Genre: Komedie / Actie
Geregisseerd door: Peter Segal
Met onder meer: Adam Sandler, Burt Reynolds en Chris Rock
Releasedatum: 8 september 2005
Plot The Longest Yard
"If you can't get out, get even."
Een quarterback met pensioen belandt door omstandigheden in de gevangenis. De gevangenisleiding daar organiseert een footballwedstrijd tussen de gevangenen en de bewakers. Helaas verloopt deze niet bepaald eerlijk, zeker niet nu er zich een ster tussen de gevangenen bevindt.
Paul Crewe
Unger
Lynette
Switowski
aerts007
Versie van 74'' vond ik toch beter, toch is deze zeker niet slecht.
Robin0
Blijft een mooie sport American Footbal!
Ik vond het wel een leuke film, ze hebben er leuke
plays in verwerkt en mooie blocks en tackles.
Ik heb me best vermaakt met deze fiilm.
henkpsv
Het is een goede film, maar hij is gewoon in precies het zelfde als Mean machine. Het enige verschil is Rugby tegenover voetbal
lykathea
Beide zijn remakes van The Longest Yard(1974), dus credit naar die film.
TimoGoedhart
Heel grappig, maar Mean Machine is beter. Adam Sandler komt namelijk helemaal niet over als een (ex)prof-sporter vind ik en Vinnie Jones komt veel serieuzer over. (vind ik dan) 3.5
tommykonijn
Weer eens even snel herkeken. Adam Sandler vind ik echt heel goed spelen in deze rol, en inderdaad het lijkt veel op Mean Machine en naar het schijnt The Longest Yard uit 1974 maar dat staat al in zoveel berichten hier geschreven, Burt Reynolds en Chris Rock waren ook zeker sterk in hun rol, de film was niet altijd even sterk en sommige scenes waren ook een beetje overbodig vond ik, maar er zaten ook weer hele sterke dingen in zoals het einde dat zeker niet verkeerd was naar mijn mening, ik vond deze beter dan Mean Machine, maar goed ieder zo zijn mening ik verhoog hem naar een :
3,5*.
briek
Wel een grappige film, al heb ik al betere komedies gezien. De acteerprestaties waren behoorlijk en alles zal goed in mekaar. Het einde van de film was natuurlijk heel voorspelbaar, zelfs tot in de kleinste details.
speedfreak
dude, wat is het verschil met mean machine? de naam van het team is zelfs dezelfde!?
Drunkenmonky
Weeeer zo'n ongeïnspireerde ripp-off. Mean Machine was toch stukken beter.
Halcyon
Typische film in dit genre. Elk personage doet even een kunstje om het publiek aan het lachen te brengen. Adam Sandler heeft al beter gedaan. Simpel vermaak, meer niet.
SLJENCT
Vermakelijke komedie, dat kun je wel op zijn minst zeggen.
De humor in deze film zit echt goed in mekaar. Enkele keren buikpijn van het lachen gehad. Sandler doet het weeral goed, Chris Rock doet het ook degelijk, zelfs Nelly doet het redelijk. Ook waren die 2 reuzen (Latino en zwarte) hilarisch!
3,5 sterren, met in de toekomst kans op een 4.
@ Halcyon, helemaal juist. Maar juist daarin blinkt de film uit. Ik denk dat iedereen mij aan het lachen heeft gekregen. Missie geslaagd dus en een betere in dit genre.
Sportingerke
Vermakelijk: ja, toch bij momenten.
Flauw: jammer genoeg ook regelmatig. Zo ergerde ik me aan de overdreven vervrouwelijking die optreedt bij die ene cipier en zijn door de makers grappig bedoelde intermezzo's vond ik gewoonweg onnozel.
De getypecaste gevangenen waren stuk voor stuk leuk (de latinoreus blijkt trouwens niemand minder te zijn dan "The great Khali", bekend van catch) en hoewel ik het verhaal al kende (van Mean Machine) en de afloop al direct valt te voorspellen, was het toch goed genoeg om een leuk avondje te beleven.
