lis

Lis

En dan was de moviemeter ook niet nodig geweest en dat zou jammer zijn

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Een erg hoog A-team gehalte, compleet met de over de kop vliegende auto. Alleen het eind was er iets te gewelddadig voor.

avatar van NERD

NERD

Gewoon een leuk zondag avond no-brainertje.

2,5 sterren

Diesel

De film heeft een zwak script maar is zeer, zeer amusant. Vooral door de uitwerking en de hoge 'adrenaline-shot' gehalte. Verder levert Sam Elliot geloofwaardig acteerwerk.

3.0/5.0

avatar van Saving Pvt. Pyle

Saving Pvt. Pyle

XxJessjuhxX schreef:

Wel een leuke film en een erg lekkere kont (Patrick Swayze)

Als je van lekkere kontjes houdt, huur je toch lekker een harde p-film. Krijg je de voorkant ook nog te zien.

Die blinde gitarist Jeff Healey speelde ook nog mee in de film. God mag weten waarom.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Zeer aardige film, waarin de regisseur een prima sfeer creëert van een midwest-stadje waarin één man het voor het zeggen heeft.

Ster van de film is Sam Elliot, die oude vriend van Swayze (Wade heet hij in de film) die halverwege komt opdagen. Wat een toffe kerel is dat

Diesel

Ik heb deze film onderhand zeker zo een tien keer gezien en elke keer weer blijft het allemaal ontzettend amusant. De gevechten zijn verschrikkelijk leuk om naar te kijken, de muziek is dik in orde en als kind van acht vond ik de tough guys Dalton en Wade helemaal geweldig, dat vind ik nog steeds eigenlijk.

Verhoog mijn stem naar 3,5*

avatar van markpennings

markpennings

Leuk film, vecht scenes zijn amusant. Het verhaal is ook goed. Het liefje van Patrick Swayze ziet er goed uit. voldoende 3

avatar van donnie B.

donnie B.

Prima actiefilmpie, goed tijdsverdrijf, niet te zwaarmoedig over filosoferen. nog niet gezien?? kijken vannacht, bbc 1.

avatar van Johnny bravo

Johnny bravo

Altijd een geinig filmpje gevonden, net in mijn nachtdienst ook weer even mee vermaakt.

Wat ik mij afvroeg is of iemand mij kan vertellen wat voor oude amerikaan dat is die swayze koopt in de film. (met de verborgen koplampen)

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Al sla je me dood! Wat ik weet van Amerikaanse wagens zou ik effe op google de Lincoln Continental, Mercury Cougar en Dodge Charger checken. Succes!

avatar van donnie B.

donnie B.

Johnny bravo schreef:

dacht dat ie een mercedes kocht in de film.....

avatar van mikey

mikey

Beslist geen artistieke film, maar wel een vermakelijk videoklassiekertje. Zeer lelijk gefilmd op afschuwelijke locaties over een subcultuurtje waarover ik persoonlijk geen ideeen over heb. Na een 1,5 uurtje knokken met boeren geeft patrick eindelijk de genadeklap. En die stoot had volgens mij ook een naam of heb ik het mis?3.5

avatar van Gehenna

Gehenna

Deze al zo vaak gezien, blijft een lekker actiefilmpje 3*

avatar van Purmerend

Purmerend

donnie B. schreef:

dacht dat ie een mercedes kocht in de film.....

Hij heeft verschillende auto's in deze film. En er blijven er weinig van heel. Vermakelijke film, alleen niet zo goed voor je knieeen 2,5*

avatar van markie1978

markie1978

Leuke film, heb met goed vermaakt met deze ouderwetste romantische knokfilm. Het goede neemt het op tegen het rijke en dominante kwade, typisch Amerikaans natuurlijk maar heb me goed kunnen vermaken met deze film.

avatar van DiDa

DiDa

Road House is een film waarbij je verwacht dat een Schwarzenegger of een Van Damme de hoofdrol zouden kunnen spelen. Maar de makers hebben gekozen voor Patrick Swayze. En dat vond ik nu niet zo'n goede keuze.

De film moet het niet hebben van zijn verhaal. Het enige dat je interesseerd is: wie is de good guy en wie is de bad guy. Nou dat weet je al meteen, dus daar hoef je je niet druk om te maken. Met dat gedeelte zit het wel goed. Na een kwartier weet je al wie de persoon is waar Swayze het op het einde van de film tegenop moet nemen (zoals altijd het sterke en grote handlangertje van de grote baas). Je weet precies wat er gaat komen. Zo is het natuurlijk logisch dat Swayze's vriendinnetje op het einde wordt ontvoerd. Dit is dus gewoon weer een lekkere standaard actiefilm die goed vermaak biedt.

Alleen is Swayze naar mijn idee totaal verkeerd gecast. Hij komt absoluut niet over als een stoere uitsmijter. Hij doet me meer denken aan een fotomodel die zijn knappe looks moet beschermen. Daarom vond ik de scene waarin Swayze a la Rambo z'n arm aan het dichtnaaien is belachelijk.
Maar ja, de film is zeker vermakelijk, ookal is het acteerwerk niet zo goed. We zien gevechten, tieten, gevechten, lekker wijven en niet te vergeten mooie muziek! Dus wie ben ik om de zeggen dat deze film niet leuk is.

Amusante actiefilm met een flinterdun verhaal en een totaal verkeerd gecaste Swayze die niet overtuigt als actieheld. 2.5 sterren

avatar van Zanderman

Zanderman

Ben zelf meer dan 15 jaar portier geweest, dus ik heb wel wat met deze film. Ben het niet eens met sommigen dat Swayze verkeerd gecast is. Als portier is het niet echt nodig om 140 kilo te wegen (ik overigens wel ) en heb diverse malen moeten optreden tegen individuen die een kop kleiner waren en de helft lichter en ik moet zeggen dat je dan best wel eens voor verrassingen kunt komen te staan.

Al met al een zeer vermakelijke film waarvan ik zelfs nog een heuse onvervalste VHS videoband op de plank heb staan die waarschijnlijk echt 'op' is !!!!! (****)

avatar van max4-ever

max4-ever

whoo deze film heb ik vroeger ooit gezien toen ik nog uk van 13 ofzo was dus toen vond ik hem erg bruut...

was toen voor 18 jaar of ouder geloof ik

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Lekker veel aktie in deze film, veel vechten. Een tijdje geleden gezien op video! Ga deze nog wel kijken. Voorlopig houd ik het op 3.5 sterren. Toen vond ik deze film heftig.

A guilty pleasure

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

goeie actie leuke vecht-scenes een 2,5*

avatar van daimona

daimona

Goeie film maar ik vind het jammer dat er nog niets staat over deel 2 van road house.

avatar van Exxon

Exxon

Het is dat ik er geen poster van kan vinden anders had ik hem toegevoegd. Road House 2 lijkt me nou niet echt een goeie film...