• 10.604 nieuwsartikelen
 • 161.822 films
 • 10.115 series
 • 29.687 seizoenen
 • 613.488 acteurs
 • 192.987 gebruikers
 • 8.968.918 stemmen
Avatar
 
banner banner

Scarecrows (1988)

Horror | 83 minuten
2,62 64 stemmen

Genre: Horror

Speelduur: 83 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: William Wesley

Met onder meer: Ted Vernon, Michael David Simms en Richard Vidan

IMDb beoordeling: 5,3 (5.620)

Gesproken taal: Engels

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot Scarecrows

"Trespassers will be violated"

Vijf mannen beroven een bank, en ontvoeren een piloot en zijn dochter. Ze dwingen de piloot om naar Mexico te vliegen. Onderweg springt één van de mannen met de buit uit het vliegtuig en belandt op een vreemde begraafplaats omringd door enge vogelverschrikkers. De rest van de mannen gaat achter de "dief" aan, en belandt ook op de begraafplaats.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van dutchtuga

dutchtuga

 • 16970 berichten
 • 4100 stemmen

Wat een tegenvaller. Was erg blij deze eindelijk binnen te hebben maar al snel bleek het wachten niet de moeite waard. De setting is nog aardig en die scarecrows zien er goed uit maar dan die acteurs zeg. Totaal charismaloze personages. Spannend is de film ook nergens. De scarecrows zien er goed uit maar welke idioot heeft bedacht dat ze konden praten en geluiden maken? Waren ze stil geweest had de film wat beter geweest. Maar de grootste struikelblok zijn echt de acteurs en hun dialogen. Wil je een film spannend maken (want daar gaat deze film toch echt voor) mag het in dat opzicht wel wat verzorgder zijn. Soundtrack was ook niet echt bijzonder. Erg standaard. Jammer zeg, hier had echt veel meer ingezeten. Gemiste kans.

2,5*


avatar van Halcyon

Halcyon

 • 9933 berichten
 • 0 stemmen

De originele synopsis van Scarecrows heeft me altijd geïntrigeerd en daarom heb ik deze maar eens besteld. Zonet bekeken en ben er best door gecharmeerd. Bij mijn weten is het concept van moordende vogelverschrikkers volstrekt uniek in horrorfilms. Afgezien van een korte scène die ik me herinner uit Jeepers Creepers 2 (of vergis ik me?). Anyway, Scarecrows verdient alleen daarom al een pluim.

Maar er is meer. Want ook de cinematografie is erg apart en zorgt voor een nooit eerder geziene sfeer. Het merendeel van de tekst verloopt via walkie-talkiegespreken, een radiostem en voice-overs. Iets wat me sowieso moeilijk lijkt om in een screenplay te gieten. En ook de vaak terugkerende zichten door de nachtkijker doen betrekkelijk vreemd aan. Vreemd, maar zeker niet slecht. Het zorgt in elk geval voor een soort realiteit dat je kan vergelijken met de handycam.

Het bovennatuurlijke aspect van Scarecrows is bovendien netjes uitgewerkt en er is ook voldoende bloed voor de fans. Formulegewijs komen een aantal stoere para's (hoewel stoer, eentje schijt al in z'n broek wanneer hij een zakje geld uit een boom moet halen) aan hun eind op de meest enge manieren. Verrassend, sfeervol, bloederig, uniek, maar spijtig genoeg net niet spannend genoeg. Hoe dan ook leuk om in je collectie te hebben.


avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

 • 2311 berichten
 • 2135 stemmen

Niet alleen het gebrekkige acteerwerk nekt deze film, want ondanks dat er soms een aantal effectieve shots van de vogelverschrikkers voorbij komen, lukt het de makers niet om ze echt angstaanjagend of gevaarlijk over te laten komen.

Daarvoor ligt de focus ook te weinig op de vogelverschrikkers en teveel op de nogal platte personages.

Hier en daar vloeit er dan wel weer wat bloed, maar dat is niet genoeg om deze film overeind te houden.

Een gemiste kans.


avatar van Insignificance

Insignificance

 • 3220 berichten
 • 5581 stemmen

Jute en andere gerafelde vodden. Dat je cast niet kan acteren, oké, maar laat ze zich dan lekker uitleven of zo. Dan krijg je een andere toon, maar als je met vogelverschrikkers aan de haal gaat, kan dat er heus wel bij. In plaats van dat krijg je een vaak boos gezelschap dat alsmaar stoere taal uitslaat. Dubbel kut dus. Tweede enorme misser, en die draait nog veel meer de nek om, is de muziek.

