• 9.374.749 stemmen

Met onder meer: Patrick Swayze, Kelly Lynch en Sam Elliott

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 13 juli 1989

Plot Road House

"Dalton lives like a loner, fights like a professional. And loves like there's no tomorrow."

Dalton is een cooler in de bar Double Deuce, waar hij de uitsmijters leiding geeft. Zijn baantje wordt echter steeds ruiger. Zijn pogingen om de zaken weer recht te zetten zorgen er voor dat hij in conflict komt met Brad Wesley, de rijke 'bully' van de stad.

avatar van streeter

streeter

De nieuwe DVD heeft commentaar met Road House-fan Kevin Smith en zijn produktie-partner. Zal wel grappig zijn.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Dit was toch best wel een harde bloederige aktie film op het eind?

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Best een aardige film om te zien, lekkere actie, de droge humor van Sam Elliot is altijd goed. En dan natuurlijk Kelly Lynch, die alleen al maakt deze film het aanzien meer dan waard.

Ik heb al heel wat recensies over deze film gelezen.

Vind het wel wat merkwaardig dat er niemand iets te melden heeft over de muziek in de film want die is nl. geweldig. De muziek is van Jeff Healey en daarom is de film alleen al het bekijken waard.

avatar van De Puritein

De Puritein

dit is nou een echte horrorfilm ook al is ie niet zo bedoeld.

avatar van Fargo78

Fargo78

De film met één van de beste soundtracks aller tijden!

Jeff Healey is geweldig (en komt binnenkort in Groningen).

avatar van nightbreed

nightbreed

Dit is dus echt een domme film, een zogenaamde hippe gast die ik totaal niet kan uitstaan (Swayze) die een dameshartje weet te veroveren en een paar slechterikken alle hoeken laat zien, kan het meer cliche?

Cijfer: 0,5

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

nightbreed schreef:

Cijfer: 0,5

Om het nu een domme film te noemen, alleen omdat je de hoofdrolspeler niet kunt uitstaan, gaat mij wat te ver.

Als de film verder hetzelfde was geweest, maar dan met b.v. Michael Madsen (ik noem maar iemand) in de hoofdrol, was het dan geen domme film geweest?

Het verhaal kan dan wel cliché zijn, maar dat gaat voor 90% van de actiefilms op.

Ik blijf bij mijn eerdere waardering van 4* voor deze film.

En, zoals hierboven ook al eens is opgemerkt, de muziek is zeer goed.

avatar van nightbreed

nightbreed

Ace Hanlon schreef:

Ik blijf bij mijn eerdere waardering van 4* voor deze film.

En, zoals hierboven ook al eens is opgemerkt, de muziek is zeer goed.

Zelfs met bv. Michael Madsen (of wie dan ook) had ik dit een domme film gevonden, het verhaal is gewoon te slecht voor woorden.

avatar van Thorak

Thorak

nightbreed schreef:

Tja en dan te bedenken dat het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten...

Ik vind deze film zeker 3.5* waard, de muziek 5*

avatar van Luc_Beijers

Luc_Beijers

Gemiddelde actiefilm, verhaal een beetje voorspelbaar

avatar van evertkees

evertkees

Voor de zoveelste keer gezien. Staat nog steeds bol van clichés. Geweldig. Zo verschrikkelijk voorspelbaar (zeker als je hem al een aantal keren heb gezien). Samen met de muziek van , helaas overleden , Jeff Healey, toch wel een erg geweldige film. .

In memoria van Jeff zou ik hem nog eens moeten gaan beluistern.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Het is moeilijk voor mij om te zeggen waarom ik deze film zo briljant vind en op de nummer 4 van mijn top 10 staat. Ik snap het gemiddelde dat de film hier krijgt en ik begrijp het commentaar dat hier te vinden is. Ja, de film is inderdaad simpel, voorspelbaar en zit vol met 'troep' die we volgens ons gevoel al honderden keren eerder hebben gezien. De personages en het verhaal is ook erg plat en het is natuurlijk ook compleet onrealistisch wat er allemaal gebeurd, maar waarom zou dit betekenen dat het een slechte film is?

Ik heb deze film nu al vele malen gezien. Road House is een typische film die ik eens in de twee jaar op tv zag en er gewoon van kon genieten. Het is pas de laatste drie jaar dat ik de film eigenlijk pas echt heb ontdekt.

Het hele wereldje dat is gecreeerd door de schrijver en regisseur barst van de sfeer. Elke scene is er eentje waar ik enthousiast naar kan juichen, lachen en een traantje kan wegpinken van de lol. Ik voel hier de passie en hartstocht van de cast en crew die hier allemaal het beste uit proberen te halen.

