Genre: Misdaad / Drama
Alternatieve titels: A Conspiracy of Faith / De Noodkreet in de Fles / Department Q: A Conspiracy of Faith
Denemarken / Duitsland / Zweden / Noorwegen
Geregisseerd door: Hans Petter Moland
Met onder meer: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares en Johanne Louise Schmidt
Gesproken taal: Deens en Noors
Releasedatum: 25 augustus 2016
Bekijk via Prime Video
Bekijk via myLum (Lumière)
Plot Flaskepost fra P
Op afdeling Q krijgt Carl Morck een vergeten fles uit Schotland waarin een nauwelijks leesbaar briefje met het woord help zit in handen. De fles houdt verband met enkele verdwijningen van broers en zussen, waarvan de ouders de kinderen nooit als vermist hebben opgegeven. Carl en Assad storten zich vervolgens op de zaak om de mysterieuze verdwijningen op te lossen.
Carl Mørck
Rose Knudsen
Pasgård
Marcus Jacobsen
Magdalena
Derde en helaas tot nu toe minste deel in de serie Q, over twee deense detectives die lang vergeten moordzaken moeten zien op te lossen. De plot ligt ditmaal nogal voor de hand en de uitwerking laat hier en daar te wensen over. Echt spannend wil het maar niet worden en bepaalde gebeurtenissen neigen naar het ongeloofwaardige. De personages weten ook minder te boeien dan voorheen. Het steekt allemaal vakkundig in elkaar, maar de film pakte me niet, in tegenstelling tot de eerste twee delen.
keimpeS
Matig vervolg als je het vergelijkt met de 1e film, toch wel een leuke film maar mist helaas een goed plot. Ik vond de film visueel erg mooi, bv met die wijde landschappen, met mooie gele bloemen etc...
Flitskikker
Weer een lekker spannende film. Grimmig sfeertje, mooie beelden, erg goede zwarte humor en heerlijk cynisme. Het verhaal was iets te vergezocht, en jammer dat de kijker vanaf het begin alles al weet.
Ook wat te veel Hollywood in dit deel. Uit een snel rijdende trein springen, snel even met de auto voor de trein langs schieten, het verkleedtruccliché in het ziekenhuis, de jongen die nog leefde na een minuut onder water enzovoort. Anders had ik er een half puntje bij gedaan.
Ondanks dit alles heb ik me geen moment verveeld. De montage hield het levendig, en op sommige punten heerlijk stil. Bij de scène dat Rose het geluidsfragment liet horen was het - zowaar - ook in de zaal helemaal muisstil. Mooie ervaring.
Prima ondertiteling ook (geen Engels, dus kunnen ze geen prutsers inhuren). Helaas geen credit, dus ik kan niemand persoonlijk complimenteren.
Deel 1: 4/5
Deel 2: 3,5/5
Deel 3: 8,5/10 -> 4/5
(verwijderd)
Ik snap het niet. De film wordt al weken gepromoot door Pathé, maar nu 2 dagen na de release wordt hij nog steeds nergens gedraaid? Ook niet in Arnhem dus, waar ik hem dolgraag wil zien.
Flitskikker
Bij Pathé draait-ie alleen in de "luxere" vestigingen, City Amsterdam en Buitenhof Den Haag, onder de Nederlandse titel:
De noodkreet in de fles -Trailer & Laatste nieuws - Pathé - pathe.nl
Antonev
Wederom een prima detective uit de Q reeks! Uitstekende sfeer met spanning, naargeestigheid, prachtige landschappen en zo nu en dan een stukje humor. Het verhaal an zich wist me van het begin tot het eind te boeien. Dat het niet 100% waterdicht is, dat neem ik maar voor lief.
Redlop
Matige vervolgfilm. Met de noodkreet in de fles wordt vrijwel niets gedaan. Daarnaast zit het verhaal vol met makkelijke plotholes. Uiteindelijk een teleurstellende reeks.
Antonev
Met de noodkreet uit de fles begint het gehele onderzoek toch ook? Dat bericht brengt toch het balletje aan het rollen? Als de fles niet gevonden was, dan was het onderzoek niet begonnen en was de link tussen de verschillende zaken wellicht nooit ontdekt
. Het bericht speelt een korte, maar cruciale rol.
Redlop
Het bericht speelt een korte, maar cruciale rol.
Te kort. De brief in de fles verdwijnt al snel uit de film, terwijl ik hoopte dat die brief een speurtocht naar een onopgeloste zaak in het verleden zou opleveren. Het team houdt zich bezig met Cold Cases en daarom zou je dat ook verwachten. Maar het merendeel van de film draait uiteindelijk om een kidnapping in het heden.
sowhat
