Genre: Actie / Avontuur
Geregisseerd door: Peter MacDonald
Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Adewale Akinnuoye-Agbaje en Steven Berkoff
Gesproken taal: Tsjechisch, Frans en Engels
Plot Legionnaire
"A fugitive from a killer. A remote outpost. A fight to the death."
Alain Lefevre (Jean-Claude Van Damme) is een Franse playboy die verliefd wordt op de vriendin van een gevaarlijke maffiabaas. Wanneer de maffiabaas achter hun verboden affaire komt, vlucht Alain voor zijn leven. In Noord-Afrika gaat hij in dienst bij het genadeloze Franse Vreemdelingenlegioen. Het Legioen staat onder commando van een gewelddadige officier en Alain moet zich zien te redden te midden van onbetrouwbare, agressieve collega's en de bloeddorstige guerrilla's. Na zijn diensttijd wil hij terugkeren naar Parijs om de maffia aan te pakken. Maar het zover is, zal hij eerst de nodige overwinningen moeten behalen.
Alain Lefevre
Julot
Q so lang
ik hou wel van dit soort films veel actie en goed verhaal ik geef hem 5 sterren
sherena
Ik dacht... Waneer komt er nu eens eindelijk actie.... Wat je gewend bent van van damm. Toen was hij afgelopen.
Echt de stomste film die ik heb gezien
Leland Palmer
Coole film man! Van Damme vermaakt je weer de hele film met zijn geweldige humor en rake klappen! Natuurlijk zijn het verhaal en de acteerprestaties niet optimaal maartoch....redelijke film!
* * 1/2
Mescaline
Wat zijn veel mensen negatief over deze film..?
Van damme respecteer je of je doet het niet en zoniet kijk dan of zijn films niet of stem gewoon niet..
Het valt me op dat al zijn films laag staan en ik vind dat dat niet moet kunnen..
Het verhaal is mooi in beelgebracht de actie is prima gefilmd en zelfs emoties die goed geacteerd waren en goed overkwamen!.
4 sterren. wel verdiend orgineel en goed uitgewerkt.
DragQueen
Goede film, met een vrij sterk verhaal. dat overigens mooi in beeld is gebracht. van damme acteert goed, en speelt een leuke hoofdrol. de actie is wat minder als dat we van hem gewend zijn, maar dat maakt hier naar mijn mening niet zoveel uit. al met al een vermakelijke film om te kijken. is weer net wat anders als je van van damme gewend bent. maar hierdoor absoluut niet minder. ik geef hem 3,5 sterren.
Weertenaar
Het zal ook nooit wat worden met Jean Claude van Damme films: 2.00
Met alle respect voor de Belg, maar de films waarin Jean Claude van Damme meespeelt zijn grotendeels allemaal matig tot slecht te noemen (althans, de films die ik van hem ken). Ik ben absoluut geen Belgenhater, integendeel, maar de meesten zullen het toch met me eens zijn dat hij geen echte meerwaarde is voor de meeste films. Voor Moviemeter heb ik alleen Inferno gezien waarin hij meespeelde, en daar vond ik hem iets beter dan in Legionnaire. Maar meer daarover straks.
Het concept waar Legionnaire op leunt is best aardig, maar de film word een beetje om zeep geholpen door een aantal foutieve keuzes. Het is hier al meer dan eens gezegd, en ik sluit me er bij aan: de keuze van Lefevre om naar het vreemdelingen legioen te gaan raakt kant noch wal. Het slaat helemaal nergens op dat hij hierheen wil, en is de reden die ik ergens las dat dat komt omdat hij een poster daarover zag wel erg goedkoop. Sterker nog, met die poster probeert men de indruk te wekken dat de keuze van Lefevre voor het vreemdelingen legioen juist wel ergens op gefundeerd is. Als hij zoveel van zijn geheime liefde had gehouden lijkt het me toch sterk dat hij dit ontvlucht via dat vreemdelingen legioen... De keuze voor het vreemdelingen legioen had een stuk beter onderbouwd kunnen zijn als hij bijvoorbeeld aan lager wal is geraakt, en hier door een vriend ingepraat word. Kortom, een ander begin van de film had wellicht beter uitgepakt. Maar goed hier moeten we ook niet te lang bij stil blijven staan, vanaf het moment dat hij dat legioen ingaat gaat het met de film iets de goede kant op, maar het verhaal word nooit echt heel sterk.
Tja dan het acteren. Ik ken niet heel veel mensen die Jean Claude van Damme roemen om zijn geweldige acteerprestaties, en daar hoor ik ook zeker niet bij. Vooral de eerste vijftien tot twintig minuten is het echt beneden alle peil wat onze zuiderbuur laat zien. Had een willekeurig iemand van de straat getrokken, en die had het op zeker beter gedaan dan van Damme... Wat een beschaming. Na die eerste twintig minuten vergaat het hem iets beter, maar het blijft huilen met de pet op. De bijrollen zijn over het algemeen wel aardig, maar enkel Adewale Agbaje als Luther vond ik er echt bovenuit steken.