De schrijver heeft het verhaal waarschijnlijk verzonnen en geschreven toen hij in een aangeschoten en melige bui op een bierviltje begon te kladden ergens in een zeer foute tent. De regie is ook geweldig. Alle settings zijn perfect, de soundtrack is zorgvuldig uitgekozen en uniek.

De cast is erg bijzonder. Swayze is perfect gecast en Sam Elliot zet hier de rol van zijn leven neer. Wade Garret is voor mij mischien wel de stoerste vent die ik ooit heb gezien en vond het eerlijk waar jammer dat hij naar de vissen ging. Ben Gazzara doet me zeer sterk denken aan de evil twin brother van Jackie Treehorn en zet hier een onwaarschijnlijk vermakelijke en bizarre badguy neer. De rest van de cast zijn hier ook allemaal stuk voor stuk geweldig.

Ik vind dit echt een meesterwerk, een onbewust meesterwerk en ben er trots op dat hij in mijn top 10 staat.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

inderdaad.

avatar van Bad Kitty

Bad Kitty

Fargo78 schreef:

De film met één van de beste soundtracks aller tijden!

Jeff Healey is geweldig

Inderdaad, helemaal mee eens.

Door deze film heb heb ik Jeff Healey ontdekt en heb ik weggedroomd bij het prachtige nummer "When The Night Comes Falling From The Sky" HEERLIJK nummer!!!

3***

avatar van mrkos

mrkos

4.5

avatar van Zinema

Bovengemiddelde actie die tot een van de favorieten van Tarantino behoort. Inmiddels zijn eigen cultstatus verworven.

avatar van niethie

niethie

Echt puur jeugdsentiment vroeger echt meerdere malen gezien en vond hem toen helemaal geweldig, een tijdje geleden weer eens teruggezien en vond het niet zo bijzonder meer. Toch blijft het (als je er niet al teveel bij nadenkt) lekker hersenloos en cheesy vermaak en bij tijd best leuk, je moet er echter wel voor in de stemming zijn.

2,5 sterren

avatar van max cady

max cady

Toen ik 14 was vond ik hem echt super, nu, 15 jaar later kan deze film me echt niet meer boeien... Toch voor't jeugdsentiment een *** Sterren.

avatar van Spetie

Aardige standaard film met een verhaal vol cliches, die toch nog wel enigszins vermakelijk is. Voor de vrouwen is er natuurlijk Patrick Swayze, die het niet onaardig doet, maar wiens rol verder ook niet bijzonder is. Nee daarentegen vind ik Sam Eliott de ster van deze film. Zijn voorkomen, zijn manier van praten, ja eigenlijk zijn hele gedrag straalt een bepaalde vorm van "coolheid" uit. Daarnaast bevat de film erg goede muziek en is in zijn geheel zeker niet vervelend om te zien.

avatar van patrick21079

patrick21079

Standaard filmpje vol cliches maar zeker wel vermakelijk.

avatar van wim-film

wim-film

Aardige film veel actie (vechten) maar vooral de muziek is erg goed het verhaal is een beetje afgezaagd maar dat is wel in meer films.

avatar van aerts007

aerts007

Prima aktie met een fijne soundtrack, dit dankzij Jeff Healey.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Heerlijk fout 80's filmpje. Prachtige sfeer en een geweldige soundtrack. Swayze is cool, Lynch past precies in het plaatje en de chemie tussen beide is uitstekend. Sam Elliot speelt een leuk personage en doet het ook uitstekend trouwens.

Dat de film nogal voorspelbaar is en uiteraard de nodige cliché's uit de kast trekt vind ik geen probleem. De nodige vechtpartijen in de bar zijn geweldig. Het is inderdaad allemaal zo lekker fout/slecht, maar ''het werkt'' gewoon Ja, ik heb me meer dan vermaakt bij deze film. Een filmpje om vaker te zien. Dikke vette voldoende.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Sfeervolle actiefilm uit de tijd dat Patrick Swayze nog een grote meneer was.

(Dirty Dancing, Next Of Kin, Ghost en Point Break)

De knokpartijen en muziek zijn inderdaad het beste wat de film te bieden heeft.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Leuke film met inderdaad goeie knokpartijen die ook eens een keer goed in beeld zijn gebracht, en het verhaal tja is cliché maar dat maakt de film nog niet minder leuk. Wat een verschrikkelijke hoes trouwens...3,5*

avatar van predator

predator

• 1949 stemmen

Muziek en redelijke knokpartijen zorgen voor een nipte voldoende

avatar van 606

Leuke actie / vechtfilm en goede ben gazarra en patrick swayze/

Gevechten waren goed en verhaal standaard

3,5 ster

avatar van god1

god1

helaas is patrick vandaag overleden

jammer ik vond het een topspeler

en heb altijd zijn films prima gevonden

!!! R .I.P !!!

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

RIP Patrick Swayze!

echt een baas in deze film.

ben benieuwd of al z'n films nu in waardering stijgen.