Leuke trilogie om een keer gezien te hebben. Deze vond ik tesamen met de eerste film (The woman in the Cage) in de reeks het beste.
Het wordt vaak vergeleken met Millennium trilogie, beetje onterecht. Millennium heeft meer spanning, maar dit duo van departement Q heeft iets speciaals en het verhaal is ook gewoon heel degelijk.
The Woman in the Cage: 4,5*
The Absent One: 4*
A Conspiracy of Faith: 4,5*
Roger Thornhill
Het speurwerk (hoewel zeker niet oninteressant) is niet veel spectaculairder dan een doorsnee-CSI-aflevering, maar de personages zijn goed neergezet en de seriemoordenaar heeft een tamelijk huiveringwekkend motief. Niet gehinderd door voorkennis van de boeken (of eerdere delen uit de filmreeks) heb ik hier dan ook de hele film lang geboeid naar gekeken. Tamelijk creepy rol van Pål Sverre Hagen als de getroebleerde Johannes.
Filmkriebel
Tamelijk creepy rol van Pål Sverre Hagen als de getroebleerde Johannes.
Creepy zijn kan hij goed ja... een andere goede rol van deze acteur zie je in Kraftidioten (2014)
tbouwh
Een relatief nieuw genre voor mij: De Deens-Noorse (of is het nu Zweedse?) crimi. In deze film zien we hoe twee rechercheurs na de vondst van een briefje (juist, een noodkreet) in een fles het verband leggen met een serie ontvoeringen van kinderen uit een religieuze community.
Wat volgt is een degelijke thriller, waarin religieuze thematiek verweven wordt met de door de rechercheurs geregisseerde zoektocht naar een ietwat psychotische seriemoordenaar. Pluspunten liggen opgesloten in de wijze waarop de opbouw van de film verzorgd is, en in de spanning die een aantal strak gefilmde sleutelscénes genereren.
Minder enthousiast was ik over de verwerking van de religieuze thematiek. De polariserende rechercheurs komen niet verder dan wat twistgesprekken, terwijl de invulling van de rol van de serie-kidnapper en de achterliggende setting (de religieuze community van zwaargelovigen) niet echt een meerwaarde bieden ten opzichte van de spanning die de plotverloop van zichzelf al biedt. Als je dergelijke thematiek maar oppervlakkig uitwerkt, kies dan gewoon voor een sterke thriller en laat de rest achterwege, was mijn gedachte…
Maar goed, deze film is gebaseerd op een boek van Jussi Adler-Olsen, en daarin zal een en ander vermoedelijk beter uitgediept zijn. In die context zou ik ook kunnen begrijpen waarom ik in de eerste reviews teruglees dat deze film toch de mindere is van de andere thrillers in de serie (ook al heb ik deze niet gezien).
aeverhoog
Nergens haal ik uit de film dat de fles in Schotland gevonden is. En wat is een vergeten fles? Sfeertechnisch vond ik deze mooier dan de eerste twee delen, maar op het eind zakt de film in en wordt hij bijna afgekapt. In de volgende film gaat Morck vast in therapie en gaan we misschien weer dieper in op de verhaallijnen die eerder zijn aangestipt. Er is genoeg materiaal om mooi uit te werken... .
joolstein
Bij elk deel van deze reeks van pracht films zakt wel het niveau van het verhaal. Deze speelt zich af in religieuze kringen en bewandelt voor een groot deel toch het geijkte pad. Verdwijningen en de daarop volgende speurwerk en achtervolgingen, het is spannend maar ook al vaker gezien. Toch echt slecht is het absoluut niet. Dit komt voor een groot deel doordat de hoofdrolspelers een zeer sterk staaltje aan acteerwerk laten zien. Daarnaast zijn de locaties en manier van filmen zeer mooi gedaan. Op naar de volgende, want ik kan me niet voorstellen dat het nog minder word.
knusse stoel
Echt een prachtfilm die mooi opbouwt qua verhaal en spanning. Hij lag al een tijdje te wachten tot wij hem zouden bekijken maar vriendin is niet zo kapot van de Scandinavische talen in films, dus gisteravond met een vriend bekeken. Beiden vonden het uit geweldige film en een goed bestede 2 uurtjes!
Ik heb begrepen dat er meerdere in deze reeks zijn uitgekomen, dus de volgende filmavond weer eentje uit dit genre?
Left4Dead
lezertje
