Genre: Oorlog / Historisch
Gesproken taal: Engels, Frans en Latijn
Releasedatum: 7 september 1995
Bekijk via Disney+
Plot Braveheart
"Every man dies. Not every man truly lives."
Het einde van de 13e eeuw: William Wallace is een Schotse rebel die een verzet leidt tegen de wrede Engelse heerser Edward the Longshanks. Als klein jongetje zag William zijn vader en broer vermoord worden in een poging om Schotland te bevrijden. Als William weer een dierbare verliest begint hij aan z'n strijd om Schotland voor eens en altijd te bevrijden.
William Wallace
Mother MacClannough
Verita
Quote v/h moment!!!!
lestorrr
begrijp er niks waarom, deze film zo laag staat is echt eén van de beste films die er bestaat!! jammmer
TheRisingSun
Ben het helemaal met je eens lestorrr,maar helaas deelt niet iedereen onze mening!
Twister
@the rising sun en the rest
goeie film, mooie muziek alleen mel is te klein en niet echt overtuigend...wil niet zeggen dat ik een brok voelde op het einde...erg sterk!!! ..heel erg sterk zelfs!!! Raar bedenk ik me nu, dat ie dat niet de hele film kon volhouden.
J.Bell
misschien niet meer de Quote v/h moment, maar jeej, spoilers..ja, iets van de voorkant van een auto ofzo?
ok, ik kan het niet helpen, maar ik moet er even om lachen.. hahahahah
ok, over de film..
prachtig. En zoals al eerder vermeld is, indd, die film is zo voorbij, en hij verveelt mij ook nooooit. Een staande ovatie voor Mel..
van mij krijgt ie ****
West
Zoals hierboven al staat: ongelooflijk deze lage waardering. Gelukkig dachten ze er ook bij de Oscaruitrijking anders over: 5 Oscars is 5 sterren van mij.
moviemike
5 Oscars is 5 sterren van mij.
Wat een beoordeling!
Gelukkig heeft Braveheart geen 7 oscars gekregen, want dan zat je met een probleem.
TheRisingSun
Deze film hoort toch zeker wel in de top 100 thuis,vind ik. Dus nog een plaats of 12 te gaan.......
Diesel
Vind dat de film hier op MM precies staat waar die hoort te staan. Een gemiddelde van 3,84 nr. 111 in de top 250 is niet niks. Hij mag van mij iets lager in de top 250 maar zeker niet hoger. Sterke film Braveheart maar er zijn wel meer dan 100 betere films aan te wijzen.
Menghini
Ja, dat is wel zo, maar volgens mij is dit wel één van de eerste in zijn soort... Ik denk dat dat er ook mee te maken heeft dat hij zo hoog staat. Ik vind overigens dus ook dat hij op een prima plaats staat.
Vidioot
Prachtige film die je keer op keer kunt zien, naar mijn mening dan
Mel in absolute topvorm
ThaMovieVoter
Zolang ik die 100 filsm nog niet heb gezien blijft deze film behoren tot één van mijn favorieten.
mister blonde
Flipman
"Stick Your Head Fermly Between Your Legs And Kiss Your Own Arse!" Klasgenoten van mij refereren hier steeds naar omdat het een quote is uit Braveheart, maar ik kan het me niet herinneren: 'k heb de film nog maar één keer gezien.
TheRisingSun
Haha,zeker mooie quote ja!
Blijft een schitterende film voor mij,echt geweldig gewoon.Prachtige landschappen,mooi verhaal,goede acteurs en fenominale filmmuziek!
Blijft voor mij dé beste film die ik ooit heb gezien. Mocht er ooit een nóg betere film in dit genre komen,dan moet die wel héél goed zijn.
Remi
Als William ge-excuteerd wordt , dan is echt mooi (niet dat ik zo'n sadist ben...
) Maar de muziek en het raakt je gewoon.
