• 9.375.109 stemmen

Met onder meer: Patrick Swayze, Kelly Lynch en Sam Elliott

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 13 juli 1989

Plot Road House

"Dalton lives like a loner, fights like a professional. And loves like there's no tomorrow."

Dalton is een cooler in de bar Double Deuce, waar hij de uitsmijters leiding geeft. Zijn baantje wordt echter steeds ruiger. Zijn pogingen om de zaken weer recht te zetten zorgen er voor dat hij in conflict komt met Brad Wesley, de rijke 'bully' van de stad.

avatar van domkey

domkey

Heerlijke actiefilm waar men niet teveel moet bij nadenken.

Met een goede Patrick Swayze en een heerlijke Sam Elliott.

Lekkere soundtrack maakt het plaatje af.

avatar van Prudh

Prudh

Ik ben blij dat de negatieve commentaren op de eerste pagina hier nog een beetje goedgemaakt worden. Ik vond Road House ook een prima verteerbaar actiefilmpje en Swayze is hier gewoon cool. Het voelt eigenlijk als een lange aflevering van The A-Team en doet net zo fout (lees: goed) aan. Een paar bar fights, slecht acterende white trash thugs, een clichématig liefdesverhaaltje en zelfs een auto die over de kop slaat. En als klap op de vuurpijl Sam Elliot die ik áltijd goed vind. Erg vermakelijke eightiesprent.

avatar van Lennert

Lennert

Complete eighteestrash die in al zijn foutheid zeer te genieten is. Het verbaasde me eigenlijk nog hoe Swayze er in slaagde zijn personage cool te laten zijn, want ik kon de beste man sinds Dirty Dancing toch echt niet serieus nemen als badass. Het is echter de aanwezigheid van Sam Elliot die de film goed boven de middenmoot uit laat komen, omdat hij toch net een gavere uitstraling heeft.

De dialogen zijn overigens allemaal rampzalig, evenals het verhaal, maar de overweldigende aanwezigheid van bloederige actiescenes en fantastische muziek van Jeff Healey maakt dit allemaal prima uit te zitten. De martial art Hollywood-fu ziet er overigens zeer behoorlijk uit voor de ongetrainde acteurs, petje af daarvoor.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Roadhouse!

avatar van GuyB

GuyB

Héél erg lang gezien, en nu aangeschaft, moet veel memories naar boven brengen, Swayze heel cool personage hier, het is me toch wat met die zeurpieten op de eerste pagina...

avatar van GuyB

GuyB

Leuk.

Overloop van de eighties sfeer (me likey): kledij, muziek, gedrag. Swayze zit erg goed in zijn rol, gedraagt zich uiterst cool, gevechten zijn goed gechoreografeerd, genieten maar!

avatar van hendriks

hendriks

lekkere feelgood movie gewoon kijken en meelaten leven

avatar van pieterhot

pieterhot

leuke film zeker de vechtsence's!!

avatar van hendriks

hendriks

heerlijke muziek ook van de jeff haley band

avatar van qwertzu

qwertzu

Leuke vermakelijke film met goede muziek!

Een echt feel good movie, met het nodige jeugdsentiment!

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Lekkere jaren '80 actie die net iets te lang duurde, maar desondanks zeer vermakelijk is.

avatar van scorsese

Fijne actiefilm waarin een uitsmijter een nieuwe baan krijgt aangeboden in een bar waar nog niet alles op rolletjes loopt. Echt hoogstaand is het natuurlijk niet, maar zeker wel vermakelijk (ook al had er hier en daar best wat in geknipt mogen worden). Goeie actiescenes, waarvan een flink aantal ruige bar-gevechten. Een stoere soundtrack en Patrick Swayze is goed in the lead, maar ook Sam Elliott zet zijn rol lekker dik aan.

avatar van davez

davez

Akkoord met bovenstaande commentaren. Een lekkere knokfilm aangevuld met leuke muziek.

avatar van alexander75

alexander75

Top Film !, 5 sterren voor mij. Is nu al een klassieker. Patrick Swayze en Jeff Healley RIP !