Het realisme is in dit soort films moeilijk te beoordelen, dus daar ga ik ook niet heel veel woorden aan vuil maken. De keuze voor het vreemdelingen legioen daar heb ik het over gehad, dat is verre van realistisch, en daar gaat sowieso al een vol punt mee verloren. Verder zijn de actiescenes niet heel erg denderend, en is het gevecht met die arrogante gast in het legioen als ze gaan eten wel erg doorzichtig in de film gepropt. Waarschijnlijk vonden de producers het zelf ook wel erg lang duren voordat er weer eens wat gebeurde, dus nood breekt in dit geval wetten.
De special effects zijn het beste onderdeel van de film, voor zover je van een goed onderdeel kan spreken bij deze film. Men had een heel fort tot de beschikking om lekker huis te houden, en dit heeft men dan ook niet nagelaten. De explosies zijn stuk voor stuk zeer aardig, al gaan de slachtoffers hiervan in sommige gevallen wel erg gemaakt naar de grond. De coordinatie van de gevechten is in bijna alle gevallen zeer rommelig, en loopt iedereen maar wat door elkaar heen te rennen, zowel bij de vijand als bij de legionnaires. Verder speelt deze film zich af in 1925, maar op de een of andere manier heb ik de sfeer van die jaren amper een seconde echt geproeft. Al waren de locaties toch echt niet slecht uitgekozen.
Legionnaire had op zich best wel wat kunnen worden als men het begin van de film, of juist de keuze voor het vreemdelingen legioen anders had aangepakt. De keuze van Lefevre om naar die vreemdelingen legioen te gaan hangt nu als een zwaard van damocles boven de film, en dat is best jammer. Over het acteren van Jean Claude van Damme kunnen we kort zijn, dit lijkt gewoon echt helemaal nergens naar. Zo slecht als hij het eerste kwartier speelde heb ik, werkelijk waar, zelden gezien in een film. Verder stelt de film inhoudelijk erg weinig voor, en zijn de actiemomenten op de vingers van een hand te tellen. Niet echt iets voor Van Damme zou je denken, die toch veelal schittert in keiharde knokfilms. Legionnaire slaat de plank op een aantal punten volledig mis, en dat vertaalt zich naar een zwakke beoordeling: 2.00
steventje
Als Vandamme fan vond ik deze film best te pruimen, niet een van zijn betere maar ook geen slechte.
Ik vond de locaties mooi gefilmd, alleen miste ik wat vrouwelijk schoon in de film.
Die Hard,Willis
Laag gemiddelde voor deze film.
De film heeft mij de gehele tijd vermaakt.Het acteren vond ik ook zeker niet slecht.
black_shadow
Niet echt de beste van Van Damme, deze film heeft me nergens kunnen boeien, Van Damme kan veel beter.
The Last
Ik vind dit juist wel een van de betere Van Damme.
M.Goodkat
laatse film waar ik van damme nog iets vond, die tijden jaren 90' waarin hij superieur was zijn voorbij spijtig genoeg
Lennert
Dit begin is naar mijn optiek dan ook het zwakste gedeelte van de film met onlogische plotwendingen en zeer matig acteerwerk. Het verhaal zal verder nooit echt verbeteren, maar het acteerwerk (helemaal van enkele andere acteurs die ik niet bij naam weet) verbetert wel aanzienlijk. In tegenstelling tot de meeste van Damme films hebben we hier dan ook niet echt te maken met een volbloed actie film, maar meer een actie/oorlogscombinatie wat in ieder geval voor mooie woestijnshots zorgt.
De film heeft weinig tot geen martial arts (wel wat boksscenes), maar wel interessante karakterontwikkelingen en grootse gevechtsscenes die het stroeve begin doen vergeten. Het einde was voor mij wat onverwacht, maar in ieder geval wel gepast. Legionnaire is een vreemde, soms wat melodramatische film, die echter toch wel entertaint en net iets meer diepgang heeft dan de gemiddelde actiefilm.
kArIzMa_Movie
Ook een film die ik destijds vaak heb bekeken. Een leuke film, Van Damme doet het aardig goed hier. Een film die bedoeld is voor de actieliefhebbers. 3,5* Vind de andere poster trouwens beter.
Movie Jim
Sterk verhaal en het komt erg realistisch over. Jean-Claude van Damme is ook een heel goede acteur. Alleen het einde is niet zo leuk voor de rest wel een topper.
Big Fish
Bij de films van Jean Claude van Damme moet je niet te veel inhoudelijk denken, bij dit soort films draait het om de acties zoals vechtpartijen. Als je er te diep over nadenkt schiet het niet op, jean claude van damme moet het hebben van zijn spectaculaire trappen en niet zijn acteerwerk
Maar een mooi jeugdsentiment: 5*
Donkerwoud
Hij viel mij wel mee, mits het verstand geheel op nul gezet is. Van Damme schittert als bonkige screen presence zoals het een B-film in het actiegenre betaamt.
Ik heb slechtere van hem gezien.
underwearhero
Van Damme acteert best goed in deze film.
