Genre: Misdaad / Drama
Alternatieve titels: A Conspiracy of Faith / De Noodkreet in de Fles / Department Q: A Conspiracy of Faith
Denemarken / Duitsland / Zweden / Noorwegen
Geregisseerd door: Hans Petter Moland
Met onder meer: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares en Johanne Louise Schmidt
Gesproken taal: Deens en Noors
Releasedatum: 25 augustus 2016
Bekijk via Prime Video
Bekijk via myLum (Lumière)
Plot Flaskepost fra P
Op afdeling Q krijgt Carl Morck een vergeten fles uit Schotland waarin een nauwelijks leesbaar briefje met het woord help zit in handen. De fles houdt verband met enkele verdwijningen van broers en zussen, waarvan de ouders de kinderen nooit als vermist hebben opgegeven. Carl en Assad storten zich vervolgens op de zaak om de mysterieuze verdwijningen op te lossen.
Carl Mørck
Pasgård
Marcus Jacobsen
Magdalena
Nick Theunis
Derde film uit de serie Q, vervolg op Kvinden i Buret (2013), Fasandræberne (2014)
Flitskikker
Deel 1 was erg goed, deel 2 vond ik minder. Ben benieuwd naar het derde deel.
Wel een andere regisseur...
Filmkriebel
Ik verwacht er veel van, zeker in handen van deze regisseur.
Vanaf 2 juni in de bioscoop (Lumière)
EDIT: release verplaatst naar 25 augustus
lakechurch
Ik heb deze film van de week bij toeval gezien en ben erg enthousiast. Eerste deel vond ik ook erg goed (2e deel heb ik nog niet gezien). De film heeft een goed verhaal, is spannend en kent de nodige actie.
BBarbie
Laatste deel van de trilogie met het cold case duo Mørck – Assad naar de boeken van Jussi Adler-Olsen. Net als de beide voorgaande delen onderhoudend genoeg om een verregende vakantieavond in New York te vergeten. Gezien in een nagenoeg verlaten zaal (5 toeschouwers !) van het IFC Center in Greenwich Village.
Filmkriebel
Laatste deel? Er zijn nog Afdeling Q boeken hoor (Dossier 64, Het Marco Effect, De Grenzeloze).
Nordic Noir
Wederom een film die op niveau blijft van de twee vorige, en dat betekent, erg goed. Carl Morck is labieler en wereldvreemder dan ooit in dit duistere verhaal waarin de afdeling Q onderzoek doet naar een kinderverdwijning die niet gemeld is geweest en op het spoor van een wrede serial killer raken. De film baadt in een sfeer van religieus fanatisme die de rode draad vormt. De moordenaar zelf is al snel gekend. Zijn knappe looks verbergen een verdorven ziel waarvoor men zelfs nog enig begrip dient op te brengen .Centraal staat vooral het waarom en het redden van twee kinderen . In de tweede helft gaat de film ook flink los met actie en een paar best heftige scènes. Fijne reeks van hoog niveau. Laat de volgende maar komen.
Kvinden i buret : 3,5*
Fasandraeberne : 3,5*
Flaskepost Fra P : 3,5*
BBarbie
Okay. Ik heb me laten leiden door een mededeling in de vitrine van het theater: "Last part of the trilogy based on the books of Jussi Adler-Olsen." (of zoiets)
(verwijderd)
Yeah, wist niet dat deel 3 al zó snel kwam. Lekker meepakken in de laatste week van m'n zomervakantietje, heerlijk.
arjope
helaas een slechte film.
als je de boeken kent weet je wat ik bedoel.
niet alleen is het boek aangepast, maar het script ontbreekt nu de spanning die het boek wel had.
rommelige eerste 40 minuten en vervolgens zijn er nog 2 aktie scenes die redelijk zijn.
toch heel teleurstellend omdat de verwachting hoog was.
uitgelezen kans voor de amerikanen om het eens beter te doen
Kuwiel
Deze uit de reeks serie Q is weliswaar naar mijn mening iets minder, desondanks weer erg genoten.
Een prima verhaal. En weer uitstekend acteer werk met name door Nikolaj Lie Kaas.
Left4Dead
Ik heb destijds ook meegekregen dat het een trilogie zou worden, ondanks dat er meer boeken zijn.
Ben benieuwd want deze serie mag wat mij betreft gewoon doorgaan met de volgende verhalen.
Ook dit verhaal, het derde deel, verdient een 3.5** 7,5+/10.
Alle drie verhalen kregen 3,5** van mij, alle drie een dikke 7,5.
Edit: Nieuwe trilogie uit Scandinavië: Departement Q - debeterefilm.be
Left4Dead
Left4Dead... Maak er dan maar snel 2 trilogieën van.
Ik wil wel.
, misschien dat er na dit succes wel weer budget vrijkomt om de volgende delen op te pakken. Ik moet erbij zeggen, ik zal hun verplichten om dezelfde cast te nemen.
Filmkriebel
ik zal hun verplichten om dezelfde cast te nemen.
Okee... zorg jij alvast voor deze petitie, ik zorg ervoor dat de Amerikanen geen remakes maken...