Iets dat ik associeer met Home Alone achtige taferelen. Die kwam later, dus Scarecrows is z'n tijd vast ver vooruit, maar het past voor geen meter. Verder is Wesley ook niet zo bedreven in het opvoeren van de spanning, het oogt meestal vooral erg brak. Idem voor enkele effecten. Het enige dat er enigszins toe doet, is dat de scarecrows met hun prooi lopen te sollen. Verder kon ik er weinig mee.


avatar van Theunissen

Theunissen

 • 11371 berichten
 • 5332 stemmen

Ouderwetse goedkope horrorfilm welke ik gezien heb via Ziggo On Demand (via de televisiezender AMC die vaak van dit soort oude films uitzendt). Het verhaal welke zich de hele tijd gedurende één nacht afspeelt stelt eerlijk gezegd weinig voor, maar door de leuke uitvoering ervan is de film toch nog enigszins verdienstelijk. Opzicht was het verhaal ook zeer voorspelbaar (je weet bij voorhand eigenlijk al wie er allemaal aangaat) en flauw, maar desondanks wist het verhaal we toch nog wel te boeien. Spannend of eng wordt het wel nergens.

De cast speelt misschien wel abominabel slecht, maar toch vond ik het bijna allemaal leuke persoonlijkheden die door hun doen zelfs regelmatig grappig waren. Zoals o.a. Michael David Simms (in de rol van overvaller Curry) en Richard Vidan (in de rol overvaller Jack, die regelmatig met zijn mondharmonica speelde) die continue met elkaar leuk aan het praten waren over wat ze met het geld gingen doen in Mexico (daar wilde men heen vluchten) en hoe ze Bert (gespeeld door B.J. Turner) te grazen gingen nemen die er met hun gestolen geld van tussendoor was gegaan (dat vindt direct plaats in de opening van de film). Ze maakten met hun gepraat (o.a. via de intercom) die vluchtende Bert ook volkomen gek. Op het einde van het verhaal zag die Jack, als hij te grazen is genomen door de vogelverschrikkers, er geweldig creepy uit (geweldig die enorme mond zonder lippen en voorzien van een nachtkijker) en had hij ook nog humor "Curry, hoe moet dat nu in Mexico als we dood zijn ?" (dat was de scene waarbij Jack, Curry te grazen neemt) Ook de stoere kale sigarenrokende Ted Vernon (in de rol van overvaller Corbin) deed het leuk en zag er wel geinig uit met zijn fraaie flinke snor en hij groeide ook uit tot een stoort van held. Dat stoere was ook enigszins van toepassing op de vrouwelijke overvaller Roxanne, gespeeld door Kristina Sanborn (haar enige rol ooit in een film).

De vogelverschrikkers zagen er best creepy uit (je zag wel vaak dezelfde beelden van ze) en ze gingen ook best lekker hard en grof (inclusief wat goor) te keer. Van de slachtoffers die ze te grazen namen, maakten ze nieuwe vogelverschrikkers die dan een soort van zombies werden. Het einde van het verhaal vond ik zeker geslaagd en goed en omdat de film maar iets van 80 minuten duurt kijkt hij ook lekker weg. Daarbij wel de kanttekening dat het verhaal wel wat verwarrend begon, want de film begint al direct in het vliegtuig en van de overval zelf zie je niets. Het wordt wel verteld via een nieuwsbericht via de radio (op het einde gebeurt dat overigens ook).

Gewoon een leuke ouderwetse horrorfilm om eens gezien te hebben en dan vooral vanwege de leuke uitvoering en persoonlijkheden.


avatar van ChrisM

ChrisM

 • 171 berichten
 • 1296 stemmen

88Films blu


avatar van Tonypulp

Tonypulp

 • 21231 berichten
 • 4608 stemmen

Uitgebracht in de machtige Slasher reeks van 88 Films. Scarecrows van eendagsvlieg William Wesley heeft dus eindelijk de release die het verdient. Wie zin heeft in een stel volwassen non-acteurs die soldaatje spelen in de bosjes en af en toe worden opengereten door een vogelverschrikker om vervolgens zelf terug te keren als zo'n aan elkaar genaaide verschrikking... die zit hier goed! Abominabel geacteerd, maar de smeuïge effecten doen dat makkelijk vergeten. Niet de eerste horrorfilm met een hoofdrol voor vogelverschrikkers (volgens mij is dat Dark Night of the Scarecrow (1981) ), maar wel één van de betere. Vooral begin jaren 2000 zijn er veel gemaakt... en het merendeel daarvan is niet om aan te gluren.