Heb soms het idee dat mensen actiehelden als Van Damme of Stallone uitmaken voor slechte acteurs omdat ze het van hun spieren en actiescénes moeten hebben (net zoals van een mooie vrouw vaak word gedacht dat ze dom is).
Nu zeg ik niet dat ze geweldige acteurs zijn maar Van Damme deed het goed in deze rol. Het probleem is dat de film zelf niet echt goed was op een paar scénes na misschien.
Kr!kke
Ik vind het echt een steengoede film... Van Damme zie ik over het algemeen altijd graag bezig, maar in deze film vind ik het verhaal ook echt goed (nu ja, "verhaal"..., het gaat mij gewoon om de bestorming van dat fort dat ik wel leuk vond)
Bart Simpson
Ik heb vroeger ook deze film heel erg vaak gekeken, ik heb deze film zelfs nog op VHS!
Van Damme, Stalone, Bruce Lee, Jackie Chan, Arnold allemaal de échte actie-filmd helden van vroeger. Het kan mij echt weinig schelen wat mensen van hun acteerwerk vinden of wat ze van hun films vinden... alleen ik vind hun films gewoon enorm gaaf! Vroeger keek ik altijd met vrienden/familie naar hun films, altijd wel een leuke avond. Die tijden zijn jammer genoeg voorbij en jammer genoeg zien we deze acteurs nog maar weinig terug in films tegenwoordig. Al is het logisch waarom we Bruce Lee nu nog maar zo weinig zien..
En deze film krijgt een welverdiende 4.0*

charmed one
deze film was wel aardig. ik vind het een van de mindere film van van damme. maar hij is nog wel spannend.
Aardige actie film en van damme meer met geweer als met de vuist.
movie fan
goede film , 1 van van damme zijn betere films naar mijn mening . heb me goed vermaakt
.film had misschien ietsjes langer gemogen .
MovieMind
Een behoorlijk aardig filmpje.
Je moet wel een beetje van dit genre houden..
Maar in mijn ogen 1 van van Damme's beste films.
Eindelijk een film met een (ook al is het een flinterdun) verhaal.
Q Jones
Goede film van van Damme ook al boren critici deze film met de grond gelijk, ik vind dat volkome onterecht. Het is namelijke een actie film met een kleine boodschap; dat je vrienden er altijd voor je horen te zijn en je ze nooit in de steek moet laten. Ook vind ik dat van Damme goed in vorm is in zijn rol als Franse legionair en perfect gecast. Ik vind het leuk dat ze voor een actie film dit onderwerp kiezen want het is nog niet veel vertoont bij mij weten
daxclusive
Een goede film van Van Damme, maar... Eerlijk is eerlijk, ik heb betere van hem gezien.
De verhaallijn sprak me aan, maar viel behoorlijk tegen naar mate ik verder keek.
Het acteerwerk van Van Damme is gewoon top. Totaal plaatje 3*
LordHawHaw
Verrassend goede film met JC Van Damme.
Gewoonlijk ben ik geen fan van actiefilms maar dit is ook niet ecth een pure actiefilm , eerder één in de ruime zin van het woord.
Maar ditmaal kon het verhaal mij boeien en dat heb ik zelden bij actiefilms, ook zijn er mooie shots van woestijn en vrij leuke gevechten met goede special effects.
Het is een goede film om een avond mee te vullen zou ik zo zeggen
RuudC
Met uitzondering van JCVD is dit de eerste keer dat ik naar een film van Jean-Claude van Damme zit te kijken, zonder dat het een van Dammefilm is. Legionnaire is een alleraardigst oorlogsdrama. De locatie en de tijd zijn nog redelijk origineel. Hetzelfde geldt voor de hoofdpersoon die toetreedt tot het vreemdelingenlegioen. De reden daartoe is wel heel erg onbenullig inderdaad. Daarnaast is het erg jammer dat de typische eigenschappen niet aan het licht komen in een film als deze. Het verhaal had daar een stuk interessanter van kunnen worden. De kracht van deze film zijn naar mijn idee niet zozeer de actie (wel aardig, daar niet van), maar eerder de vriendschappen en het verraad dat volgt in de film. Erg leuk gedaan met prima acteurs. Toch had hier wel meer in gezeten, maar aan de andere kant zou het redelijk belachelijk zijn wanneer Jean-Claude een leger Riffijnen met karatetrappen zou bewerken.
Tarkus
Een van de betere filmen met Jean-Claude Van Damme.
Goed verhaal en goede vertolkingen.
patrick17
Prima film van Jean Claude. Zit een verhaal in en er zitten ontknoppingen in die ook verrassend genoemd mag worden.
Het begint meteen goed met een lekkere boksduel daarna zakt het verhaal af naar
het legioen.

Until Death
Actie / Drama, 2007

Kickboxer
Actie / Thriller, 1989
rebelvechtsportenshepherdmoroccoforeign legionaire zwaardgevechtwraakslagveldvuurgevechtsoldaatstrijdwoestijngevechtbehind enemy linesjaren 20action hero