Fantastic Four (2005)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 106 minuten / 125 minuten (extended edition)
Alternatieve titel: Fantastic 4
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Tim Story
Met onder meer: Ioan Gruffudd, Jessica Alba en Chris Evans
Releasedatum: 14 juli 2005
Bekijk via Disney+
Plot Fantastic Four
"4 times the action. 4 times the adventure. 4 times the fantastic."
Wanneer een experimentele ruimtevlucht verkeerd afloopt veranderen Reed Richards, Sue Storms, haar broer Johnny Storms en piloot Ben Grimm van lichaamsstructuur, waardoor zij superkrachten krijgen. Al snel wordt dit bekend aan de buitenwereld, die ze een superhelden status geeft. De elastische Mr. Fantastic, de onzichtbare Invisible Woman, de ontvlambare Human Torch en the Thing, een man van steen met enorme krachten, bundelen als 'the Fantastic Four' hun nieuw verworven kunsten samen om Victor von Doom tegen te houden, die snode plannen heeft met de wereld!
Reed Richards / Mr. Fantastic
Edie
Zucht we gaan weer wachten op het 2e deel
Neetoch hé ?...
De Knip
Veel actie, weinig inhoud. Eerste gedeelte nog best aardig, maar naar het einde toe erg flauw en zakte helemaal in (en ik ook):
**1/2
Channa84
Op zich wel leuke film. Weet bijna zeker dat er een vervolg op komt.
De film krijgt van mij een 3,5
TheOne
Het verhaal begint gelijk bij het project die Reed Richards wil waarmaken. Dat is goed, in een scene wordt gelijk Richards droom, de rivaliteit tussen hem en Doom en de relatie tussen hem en Susan wordt ook weergegeven.
Het verhaal wordt nergens uitgerekt en blijft je erbij houden. De effecten zijn goed gemaakt. The Thing en The Human Torch waren eerder mijn favoriet dan de andere twee. De effecten van Mr. Fantastic leken eerder komisch dan fantastisch.
The Thing had een veel grotere rol dan de rest en Michael Chicklis vertolkte hem perfect. Later in de strips ( ik weet niet wie het ooit heeft gelezen) zal The Thing volledig accepteren wie hij nu is en zal hij zich als een beroemdheid door de stad lopen en genieten van alle aandacht die hij krijgt, dat is wel komisch en hoop ik te zien in de sequels.
De verandering van Doom die tussendoor te zien is zeer goed gemaakt. Van slecht naar zeer zeer slecht.
Er waren zeker ook minpunten.
spoiler:
Het gevecht tussen The Fantastic Four en Dr. Doom duurde veels te kort. Hij was te snel verslagen. Misschien wilden de makers van deze film wel laten zien hoe krachtig ze zijn als ze werken als een team en daarom Dr. Doom zo snel verslagen had. Of misschien ook omdat er gewoon geen geld meer was voor verdere effecten.
The Thing wilde graag terug veranderen in Ben, maar mist de wetenschappelijke kennis, want hij is een piloot. Hij vertrouwd Reed, maar zijn apparaat is er niet klaar voor. Hij stapt over naar Doom en hem lukte het wel. The Thing was weer gewoon Ben. Uiteindelijk wordt het nodig voor hem om terug te veranderen, maar niemand is meer in de kamer, hij is daar helemaal alleen. Hij mist de wetenschappelijke kennis, hij kon het niet zelf oplossen, maar hij weet ineens wel hoe een ingewikkeld apparaat in elkaar zit om hem terug te veranderen. Dat moesten de makers meer op letten. Desnoods had Reed het hem even uitgelegd.
Aan het einde van de film wordt op straat wordt Susan aangevallen door Doom met een stroomstraal die hij heeft opgenomen. Susan blokkeert zijn aanval met een schild die zij creert, maar zegt daarbij dat ze het niet volhoudt. Later bevelt Reed aan The Human Torch om een Supernova te creeren en Susan moet er een schild omheen bouwen om de Supernova, zodat de bevolking er omheen niet verwond of dood raken. Maar dat houdt ze opeens wel. De Supernova is veel krachtiger dan die miezerige stroomstraal van Doom. Ik bedoel, is haar kracht binnen 1 minuut verdrievoudigd, dat kan toch niet. Daar moeten de makers meer op letten.
Ella
Tja deel 1 van de film hebben we nu gezien. Hoe ze zijn ontstaan.
Ik vond de film leuk, maar dat was het dan ook wel
Ze kunnen er beter gewoon een serie van maken voor op tv. Persoonlijk denk ik dat dat beter zal werken.
dreamscape
Vermakelijk, maar behoorlijk standaard. Iedere grap zie je mijlenver aankomen en verder is het ongeloofwaardig.
