Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Geoffrey Wright
Met onder meer: Brittany Murphy, Jay Mohr en Michael Biehn
Releasedatum: 21 juni 2001
Plot Cherry Falls
"Lose your innocence... Or lose your life."
Het dorpje Cherry Falls in Virginia is in de ban van een seriemoordenaar. Hij heeft het uitsluitend gemunt op leerlingen die naar school gaan op de Cherry Falls High School, die nog maagd zijn. Sheriff Brent Marken tast volledig in het duister omtrent de identiteit van de man of vrouw. Terwijl de studentes wilde seksfeestjes organiseren om hun maagdelijkheid te verliezen, begint Markens dochter Jody een eigen onderzoek naar de moordenaar.
Jody Marken
Sharon
Cindy
Stacy Twelfmann
Blindfold
Deze film heb ik afgelopen zaterdag gehuurd (bij Godzilla). Ik vond hem (helaas) wel slecht. Het idee leek me erg leuk, maar ze hebben het niet goed uitgewerkt. Scream: die link wil ik nog wel leggen, maar American Pie???? Waar ze dat nou weer vandaan toveren.
Spoiler
De butler deed het!!!
Jordy
je hebt deze film gehuurd?? import ofzo? en dat American Pie slaat denk ik op de mensen die hun maagdelijkheid willen kwijtraken? Ik ga 'm denk ik volgende week donderdag zien, als er toch niks uitkomt (behalve Pearl Horbor.. maar daar gaan we zaterdag al heen)
Blindfold
Hij is te huur bij Godzilla in Utrecht (Twijnstraat) was inderdaad import (uit Engeland denk ik). Vroeger hadden ze echt elke vage film bij Godzilla (vooral kung-fu en Manga), maar tegenwoordig valt het nogal tegen.
Iron Monkey is trouwens kort geleden uitgekomen op video, maar die heb ik helemaal niet gezien in de lijst. Is dat omdat het een re-release is ofzo?
Blindfold
Ik heb hem volgens mij nog 2 sterren ofzo gegeven, dus ik ben blijkbaar niet de enige die hem maar niks vond.
Jordy
dat is volgens mij een re-release ja. Vanwege het succes van CTHD natuurlijk
neo
veelst te slechte film.de screamformule is al lang teveel uitgemolken.1 ster
Blindfold
Maar wel een hele goede re-release. Alleen volgens mij hebben ze hem nagesynchroniseerd en da's dan weer wat minder. Volgens mij is ie trouwens nooit echt hier uitgekomen. Ze komen nou ook telkens met allemaal Jacky Chan films van 10 jaar geleden aanzetten (NIEUW!! yeah right)
ThaDeez
Iron monkey is wel een hele vette (nagesynchroniseerde) film..gewoon zo'n oude Kung fu B film helemaal opnieuw gemaakt met een erg mooi resultaat!
Jordy
Het is natuurlijk de zoveelste Scream-ripoff, maar zeker niet de slechtste. Voor het seriemoordenaar-verhaaltje hoef je deze film niet te zien, dat is zeker niet spannend, maar de film is af en toe wel erg grappig. De taferelen die zich afspelen op de highschool als bekend wordt dat seks er voor zal zorgen dat je niet vermoord zal worden zorgden er voor dat ik een paar keer flink in een deuk lag. 2 en een halve ster.
Lt-zero
moet zeggen dat ik in de eerste minuut al wist wie het gedaan had en daar heb ik meestal dttom voor nodig want die is daar pas echt vervelend in.
narva77 (crew films)
Ga hem vannacht kijken; ben benieuwd. Na 2 goede films (Magnolia en Dog Day Afternoon) kan hij alleen maar tegenvallen...
GerwinF
Ze moeten zowieso geen andere films op de hoes van een dvd zetten zoals.
- Van de makers van ....
- Het vervolg op ....
- Leuker dan ....
Voor de rest matige film.
vic
hij hoort wel in de flop. Ik vond deze erg slecht. Het concept klinkt leuk maar slecht uitgewerkt. Vorige keer 2 sterren gegeven.
Ik kan me herinneren dat ik hem wel erg slecht vond dus onder de 2 sterren maar zou hem nog een keer moeten zin om te rechtvaardigen dat ik hem 1 ster te geef. Maar omdat ik hem echt niet nog een keer wil zien, kunnen jullie mijn dilemma zien
. Mensen ga hem kijken en zorgt dat hij in de flop komt als jullie het met mij eens zijn
narva77 (crew films)
Onderhoudend thrillertje; idd een kruising tussen Scream en American Pie, maar wel grappig
peetjuh
Gisteren gezien op cinnenova.
Ik vond het niet echt iets bijzonders weer scream kopie.
ichi
Best wel aardig, ik verwachtte prut, was best leuk en niet saai...waar een paar biertjes al niet voor zorgen...
De Knip
Naar het einde toe wordt het steeds meer een komische horror, pakte m.i. nog redelijk uit. Voor de rest standaard-horror: we-hebben-alles-al-een-keer-gezien-gehalte was wel hoog.
**1/2
Beejeej
zojuist op canal+ gezien. vond em best vermakelijk. maar inderdaad, tis allemaal redelijk bekend. dat laatste shot was alleen een beetje raar.
een van die 'nerds', die vroeg of dat meisje wel een doomquake gespeeld had, leek heel erg op die nerd in roadtrip. is het dezelfde ??
Beejeej
haha, ik zie zojuist de aftiteling en credits enzo. die gaan van boven naar onder. kan me niet herinneren dat ik het ooit op die manier langs heb zien komen. ziet er beetje raar uit
Filmtombe
Ook in Rules of Attraction en in Irreversible (zelfs aan het begin van de film).
Die gozer uit Road Trip ("You ever played Deathquake?") heet D.J. Qualls, is inderdaad dezelfde.
Nieke
Murphy in één van haar eerste rolletjes.
Ze laat zien datze lekker alles aankan (ahum), van comedy tot horror.
Valt dit misschien onder hor-com?
Jordy
Murphy in één van haar eerste rolletjes.
Nou ja, ze had o.a. Girl, Interrupted en Clueless er hier al opzitten hoor.
djelle
Uiterst onverfrissend scream-afkookseltje. Bijzonder stijf en standaard uitgewerkt. Voorspelbare passages worden chronologisch afgewisseld met onboeiende scenes en onzinnige dialogen. 1 ster voor dit bijzonder weinig vermakelijke filmpje....
meyerke
vond de film nie zo slecht, maar ieder zijn eigen smaak he. vond hem zelfs redelijk goe.
Eazyfan
eerste horrorfilm die ik ooit zag, verhaal valt best mee maar de film zelf is echt wel een beetje saai.
wel ondergewaardeerd deze film omdat dit een horror film is met een goed verhaal en je wist (niet) wie het eigenlijk was.
3,5 ster
D-ark
Als ik eerlijk mag zijn mijn neefje van 6 schrikt hier niet eens van. Zeer houterige acteur's en een ongelooflijk slecht verhaal en de schrikmomenten...?
1,0
mikey
Slasher/whodunnit combo, om te weten wie het heeft gedaan (zols altijd in dit soort slechte films) moet je kijken wie een best wel grote rol heeft die er eigenlijk niet toe doet. Ik had hem al na 30 minuten door. Best wel goed van me
1.5

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Eden Lake