Bij zo'n soort films moet je van houden, maar deze (denk ik) kan iedereen mooi vinden
djelle
Stoere en wat treurige heldenepos, die heel avontuurlijk doch rauw en onverbloemd in beeld is gebracht. Mooi geregisseerd, knappe filmstijl, goeie effecten, sterk geacteerd, zorvuldig uitgewerkt, heerlijk bijpassende muziek... Alles heeft me erg geïmponeerd. De film zelf duurt wel zeer lang maar weet altijd te boeien.
Mel Gibson's beste! (als regisseur dan) 5*
) Maar de muziek en het raakt je gewoon.
Laat ik precies op dat moment nu juist braakneigingen krijgen en moordneigingen jegens meneer Gibson. Plus het superieure gevoel dat iedereen die daar anders over denkt volslagen debiel is.
djelle
Dan ben ik graag debiel, want die scene vond ik persoonlijk ook heel mooi in beeld gebracht, cinematografisch gezien dan. Dat wil niet zeggen dat ik geniet op een sadistische manier om die man te zien lijden ofzo.
Jammer genoeg blijkt Gibson wat te overdrijven met momenten, getuige zijn laatste "Christus" film. Hij kickt er precies op om alles zo sadistisch mogelijk weer te geven. Het is waarschijnlijk eerder de bedoeling alles zo authentiek en correct, ongekuist weer te geven, maar toch werkt dit niet altijd door ondermeer de voortdurende herhaling.
Maar goed, in Braveheart was alles nog perfect volgens mij, en die scene was heel knap gemaakt.
Teskuh17
ik werd er niet warm of koud van.. Het is geen marteling, maar een uiterst goede film kan ik niet zeggen.. Hij viel me eigenlijk een beetje tegen en voor mij duurde hij te lang. Wel mooi muziek. 3,5*
Remi
Omdat het waargebeurd is, ga je je er meer in verdiepen.
Maar hij duurde voor mij niet te lang hoor!
En hij viel ook helemaal niet tegen.
Schitterend!
Trouwens, Geef jij die film nou een 3.5 alleen voor de muziek?
Disk
Hhmpf. ik hou wel van lange films. maar dan moeten ze wel spannend zijn. Dit is een prachtige film die makelijk 4.5 sterren verdient. We've got reserves!
Jullie vragen erom...
mister blonde
nee, Wouter. er wordt nergens om gevraagd. nu weten we het wel zeg....
Teskuh17
Omdat het waargebeurd is, ga je je er meer in verdiepen.
Maar hij duurde voor mij niet te lang hoor!
En hij viel ook helemaal niet tegen.
Schitterend!
Trouwens, Geef jij die film nou een 3.5 alleen voor de muziek?
ik had er heel veel van verwacht, maar hij viel tegen omdat hij er veel van had verwacht. Het blijft een goed verhaal met mooie muziek. Ik vind muziek belangrijk in een film.. zonder muziek GEEN film. 3,5 krijgt hij voor mij voor de muziek en het goed verhaal. oke?
PS: mooie quote inderdaad..
Filmhuiz
echt een toffe film met geweldige veldslagen! En er zat ook nog een mooi verhaal in

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Legendarische film 'Braveheart' van en met Mel Gibson vrijdagavond (16 augustus) op televisie

Filmjaar 1995: Deze films vieren dit jaar hun 25e verjaardag

Vijf topfilms waarin de regisseur ook de hoofdrolspeler is

The Shawshank Redemption

Gladiator
Historisch / Drama, 2000

The Pianist
Drama / Oorlog, 2002
individualschotlandin love with enemyrevolutiekilt legendeindependencevrijheidepischidealismfamily clangebaseerd op een waargebeurd verhaalzwaardgevechthistorical fictionstrijdunited kingdommiddeleeuwsrevolttyrannyfalse historyhighlands13th centuryscottish highlandswarfield勇敢的心braveheart