Die ongeloofwaardigheid, daar kan ik me ten dele overheen zetten: kosmische stormen, forcefields, elastische mannen zijn nog tot daar aan toe; maar Jessica Alba als wetenschapster? Nee... dat gaat er bij mij niet in
synesthesia
Het verhaal was niet al te verrassend, maar daarvoor was ik er ook niet heen gegaan. Ik dacht dat het wel vermakelijk was, en ja, dat was het ook.
Bij de casting hebben ze ook goed hun best gedaan; Jessica Alba én Chris Evans in één film, en dan ook nog broer en zus. Dan hebben de ouders (in de film) wel heel goed hun best gedaan hoor.
Goed, wat ik een beetje erg vond, was dat Doom (op zich al een verschrikkelijk dik erop liggende naam...) dat masker opzette. Dat vond ik echt te ver gaan. Vanaf nu ben ik een slechterik, dus ik verhul mijn gezicht uit het verleden. Ja, effectief. Heel effectief. Je hebt me aan het grinniken gekregen. Daarnaast vond ik het gevecht (natuurlijk) ook te kort.
De opbouw van de film was verder wel goed, en het begon ook niet te vervelen. Ze bleven niet echt lang hangen bij niet-boeiende onderwerpen. Een film mag best traag zijn op sommige punten, maar doe het dan goed.
Tja... Alles verliep precies zoals ik dacht, beetje saai misschien. Net als het dreigt te mislukken gaat alles goed. Dat soort films verveelt me wel een beetje. Maar toch kan ik hem niet 'slecht' beoordelen, want het zat gewoon heel aardig in elkaar, special effects, acteerwerk, etc.
3* dan maar.
Crazy~Dutchman
Een film die precies voldeed aan mijn verwachtingen.
Gelukkig lagen die niet zo erg hoog.
Leuk om een keer te zien maar niet meer dan dat.
2 *
WiLL
Aardig om een keer te zien. Ik vond dat de cast het wel leuk deed wat de film voor mij weer net wat interessanter maakte.
Verhaal is ...... tja dat lijkt me eigenlijk logisch in een superheldenfilm. Het eind gevecht had iets meer spektakel mogen hebben.
TheOne
Ik kijk uit naar de sequels. Voor de tweede deel gaan de geruchten rond dat The Puppet Master als villain te zien is en voor de derde deel wordt er overwogen om de Silver Surfer bij het verhaal te betrekken.
Nikateen88
Begin is niet echt goed gedaan vind ik. Ze zijn binnen 10 minuten superhelden, maar de actie begint pas later en dat maakt het wel goed. Einde is ook niet geweldig... Doom komt pas aan het einde aan de macht en binnen no-time is het weer over. Ze konden wel meer tijd in besteden. De special-effects zijn super om te zien (beter dan Spiderman).
Wel een leuke film om 2 of 3 keer te zien, maar dan komt het ook uit je strot.
Maarja het is deel 1. X-men 1 en Spiderman 1 waren ook niet echt geweldig, vervolg maakte het super! Dus nu maar wachten op deel 2...
Waarde: Fantastic 4
Be3F
Broodmager verhaal, leuke acteurs, goede special effects...kortom vermakelijk maar niets bijzonders...
De GeuS
De film was eigenlijk een pure inleiding; een leuke introductie zonder een echt verhaal. 3*
SuperSideSwipe
Precies wat ik ervan vond. Kon het wel raden bij dit soort films dat de nadruk op het ontstaan zal liggen. Zag er allemaal wel goed uit toen ze dan uiteindelijk hun superkrachten hadden gekregen.
Maar ik heb het gevoel dat ze zichzelf nog flink achter de oren gaan krabben hoe ze de special effects moeten gaan bekostigen als ze een hele film lang The human Torch moeten gaan voorzien van flammen.
2,5
Prudh
Meh, het enige dat me bij de film betrokken hield was Jessica Alba (mhhh). Net allemaal iets te makkelijk (vooral script is wat eraan schort) en iets te weinig.. En waar Ioan Gruffudd anders nog wel overtuigend een rol kan neerzetten vond ik hem hier maar een slappe zak, zeker voor een superheld
Waku
Helemaal niet eens zo vervelende film.
Met name Chiklis als "man van steen" zet een leuke rol neer als superheld met een vleugje humor.
Jesica Alba is altijd prettig om naar te kijken.
Flinterdun verhaal,maar dat is meestal met dit genre films.
Aardige special effects,soms een beetje over de top.
Past goed allemaal in het rijtje Hulk en Spiderman.
Mist alleen wel het specifieke sfeertje wat Batman wel heeft. Naar mijn mening nog steeds de betere superheld
vertolking die is verfilmd.
Fantastic Four is desondanks een vermakelijke film.
Edie
