Genre: Drama / Roadmovie
Gesproken taal: Spaans
Releasedatum: 7 juli 2002
Bekijk via Netflix
Plot Y Tu Mamá También
"Life has its ways of teaching."
Tijdelijk in de steek gelaten door hun vriendinnen ontmoeten de rijke tieners Tenoch en Julio de oudere Luisa op een bruiloft. Om indruk op haar te maken vertellen de twee dat ze op het punt staan een roadtrip te maken naar het mooie en geheime strand genaamd Boca del Cielo. Geïnteresseerd vraagt Luisa of ze met hen mee kan. Snel zijn de drie op weg naar hun fictieve bestemming. Onderweg leiden verleidingen, ruzies en het contrast tussen het rijke trio en de arme omgeving tot de nodige verwikkelingen.
Julio Zapata
Cecilia Huerta
Miguel Iturbide
Enriqueta 'Queta' Allende
Jesús 'Chuy' Carranza
Simpele en leuke wegkijkfilm perfect geschikt voor een warme avond als deze. Onbezonnen en zorgeloze pubers, zwoele locaties, sex en een verrassend down-to-earth einde. Stilistisch stelde het allemaal niet zoveel voor (al vond ik die stiltje voor de voice-over wel geslaagd, itt de voice-over zelf), maar ik heb me zeker niet verveeld.
mikey
Prachtig gefilmde 'road-movie', 'coming of age' bla bla. over 2 oversexte upper-class tieners die met een mooie vrouw door mexico rijden op zoek naar een verzonnen paradijs. pas op voor de sociale motiefjes, of juist niet. 5
Peerboom
Vond Gael García Bernal (Julio) in Amores Perros en Diarios de Motorcicleta erg goed!! Dus moest deze ook zien.......
Deze ietsje minder maar nog steeds erg goed!!
en tsja, ..... I'm just a sucker for Latina's; 4*
E V
Mooie, boeiende film met aardig wat sex en met de vergankelijkheid (van het leven) op de achtergrond.
RRT
Mooie Mexicaanse roadmovie. Het commentaar over de puberale dialogen eerder in de commentaren hierboven vind ik 'n beetje vreemd. Deze jongens waren pubers, en praatten toen ook dus zo. Mooie beelden van Mexico, zit wat sex in, ok, maar functioneel, en stoorde mij niet.
Film geeft een aardig beeld weer, van een stadium in 't leven waar we allemaal door gaan. Puberteit, vriendschap, vrouwen, cq meisjes. Was dik in orde. En goed einde.
seth gecko
normaal heb ik er een hekel aan als mensen beginnen over wat een 'mooie' film ze gezien hebben maar ik kan bijna niks anders bedenken om deze film te typeren als mooi.
de film schetst idd en erg goed beeld van de puberende jongens,hun vriendschap en drang naar seks etc.
in het begin van de film lijkt het nog of de film vooral voor goedkope seksgrapjes gaat maar eens de roadtrip wordt ingezet schakelt de film over op een ietwat ander elan.het verhaal is ietwat mager en het tempo nogal traag maar het is erg knap uitgewerkt en de beelden zijn fascinerend.
een mooie prent vol vriendschap,lust en tristesse.
3.5 sterren.
Gael garcia Bernal schittert en het is een zegen dat hij tot op heden vooral voor spaanstalige cinema blijft opteren ondanks uitstapjes in i'm with lucy en dot the i en niet door hollywood gecorumpeert wordt.
SillyZillah
Mijn eerste Spaanstalige film... ik ben meteen helemaal om! Ik ben nog relatief nieuw in de 'film biz', ben pas sinds kort films aan het bekijken als echte hobby... maar ben wel al helemaal verslaafd aan deze prachtige film. Vooral het puberale gedrag maar ook het klasseverschil van de jongens vind ik prachtig in beeld gebracht.. de sexueel getinte scenes zijn heel herkenbaar en absoluut functioneel.
De link die wordt gelegd naar de voice-over en Tenoch die dan misschien toch schrijver is geworden had ik zelf niet gelegd... maar vind ik wel een erg leuk idee!
SillyZ
Eigenlijk zouden alle films 2,99 moeten kosten
Bas17
Eigenlijk zouden alle films 2,99 moeten kosten
Mee eens
behalve als ze opruimkortingen weggeven dan is 0,99 ook goed
Lientjuh
heerlijk zo'n Latino film, heb echt enorm genoten
heb hem eens gekocht in een actie en het was de moeite waard!!!
katie morosky
Ik vond dat hij wel goed begon maar naarmate de film vorderde werd hij zo saai dat ik me aan de bijzonder kleine dingen ging ergeren: dat de jongens de wc niet doortrokken en daarna hun handen niet wasten. De dialogen, de handelingen, één puberaal geneukerij. 'k Was al blij als het een keertje niet over dat neuken ging. Vandaar misschien dat gefocus op de wc-scene. Want nee, op de wc werd niet geneukt. Ook het getouwtrek en de ruzies over het neuken konden me niet echt boeien.
