Genre: Misdaad / Actie
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 februari 2004
Plot Once upon a Time in Mexico
"The Time Has Come."
El Mariachi volgt het spoor van drugsbaas Barrillo door het woeste landschap van Mexico. Barrillo is van plan een coup te plegen tegen de Mexicaanse president. El Mariachi is ingehuurd door de corrupte CIA-agent Sands, die uit is op vergelding tegen zijn grootste vijand.
El Mariachi
Fideo
Belini
Jorge FBI
UnderCover
Gewoon de hele Desperado sfeer voel ik gewoon niet. De broeierige mexicaanse sfeer in de voorgaande delen vind ik hier dus echt niet in terug. En de film trekt me totaal ook niet.. En het lijkt alsof ze met knapperpistooltjes aan het schieten zijn.
hans vd togt
geen reacties op gehad maar vonden jullie dat niet dan: "vond trouwens Willem Dafoe niet echt op zijn plaats"
RaymonXL
Willem Dafoe heb ik me niet aan geergerd ik erger me meestal wel aan die lelijke kop van Mickey Rourke die hadden ze er beter niet in kunnen doen.
Beter nog hij moet gewoon stoppen met acteren.
Ik was eigenlijk bang dat Johnny Depp er niet in zou passen.
Maar dat viel reuze mee.
Dat hij de verkeerde handschoen aangereikt kreeg vond ik super grappig
Alleen vond ik het dom dat er een paar gasten waren die volgens mij hardstikke dood waren in deel 1 . Dat vond ik wat minder.
En Salma die had weinig te zeggen en ze was weinig in beeld.
Maar ja ze is toch al oud nieuws.
Die El Mariachi die was een beetje snel dood op het eind.
Beetje afgeraffeld dus.
Hoe ze knieen eraf werden geschoten dat was wel origineel.
Ik vond het een leuke film om te zien en heb er om kunnen lachen daarom een hoog cijfer.
RaymonXL
Is het eigenlijk nodig/aangeraden Desperado en die andere film gezien te hebben, alvorens deze te bekijken?
Niet nodig maar wel aanteraden.
Want dan is de film een stuk grappiger denk ik.
Jacco
Tsja ik zet net de dvd af, en ik ben niet echt onder de indruk. Zelf krijg ik het idee dat het allemaal wat snel is opgenomen, de stunts zijn van een slecht nivo, Depp is gewoon triest. Zo heb ik nog wel meer aantekeningen. Wat was wel goed...
De muziek is goed, eigenlijk vind ik Desperado een stuk beter.
hans vd togt
na nog een keer kijken toch nog maar een halve* eraf...en ik blijf erbij dat ik Willem Dafoe niet echt op zijn plaats vond
evwi
Wauw, wat een ontzettend slechte film. Slap verhaal, debiele personages, schietscenes waar duizenden kogels vliegen en "de held" gewoon onaangeraakt blijft. Ogen eruit en gewoon opstaan en verder lopen??? dacht het niet he. Gewoon een buitengewoon slechte film.
*1/2
De GeuS
Idd, echt een slap en wazig verhaal, zelfs voor een aktiefilm. Antonio kan ook rustig zijn dubbelloops herladen terwijl er 2 badguys nog geen 2 meter van hem af staan (wat niet in beeld komt bevriest tijdelijk?). verder zou je denken daj JD een hoofdrol had aangezien hij 3x zoveel tekst had als Antonio; nog een krap 6je vanwege Johny Depp en zijn komische momenten.
WiLL
Het verhaal was erg slecht te volgen in het begin, er worden steeds nieuwe acteurs geintroduceerd die niet of nauwelijks worden uitgewerkt.
Banderas en Hayek staan op de poster als hoofdrolspelers .... ik heb nauwelijks dialogen van ze gehoord en als je de aktiescenes wegdenkt dan hebben ze niet eens meegedaan in deze film.
Alleen Johnny Depp had nog wat tekst, in zijn eentje meer als alle andere bij elkaar.