Het mist niet het sfeertje, maar een verhaal. Dat is erg ver te zoeken in deze film, wel redelijk vermakelijk alhoewel ik me dikwijls irriteerde aan de 'simpelheid' van de film. Ik heb hem toch nog op 2 sterren staan, mede door de prima special fx en enkele spelers.
Bones1138
Dit is nou typisch een "intro"film van een trilogie, of meer delen. Alleen maar karakterschetsen, en het eindduel is RUK!!!! Zit ik te wachten totdat Dr.Doom ontdooit, gebeurt er helemaal NIETS MEER! En ze hadden het 'pest'gedrag van Johnny vs. Ben Grimm wel wat in mogen dammen...ik begon halverwege echt een rothekel te krijgen aan die verlepte lucifer!
john constantine
Ik vond dit een leuke film om te zien. Niet echt zoals ik hem had verwacht maar toch. De actiescenes zijn leuk uitgewerkt, en met de special effects was ook niks mis mee. Het acteer werk was ook wel leuk gedaan. Alleen tsjah, het was eerlijk gezegd meer reddingsacties, dan echte gevechten. De laatste 20 minuten waren wel erg leuk gedaan tegen Dr. Doom enzo. Daar begon het een beetje los te komen. Maar wat ik bedoel, geen topfilm maar wel leuk om een keer voor te gaan zitten !
Het leukste vond ik eigenlijk om te zien waar MF Doom vandaan komt
Spider
Trailer is beter dan de film. Ik vond de comic vroeger altijd dodelijk saai vergeleken met Spidey en X-Mannen.
Maar het was een betere popcorn-film dan ik eigenlijk had verwacht.
Dr. Doom had door een andere acteur vertolkt moeten worden, vond hem erg zwak als een van de grootste schurken in het Marvel-universum. Een acteur als Tim Roth had hier iets beters van kunnen brouwen.
Timey
Ja, m'n broer heeft deze een maand of 2 geleden in de cinema gezien..Meer dan 3 verdient hij niet zegt hij. Maximum 3.5, tsja. Beetje te kinderachtig, het gevecht was slecht zei hij, en er was niet echt veel actie in. De speciale effecten zoals de vuurkolk van The human Torch en bescherming van Invisible Woman was wel prachtig zei hij. 3*
Chestar X
vond het wel een aardige film, niet goed, niet slecht. vint wel dat er nu wel genoeg stripboek verfilmingen zijn!
FeRdY
was een redelijk goede film maar er worden inderdaad te veel verfilmingen van stripboekverhalen gemaakt.
Spiderman was toch wel genoeg geweest vind ik.
scar
weer zo'n film waarin geen moraal zit en het zet je niet eens aan het denken of dergelijke, enige supergoede verfilming van een stripboek dat op hoog niveau zit is sin city.
SuperSideSwipe
Spiderman was toch wel genoeg geweest vind ik.
Ben ik het zeker niet mee eens, ik ben wel redelijk groot fan te noemen van strip verfilmingen. Ik geef toe dat ze niet allemaal even goed zijn, maar er zitten een hoop pareltjes tussen. Gezien ik spiderman altijd maar een suffe strip heb gevonden ben ik toch zeker blij dat die niet de enige was. Dit is een soort aparte genre van films, en ik denk dat een hoop mensen die van dit soort engergieke films houd het zeker kan waarderen.
Witch-king
Ik vond dit een erg goede film.
Superheldenfilms met een groep (zoals x-men en deze) vindt ik betere films dan een superheld alleen (daredevil, superman) spiderman uitgezonderd.
Ik vind het leuk dat je kan zien hoe ze zo worden en hoe ze langzaam aan ontdekken dat ze andere dingen kunnen.
Ik geef deze film 4,5 sterren.
IcU
Niets mis met deze film. Heel vermakelijk.
Ik geef hem een fantastic 3½*
Materny
Viel zeker niet tegen maar ik had me er meer van verwacht.
Het verhaal is intussen wel bekend maar dat wil niet zeggen dat het slecht is uitgewerkt.
Vond het acteerwerk onder het gemiddelde maar de Special effects trekten dat weer voor het grootste gedeelte recht.
Matig acteerwerk, uitgemolken verhaal ( wel goed uitgewerkt), goede Special Effects.
Bij elkaar opgeteld 3* want de 3.5 & 4* is al gereserveerd voor betere superhelden films als Spiderman en X-men.

Fantastic Four
2015

4: Rise of the Silver Surfer
2007

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Fantasy / Avontuur, 2009

The Hobbit: The Desolation of Smaug
Avontuur / Fantasy, 2013

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Avontuur / Fantasy, 2004
flyingbroer of zus relatiebrandhuwelijksaanzoekradiationdnamissilemaskertransformatievriendschapplayboysuperheldgebaseerd op stripruimtelaboratoryexplosiewetenschappersuperkrachtspace stationbrooklyn bridgefantastic four superhuman strengthinvisibilityelasticity fox's marvel universesuperheroine baffled