avatar van Noir

Noir

Voor deze film, die zo fout is dat het goed wordt, heb ik een zwak. De film heeft alle ingrediënten van een hersenloze, 1-ster, niet het bekijken waard, pulpfilm in overvloed.................. maar hier werkt het! Swayze, Elliott, muziek van Jeff Healey, de rednecks met het IQ van een doperwtje, gevatte dialogen, de vele kloppartijen en niet te vergeten Kelly Lynch maken deze film alles bij elkaar merkwaardig aantrekkelijk. Als mij gevraagd zou worden een favoriete B-film uit te kiezen zou ik waarschijnlijk Road House noemen, en daarmee in zekere zin de film onrecht aandoen. 3*

avatar van Smallprint84

Smallprint84

Johnny bravo schreef:

Altijd een geinig filmpje gevonden, net in mijn nachtdienst ook weer even mee vermaakt.

Wat ik mij afvroeg is of iemand mij kan vertellen wat voor oude amerikaan dat is die swayze koopt in de film. (met de verborgen koplampen)

Ik heb t gevonden:

bij de dealer koopt ie een 1965 Buick Riviera (zie IMDB trivia)

avatar van orrymain

orrymain

4,5

Een topfilm destijds 3 keer in de bios gezien .Heerlijke over de top actie met heerlijke humor leuke dames en topacteur Mr Patrick Swayze jammer dat hij niet meer onder ons is.Ook goede rollen van Sam Elliot die zijn beste buddy speel,en heerlijke bad guy Ben gazarra.

avatar van Beertje45

Beertje45

Aardige film met Swayze die ik hier wel kan waarderen. De man, RIP, maakte veel films die net niet mijn ding waren, maar Black Dog, Ghost en Letters from a killer vond ik oké en dus ook deze Road House. Lijkt wel op een western met veel barfights en aardige muziek. Gevechten waren soms netjes in beeld gebracht. Een wel erg overacterende badguy. Sam Elliot is wel heerlijk als Wade Garrett.

avatar van schumacher

schumacher

Topfilm.

avatar van Movsin

Movsin

Knokfilm waarbij tanden, kaakbenen en inboedels aardig voor de bijl gaan...

Vlotte ontspanning met de nodig actie.

Schouders ophalen maar toch ook een beetje niet zwaarwichtig genieten.

avatar van gauke

gauke

Om deze productie te kunnen waarderen moet je denk ik een beetje van de oude westerns houden. In ieder geval zit er zoveel actie in deze (soort van) B-film dat je kop bijna ontploft. Het verhaal kent een voorspelbaar zwak plot en zit vol met stereotypen. Het lukt Patrick Swayze om zo'n beetje iedereen in elkaar te slaan maar een sterke persoonlijkheid vond ik hem geen moment.

avatar van ipman-99

ipman-99

"I used to fuck guys like you in prison." ... " !!!

Fantastische Actiefilm (Zoveelste Heropfrissing) !!! Fantastische Actiefilm met een heerlijke charismatische Patrick Swayze.

De actie knalt van het scherm en is zonder enige twijfel één van mijn favoriete Actiefilm(s) !

Sam Elliot is zijn heerlijke 'buddy' en zijn goede vriend in de film.

Kelly Lynch is zo'n frisse en mooie verschijning ..., geweldige rol als Doc !

Ben Gazarra speelt een heerlijke slechterik en doet dit met verve.

Marschall R. Teague alias Jimmy speelt echt een geweldig badguy en het gevecht tegen Patrick Swayze

heb ik altijd al geweldig gevonden! De actie en gevechten wisselen elkaar af in een moordend tempo.

De muziek van Jeff Healey is geweldig, kippenvel. Jeff Healey is gestorven op 2 Maart 2008.

avatar van Sid-the-gekste

Sid-the-gekste

Heerlijke actie vechtfilm.. Met goede acteurs.. Patrick Swayze en Kelly Lynch en Sam Elliott en meer goede acteurs..

Kijkt lekker weg..

