• 9.373.531 stemmen

Met onder meer: Yoon-seok Kim, Gang Dong-won en Park So-dam

Gesproken taal: Koreaans, Engels, Italiaans en Latijn

Plot Geomeun Sajedeul

"HE is always here."

Het jonge meisje Young-shin lijkt bezeten te zijn door demonen. Vader Kim en Deacon staan op het punt om de zaak te onderzoeken. Maar om het leven van het meisje te redden moeten ze er achter zien te komen of ze echt bezeten is of het slachtoffer is van een menselijke kracht. Of in het ergste geval beide.

Deacon Choi

Investigator Park

Father Superior

avatar van mrklm

mrklm

Goed gemaakte, maar routinematig geschreven exorcismehorrorfilm waarin een onervaren deken [Gang Dong-won] de enige assistent is van de man [Kim Yoon-seok] die bij afwezigheid van de gepensioneerde en zieke Pater Jeong [Lee Ho-jae] een demonische uitdrijving moet doen bij een meisje [Lee Young-Shin]. Niets nieuws onder de zon.

avatar van Woland

Woland

Tja, hier kon ik dus echt niet inkomen. Niet dat het echt slecht is, sterker nog, het is grotendeels meer dan capabel gemaakt met ook acteerwerk wat best oke is. Maar laten we eerlijk zijn - The Exorcist was fantastisch, maar de meeste exorcisme-films sindsdien zijn redelijk derivatief en redelijk voorspelbaar. Ik had hier nog enige hoop dat een Koreaanse exorcismefilm wat anders op tafel zou brengen, maar het voelde voor mij toch als meer van hetzelfde. Helaas. En door.