Deze regisseur moet je nooit meer met een groot budget een film laten maken. Laat hem low budget films maken zoals Desperado, dan kan ie 3 actie scenes schieten en moet ie wel een verhaal en rust in de film bouwen.
Once upon a time krijgt 2*
rolsnol
Grappige film maar zeer standaard vind ik.
Soms komt het lullig over en een beetje snel in elkaar gezet daarom 2,5 ster
cr_ix
Rommelige, geweldadige film. Het verhaal had eigenlijk wel wat diepgang, maar dat kwam niet in de film naar voren... zonde...
ow... en de rol van Salma was zeeeeer klein!
..TannemaaT..
Johnny Depp heeft wel koele rol, maar vond film niet echt tof, beetje zelfde als desperados, beetje iets te, nietvernieuwend & antiorgineel.....* *
Chainsaw
Heb de vorige twee films niet gezien, dus echt verwachtingen waren er niet in de bioscoopzaal. Ben (misschien mede daarom) toch best aangenaam verrast, eigenlijk. Fijne actie, leuke humor en een uitstekende Depp, die de show met gemak wist te stelen. Nergens echt bijzonder, maar vond het wel een geestig filmpje, vooral te danken aan Depp's leuke rol.
Kleine 3,5 sterren.
Diesel
Viel zwaar tegen.
De actiescènes komen creativiteit tekort en daarom zijn ze alles behalve amusant. Na een halfuur had ik het allemaal wel gezien, been there, done that.
Consurgo
Ik ben het wel aardig met Chainsaw eens, ik heb de 2 voorgangers wel gezien, maar vond deze ook wel leuk.
Had eigenlijk weinig goeds gehoord van mensen die hem al gezien hadden, platte karakters, vaag, warrig, slap verhaal, overdreven...Maar moet zeggen dat het me niet stoorde, daara ging het gewoon niet om in de film, karakterontwikkeling boeit gewoon niet in deze film.
Vette actie, daar draaide het om!
En dat is goed gelukt, veel over de top, maar wel geloofwaardig bedacht, veel snelheid en allerlei kleine orginele "dingetjes".
Gewoon een vette actie film, goede aanrader als je geen zin hebt om teveel na te denken en toch een leuek film wilt zien
wpstolk
Valt tegen. Ben een enorme fan van desperado (gewoon cool, lekker sfeertje), maar aan deze film is alles nep. Allemaal te... Te veel special effects, slecht verhaal etc. 2,5 * voor de moeite.
Weet iemand of er plannen zijn voor een vervolg in deze cyclus?
Joost
ik vond de film niet tegenvallen! nou moet ik zeggen dat ik niet op elk detail zat te letten, ik was gewoon lekker relaxt aan het kijken, dus misschien vandaar dat ik het wel een leuke film vond...
Cheiz
Ik had enigszins verwacht een vermakelijk vervolg op Desperado te gaan zien, maar nee.. deze film heeft totaal geen toegevoegde waarde ten opzichte van zijn voorganger... Alles is al gedaan, en bovendien zelfs beter..
Lukic
Behoorlijk slechte film.... 1,5 ster... Slecht verhaal. En het acteren is ook niet al te best en opmerkelijk ofzo. Tip: niet kopen en niet huren...
HALLOWEEN
Iedereen die dood ging Desperado komt nu terug.
Beetje raar eigenlijk.
HALLOWEEN
Hoe bedoel je niet kopen ik vind hem prachtig.
Maar dat is mijn mening.
bioscoopzaal
Bijzonder vermakelijke b-film, met een aantal geweldige momenten. Het betere gooi-en-smijtwerk, zeg maar. Alleen jammer dat die verschrikkelijke Enrique Iglesias nou persé moest zingen. Gelukkig verzachtten Johnny Depp en Mickey Rourke de pijn een beetje.
Opvallend is ook dat de film integraal op high-def DV werd opgenomen, maar dat je het amper ziet. Alleen een paar hele drukke shots op het einde zagen er video-achtig uit. Voor de rest was de overeenkomst met de beeldkwaliteit van pellicule werkelijk verbluffend.
3.5 sterren.
3.5 sterren.