4.0 Waard

avatar van fun in acapulco

fun in acapulco

Ik heb de soundtrack op LP, die beter is dan de film. Jeff Healey rocks. Swayze sucks.

avatar van yorgos.dalman

yorgos.dalman

Topper in het rijtje van 'guilty pleasure'-films.

avatar van edwinoudenes

edwinoudenes

Elk kwartier goede muziek.. Top!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Heerlijk dit soort oldies. De glorietijd dat ik nog echt lekker actief oude (actie/macho)filmpjes aan het ontdekken was, is af en aan een beetje verwaterd. Maar wat ik merk is dat ik voor dit soort films (Cannon, MGM) nog steeds niet te oud ben en dat ze gewoonweg altijd goed te verhapstukken zijn. Road House stond 10 jaar geleden ook al op mijn watch-list, maar steeds heb ik hem maar laten voorbijgaan. Nu laatst eindelijk maar eens aanschouwd, en dit is gewoonweg weer het oude gevoel van die tijd (voor velen uiteraard een gevoel van het einde van de jaren 80 )

Road House straalt uit als weer een machofilm, waarin Patrick Swayze een piekfijne rol neerzet als uitsmijter Dalton die overgeplaatst wordt in de buitengewone club Dubble Deuce. Maar Dalton is echter niet het type stoere jongen die wilt pronken met zijn gebalde vuisten en spierballen. In plaats daarvan drinkt hij gewoon noncheland zijn koffie aan de bar, en bemoeit zich liever niet al te snel ergens mee. Zelfs al ontstaat er een ware oorlog in het café... zolang hij met rust gelaten wordt zal hij ook niks doen, en vechten is ook het laatste wat hij wilt. Schooiers met een grote bek vind hij niet eens waard om mee te vechten, en hij probeert, als het echt uit de hand loopt, het eerst met beleefde woorden op te lossen. En ja, als zijn auto weer eens vernield word.... tja, dat krijg je er wel eens van. Kijk, nu hebben we het over een ECHTE actieheld.

Hij krijgt echter wel problemen als hij er een paar roekeloze medewerkers uitgooit, omdat Dubble Deuce in zijn macht ligt. Dat word niet echt op de prijs gesteld en daar ontstaat al heel beroering van, waarbij Dalton op de zwarte lijst komt te staan, en waarbij zijn "crush" wordt bedreigd. Dat loopt ook weer eens uit tot een ouderwets heerlijke samenloop. Good guys vs. the Bad guys mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Road House, ja.... ik vond het gewoon een enorm toffe en heerlijke film die ik echt veel eerder had moeten kijken. Regelmatig worden we ook getrakteerd op lekkere oude rockmuziek (voornamelijk de optredes in Double Deuce) Het acteerwerk is ook erg gestroomlijnt en vooral de mopperende Emmet had zo zijn ideale aanwezigheid, zo ook Sam Elliot, Kelly Lynch, en Brad Gazzara, die lekker een stereotye bad guy mag neerzetten. Aan het einde worden we nog even getrakteerd op een lekkere actie-scene, en een typische liefdesscene. Gewoon zoals dit soort films horen. Opmerkelijk vond ik ook dat Road House werd omschreven als de beroerdste film in de geschiedenis, terwijl dit er juist nog eentje is waarin het stoerdoenerij niet voorop staat. Ja, serieuze criticie nuanceren ook helemaal niks.

Toppert!

avatar van Thorak

Thorak

Deze film heb ik toentertijd echt minimaal eens per maand gezien volgend mij! Vreselijk goede film, maar ik kan me nog wel herinneren dat de recensies toen ook heel wat minder waren over deze film. Nooit veel van begrepen...

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Aan de ene kant vind ik deze film erg tof. De jaren '80 sfeer komt op een geweldige manier naar voren en de muziek van de Jeff Healey band is erg tof.

Helaas is het verhaal dan wel weer wat te dun en is Swayze's personage te standaard om het de hele film boeiend te houden. De film had van mij wel een half uur korter mogen zijn, want sommige scenes zijn nu wel erg lang.

Maar goed, verder wel een vermakelijke 80's film voor de liefhebbers. En nu weet ik eindelijk waar Peter Griffin in Family Guy naar refereert.

Exxon schreef:

Het is dat ik er geen poster van kan vinden anders had ik hem toegevoegd. Road House 2 lijkt me nou niet echt een goeie film...

Staat er al op: Road House 2: Last Call (2006)