Na ‘Kvinden i buret’ (2013) en “Fasandraeberne’ (4014) Inmiddels de derde film met Nikolaj Lie Kaas als Carl Morck van de afdeling Q van de Deense politie, naar de boeken van Jussi Adler-Olsen. De kleine dialogen die Morck met zijn collega Assad (Fares Fares) in de auto voert Staan stijf van de morbide humor en duren daardoor veel te kort, maar zorgen er gelukkig wel voor de deze donkere thriller niet helemaal gitzwart wordt. Met wederom een prachtige hoofdrol van Nicolaj Lie Kaas. ‘Flaskepost fra P’ is de beste film uit deze trilogie (of zijn er nog meerdere delen in aantocht?)
DjFrankie
Prima scandinavische thriller. Ik ben niet bekend met de boeken en ook niet met de voorgaande afleveringen maar ik vond dit een prima onderhoudende film.
RedLips63
Ik heb de film van de week gezien en hij viel mij eerlijk gezegd tegen. Dit in tegenstelling tot het boek waar de spanning langzamerhand opgebouwd wordt. In de film wist je binnen 5 minuten wie de slechterik was en dat is wat mij zo tegenviel. Over het algemeen zijn die Denen er juist meesters in om je telkens op het verkeerde been te zetten, maar helaas ....
Rodger
Weer een briljante film. ..
De eerste 2 waren al goed. maar deze hoort daar zeker bij.
4.5 ***
DragQueen
Alweer de derde film uit de 'Departement Q' reeks. Het politieduo Carl en Assad, word weer geweldig neergezet door Nikolaj Lie Kaas en Fares Fares. De vorige twee delen waren meer dan geslaagd, dus keek ik reikhalzend uit naar dit derde deel uit de reeks. En hij is me niet tegengevallen. Het sterke verhaal steekt weer eens strak in de uitvoering. Ook de geboden sfeer is sterk. Het acteerwerk word verder met de nodige inleving gebracht. Zolang dit niveau blijft gehandhaafd, mogen er wat mij betreft nog wel een paar vervolgen komen. Volgens bepaalde nieuwsbronnen zou er zelfs al een vierde film beklonken zijn. Het gaat hierbij om een verfilming van het vierde boek uit de 'Departement Q' reeks, van auteur Jussi Adler-Olsen, genaamd 'The Purity Of Vengeance'. 4 Sterren.
(verwijderd)
De film begon wat trager en saaier dan zijn voorgangers dus ik had me er al bij neergelegd dat dát niveau dit keer niet gehaald werd. Gelukkig zat ik er naast zeg, de introductie was gewoon wat aan de lange kant blijkbaar, maar wanneer het echt begint is dit 3e deel uit de afdeling Q reeks weer Scandinavisch goed! Opnieuw een naargeestige misdaadzaak en het grauwe sfeertje met fijne soundtrack en top acteerwerk wordt weer geëvenaard. Deel 2 blijft mijn favoriet met 4.5*, deze krijgt net als deel 1 een 4*.
Hopelijk heeft DragQueen gelijk en komt deel 4 er ook!
ZenZin
Duidelijk de zwakste van de trilogie. Qua sfeer en psychologie nog steeds onderhoudend. Maar dit verhaal rammelt aan alle kanten en het eerste gedeelte is uiterst rommelig. Daarna volgt te veel standaard action rond een slechterik die het totaal ongeloofwaardig lang weet te rekken . Dat een gevonden fles bij afdeling Q terecht komt Is sowieso al absurd. Maar desalniemin vond ik deze film weer sympathiek haha.
Ziegler
Het is inderdaad wat rommelig en ongeloofwaardig. Tot driekwart vond ik het onderhoudend, tegen het eind niet meer.
Tarkus
Derde film uit de reeks al, maar wel de minder goed van de drie.
Er zit wat spanning in deze prent, maar toch een pak minder dan in de eerste twee films, het is ook wat rommelig gebracht.
Maar het is nog steeds goed hoor, daar niet van, maar ik hoop dat men bij een volgende film terug het niveau haalt van de tweede uit de reeks, die van mij 5 sterren had gekregen, dat haalt deze dus niet !!
dvdfreak123
Weer prima genoten van deze 3de film uit de reeks. Verhaal was goed, maar minder of in de vorige 2 omdat ze niet lang er over doen om te tonen hoe het in elkaar zit. Vind de eerste film nog steeds zoiezo de beste. Het duo speelt weer zeer goed, en laten weer prima acteerwerk zien. Moet zeggen buiten het verhaal dat hier minder is vind ik hem ongeveer even goed of de 2de film. Krijgt daarom ook een 7/10

Den Grænseløse

Fasandræberne
2014

Kvinden i Buret
2013

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Mientras Duermes
Thriller / Drama, 2011

Fasandræberne
Misdaad / Thriller, 2014
denemarkengebaseerd op boekco-workers relationshipreligious fundamentalismreligious fanaticismnordic noircold casemessage in a bottle brother sister relationshipafdeling qfaith vs atheism