Ik vind het geen B-film.
bioscoopzaal
Het is ook niet strikt een b-film (gezien de aanwezigheid van Johnny Depp en Willem Defoe), maar de soms wat rommelige stijl en het opgeblazen verhaal gaven soms de indruk dat ik naar een b-film aan het kijken was. Wat in dit geval overigens geen belediging is.
Diesel
??
Queto Yurlunyur
De definite van 'b-film' is niet helemaal vastomlijnd meer voor de huidige situatie, maar de aanwezigheid van een dergelijke cast getuigt in ieder geval van een behoorlijk budget. (Voor de duidelijkheid: het onderscheid in a- en b-films heeft niets met de waardering van het eindproduct te maken)
bioscoopzaal
Once Upon had ook een flink budget (rond de 25 miljoen, geloof ik), maar toch vond ik bepaalde elementen behoorlijk b-film.
En natuurlijk kunnen Depp en Defoe in b-films meedoen, Diesel, maar dankzij hun status als acteur worden die films meestal hoger gewaardeerd. Net als Kill Bill is ook Unce Upon diep geworteld in de Mexicaanse b-actiefilm, maar dankzij het hoge budget en de grote namen, zal de film eerder als topfilm worden aangeschreven.
Esteban
Om te weten hoe het nu precies zit met de twee voorgangers ben ik dan maar vanalles gaan lezen. Dus 'El Mariachi' is de eerste (blijkbaar geprezen) film over deze mariachi en z'n strijd tegen een gangsterbende. 'Desperado', waarin Antonio Banderas de hoofdrol overnam is tegelijk een remake (voor het grotere publiek) én een sequel. 'Once Upon a Time in Mexico' werd op vraag gemaakt omdat 'Desperado' een culthit was geworden en Quinten Tarantino was het die vond dat Rodriguez z'n film deze verwijzende titel moest toekennen in plaats van simpelweg 'Desperado 2'. Zo is het toch he? Ik heb in ieder geval al besloten de twee vorige films absoluut te bekijken.
Wie denkt er bij deze film vanaf te komen zonder z'n bovenkamer 'in gang' te trappen, genietend van een pak popcorn en oerdomme actie, zal bedrogen uitkomen. De verkwikkende en stijlvolle actie, montage, knipogen, soundtrack en knappe fotografie mogen dan wel de hoofdbrok vormen, je kopje zal op volle toeren moeten draaien om dit verhaal rond verraad, eer, persoonlijke principes, rechtzettingen en complotten te kunnen volgen. El Mariachi (Antonio Banderas) wordt ietwat opzijgeschoven en moet z'n hoofdrol vooral met CIA-agent Johnny Depp delen. Deze laatste z'n personage, bijzonder leuk vertolkt trouwens, trekt de sympathie naar zich toe, waarschijnlijk omdat hij ook voor de komische noot zorgt, z'n rol nogal naar voren geschoven word en het niet al te duidelijk is of je hem nu als een bad-guy of een good-guy moet gaan bestempelen. Verdere bijrollen worden eveneens met verve neergezet door mensen als Mickey Rourke, Willem Dafou e.a. Na een hele rampetamp aan plotwendingen vond ik het wel jammer te constateren dat élk personage (en dat zijn er veel, believe me) zowat zijn eigen weg gaat om al dan niet aan z'n einde te komen en er nooit nog sprake is van een uiteindelijke confrontatie tussen de personen die in het begin van de film wél geregeld contact hadden. Het blijft echter een redelijk sterke actiefilm met brains vanwege alle positieve punten die ik al vernoemnde, waar in de toekomst volgens mij ook wel het woordje 'cult' zal opgeplakt worden.
Dat dit het laatste is dat we van deze trilogie horen betwijfel ik ten zeerste. Toen de film op z'n einde liep leek een spin-off met Depp in de hoofdrol me niet uitgesloten. Als ze na de aftitteling nog eens zijn 'The Crow' kop laten zien, lijkt me dat verdacht veel op een bevestiging van het idee.
Once Upon a Time in Mexico *** of ***1/2 (ik zie nog wel)

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Blow
Biografie / Misdaad, 2001