Genre: Komedie / Actie
Geregisseerd door: Peter Segal
Met onder meer: Adam Sandler, Burt Reynolds en Chris Rock
Releasedatum: 8 september 2005
Plot The Longest Yard
"If you can't get out, get even."
Een quarterback met pensioen belandt door omstandigheden in de gevangenis. De gevangenisleiding daar organiseert een footballwedstrijd tussen de gevangenen en de bewakers. Helaas verloopt deze niet bepaald eerlijk, zeker niet nu er zich een ster tussen de gevangenen bevindt.
Paul Crewe
Unger
Lynette
Switowski
Marcellos
Mooie film ik heb hem op mijn school aan zown 6 klassen laten zien enne...
Groot succes
* 5.0
Keown
Geweldige remake van de mean machine en er zit genoeg in om te lachen, maar idd iets te veel reclame voor Mcdonalds dat zou wel weg mogen verder een toppertje
frank the tank
wanneer komt deze film is uit in nederland, kan het nergens vinden...
Bandit
De film zou hier in november 2005 in de bioscoop komen, is bij mijn weten nooit gebeurd. Nu komt de film op 16 maart op koop-dvd.
Flipmode90
Volgens mij komt ie niet meer in de Bios.
Nice movie in ieder geval
qu1nt3n
hmm, als je niet van football houdt is dit duidelijk niks.. jammer.
bye the way, wat een gezeur over mc donalds, zijn genoeg films waar vele malen meer reclame wordt gemaakt en dan niet alleen met een paar woorden, dat over mc donalds was juist nog wel leuk aan de film.
REGENCY
Geweldige humor, en idd. de mac reclame is irritant.. Maar als je daar even doorheen kijkt, dan is dit een zeer vermakelijke film..
Spineglass
vond het een erg vermakelijke film met goede, zeer droge humor! welverdiende 4*
Rujar
Grappig dat Burt Reynolds mee deed!
Leuke film! Beter en grappiger dan de europese tegenhanger Mean Machine
vervegelen
Prachtige film, geen moment verveeld. Geregeld wat humor. De McDonnalds reclame stoorde mij helemaal niet.
4* en dat is hij zeker waard!!!!
Als Adam Sandler meespeelt is het meestal kei goed!!!
kungfuzombie
Heerlijk vermaak, en snap niet dat mensen vallen over de zogenaamde McDonalds reclame. Eenvan die gasten zegt zelfs nog "You wont find any meat between this" of zo iets dergelijks...
Nou ja maakt ook niet uit, verstand op nul en kijken maar. Voor de K-1 kijkers... Bob Sapp speelt ook een rol (en is ook bestn og leuk ook!)
Bloem
Goeie film! Ik vond de mac reclames niet storend.. Het geeft iets leuks aan de film en het is ook niet echt bedoelt als reclame volgens mij. Ik heb geen "ik verveel me" momenten gehad in de film
airbus1
Zo dit is echt een dikke aanrader voor de mensen! Ik snap niks van dat football maar vond het echt een leuke film!
Ik heb in ieder geval veel gelachen!
Nieke
Deze film is eigenlijk gewoon een remake van... The Longest Yard. In die tijd ook met Burt Reynolds! (en de gevangenisdirecteur, maar al sla je me dood...)
Mean Machine was x-aantal jaar geleden ook gewoon een actiefilmpje met Vinnie Jones (ik vond er althans weinig humoristisch aan).
Alweer allemaal een stukje info rijker
N&N
Leuke film!
Beter dan het origineel, ook veel leuker dan de voetbal versie mean machine met vinnie jones ook al was die ook wel leuk.
Rob Schneider aan het eind top!
Vader81
Nog eens een komedie waar je er weinig van vind, dat is zeker een aanrader voor een avondje lachen.
luuk1988
wat heb ik me ge ergert aan deze film echt precies het zelfde als mean machine en flouwe grappen en al die onzin :+o wel gaaf die gespierde mannen is dat bob sapp?
2(* )( *)
hessel
Geen goede film. Na het lezen van de goede reviews op de film had ik goede hoop. Helaas kon de film het niet waarmaken.
Humor;
De humor was erg ver te zoeken. De humor die er in voorkwam was zo voorspelbaar en daardoor totaal niet grappig. (een ton sportdrank over het hoofd van de directeur, een bal in iemand noten gooien, de mannelijke cheerleaders, de latino die zich aangetrokken voelt tot de mannelijke cheerleaders). Stuk voor stuk humor scenes en personages met een erg laag niveau. De film doet te hard zijn best om grappig te zijn.
