Southland Tales (2006)
Genre: Komedie / Sciencefiction
Speelduur: 144 minuten / 160 minuten (Cannes Film Festival 2006)
Verenigde Staten / Duitsland / Frankrijk
Geregisseerd door: Richard Kelly
Met onder meer: Seann William Scott, Sarah Michelle Gellar en Dwayne Johnson
Plot Southland Tales
"Have a nice apocalypse."
In 2008 heerst er in Los Angeles een hittegolf van drie dagen, die uitmondt in een groot 4th of July feest. We volgen het leven van drie mensen. Als eerste is er Boxer Santaros, een acteur die voornamelijk bekend is uit actiefilms en last heeft van geheugenverlies. Ten tweede is er Krysta Now, een actrice uit pornofilms, die bezig is met haar eigen televisieshow. En als laatste is er Roland Taverner, een politieagent die nogal met zichzelf in de knoei zit.
Boxer Santaros / Jericho Cane
Roland Taverner / Ronald Taverner
Krysta Kapowski / Krysta Now
Private Pilot Abilene
Madeline Frost-Santaros
Fortunio Balducci
Bart Bookman
Dr. Inga Von Westphalen
Shoshana Kapowski
Serpentine
darkjaap
aan het verhaal te zien lijkt het me een drama film.. maar op moviemeter wordt het als komedie omschreven klopt dat ?
aangezien sean william scott er in mee speelt moet het bijna wel
Inland Rabbit
eh ja. lastig om hier een genre op te plakken, maar komedie in de meest conventionele zin van het woord, nee. Het is zeker een Komedie, maar dan meer een pre-apocalyptische vertelling met grote zwart komische scheuten en veeeel zelfspot. De cast werkt hiert nogal misleidend, in wat voor film te verwachten.
Pastichio Rocker
Iemand interesse in de UK-versie van deze film? Voor een tientje mag je 'm hebben.
Metalfist
Speciala editie?
Phoenix
Speciala editie?
Er is van deze film geen Speciale Editie. Maar goed, er staat dus wel de bonus "USIDent TV: Surveilling the Southland" (soort van Making Of) van 33 minuten op, en de film is de Director's Cut. Zie de link van Phoenix.
Goeie site trouwens, thanx!
Inland Rabbit
"en de film is de Director's Cut"
voor zover ik weet is zowel de Amerikaanse als de Engelse versie gewoon de versie van 144 minuten de Direcotors Cut zou de Cannes versie betekenen van 160 en naar mijn weten is die niet uit. Een ingekorte versie is er overigens ook niet, je tekst werkt dus ietsje misleidend Pastichio.
Zoals eerder gezegd biedt de Amerikaanse versie wat betrreft extra's meer en heeft het ook nog eens een mooiere hoes, dan is alleen de vraag of je voorkeur uitgaat naar regio 2 of dat het niet uitmaakt.
Wel dient gezegd te worden, dat ik een aanbod voor een tientje niet snel zou afslaan. De R1 versie is dan ook maar 11 euro, maar daar komen wel verzendkosten bij. Erg aantrekkelijk aanbod, voor wie hem dus niet heeft.
Pastichio Rocker
"en de film is de Director's Cut"
Nee, de Cannes versie is de originele versie. Kelly heeft speciaal voor de DVD release de film ingekort, ge-edit en nieuwe special effects toegevoegd. Dus wel degelijk een D.C. als je het mij vraagt.
Mijn versie is trouwens inclusief verzendkosten.
Knisper
In de bioscopen in de VS heeft ook gewoon de 144 minuten versie gedraaid. Hij heeft de orginele versie van 160 minuten ingekort na de felle kritiek in Cannes.
Pastichio Rocker
Ah, okee dan. Blijft het een D.C. imo.
Pastichio Rocker
Maar de film is dan regio 1?
Nee, regio 2.
Najade
Heb het na een uur al stop gezet, (wat ik overigens nooit zo snel doe) het ging echt nergens over, zo saai en langdradig!
Uier
- 2006 berichten
Ja, als je Elektra 5.0* geeft, dan kan ik me voorstellen dat Southland Tales iets te hoog gegrepen is.
Jammer dat sommige mensen niet eerst recensies van de film lezen, alvorens ze zich eraan wagen. De gemiddelde beoordeling valt wel erg laag uit, door mensen die de film kijken door de genrebepaling i.c.m. de cast.
Leland Palmer
Heb het na een uur al stop gezet
Je hebt de nieteens de helft gezien van de film. Stem dan ook niet a.u.b.
Knisper
Toch wel een gave film. Ik heb me bewust zo min mogelijk ingelezen in de film, omdat ik zo blanco mogelijk wilde beginnen. Dat viel aanvankelijk wel tegen. In het begin krijg je namelijk een enorme berg aan informatie en personages achter de kiezen en daarom duurde het tot pakweg de eerste driekwartier voordat ik de film zat.
