Genre: Romantiek / Drama
Met onder meer: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman en Paul Henreid
Gesproken taal: Duits, Frans, Italiaans en Engels
Releasedatum: 31 juli 1947
Plot Casablanca
"They had a date with fate in Casablanca!"
Tijdens de Tweede Wereldoorlog runt de verbannen Amerikaan Rick Blaine een bar in Casablanca. Rick krijgt twee belangrijke douane-papieren in z'n bezit. Als de Nazi Strasser in Casablanca arriveert, doet de plaatselijke agent Renault alles om hem te plezieren: zo belooft hij dat hij ervoor zal zorgen dat de Tsjecho-Slowaakse verzetsleider Victor Laszo de stad niet uit zal komen om naar de VS te vluchten. Tot Rick's verrassing arriveert Laszlo in Casablanca met Rick's oude liefde Ilsa.
Rick Blaine
Carl
Yvonne
Sam
Jordy
Erg mooie film. Ik moest er even doorheen kijken dat ik naar een zwartwit-film keek van 60 jaar oud, maar ik kan heel goed begrijpen dat dit zo'n klassieker is. De film ziet er prachtig uit, is erg goed geacteerd, en kent een erg mooi en verassend verhaal. 4 sterren.
Obiwannes
Dit is duidelijk een goede film, maar niet echt wat ik graag zie. Maar altijd leuk om naar te kijken.
Daar sluit ik me bij aan. Goede film, maar niet pakkend genoeg (voor mij).
Goodfella
Over het algemeen heb ik het niet zo op 'oude' films zoals deze, maar dit is toch wel een erg goede film! Leuke cast (al loopt hoofdrolspeler Bogart er een beetje als een natte dweil bij), heel goed geacteerd, mooi verhaal, leuke humor... Heel leuk dus, stukken beter dan Citizen Kane...
Ramon K
Mensen, deze film kan dan wel een klassieker zijn, hij viel me echt tegen. Hij is niet slecht maar in de top 10 aller tijden hoort ie niet thuis. 3 sterren
Monsieur Psycho
Ramon K als je echt een klassieker wilt moet je Brief Encounter kijken, die is pas een klassieker.
Ramon K
Nog niet gezien, ik zal 'm gaan huren en kan ik je dan meteen Rashomon van Akira Kurosowa aanbevelen?!
Monsieur Psycho
Ik zal hem eens in de bieb gaan zoeken. En ik ben nu al benieuwd!
Jildou
Hmmm, lang geleden dat ik deze heb gezien, ik herinner me dat ik wel diep onder de indruk was, omdat ik nog nooit eerder een klassieker had gezien (hé, don't blame me, ik ben nog maar 15 hoor, toen was ik nog maar 13 ofzo..)
Maar ik geloof dat ik um wel leuk vond, totdat ik hem nog een keer zie geef ik hem eerst 4 sterren.
Tonyvdb
ja hoor, een all-time classic zonder enige twijfel. Humphrey Bogart schittert hier, zoals enkel hij dat kan (kon).
***** 5 op 5 *****
FisherKing
Ja Klassieker. "play it again Sam" en op het eind "this could be the beginning of a beautifull friendship,Louis "
Werkte even uit mijn geheugen: again is teveel
"Play it, Sam!" --------------------------------------------------------------------------------
Ilsa Lund: Play it once, Sam. For old times' sake.
Sam: [lying] I don't know what you mean, Miss Elsa.
Ilsa Lund: Play it, Sam. Play "As Time Goes By."
Sam: [lying] Oh, I can't remember it, Miss Elsa. I'm a little rusty on it.
Ilsa Lund: I'll hum it for you. Da-dy-da-dy-da-dum, da-dy-da-dee-da-dum... [Sam begins playing] Sing it, Sam.
Sam: [singing] You must remember this / A kiss is still a kiss / A sigh is just a sigh / The fundamental things apply / As time goes by. / And when two lovers woo, / They still say, "I love you" / On that you can rely / No matter what the future brings---
Rick Blaine: [rushing up] Sam, I thought I told you never to play---
Queto Yurlunyur
Het citaat luidt: "You know what I want to hear. You played it for her, you can play it for me. Play it!" (eerste zin uit mijn geheugen, tweede en derde van IMDb)
JWest
Ja, een geweldige film. Zag de film voor het eerst in 1992 (50-jarig jubileum) en sinds die tijd nog vele malen, boeit altijd. Nederlandse website over de Casablanca: http://www.casalinx.com
tovenaar
Gisteravond voor het eerst gezien. Net zoals bij veel oude films heb ik altijd even moeite om door het oude heen te kijken. Als een film dan nog interessant blijft, dan betekent dat meestal dat het geheel toch wel erg sterk gedaan is. Bij Casablanca had ik dat ook. Het verhaal blijft lekker interessant om naar te kijken en Bogart is de coolheid zelve voor die tijd.
Jordy
Van de vele klassiekers die ik de afgelopen twee jaar gezien heb is dit één van de films die me het meest bijgebleven is. Ook bij opnieuw zien (laatst gekocht) vond ik 'm weer erg mooi. De achtergrond van WOII, al de nationaliteiten in de bar, de mooie dialogen, coole Bogart, de pijnlijke blikken in de ogen van Bogart en Bergman. Net geen 4,5, maar zeker een film die ik de rest van m'n leven af en toe eens op ga zetten.
FisherKing
thanks Jordy, moet meteen weer denken aan When Harry met Sally en ze liggen samen via de telefoon naar deze film te kijken, erg mooie scene.
yosemite44
"AMSTERDAM - Jennifer Lopez en Ben Affleck gaan waarschijnlijk samen in de verfilming van Casablanca spelen. Het duo, dat deze zomer wil gaan trouwen, zijn momenteel in onderhandeling voor de rollen die in het origineel door Humphrey Bogart en Ingrid Bergman vertolkt zijn" (de Telegraaf)
say it ain't so
bioscoopzaal
Ugh
Er is trouwens toch al een vervolg op Casablanca (de titel ontschiet me even), maar een remake is ECHT NIET NODIG!
Pablito
Van grootheidswaanzin gesproken.Hier is het woord 'pretentieus' toch wel op zijn plaats.
Vijf jaar, een kind en een echtscheiding verder kunnen ze beginnen aan hun remake van Kramer vs Kramer.
T.O.
Wat vervelend zeg, al die remakes, vooral van toppers als deze. Iedereen weet toch dat het niet beter kan?

jay73
Voor mij nu al een klant voor de flop 100.
BoordAppel
Voor mij nu al een klant voor de flop 100.
Nou, nou niet gelijk zo negatief allemaal. Met The Ring is bewezen dat het wel kan, een meer dan fatsoelijke remake maken. Maar van een klassieker een remake maken is wel een beetje blech.

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Online casino spellen die ook in films voorkomen

C'era una Volta il West
Western, 1968