• 9.370.166 stemmen

Equinox (1970)

Horror / Avontuur | 80 minuten (bioscoopversie) / 71 minuten (pre-release-versie)

Genre: Horror / Avontuur

Speelduur: 80 minuten (bioscoopversie) / 71 minuten (pre-release-versie)

Alternatieve titels: The Beast / The Equinox... A Journey Into the Supernatural

Geregisseerd door: Jack Woods

Met onder meer: Edward Connell, Barbara Hewitt en Frank Bonner

Plot Equinox

"Occult Barrier Between Good and Evil"

Vier tieners, die aan het wandelen zijn door de bossen, ontmoeten een vreemde boswachter en een rare oude man. De oude man blijkt een wetenschapper te zijn die een mysterieus boek heeft gevonden, gebonden in mensenhuid, genaamd de Necronomicon. Wanneer hij eruit leest, roept hij demonische monsters op. De tieners, in het bezit van het boek, worden opgejaagd door de monsters, een demonische sekte en de boswachter.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van ichi

ichi

Ongetwijfeld de inspiratie voor Evil Dead.

avatar van starbright boy

Verschijnt in Juni bij Criterion. Verrassende keus.

avatar van streeter

streeter

Leuk dat het door kinderen (17, 18) over een periode van 2-3 jaar was gemaakt, en interessant om te zien wat ze allemaal op die leeftijd in die tijd konden doen - en met weinig geld.

Maar toch is het een slechte B-film. Normaal vind ik deze wel leuk om te kijken - vooral met MST3K - maar dit was erg saai.

avatar van niethie

niethie

Mede om de punten die streeter al noemde een erg interessant filmpje. Oke de film ziet er ontzettend gedateerd uit en lijkt eerder uit de fifties te komen dan uit 1970, het is in het begin erg saai (het komt dan ook moeilijk op gang) en het acteerwerk is zeer- amaturistisch maar om een of andere reden wist het me allemaal wel te boeien, denk dat dat vooral kwam omdat de stop morion effecten er wel leuk uitzagen en de film- overduidelijk van invloed is geweest op The Evil Dead.

2,5 sterren

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Een film die inderdaad veel overeenkomsten bevat met Evil Dead en zeker een inspiratiebron moet geweest zijn. De overduidelijke overeenkomsten zijn het stop-motion gebruik, de Necronomicon, 2 vrouwelijke en 2 mannelijke hoofdrollen.

Het lijkt allemaal wat gedateerd, maar dat mag de pret zeker niet drukken.

avatar van namingway24

namingway24

Koddige film met leuke stop motion-effecten.

Er wordt pover geacteerd, maar de personages hebben wel leuke teksten en hun kleding is lekker fout. Er is nooit sprake van echte spanning, en het komt allemaal wat traag op gang, maar ik vond het allemaal wel charmant, en dat de makers dit met geringe middelen voor elkaar hebben gebokst verdient zelfs 40 jaar na dato zeker een compliment.

avatar van John Milton

John Milton

Nou Woland? Kon jij er meer meer dan bovenstaanden?

avatar van Woland

Woland

Niet echt, John Milton. Bewonderenswaardig wat ze met praktisch geen budget voor mekaar hebben gekregen, dat wel, maar het blijft gewoon erg matig. Dat de special effects niet zoveel voorstellen is niet zo erg en heeft ook wel z'n charme. Vervelender is dat de rest van de film niet veel beter is, het is allemaal erg saai en bloedeloos. Qua verhaal en setting is het inderdaad een soort van proto-Evil Dead, maar Equinox is helaas te amateuristisch om echt van te genieten.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Dat ze met beperkte middelen werkten ok maar echt boeiend was deze film toch niet. De stop motion effecten en de creatures waren best nog charmant al komt het voor een film uit 1970 toch wat knullig over. Het lijkt dan eerder lachwekkend dan griezelig. Nu goed dat was niet het zwakke punt wel het verhaal dat saai werd gebracht en de personages waren ook nogal 1-dimensionaal.