Acteerwerk;
Ongelooflijk mensen, kan het nog slechter!?
Adam Sandler, na het zien van Big Daddy dacht ik dat hij wel humor had en redelijk kon acteren, in deze film zie ik hier niks van terug. (jammer!) ook in 50 first dates kon ik hem wel waarderen. Wie nog redelijk was, is die hoofd bewaker. Verder waren alle andere acteurs echt niet om aan te zien. Ik hoopte dat ik die lange vent nooit meer hoefde te zien nadat hij ?mr. Steel? speelde in een oude James Bond film.
Ook vond ik het verhaal totaal niet boeiend, amuserend of goed in elkaar zitten. Zo voorspelbaar als het maar kan! Tuurlijk winnen ze, tuurlijk speelt het andere team vals, tuurlijk herhaalt de geschiedenis/reputatie van Adam Sandler waardoor hij weer vals moet spelen, tuurlijk zal de directeur het gevangenis team tegenwerken, alles was ''tuurlijk,.....'' En dan de dood van die gozer, hoe kansloos. De regiseur dacht zeker; er moet altijd iets triest voorkomen in een film dus laten we maar iemand dood gaan, kom op!!
reclame voor Mac Donalds? Nee joh, hoe kom je erbij? kan het nog er nog duidelijker bovenop liggen.
Mijn samenvattende reactie op deze film; Kan het nog erger? 2*
Mierelier
Heb erg gelachen om deze film zeg, leuke humor en kijkt
gewoon lekker weg.
helleke
Ik vond t ook wel een leuke film met veel grappige momenten in.
Ge moet wel uw verstand op nul zetten om zo'n films te bekijken want erg realistisch is het allemaal wel niet.
Mocht ge in het gevang zo'n vrijheid en privileges hebben,dan is da daar een luilekkerland.
Serieus gespierde mannekes die er in mee doen,vooral diene Turley die zolang in een aparte cel had opgesloten gezeten.
Nelly deedt da zeker ook nie slecht als Megget.
Wel een typisch Amerikaans show en spectakel gebeuren.
Maar ik heb er van t begin tot eind van genoten.
Daarom 3,5 sterren
gurdan
Ik vond deze film tegenvallen, ik had namelijk al wel eens de film "mean machine" gezien en dat is precies hetzelfde verhaal alleen dan gewoon voetbal.
Turkeyloverz
Leuke film, maar ik vind Mean Machine (2001) beter dan deze. Wel goede humor, maar het niveau van MM uit 2001 haalt hij niet.
Gang_Star
Geslaagde remake, vond hem zelfs beter dan mean machine. en dan ben ik nog een voetbalfan ook! Maar Sandler en Rock vormden zo'n goed duo. Serieus...grappig, alleen vond ik de film na een tijdje een beetje te langdradig worden...toch nog 4* waard
Lotteke
Slecht! Sandler is na het zien van deze film meteen 10 punten naar beneden gezakt. Ben toch altijd wel gecharmeerd van hem en vind hem over het algemeen erg grappig, maar wat een bagger film zeg! Het begon heel leuk en vol verwachting met die eerste scene met Cox en die achtervolging in de auto, maar zakte volledig in elkaar en heb geloof ik vanaf het gevangenis moment geen 1 keer meer echt gelachen.
Diesel
Overbodige remake. Adam Sandler gedraagt zich niet als een echte quarterback (in tegenstelling tot Burt Reynolds in het origineel) en is alles behalve grappig in deze film. De 1974 versie is tien keer beter.
Sensual-J
Ik vind hem zeer geslaagd
Ik heb de eerste niet gezien... maar ik ben er zeker van 05' niet onderdoet voor 74'
De humor was zeker leuk.. en Adam Sandler is zoooo sexy

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Hooligans

Animal Farm
Animatie / Drama, 1954

Glory Road
Drama / Sport, 2006
gevangeniscorruptieamerikaans voetbaltexasgevangenesan diego, californiachantagesupervisor american football coachprison wardensportsmokkelremakeprison guardinmatebased on moviequarterback prisoner abusepolitical aspirationpublic disgraceamerican football playerprobation violationfederal penitentiaryshaving pointshotboxfootball game