• 9.374.369 stemmen

Legionnaire (1998)

Actie / Avontuur | 95 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Peter MacDonald

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Adewale Akinnuoye-Agbaje en Steven Berkoff

Gesproken taal: Tsjechisch, Frans en Engels

Plot Legionnaire

"A fugitive from a killer. A remote outpost. A fight to the death."

Alain Lefevre (Jean-Claude Van Damme) is een Franse playboy die verliefd wordt op de vriendin van een gevaarlijke maffiabaas. Wanneer de maffiabaas achter hun verboden affaire komt, vlucht Alain voor zijn leven. In Noord-Afrika gaat hij in dienst bij het genadeloze Franse Vreemdelingenlegioen. Het Legioen staat onder commando van een gewelddadige officier en Alain moet zich zien te redden te midden van onbetrouwbare, agressieve collega's en de bloeddorstige guerrilla's. Na zijn diensttijd wil hij terugkeren naar Parijs om de maffia aan te pakken. Maar het zover is, zal hij eerst de nodige overwinningen moeten behalen.

avatar van tom

tom

ik probeer deze altijd te ontlopen...

avatar van FisherKing

avatar van FisherKing

FisherKing

LMB'tje:

Laat, Moe en Biertje .

Uitdrukking voor films die je zeker niet klaarwakker kunt (of mag ) bekijken. Vaak worden de slechtere films hiermee aangeduid.

Bron (FK)ª

avatar van sydney

sydney

LMB'tje:

Laat, Moe en Biertje .

Bron (FK)ª

Ik vind het meer een AZD (aardslui, zat en dronken)

Bron: Spa.

avatar van EmDee

EmDee

haha, lol

avatar van VanDamme

VanDamme

van zo'n soort film hou ik nie van

avatar van IamBernie

IamBernie

Wat !? Hoezo niet dan ? Van Damme speelt er gvd in !

avatar van GerwinF

GerwinF

Wat !? Hoezo niet dan ? Van Damme speelt er gvd in !

ehhh.....woehahahaha!

avatar van AHWA

AHWA

Ik vond hem aardig, maar vervelend. Aardig vervelend dus.

avatar van Eraser

Eraser

zo erg is deze film toch nie 3.5*

avatar van Pacino88

Pacino88

Zeker een goeie film,één van de betere van damme's.Maar hier probeert iedereen hem te vermijden omdat hij van van damme is,zeker onterecht.

avatar van grat

grat

Pacino88 schreef:

helemaal mee eens. omdat het een van damme film is.

krijgt hij al snel een 2. maar deze film moet gewoon.

minimaal een 3 krijgen.

avatar van Sphodros

Sphodros

Pacino88 schreef:

Niet echt mee eens.

Hij is wel van damme maar dit vind ik juist één van de slechtste. deze film krijgt van mij een 2.5.

avatar van Timmy757

Timmy757

Ik vind hem ook wel zeer te pruimen 3,5*.

avatar van LittleBox

LittleBox

O bah, Van Damme. Verdamme. Echt, ik probéér er naar te kijken en doe heus mijn best maar de films zijn gewoon vreselijk slecht.

avatar van mikey

mikey

Tja deze film is nogal mager. 2

avatar van Nomak

Nomak

Ik weet nog dat ik deze in de videotheek zag liggen en dacht woow weer een Van Damme film die ik gewoon MOET zien. Jammer genoeg was ik een beetje teleurgesteld na afloop. Hij hoort niet bij de beste Van Damme films.

2,5

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik vond hem vooral saai en steeds meer van hetzelfde met die gevechten in de woestijn. Eén van de mindere Van Damme films wat mij betreft, zijn eerste films en die van de laatste jaren zijn veel beter.

avatar van 100%VANDAMME

100%VANDAMME

Hele mooie film, super geacteerd, het verdreid van alain kwam goed over, van damme je bent de beste. 5 sterren

avatar van koreaan

koreaan

Ik ben het totaal niet eens met 100% van damme

Slechte film geen kwaliteit, slecht verhaal.

avatar van Mr Confused

Mr Confused

De belgen zijn kontneukers zongen ze in deze film. Zou hij vergeten zijn dat hij er zelf één is? Vul maar zelf in. Kontneuker of Belg.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

vond hem een goeie Van Damme film. goed geacteerd en een goed verhaal. krijgt een goeie *** van mij..

avatar van Drazenko

Drazenko

Hier en daar wat geschiet. Voor de rest valt er niks te beleven voor een actie fan.

avatar van Anjin

Anjin

Mr Confused schreef:

Zijn ze toch ook kijk maar naar urb. anus.....

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Ik ken een Legionnaire persoonlijk en dit zal ongetwijfeld niet dicht bij de werkelijkheid komen, ook al kan ik me bar weinig meer van de film herinneren.

avatar van a bronx tale

a bronx tale

redelijk leuke film *3*

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

De grotere nadruk op het dramatische gedeelte doet deze Van Damme-film de das om. Ook het verhaal is erg mager en de reden waarom Van Damme besluit zich bij het Vreemdelingenlegioen aan te sluiten slaat nergens op. Pluspunt is dat de (voor een Van Damme-film schaarse) actiescènes in orde zijn. > 2*

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Geen film voor mij dit. Slecht onderhouden verhaal, matige actie momenten maar vooral teveel van hetzelfde waardoor alles eenzijdig gaat aandoen en nooit bijzondere momenten kent. Met als trieste eindmonoloog: wij laten je leven, maar als ze ons niet met rust laten dan weten ze wat ze kunnen verwachten Tegen wie men dit zei? Dat is ook al geen verrassing. 1*

avatar van tuureluur

tuureluur

ik vond deze film redelijk te doen de dekoren waren in orde en het verhaal opzich sloeg wel ergens op, om te ontkomen van de maffia gaat hij dus dat legioen in en als je hebt opgelet zie je dat hij in de film een poster ziet vandaar dus 3,0.