avatar van joolstein

joolstein

 • 9100 berichten
 • 7571 stemmen

In '88 was er nog niet zoiets als een vogelverschrikker-subgenre. De Wizard of Oz had er één en er was iets te zien in Hammer's Captain Clegg. Het zou pas in 1981 zijn dat er een vogelverschrikker centraal zou staan ​​in een horrorfilm; Dark Night of the Scarecrow. Gedurende de jaren '90 zouden er een paar sporadische vogelverschrikkers optreden in films zoals Dark Harvest (1992) en Night of the Scarecrow (1995). En toen, vanaf 2000, waren er opeens legio!

Enfin dit is dus pas de tweede vogelverschrikker-film; nu is het traag, zijn er waarschijnlijk 100 beelden van dezelfde drie vogelverschrikkers die eindeloos herhaald worden,is het acteren amateuristisch, is er bijna geen plot of karakterisering en zijn de dialoog, waarvan de helft lijkt te bestaan ​​uit de karakters die elkaars namen roepen in hun headsets, volkomen nutteloos. De hele film speelt zich af in de nacht en daardoor is het vanaf het begin behoorlijk donker, wat afwisselend in zijn voor als ook nadeel werkt. Gelukkig slaagt het erin om dit beter​​ op te pakken in de tweede helft en wordt het toch vrij plezierig. De problemen stoppen niet; ze worden gewoon minder een probleem als de actie en het bloedvergieten op de voorgrond treden.Voor het bescheiden budget van slechts 425.000 dollar is het nog buitengewoon sfeervol en het ziet er redelijk goed uit dankzij de cinematograaf van Peter Deming. Er is ook fijne speciale make-up effecten door Norman Cabrera, die op dat moment slechts 18 was. Op 20-jarige leeftijd zou Cabrera gaan samenwerken met Stan Winston aan Gremlins 2 en heeft ondertussen een grote staat van dienst! En tja, het was de jaren '80 dus er moesten ook wat machine-geweren in en is er meer dan voldoende gore. Een nog best fijn filmpje!


avatar van Shadowed

Shadowed

 • 8263 berichten
 • 5206 stemmen

Verrassende film.

Normaal ben ik geen fan van dit soort goedkope films, maar Scarecrows had iets wat me gewoon wat meer trok. Ik denk vooral de omgeving waarin de film zich plaatsvind. Een donkere plantage met enge vogelverschrikkers, ik mag het wel. Bovendien weet regisseur Wesley er met een beperkt budget veel mee te doen.

De film is in ieder geval waanzinnig dwaas en het acteerwerk is niet bepaald best. De personages zijn idioot op het hilarische af. De effecten die door andere gebruikers al worden benoemd zoals granaatontploffingen zijn om te huilen en als geheel straalt Scarecrows voortdurend weinig budget af. En toch weet het te werken, op een hele gekke manier, want deze films scoren doorgaans niet hoger bij mij dan een 2,0*.

Deze film was echter best leuk te noemen. De beelden van de locatie zijn sfeervol, de vogelverschrikkers hebben sfeer en de gore is opvallend gemeen. Echt spannend wordt het uiteraard niet, maar de sfeer sluipt goed door en de mysterieuze situatie waarin de personages zich bevinden weet te vermaken. Tijdens de film dacht ik er voortdurend aan hoe goed het zou zijn geweest met meer budget.

Scarecrows duurt niet lang en kijkt met een aardig tempo goed weg. Het voornaamste voordeel dat Wesley erin vermengt is dat hij geen tijd verspilt. Scarecrows komt direct tot zaken, en gooit je direct in het verhaal. Misschien duurt het wat langer voordat ze echt bij de vogelverschrikkers komen (ook al duurt dit enkel 20 minuten), de film zit vol met bombarie en plezier.

Leuke film, met veel plezier naar gekeken. Het duurt niet lang en de film kent een lekkere flow met best wel wat sfeer en enge dreigingen. Natuurlijk is dit geen enge film, maar de opzet van Scarecrows vind ik toch echt stukken beter dan andere films rondom deze tijd van dit kaliber. Veel sfeervoller en met veel meer passie uitgevoerd. Ik mag het wel.