• 9.370.314 stemmen

Flavia, la Monaca Musulmana (1974)

Drama / Horror | 101 minuten (uncut) / 96 minuten

Genre: Drama / Horror

Speelduur: 101 minuten (uncut) / 96 minuten

Alternatieve titels: Flavia the Heretic / Flavia, the Heretic / Flavia: Heretic Priestess / Flavia, de Non / Flavia the Rebel Nun / Flavia, Priestess of Violence / The Heretic / The Muslim Nun / The Rebel Nun / Flavia la Défroquée

Oorsprong: Italië / Frankrijk

Geregisseerd door: Gianfranco Mingozzi

Met onder meer: Florinda Bolkan, María Casares en Anthony Higgins

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Plot Flavia, la Monaca Musulmana

"She launched a river of blood"

In de vijftiende eeuw raakt de Italiaanse non Flavia seksueel gefascineerd door de moslimstrijders die het land binnenvallen. Ze wordt daarom door haar vader naar een klooster gestuurd waar mishandeling en marteling tot de dagelijkse gang van zaken behoren. Daar ontmoet ze de vrijdenkende zuster Agatha.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Flavia Gaetani

Mother Superior

Village Girl

Tarantula Cult Woman

Exploitation

Heeft iemand deze film gezien?? Wil hem graag op DVD kopen maar weet niet of hij de moeite waard is? Er schijnt een scene in te zitten waar een non levend gevild wordt

avatar van Ruud 15

Ruud 15

Dat is aan het einde! Je ziet er niet zo heel veel van maar de suggestie is eng genoeg! Goor gezicht trouwens!

Voor wat betreft dit en het overige vond ik dit een zeer matige film!

2.0

Ruud 15 schreef:

Voor wat betreft dit en het overige vond ik dit een zeer matige film!

2.0

Dankje.

Exploitation

Heb hem net gezien, en stond er van versteld dat het toch een zeer redelijke film was, wat ik absoluut niet had verwacht... Toch wel vrij serieuse film over vrouwen onderdrukking en geloofstwijfel.

Zal hem zeker nog eens herzien, maar voorlopig 3*

avatar van riefenstahl

riefenstahl

In de goede vertrouwde filmencyclopedie zegt men dat deze film niet genoeg is aan te bevelen voor iemand die eens 'spasmodisch walgend over z'n nek wil gaan' vandaar dat ik de titel onthouden heb en ik zou 'm graag eens zien maar kom 'm nergens tegen...

avatar van Vascago

Vascago

Mooi verhaal over een meisje dat door haar vader naar een klooster wordt gestuurd en zich op latere leeftijd afzet tegen het christelijke geloof omdat ze zelf geloofd dat er een betere, nieuwe wereld bestaat die niet wordt overheerst door mannen. Die nieuwe wereld komt er inderdaad in de vorm van een invasie door moslims. Ze laat zich hierop meeslepen in een orgie van geweld en sex, waarbij vele nonnen en anderen het leven laten. in 1ste instantie werkt ze hier nog bewust aan mee om zich op die manier op haar vader te kunnen wreken, maar langzaam maar zeker komt ze erachter dat de nieuwe wereld niet veel anders is dan de oude. Ook deze wereld wordt overheerst door mannen die denken dat vrouwen hun bezit zijn en maar goed voor 2 dingen.
Nu zit ze dus tussen 2 werelden in en zijn we al aan het einde van de film waar ze gevangen wordt genomen en tot de dood veroordeeld. Je ziet maar weinig van haar dood, maar wat je ziet is gruwelijk genoeg om te weten dat het niet prettig was.
Verder bevat de film nog 1 gruwelijke scene die zich kan meten met het betere martelwerk uit bv Mark Of The Devil.
Het acteerwerk is uitstekend, evenals de soundtrack. Aan de dubbing heb ik me niet echt gestoord dit keer.
Prima filmpje.

Feministische nunsploitation,het lijkt een contradictie maar is het dus blijkbaar niet.Documentaire filmer Mingozzi wil een verhaal met een serieuze boodschap vertellen:gristendom en islam zijn beiden even erg als het gaat om vrouwenonderdrukking,patriarchale zwijnerijen als het zijn.Deze vuiligheid dient te worden vervangen dmv een totale sexuele en maatschappelijke revolutie die de vrijheid voor allen brengt.Klinkt saai,en dat is het ook.

Gelukkig weet de regisseur hoe hij toch de aandacht van het publiek moet trekken:door middel van een schijtlading aan gore en sleaze.De film hangt aan mekaar van de moord,folter en verkrachtingssequenties die ook diehard exploitationverslaafden aangename rillingen kunnen bezorgen(bewijs ziet u in bovenstaande recensies).Dit alles culmineert in een prima , nachtmerrie-achtige orgiesequentie waarin alle mogelijke vormen van sexueel en ander geweld worden getoond.De slotfoltering mag er zeker wezen,al had hij wel wat langer mogen duren.Dat was dan de beste tortuurscène ooit geworden.

Prima geacteerd door Bolkan(die haar rol ook zelf heeft gedubd),en een verrassend optreden van Casares(les enfants du paradis,orphée) als verzuurd oud feministisch wijf dat haar verdiende loon krijgt.De mannetjes zijn allicht niet meer dan beeldvulling.

Desondanks is dit zeker geen meesterwerk:in het midden implodeert de film bijna volledig,de montage is nogal warrig(al is het verder adequaat gefilmd allemaal) en de talrijke swordfights zijn buitengewoon knullig uitgewerkt.

avatar van Fransman

Fransman

Ik hou wel van nunsploitation: als het een beetje meezit veel moord- en doodslag, gore, seks en natuurlijk een hoop blote nonnetjes, die het vooral graag met elkaar doen. Nou, dat valt in deze film vies tegen. Veel gruwelijks heb ik niet gezien en de seks al helemaal niet. Komt nog bij dat hoofdrolspeelster Florinda Bolkan geen enkele sexy uitstraling heeft. Nee, haar missie is om de wereld te bevrijden van de mannelijke suprematie. Nou, dat is dan tot op heden niet erg gelukt.

Het is daardoor een nogal 'feministische' film, en dat sloeg in 1974 natuurlijk wel aan. Meestal is moeder-overste in zo'n klooster een secreet, in dit geval is ze een medestander van ons feministische nonnetje dat door haar vader naar het klooster is gestuurd. Waarom is niet erg duidelijk. Maar in die tijd werden alle meisjes uit de betere kringen uitgehuwelijkt of naar het klooster gestuurd. Ik kreeg wel de kriebels van die hysterisch lachende moeder-overste. Verder gebeurt er niet veel. Flavia keert om onduidelijke redenen na haar omzwervingen steeds weer terug naar dat klooster. Ze raakt gaandeweg opgewonden van al die mooie moslimmannen die Zuid-Italië zijn binnengevallen. Maar er gebeurt niks. Die scène met dat paard vond ik wel over het randje en heeft ook niks met het verhaal te maken.