• 9.376.105 stemmen

Met onder meer: Jeff Daniels, Joely Richardson en Glenn Close

Gesproken taal: Engels en Arabisch

Releasedatum: 20 februari 1997

Plot 101 Dalmatians

"So many dogs. So little time."

De gemene Cruella de Vil is een mode-gigante met een gevaarlijke liefde voor bont. Cruella's mode-ontwerpster Anita en haar echtgenoot Roger zijn dolblij als hun dalmatiërs Pongo en Perdita de trotse ouders worden van een nest schattige puppies. Als Cruella hier van hoort, zet ze alles op alles om de vachtjes van de Dalmatiërs pups te pakken te krijgen voor haar nieuwe kledinglijn. Als ze samen met twee stuntelige handlangers alle puppies uit Londen probeert te ontvoeren, slaan de vachtjes op de vlucht.

avatar van nikita_6

nikita_6

Grappig dat films vaak niet in hun eigen genre worden beoordeeld. Een dergelijke film wordt al snel als slecht beschouwd, terwijl die naar mijn mening, het doel heeft bereikt? Grappige en luchtige familiefilm. Cruella DeVil is echt perfect in deze film.

avatar van 606

redelijke film maar niet mijn smaak

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik vond dit wel een leuke film, op sommige momenten kon ik best wel lachen wel soms wat saai en flauw maar verder vond ik hem wel goed/leuk, ik vind trouwens dat Jeff Daniels het echt super doet , ook wel leuk om 101 Echte Dalmiërs te zien (zogenaamd dan) dat is weer eens iets anders dan een tekenfilm van Disney!!!!!

***

avatar van Dirigent

Dirigent

Ik vond dit ook wel een leuke film, Glenn Close en Jeff Daniëls doen het vind ik best leuk en het verhaal is vooral voor in kinderen leuk ingedacht weer een vermakelijke film van Disney!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

tommykonijn schreef:

***

Een half sterretje gezakt want ik heb hem nog eens met Familie gekeken en ik vind 3* toch net wat té veel.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Goeie film maar ben hem eigenlijk een beetje beu gezien... Een aantal jaar geleden zou dit een 3,5 zijn nu een 3

avatar van wall-e

wall-e

Die hondenfilms blijf ik leuk vinden.

avatar van wwelover

wwelover

NIet echt veel aan. Tekenfilm was wel ok. Maar dit is wel een telleurstelling. Af en toe geinig met Cruella. Maar voor de rest is het een 'mwah film'

avatar van kimmie131195

kimmie131195

wall-e schreef:

Die hondenfilms blijf ik leuk vinden.

helemaal mee eens

avatar van kimmie131195

kimmie131195

606 schreef:

redelijke film maar niet mijn smaak

horror is meer wat voor jou he zie het aan je foto

avatar van Mlis

Mlis

Leuke film waarbij ik nog steeds kan lachen. Vooral Cruella vind ik geweldig en een mooi bedacht persoon om bont te gaan maken van onschuldige puppie's. Waar ik ook erg om kan lachen zijn haar 2 hulpjes die steeds pech hebben tijdens hun opdracht.

avatar van Legan

Legan

Een gezellige familiefilm die bij vlagen leuk is. Prima geacteerd maar de honden zijn te menselijk gemaakt in hun intelligentie. Het scheelde weinig of ze konden praten. De twee idiote boeven en hun dialogen waren het beste aan de film.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

hilarisch, ik vind deze beter dan de tekenfilm! Glenn Close is schitterend als Cruella DeVille!

avatar van Zinema

Vermakelijke kinderfilm die wat kansen laat liggen, maar met name door de geweldige Close blijft onderhouden. Redelijk.

avatar van maxo922

avatar van Maximov

Maximov

Kansloze film!

avatar van The Oceanic Six

Redelijke familiefilm maar nergens werd ie echt goed. Cruella vond ik nog wel leuk neergezet en al die echte honden in de film was ook leuk maar alles bij elkaars was het geen grootste film.

avatar van lecks-almelo

lecks-almelo

vroeger keek ik deze film altijd als ik ziek was, en vond hem geweldig.

maar nu vind ik hem niet veel meer aan.

*2*

avatar van Kricky

Kricky

Wat erg eigenlijk dat ik deze film zag toen ik met een vriendje bij een andere vriendje ging logeren en wij 's avonds naar deze film waren geweest in de bios, Wij schaamden ons kapot aan de ene kant, omdat wij namelijk twee weken daarvoor naar independence day was geweest en dan kiest die gozer waar wij gingen logeren zo'n film uit. Geen wonder dat hij later zijn ogen uit keek toen hij hoorde waar wij eerder heen waren geweest. hij was best leuk gemaakt en jeff Daniels deed het heel leuk en Glenn Close is geknipt voor die rol , maar kinderfilms was ik allang voorbij gegroeid

2,6

avatar van yasjoe

yasjoe

Ik vond het een geweldige film! Zeker Glen Close in de rol van Cruela was meesterlijk!

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Erg leuke familie film is dit. Disney ten top.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Ook niet graag gezien als kind.

avatar van Film Pegasus

Het grote nadeel van de film is dat Cruella Devil alle aandacht naar zich toe wil zuigen en daar ook in slaagt. Terwijl in de originele animatiefilm het evenwicht tussen Cruella en de hondjes veel beter verdeeld was. Cruella is bovendien een hyperkinetische, typisch voor de latere Disneyfilms, tegenstander met oerdomme hulpjes. Weg met de charme, dat denkelijk toch de intentie is bij een film met hondjes. Niet echt mijn ding, geef mij maar de animatieversie.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Vroeger zovaak gezien !!

En hij word wel steeds minder maar toch ook weer niet.

Natuurlijk leuk voor de hele familie. En de momenten blijven gewoon leuk.

Glenn Glose als Cruella zet haar rol echt gruwelijk en goed neer. En de hondjes zijn zo schattig

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Als familiefilm (met jongere kinderen) zeer geschikt.

avatar van Katharina

Katharina

Roel- schreef:

Als familiefilm (met jongere kinderen) zeer geschikt.

Haha, ik vond m vroeger errug eng! (minder geschikt voor mij )

avatar van Akkiej

Akkiej

Jongens, jeugdsentiment dit! Het poep-bad was 't allergaafst!

avatar van BillyMac

BillyMac

Is eigenlijk vrij leuke/goede kinderfilm met hét einde voor de kindjes: Cruella Devil die in het poepbad valt.

3 sterretjes.

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

Ik vond het begin het leukste. Laterna werd het mij te onrealistisch, maar ja het is ook een kinder/familie film. Die ene boef met die baard speelde wel leuk.