Daarna gaat het lekker lopen en wordt de film ook echt goed. Een enorm sterk toekomstbeeld, dat misschien niet eens zo ver weg is. Vooral veel aandacht voor details viel mij op, waardoor die wereld echt compleet is. Ik vind het verder lastig om mijn vinger op te leggen wat er zo goed is; het is een meer een soort achtbaan, het werkt goed in ieder geval.
Sowieso een pluim aan Kelly voor deze cast. Ik wist al dat Gellar, Scott en The Rock er in speelde, maar dat daarnaast Justin Timberlake en Mandy Moore maakt het feest helemaal compleet. En dat het nog werkt ook, dat is het knappe. Vooral de eerste drie spelen echt fantastisch, eigenlijk jammer dat ze dan vooral vaak in troep spelen. Ik denk zelfs dat Gellar de rol van haar leven speelt.
Toch denk ik dat Kelly nog veel beter kan dan dit. En dan heb ik het vooral over zijn stijl, daar zit niet echt een lijn in. Iets te veel 'all over the place'. In de zin van: 'dit wil ik erin en dit ook' en daarom wordt het eindproduct ook minder. Liever iets minder referenties en je favoriete liedjes in een film proppen. Ik vond Donnie Darko daarom ook beter. Toch 4*, knap staaltje film dat ik zeker nog een keer ga kijken.
Teen horniness is not a crime is nu ook mijn favoriete nummer van de week
Pastichio Rocker
Ik zou het origineel (de Cannes-versie) wel eens willen zien.
Knisper
Er is al wat discussie geweest hier over Richard Kelly en de invloed van Donnie Darko op de mening over deze film. Daarom heb ik de cijfers vergeleken en en een paar leuke statistische feitjes gevonden. Conclusies mag u zelf zeggen.
-91 van de 131 (69,47%) stemmers hebben op zowel Southland Tales als Donnie Darko gestemd.
-Stemmers die Donnie Darko gezien hebben, geven Southland Tales een gemiddelde van 2,94 (hoger dan het huidige gemiddelde van 2,67).
-Stemmers die zowel Southland Tales. als Donnie Darko gezien hebben, geven Donnie Darko een gemiddelde van 4,34 (hoger dan het huidige gemiddelde van 4,01).
-Stemmers die beide hebben gezien en Southland Tales 2,5* of lager geven, geven Donnie Darko gemiddeld een 4,12
-Stemmers die beide hebben gezien en Southland Tales 3* of hoger geven, geven Donnie Darko gemiddeld een 4,5
-Stemmers die beide hebben gezien en Donnie Darko 5* geven (dat zijn er 38), geven Southland Tales gemiddeld een 3,47
-Stemmers die beide hebben gezien en Donnie Darko lager dan 4* geven (dat zijn er 13), geven Southland Tales gemiddeld een 2,77
-4 van de 91 (4,40%) van de stemmers die zowel op Southland Tales als Donnie Darko gestemd hebben, geven een hoger cijfer aan Southland Tales
Inland Rabbit
Nike heeft nu The Killers als tune. Ik schiet al gelijk in de lach als Ik I got Soul, but I'm not a soldier hoor. Waarschijnlijk kan ik dat nummer nooit meer serieus nemen
Brooklyn
Goede vraag. Ik vrees ergens dat dit helemaal niet meer wordt uitgebracht in Nederland
Knisper
Ik denk het wel hoor. Met namen als The Rock, Sarah Michelle Gellar en Seann William Scott, zou de distributeur wel gek zijn als ze het niet in de videotheek uitbrengen.
Inland Rabbit
mja maargoed, namen zijn nogal misleidend en de film doet het nu niet bepaald goed. Bovendien, was ie er dan niet allang geweest? achja
Knisper
Er staat een tijd geleden nog een bioscooprelease voor augustus gepland, dus nu die release gecanceld is, kan een best even duren voordat hij verschijnt. En of de namen misleidend zijn, daar heeft de distributeur natuurlijk maling aan.
Lad
Film spreekt me fel aan, waar kan ik deze vinden?
Pastichio Rocker
Film spreekt me fel aan, waar kan ik deze vinden?
Dieter123
In de winkel.
In welke winkel? Want in belgie kan ik deze film nergens vinden. Eveneens Léon en the fifth element zijn nergens te vinden.
In de winkel.
Wel via internet te bestellen uiteraard.

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Black Snake Moan
Drama / Romantiek, 2006

Diva
Actie / Thriller, 1981
zelfmoordbroer of zus relatiespionprophecymidden-oostenterroristouder-kindrelatieman vrouw relatienevadageheugenverliesallegorymass murderontvoeringchantageafghanistantijdreizenundercover agentmarxism smokkeltwin brotherfilm in filmsurrealismeinterraciale relatieend of the worldsamenzweringterrorismesplit personalitybig corporation doppelgängergovernment corruptionsouthern california alternate timelineenvironmental issueworld war iii mysterious pastabsurdismfourth dimension