Een aanrader is het echter niet, daarvoor te weinig vernieuwend/origineel.
dikkop
Leuk filmpje, vind altijd de genre komedie overdreven. Er zou onderhand een genre moeten komen die heet: Leuk
Hoewel de film en de afloop uiteindelijk erg voorspelbaar is, is The Longest Yard toch een hele behoorlijke komedie met aardig wat humor en leuke personages. Adam Sandler komt weer prima over tussen alle letterlijk grote acteurs naast hem. Dat zijn voornamelijk (ex)worstelaars en zijn doen het ook helemaal niet slecht naast Sandler. Daarnaast zijn er nog aardige rolletjes weggelegd voor Burt Reynolds, Chris Rock en Rob Schneider. De film kent een aantal aardige grappen en de hele set heeft er duidelijk lol in gehad deze film te maken en dat is zien wat natuurlijk positief is bij een komedie. Jammer is wel de wat saaie en voorspelbare Rugbywedstrijd op het einde, maar al met al is toch een leuke film!
Timothyvdmeer
Wel een grappige film. Niet echt speciaal maar soms best leuk. Rock zet Caretacker leuk neer een ook Nelly speelt redelijk.
Al met al 2.5*.
skipy05
Goede film. Hij is ook heel grappig. Verhaal is goed eens iets anders. De film is wel voorspelbaar hoe hij afloopt.
;)
je zou voor minder naar den bak willen
de film is grappig en er zit nog een leuk verhaal in.
een aanrader voor een gezellige avond.
sankji
Geweldige film ik heb hem nu al 3 keer gezien maar hij blijft grappig.
Adem Sandler speelt het altijd wel ijzersterk en daarom een wel verdiende 5,0 sterren
Siorgi
Humor viel me wat tegen. Er wordt vooral gefocust op de belangrijke wedstrijd dus krijgen we vooral veel American Football te zien. Dan viel Mean Machine (de Europese variant van deze zullen we maar zeggen) me veel beter mee.
bild
Chris Rock vind ik gewoon een beetje een irritante acteur en had hem dan ook liever niet gezien. Dankzij Adam Sandler is deze film nog geslaagd.
Delvenaartje
Whahaha ik vind ´m lachen, zo flauw soms ook.. maar soms ben je weleens in zo´n bui en dan kijk je dit soort films.
Zeker een leuke film om een keer te kijken!
M.Goodkat
Gisteren gezien na een lange periode en een hele plezante film. Adam Sandler speelt weer leuk zelfde als Chris Rock en Burt Reynolds.
Naargelang de film verder ging dacht ik dus heel de tijd aan "Mean Machine" met Vinnie Jones en blijkbaar was dat ook zo. Anyway, plezante film voor een leuke zondagnammidag of vrijdagavond voor mij in ieder geval.
Opgekrikt met een halve ster 3,5/5*
Kr!kke
Leuke film met een leuk verhaal. Sandler doet het goed in deze film, en ook Chris Rock vond ik wel goed.
tijn79
Het origineel ken ik helaas (nog) niet, maar ik weet wel dat ik de remake met Vinnie Jones stukken beter vind dan dit gemekker met Sandler, maar ik ben ook bepaald geen fan van de beste man
the.real.deal
Hele leuke komedie,
Ik heb em nu een paar keer gezien en vond em fantastisch met een hoop leuke acteurs. Voor wie em nog niet gezien hebt en die van komedie films houd is het een aanrader.
vind het wel een erg stoere soundtrack hebben
huVILEub
Aardige komedie. Enkele leuke karakters. Ik irriteerde me niet zo aan Adam Sandler. Alleen enkele overbodige dingen (zoals de nichten). De wedstrijd vond ik ook niet mooi neergezet maar ik heb dan ook geen verstand van American Football. Eigenlijk vons ik het hele einde wat simpel. Conclusie: niet echt iets heel speciaals maar niet onaardig.

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Animal Farm
Animatie / Drama, 1954

Glory Road
Drama / Sport, 2006
gevangeniscorruptieamerikaans voetbaltexasgevangenesan diego, californiachantagesupervisor american football coachprison wardensportsmokkelremakeprison guardinmatebased on moviequarterback prisoner abusepolitical aspirationpublic disgraceamerican football playerprobation violationfederal penitentiaryshaving pointshotboxfootball game