Gaël is een heel goede acteur maar toch een kleine opmerking: alhoewel ik bijna geen woord Spaans versta ergerde ik me toch aan zijn gemompel. Wat sprak hij stil! Dat paste helemaal niet bij zijn vitale karakter.
Misschien dat het einde er lijkt bijgemetseld te zijn voor mij gaf het toch een meerwaarde. Het heeft de film inderdaad in een wel heel ander perspectief geplaatst en dus gered. Een 3,5.
Webby
prachtige lange beelden in deze roadmovie... lang ongezien tussen de stapels dvds. Gisteren gezien, top film! 4 *
DeVrouw
Weet eigenlijk nog steeds niet echt wat ik van deze film vind. Ik vond de stijl wel aardig, de puberale gesprekken, de voice over en het onderwerp.
Ik irriteerde me alleen mateloos aan die vrouw. (ben haar naam even kwijt) Hoe ze tegen de jongens sprak etc en hoe ze met beiden naar bed ging sprak me niet echt aan.
Achteraf blijkt dus hoe het zit maar ja toen was t voor mij al te laat.
En ja de omgeving waarin het gefilmd is, die is prachtig en ik vond het ook leuk dat ze naar een onbekend strand reden en vervolgens bleek het toch te bestaan.
En..ik heb erg gelachen om de regels die ze opnoemden was erg puur gespeeld en lachwekkend.
Een 4
maxcomthrilla
Wat een lekkere wegkijkfilm zeg, heerlijk. Veel humoristische fragmenten en mooie plaatjes van Mexico. Spaanstalige films liggen mij wel, zo ook deze. Geen clichés te bespeuren maar wel een goede performance van Gael Garciá Bernal, die ook in Amores Perros een goede rol neerzette! Op naar Motorcycle Diaries! 4,5*
Jorick
Een leuke en frisse film van begin tot eind. 3.5*
Toch maar verhoogd naar 4*, omdat de film nog steeds in m'n gedachten zweeft en de film toch meer was dan een leuk filmpje. Een erg fijne en mooie film met degelijk acteerwerk.
Ronnievb
Er is maar één groot thema in deze film en dat is lust. Werkelijk de enige draaias van de film is de seks en de obsessie die de jongens daar voor hebben. Nu ben ik de beroerdste niet en kan ik best naar een paar seks-scènes kijken zonder dat ik huiver, maar zodra de ene vrijpartij geweest is, begint de volgende. Je zou bijna gaan denken dat het om een typisch amerikaans pornofilmpje gaat met een totaal overbodig en ondergeschikt verhaal, maar dat is niet waar. De film doet het best aardig als road-trip, en ik vond het ook wel leuk dat boca del cielo werkelijk gevonden werd. Wie tegen 2 rukkende jongens op een duikplank kan, kan ik deze film wel aanraden. Het is vrij puur geacteerd en de puberale, door een sexsausje overgoten, gesprekken zijn eigenlijk best leuk (al kan ik geen spaans). Ik heb me overigens wel aan de overdaad van voice-over geërgerd, sommige stukken tekst waren niet bepaald in context te passen en ik snap niet echt wat bepaalde feitjes voor meerwaarde hebben.
Alsnog: 3,5 sterren
Ramon K
Niet zo zeer aan een overdaad, maar wel aan die vreemde stilte telkens als de voice-over werd ingezet. Werkte totaal niet.
donnie darko
Ik ga hem deze avond kijken, ook al heb ik morgen school. Voor deze film wil ik wel eens wat later in mijn bed kruipen.
Halcyon
Tijdje geleden gezien. Best vermakelijk en degelijk geacteerd. Sommige scènes zijn echt leuk om naar te kijken, maar andere lijken vrij nutteloos. Al bij al een meevaller.
Bernie
Ik heb hem dus op Kanaal Twee gezien. Ik vond het een mooie film, omdat het een niet-clichématige film over een vrouw op sterven was.
Dat die jongens continu over seks praten, is toch normaal. Hoe waren wij op die leeftijd (en nu nog misschien) en wat zou jij doen in het gezelschap van zo een mooie vrouw?
Ik wil ook wel eens naar Boca del Cielo.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Short Cuts
Drama / Komedie, 1993

Hable con Ella
Drama, 2002
mexicoseksadolescentiestrandgroup sexmannelijke vriendschaprondritmeerderjarig wordentienermasturbatiehuman relationship lhbtnew mexican cinemaself reflectionmmf melodramahumourous