coumi
Na het ijzersterke tweede deel, was deze derde toch licht teleurstellend.
Het sfeertje is bij vlagen nog steeds lekker broeierig, maar een verhaal over een seriemoordenaar binnen een sekte zal op papier beter hebben uitgezien, dan het in de praktijk is geworden. Misschien komt het omdat de ultieme seriemoordenaarfilm al is gemaakt(se7en), waardoor je automatisch gaat vergelijken en dan is deze Flaskepost Fra p toch erg niveau doorsnee. Helpt ook niet mee dat we binnen vijf minuten na aanvang al weten wie de booswicht van dienst is, en dat personage(een voortdurend grijnzende jonge kerel met een wazige motivatie, die totaal geen angst inboezemt) valt bepaald niet mee.
Gelukkig is de zwijgzame Kaas er nog(de Deense Jason Bourne), die met zijn aanwezigheid(ondanks dat hij deze keer voornamelijk lethargisch mag zijn) het wat meer laat lijken dan het is.
Wat mij betreft niet beter dan de zeer gemiddelde Amerikaanse detective films aangaande Alex Cross(met Morgen Freeman), en dat valt dan toch tegen want onze Deense vrienden kunnen dit veel beter.
Left4Dead
Als je elke film naast de ultieme film in het genre gaat leggen blijft er niks meer over om van te genieten in de filmwereld. Je zet jezelf dan behoorlijk klem.
Direct weten wie de boosdoener is hoeft geen probleem te zijn, vele films hebben dit eerder gedaan. Zijn motivatie is zeker wel besproken en uit de doeken gedaan. Alles behalve wazig, een getroebleerde man doordat hij vele jeugdtrauma's heeft. Het gaat hier om de daden en het onderzoekteam, niet zozeer om de motieven van de dader. Een speurtocht naar de dader door een gedreven team, net als in de andere delen.
Jan met de pet
Persoonlijk vind ik dit de beste van de 3, spannend en wederom een goed verhaal 4,0
coumi
Serial killers blijken over het algemeen zeer amicaal, integer en sociaal over te komen, angst inboezemen past niet in hun straatje omdat het hun M.O. verknalt. [/quote]
Spacey gezien in se7en, ongetwijfeld? Heeerlijke, gedenkwaardige rol toch(de successleutel van die film) en allesbehalve amicaal/integer/sociaal........Volgens mij is dat ook de wijze hoe het publiek naar zo'n figuur wil aankijken. Ik ken verder geen seriemoordenaar(
dus zou niet weten wat wel/niet realistisch is, maar op het witte doek werkt het m.i. een stuk beter als éen dergelijk personage met onderhuidse dreiging en omgeven door geheimzinnigheid word neergezet.
Voor de rest ga ik slechts gedeeltelijk mee in je tegenargumenten, ik lees vooral dat je een groot fan van deze serie/boeken bent, en dat mag, is niks mis mee.
Maar voor mij was de fazantenmoordenaars een klein meesterwerkje, terwijl deze derde mij wat tegenviel. En de bottleneck hierbij was toch m.i. de rol van de baddie. Waar je bij de fazantenmoordenaars veel empathie kon opbrengen voor Kimmie(Danica Curcic) zag ik hier vooral een vriendelijk lachende, zwijgzame gek die al van jongst af aan blijkbaar verknipt was.
Het goed uitgewerkte nevenpersonage van Kimmie was de kracht van Fasandraeberne, terwijl dat element hier duidelijk minder is.
Voor de rest ieder zijn eigen mening, Misschien heb of krijg je wel gelijk wat ik zag dat beide films tot dusverre op IMDB exact dezelfde score hebben(7.1).
Left4Dead
Serial killers ............... hebben.
Nou ik ben nogal erg fan van film/series/docu's over serial killers. Waarom?, ik heb geen idee. Misschien omdat ik het gewoon idioot vind hoe serial killers "gemaakt" zijn en hoe ze hun daden kunnen uitvoeren. Dat deze serie daar over gaat komt dus idd. zeer gelegen.
Jazeker dat ik Kevin Spacey op mijn netvlies heb staan, samen met Hopkins zijn Hannibal vertolking is het de beste vertolking van het ultieme kwaad in menselijke vorm. Maar ik gebruikte ook de woorden over het algemeen in mijn zin: Serial killers blijken over het algemeen zeer amicaal, integer en sociaal over te komen. Ted Bundy was het grootste voorbeeld van het theater dat een serial killer kan vertonen. Door zijn enorm acteertalent en voorkomen kon hij op simpele wijze mensen in de val lokken. Door eerder genoemde eigenschappen kon hij jarenlang doorgaan, de meest "succesvolle" serial killers komen zeer menslievend over. Beschreven als kalm, vredelievend, inzet voor de maatschappij en noem het maar op waarin de mens filantropisch over kan komen. Dit is puur uiterlijke schijn.
