• 9.372.317 stemmen

Rats - Notte di Terrore (1984)

Sciencefiction / Horror | 97 minuten

Genre: Sciencefiction / Horror

Alternatieve titel: Rats: Night of Terror

Oorsprong: Italië / Frankrijk

Geregisseerd door: Bruno Mattei

Met onder meer: Ottaviano Dell'Acqua, Geretta Geretta en Massimo Vanni

Gesproken taal: Italiaans

Plot Rats - Notte di Terrore

"Mutants of a nuclear disaster"

Honderd jaar na een nucleaire oorlog is de aarde totaal vernietigd. De maatschappij is verdeeld in twee fracties; de ondergrondse en de bovengrondse aaseters. Een groep aaseters op motoren komt op een dag een stadje tegen dat overspoeld is met vleesetende ratten.

avatar van Diesel

Diesel

De voorloper van Rats?

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Of The Rats?

avatar van Wouter

Campy rommel.

Gedraaid in een paar dagen voor een habbekrats.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Goedkope, saaie en veel te lange film. De affiche en enkel van de foto's zagen er veelbelovend uit, maar dat is wel meer het geval bij dit soort van Eurotrash.

Op Imdb gelezen dat regisseur Mattei dit ooit zijn beste film genoemd heeft. Wat zegt dat over het oevre van de goede man?

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

In een interview op deze DVD zegt ie dat hij al z'n films graag over zou doen

Maar deze film is af en toe best hilarisch, verschrikkelijk slecht acteerwerk en tenekrommende dialogen. Absoluut GEEN spanning, maar mits je in de juiste stemming bent (of natuurlijk met een stel kameraden en de nodige alcoholische versnaperingen ) is dit best lachwekkend.

Ben wel met het commentaar eens dat de film wel wat korter had gekund.

avatar van kneuckeretto

kneuckeretto

jeeeeeses wat is dit slecht! Hier heb je inderdaad heel erg veel drank bij nodig om dit uit te kunnen zitten.

In ieder geval heb ik erg moeten lachen om het gebrek aan acteertalent en verschrikkelijk afgrijselijke dialogen en fopwinkeleffecten.

Die eikel die deze film maakte heeft ook een beetje teveel gekeken naar de videoclip van Pia Zadora en Jermaine Jackson, ook het decor zag eruit als de gemiddelde jaren '80 videoclip. Echt heel erg slecht en goedkoop. Dit moet je alleen zien als je in een supermelige bui bent.

avatar van Exploitation

Exploitation

Dat einde is echt hilarisch! Ik geloofde echt mijn ogen niet.... hoe slecht....

avatar van kirk douglas

kirk douglas

het verhaal van deze film begint niet eens slecht.
houtirige acteurs waaronder een die continu aan het schreeuwen slaat en een zeer goedkoop decor, daarbij een hoop ratten en wat gore.
jammer genoeg slaat naar een minut of 15 de verveling toe.
de acteurs handelen ook nog eens erg dom.
wat doe je bijv. als een vriend van je door ratten wordt aangevallen?
juist : je steekt hem in de brand!!!!!!

dat mattei nog slechter kan heeft hij wel bewezen met o.a. cruel jaws.
desondanks is dit hier niet al te best.

avatar van kirk douglas

kirk douglas

deze film werd destijds ook als vervolg op ''escape from the bronx''en ''bronx warriers'''verkocht en is in duitsland als ''the riffs 3'' op red edition verkrijgbaar,daar bijde films daar als ''the riffs 1en2'' verschenen zijn.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Slechte horror.

Als je het begin al ziet weet je wat je eigenlijk een beetje moet verwachten. Vooral die knullige, maar vooral domme personages zegt het al. In het begin komen ook gelijk wat lijken er in voor. Dus wat hoor je dan .... gegil maar dan op de meest niet overtuigende domme manier. Echt heel erg slecht. De moorden zijn ook zo lomp en lachwekkend. Wel is de film qua Virus (een andere film van Mattei) een heel stuk vermakelijker, en het verhaal liep ook wat beter door. Maar alsnog is de film verre van goed. 1,0.

avatar van Reinbo

Best slecht, maar wel vermakelijk. De personages en het gegil zijn inderdaad horrorfilm op zijn slechts, maar ik mag het depressieve apocalyptische sfeertje wel en het idee van de ratten. Ook al lukte het nooit om ook maar iets van dreiging van die beestjes te laten uitgaan. e gore was best ok, al was de laserdisc transfer erg donker. Het eind is hilarisch slecht. 2,5*

avatar van Collins

Collins

Italiaanse exploitatie van heel laag niveau.

In een post apocalyptische wereld hebben gemuteerde ratten trek in mensenvlees. Het hoe en waarom wordt getoond in deze slechte film. Goedkoop geproduceerde rommel is het.

Slecht acteerwerk. Uiteraard. Slechte dialogen. Uiteraard. Geen spanning. Uiteraard. De ratten die de angstfactor zijn in deze film, zien er niet bedreigend uit. Zelfs niet als ze bedreigen.

De personages zijn van bordkarton en oerdom. De vrouwelijke personages gillen daarnaast ook nog eens met een enorm volume. Ze doen dat vaak en meestal om niets. Het is erg irritant.

De sfx zijn matig. Hier en daar een aardig stukje gore. Doch, vaker niet gelukt dan wel. Matig. Matig.

Het verhaal is serieus bedoeld, dus zonder knipoog en stelt niets voor. Het script zal weinig pagina's hebben geteld. Veel meer dan geren en gedraaf in een aftands pakhuis is het eigenlijk niet. Wel een prima lokatie overigens. Een lokatie die zich goed leent voor horror. Benauwend en sfeervol. Helaas worden die kwaliteiten van de lokatie in deze film amper benut.

Tenslotte nog even de belachelijke twist aan het einde vermelden. Die is zo onzinnig dat het einde waarschijnlijk het enige onderdeel van de film is die zal beklijven.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Op zichzelf is dit een prima Italiaanse variant op Night of the Living Dead, maar dan met ratten in plaats van zombies. De Engelstalige dub is lachwekkend houterig, maar mogelijk dat de originele dialogen al niet heel sterk waren. Op zich als so-bad-its-good-film prima te doen. Fijne gore-scenes ook nog! En wat mij betreft een klassiek einde!

Voor de rattenliefhebbers, en ik was er al een beetje bang voor, dit zijn albino-ratten die ze in één of andere bruine smurrie hebben gedompeld, de beesten zijn ook meer bezig zich schoon te wassen, dan met het aanvallen van B-acteurs. De "aanvallende" ratten worden van een paar meter ver richting de acteurs geworpen, dan wel gooien ze van drie meter hoogte een paar zakken ratten leeg. Daarnaast vallen nog enkele ratten ten prooi aan pyro-effects. Ja, die Italiaanse film-makers met hun dierenliefde ook altijd. Wees gewaarschuwd!

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Deze eighties film is echt een prul van een film.

Met ongelooflijk slechte acteer prestaties.

Nergens spannend en een waardeloos verhaal.

Het einde van de film slaat alles.

Een waardeloze B film.