Genre: Actie / Avontuur
Geregisseerd door: Peter MacDonald
Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Adewale Akinnuoye-Agbaje en Steven Berkoff
Gesproken taal: Tsjechisch, Frans en Engels
Plot Legionnaire
"A fugitive from a killer. A remote outpost. A fight to the death."
Alain Lefevre (Jean-Claude Van Damme) is een Franse playboy die verliefd wordt op de vriendin van een gevaarlijke maffiabaas. Wanneer de maffiabaas achter hun verboden affaire komt, vlucht Alain voor zijn leven. In Noord-Afrika gaat hij in dienst bij het genadeloze Franse Vreemdelingenlegioen. Het Legioen staat onder commando van een gewelddadige officier en Alain moet zich zien te redden te midden van onbetrouwbare, agressieve collega's en de bloeddorstige guerrilla's. Na zijn diensttijd wil hij terugkeren naar Parijs om de maffia aan te pakken. Maar het zover is, zal hij eerst de nodige overwinningen moeten behalen.
Alain Lefevre
Ja ik ook; Maar je hoopt op beter he; LMB'tje
FisherKing
LMB'tje:
Laat, Moe en Biertje .
Uitdrukking voor films die je zeker niet klaarwakker kunt (of mag ) bekijken. Vaak worden de slechtere films hiermee aangeduid.
Bron (FK)ª
sydney
Laat, Moe en Biertje .
Bron (FK)ª
Ik vind het meer een AZD (aardslui, zat en dronken)
Bron: Spa.
GerwinF

ehhh.....woehahahaha!
AHWA
Ik vond hem aardig, maar vervelend. Aardig vervelend dus.
Pacino88
Zeker een goeie film,één van de betere van damme's.Maar hier probeert iedereen hem te vermijden omdat hij van van damme is,zeker onterecht.
grat
helemaal mee eens. omdat het een van damme film is.
krijgt hij al snel een 2. maar deze film moet gewoon.
minimaal een 3 krijgen.
Sphodros
Niet echt mee eens.
Hij is wel van damme maar dit vind ik juist één van de slechtste. deze film krijgt van mij een 2.5.
LittleBox
O bah, Van Damme. Verdamme. Echt, ik probéér er naar te kijken en doe heus mijn best maar de films zijn gewoon vreselijk slecht.
Nomak
Ik weet nog dat ik deze in de videotheek zag liggen en dacht woow weer een Van Damme film die ik gewoon MOET zien. Jammer genoeg was ik een beetje teleurgesteld na afloop. Hij hoort niet bij de beste Van Damme films.
2,5
Captain Pervert
Ik vond hem vooral saai en steeds meer van hetzelfde met die gevechten in de woestijn. Eén van de mindere Van Damme films wat mij betreft, zijn eerste films en die van de laatste jaren zijn veel beter.
100%VANDAMME
Hele mooie film, super geacteerd, het verdreid van alain kwam goed over, van damme je bent de beste. 5 sterren
koreaan
Ik ben het totaal niet eens met 100% van damme
Slechte film geen kwaliteit, slecht verhaal.
Mr Confused
De belgen zijn kontneukers zongen ze in deze film. Zou hij vergeten zijn dat hij er zelf één is? Vul maar zelf in. Kontneuker of Belg.
kArIzMa_TuRk
vond hem een goeie Van Damme film. goed geacteerd en een goed verhaal. krijgt een goeie *** van mij..
Drazenko
Hier en daar wat geschiet. Voor de rest valt er niks te beleven voor een actie fan.
Anjin
Zijn ze toch ook kijk maar naar urb. anus.....
Goodfella_90
Ik ken een Legionnaire persoonlijk en dit zal ongetwijfeld niet dicht bij de werkelijkheid komen, ook al kan ik me bar weinig meer van de film herinneren.
Fangs (crew films)
De grotere nadruk op het dramatische gedeelte doet deze Van Damme-film de das om. Ook het verhaal is erg mager en de reden waarom Van Damme besluit zich bij het Vreemdelingenlegioen aan te sluiten slaat nergens op. Pluspunt is dat de (voor een Van Damme-film schaarse) actiescènes in orde zijn. > 2*
maxcomthrilla
Geen film voor mij dit. Slecht onderhouden verhaal, matige actie momenten maar vooral teveel van hetzelfde waardoor alles eenzijdig gaat aandoen en nooit bijzondere momenten kent. Met als trieste eindmonoloog: wij laten je leven, maar als ze ons niet met rust laten dan weten ze wat ze kunnen verwachten Tegen wie men dit zei? Dat is ook al geen verrassing. 1*
tuureluur
ik vond deze film redelijk te doen de dekoren waren in orde en het verhaal opzich sloeg wel ergens op, om te ontkomen van de maffia gaat hij dus dat legioen in en als je hebt opgelet zie je dat hij in de film een poster ziet vandaar dus 3,0.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Until Death
Actie / Drama, 2007

Kickboxer
Actie / Thriller, 1989
rebelvechtsportenshepherdmoroccoforeign legionaire zwaardgevechtwraakslagveldvuurgevechtsoldaatstrijdwoestijngevechtbehind enemy linesjaren 20action hero