Eind jaren 90 startte Discovery Channel de serie The FBI Files. Elke aflevering ging over zware criminelen, vaak serial killers. Met grote verbazing heb ik deze serie gevolgd, en tot mijn grootste verbazing nam ik kennis van de eigenschappen die serial killers blijkbaar bezitten. Eerder genoemde punten bleken repeterende eigenschappen. Van schoonmaker tot politieagent.
De serial killer in dit verhaal is doordacht en speelt het spelletje gewiekst. Iets wat je vaak leest over serial killers. Dus ik vind het geen probleem als een SK zo op het witte doek neergezet wordt, het is m.a.w. realistisch. Spacey zijn personage diende een iets andere rol, hij wou gewoon de media halen en deed dat op een unieke manier met zijn misvormde geloofsbelijdenis balancerend op de zeven hoofdzonden. Door de media te halen zou hij geschiedenis worden en daarmee onsterfelijk en dienende als voorbeeld voor zijn volgelingen. De SK hier had een heel ander doeleind, namelijk zijn misvormde jeugdgedrag projecteren op een leeftijdscategorie. Vroeger was hij machteloos nu staat hij juist aan de andere kant en heeft alles in controle. Hij heeft daarnaast moeite met zijn identiteit aangezien zijn vader en moeder van verschillende culturen komen. En daarnaast is het geloof een neurotisch aspect dat hem dwingt te moorden. Hoe psychopathisch de man is te zien tijdens de sex-scene, daar laat hij zijn echte identiteit zien.
Maar ik kan me zeker vinden in het feit dat jij liever een echte bad guy als dader in een film als deze ziet. Zeg maar de stereotype film bad guy. Daarmee kan ik me ook vinden in dat je deze daarom minder aantrekkelijk vind dat het tweede deel. Maar de hoofdzaak in deze trilogie is en blijft Departement Q, de onderzoekers en hun methoden die sterk geprofileerd worden. Geweldige acteurs die de rollen met schijnbaar alle gemak volledig uiteen kunnen zetten. Ben deze week weer begonnen met de fantastische Millennium trilogie, ik durf te zeggen dat ik deze serie beter vind en dat had ik niet zo snel verwacht.
Ja, als antwoord op je stelling:
) maar heb me aardig verdiept in het fenomeen. Nogmaals, in deze film wordt hij best realistisch gebracht.
Filmkriebel
Nogmaals, in deze film wordt hij best realistisch gebracht.
Klopt, en het zijn net zijn (valse) vriendelijke looks die hem extreem gevaarlijk maken. Een verleider die zomaar kinderen in de val kan lokken... ik vind dit soort serial killers in films veel verontrustender dan andere meer stereotiepe moordenaars.
Left4Dead
Het zijn sluipmoordenaars die zeer bedachtzaam handelen en daardoor jarenlang onder de radar kunnen blijven. Ja, die zijn echt wel het meest angstaanjagend.
Norman Mailer
Mørck was dit derde deel wel érg in de bonen hè.
In de boeken komt zijn sociale onvermogen en mateloze cynisme beduidend méér naar voren. Zie ik te weinig van terug, in de drie films.
Vind ik persoonlijk jammer, juist dat maakt Mørck zo een briljant personage. En uitgerekend Lie Kaas heeft er de humeurige tronie voor.
AmazingPP
Geweldige verfilming van het derde boek uit de Serie Q. Erg goed script waarin alle aspecten van het boek, zij het in mindere mate, aanwezig zijn. Dit is eigenlijk precies zoals ik het boek verfilmd zou willen zien dus eigenlijk niets dan lof. Goed acteerwerk, goede editing, erg sterk script. Ik hoop dat de volgende drie delen ook zo verfilmd worden als de eerste drie delen. Ik heb in ieder geval van alle drie de boeken EN de verfilmingen genoten! 4 *
Left4Dead
Even de vraag, ben je niet vergeten om je stem uit te brengen?
AmazingPP
Ach!! Je hebt gelijk... Nou, maar even direct gedaan natuurlijk! Dank voor je oplettendheid!
m1701
Goeie film, al vond ik het soms wat vergezocht.
Verhaal begon in iedergeval erg goed.
Frodootje
Heerlijke film net als de 2 voorgangers uit de serie Q. Natuurlijk hebben de boeken veel meer diepgang en wijkt de film op een aantal punten af, maar dat zorgt er wel voor dat de film nooit saai wordt en lekker weg kijkt.

Den Grænseløse

2014

Kvinden i Buret
2013

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Hodejegerne

Mientras Duermes
Thriller / Drama, 2011

Fasandræberne
Misdaad / Thriller, 2014
denemarkengebaseerd op boekco-workers relationshipreligious fundamentalismreligious fanaticismnordic noircold casemessage in a bottle brother sister relationshipafdeling qfaith vs atheism